Abbreviations and Acronyms

shape Description

An abbreviation contraction (from Latin brevis, which means short) is an abbreviated type of a word or expression. It comprises of a gathering of letters taken from the word or expression. For instance, the word abbreviation can itself be spoken to by the abbreviation abbr., abbrv. on the other hand abbrev. An abbreviation is a shortening by any technique; a constriction is a reduction of size by the drawing together of the parts. Acronyms and initialisms are viewed as subsets of condensing (e.g. by the Council of Science Editors (CSE)). They are abbreviations that comprise of the underlying letters or parts of words. An acronym is a word or name framed as a condensing from the underlying segments in an expression or a word. Acronyms are a sort of word arrangement procedure, and they are seen as a sub type of mixing.

shape Concepts

There is a lot of overlap amongst abbreviations and acronyms. Each acronym is an abbreviation in light of the fact that the acronym is an abbreviated type of a word or expression.

Any type of shortened form, such as words with the middle omitted is known as an abbreviation.
Example: HTML for Hyper Text Markup Language.

A word formed from the first letter or first few letters of each word in a phrase is known as acronym.
Example: SONAR is created from Sound Navigation And Ranging.

Following is a list of  Abbreviations and Acronyms: –
List-A

List-B

List-C

List-D

List-E

List-F

List-G

List-H

List-I

List-J,K

List-L

List-M

List-N

List-O

List-P

List-R

List-S

List-T

List-U

List-V

List-W

List-X,Y,Z

The Most Popular Text Terms
The following are the list of some most used text terms in Messaging, chatting, web and emails. These short-hand text terms can be understood by the majority of the internet and Email users. The short-hand texts written in Upper case letters.
1. 2moro –Tomorrow
2. ATM – At the Moment
3. 2nite – Tonight
4. BRB – Be Right Back
5. BTW – By the Way –or- Bring The Wheelchair
6. B4N – Bye for Now
7. B4 – Before
8. BFN – Bye for Now
9. B/C – Because
10. BCNU – Be Seeing You
11. CYA – Cover Your Ass –or- See Ya
12. DBEYR – Don’t Believe Everything You Read
13. DWBH – Don’t Worry Be Happy
14. FUD – Fear, Uncertainty, and Disinformation
15. FWIW – For What it’s Worth –or- Forgot Where I Was
16. F2F – Face to Face
17. FTW – For the Win
18. FYI – For your Information
19. GR8 – Great
20. HAND – Have a nice Day
21. ILY – I Love You
22. IDK – I Don’t Know
23. IKR – I know, right?
24. IMHO – In My Humble Opinion
25. IRL – In Real Life
26. ISO – In Search Of
27. J/K – Just Kidding
28. K – Okay
29. L8R – Later
30. LOL – Laughing out Loud
31. LMK – Let Me Know
32. NIMBY – Not In My Back Yard
33. NM – Never Mind
34. NP – No Problem –or- Nosy Parents
35. NUB – New Person to a site or game
36. OIC – Oh, I See
37. OMG – Oh My God
38. OT – Off Topic
39. POV – Point of View
40. PLZ – Please
41. RBTL – Read Between the Lines
42. RL – Real Life
43. RT – Real Time
44. SITD – Still in The Dark
45. SMH – Shaking My Head
46. STBY – Sucks To Be You
47. TFH – Thread From Hell
48. THX – Thanks
49. TIA – Thanks In Advance
50. TMI – Too Much Information
51. TMB – Tweet me back
52. TTYL – Talk to You Later –or- Type To you Later
53. VBG – Very Big Grin
54. WEG – Wicked Evil Grin
55. WTH – What The Heck
56. WYWH – Wish You Were Here
57. XOXO – Hugs and Kisses
58. 143 – I Love You
59. 2DAY – Today
60. 4EAE – For Ever and Ever


shape Model Questions

1. What does RBI stands for?
A. Reserve Bank of India
B. Reusable Bank Of India
C. Reinforced Bank of India
D. Rapid Bank of India
Answer-
 The correct choice is option A  i.e.Reserve Bank of India.

2. What is the full form of AIR?
A. Anti India Radio
B. Action India Report
C. All India Radio
D. Advance India Radio
Answer-
correct choice is option C. i.e. All India Radio.
The
3. What is the abbreviation of EMU?
A. Electronic Machine Unit
B. Equated Monthly Unit
C. Electric Multiple Unit
D. Essential Maintenance Unit
Answer-
The correct choice is option C. i.e. Electric Multiple Unit.

4.What is the full form of IST?
A. International Space Time
B. International Standard Time
C. International Service Time
D. International Olympic Time
Answer-
The correct choice is option B. i.e. International Standard Time.

5. What does LTA stands for?
A. Light Transport Aircraft
B. Line of Transport Aircraft
C. Large Transport Aircraft
D. Light Transport Aircraft
Answer-
The correct choice is option D. i.e. Light Transport Aircraft.

6.What is the full form of of MMS?
A. Multimedia Messaging Service
B. Most Messaging Service
C. Magnetic Messaging Service
D. Media Messaging Service
Answer-
The correct choice is option A. i.e. Multimedia Messaging Service.

7.What is the full form of GAIL?
A. Global Authority of India Limited
B. Gas Authority of India Limited
C. Geosynchronous Authority of India Limited
D. General Authority of India Limited
Answer-
The correct choice is option B. i.e. Gas Authority of India Limited.

8.What is the full form of CPI?
A. Cash Party of India
B. Confederation party of Indian
C. Chief Party of India
D. Communist Party of India
Answer-
The correct choice is option D. i.e.Communist Party of India.

9. What does UNI stands for?
A. United News of India
B. University News of India
C. United Nations of India
D. university News of India
Answer-
The correct choice is option A. i.e. United News of India.

10. What is the abbreviation of VPN?
A. Voice Private Network
B. Verbal Private Network
C. Virtual Private Network
D. Voluntary Private Network
Answer-
The correct choice is option C. i.e. Virtual Private Network.