Quick Look - SPLessons

Canara Bank PO 2018 General Awareness Q...

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Canara Bank PO 2018 General Awareness Questions

Canara Bank PO 2018 General Awareness Questions

shape Introduction

Canara Bank PO Exam for admission to PGDBF course was conducted on March 4th, 2018. This article will gives the complete Canara Bank PO Exam Analysis 2018 which includes the topics, number of questions asked in the exam and difficulty level of the questions. Post the successful completion of the PGDBF course the candidates will be appointed as PO in the various branches of the bank. after the successful completion of the course. Canara Bank PO 2018 General Awareness Questions article provides the list of questions that appeared in Canara Bank PO 2018 exam that was conducted for PGDBF admission


shape GA Section

1. Which is a BIMSTEC member country?
Answer: Myanmar

2. 25th December celebrated as good governance day in the birthday of?
Answer: Atal Bihari Bajpai

3. Paytm partner with whom for fixed deposit?
Answer: IndusInd Bank

4. What is amount of PMJJY
Answer: Rs.330

5. Prague is capital of which country?
Answer: Czech Republic

6. Every year 13th February celebrated as?
Answer: World Radio day

7. Who is president of Liberia?
Answer: George Weah

8. In which state Somasila Dam located?
Answer: Andhra Pradesh

9. Prime Minister has inaugurated Rajasthan refinery in?
Answer: Barmer

10. Imperfect is autobiography of?
Answer: Sanjay Manjrekar

11. Name the Bank, which has crossed 5bn market share?
Answer: HDFC Bank

12. Paytm partner with whom for fixed deposit?
Answer: IndusInd Bank

13. Marginal Standing Facility (MSF) started in which year?
Answer: 2011-12

14. Where is the headquarters of Catholic Syrian Bank?
Answer: Kerela

15. L&T Shipbuilding in?
Answer: Tamil Nadu

16. HPCL and Rajasthan mou in which district?
Answer: Barmer

17. Who is Aanchal Thakur is?
Answer: An Indian Female alpine skie

18. Which country has won 2018 Blind Cricket World Cup?
Answer: India

19. What is the meaning of “C” in CRR?
Answer: Cash (Cash Reseve Ratio)

20. What is the meaning of “S” in SWIFT?
Answer: Society (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication)

21. Highest FDI in India from which country?
Answer: Mauritius

22. Which country has emerged as the top borrower from Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)?
Answer: India

23. Name the river near Taj Mahal?
Answer:Yamuna

24. ‘Naseem Al Bahr’, a Naval Exercise between?
Answer: Indian & Oman

25. Blue Flag Project has Launched by Environment ministry for?
Answer: Beach Clean up

26. Gangtok is the capital city of?
Answer: Sikkim

27. Chinnar Wildlife Sanctuary located in?
Answer: Kerala

28. Name the MD and CEO of India Post Payments Bank (IPPB)?
Answer: Suresh Sethi

29. The Himalayan Hydro Expo 2018 kicked off in?
Answer: Kathmandu, Nepal

30. What is the meaning of “L” in NCLT?
Answer: Law (National Company Law Tribunal)

31. Compensation sought from the Banking Ombudsman is beyond?
Answer: 20 lakhs

32. A lender of last resort is an institution, usually a country’s?
Answer: Central Bank (for Example- RBI in India)

33. What is the meaning of “D” in MDR?
Answer: Discount (Merchant Discount Rate)

34. The Nordic-Baltic embassies are all set to host the first ever youth film festival of the European nations in?
Answer: New Delhi

35. Payment Bank cannot give?
Answer: Credit Card