Current Affairs - Vocabulary - SPLessons

Current Affairs April 2020 Vocabulary Quiz

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Current Affairs April 2020 Vocabulary Quiz

shape Introduction

A Newspaper is a printed or online publication that provides readers with news and articles i.e. the current affairs of a country and the world. SPLessons has made an effort to provide a comprehensive list of commonly used words in newspaper articles and editorials. Current Affairs April 2020 Vocabulary Quiz provides the readers with a collection of useful vocabulary for newspapers. And this Vocabulary Quiz will help in the Competitive Exams like IBPS, RBI Grade B, SBI PO, RRB and other banking examinations.


shape Quiz

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Scurried

    A. Traipsed
    B. Nipped
    C. Dawdled
    D. Plodded
    Answer: B


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Rhetoric

    A. Chic
    B. Denigrate
    C. Pillory
    D. Eloquence
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Galvanise

    A. Dissuade
    B. Hullabaloo
    C. Stoicism
    D. Demotion
    Answer: A


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Mind-Boggling

    A. Sublime
    B. Startling
    C. Overwhelming
    D. Insipid
    Answer: D


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Perpetrator

    A. Hoodlum
    B. Abusee
    C. Reprobate
    D. Malefactor
    Answer: B


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Hitherto

    A. Ensuing
    B. Henceforth
    C. Vicinal
    D. Formerly
    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Pernicious

    A. Deleterious
    B. Notorious
    C. Factious
    D. Voracious
    Answer: A


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Whirlwind

    A. Claustrophobia
    B. Rapid
    C. Enigma
    D. Inclination
    Answer: B


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Perilous

    A. Hazardous
    B. Inchoate
    C. Fervid
    D. Ardent
    Answer: A


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Inexplicable

    A. Tacit
    B. Weary
    C. Unaccountable
    D. Responsible
    Answer: C


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Fissure

    A. Accordance
    B. Crevice
    C. Emendation
    D. Amelioration
    Answer: B


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Congestion

    A. Annoyance
    B. Concoction
    C. Rendition
    D. Obstruction
    Answer: D


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Humane

    A. Barbaric
    B. Acumen
    C. Fluid
    D. Considerate
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Surveillance

    A. Recon
    B. Boondocks
    C. Inate
    D. Overt
    Answer: A


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Calibrate

    A. Impotence
    B. Deft
    C. Deterrence
    D. Measure
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Veteran

    A. Calumny
    B. Iconoclast
    C. Dirge
    D. Doyen
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Incarceration

    A. Connement
    B. Complaint
    C. Exculpation
    D. Antique
    Answer: A


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Endearment

    A. Egoism
    B. Anguish
    C. Alienation
    D. Button
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Buoyed

    A. Vivify
    B. Animate
    C. Ginger
    D. Desolate
    Answer: D

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Solitary

    A. Antisocial
    B. Gregarious
    C. Retiring
    D. Divulge
    Answer: B


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Leapfrog

    A. Discord
    B. Delegate
    C. Nosedive
    D. Hurdle
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Brew

    A. Dolorous
    B. Menace
    C. Redeem
    D. Repress
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Plummet

    A. Escalate
    B. Heighten
    C. Aspire
    D. Plunge
    Answer: D


Q5. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Wake-Up Call

    A. Simulation
    B. Intrinsic
    C. Facade
    D. Portent
    Answer: D


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Benign

    A. Fright
    B. Callous
    C. Bovine
    D. Injudicious
    Answer: B


Q7. Find a word that is the Antonym of: Blatant

    A. candid
    B. outspoken
    C. hushed
    D. vigorous
    Answer: C


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Fulminate

    A. Berate
    B. Flatter
    C. Defend
    D. Animus
    Answer: A


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Surly

    A. Clinch
    B. Pleasant
    C. Tentative
    D. Rene
    Answer: B


Q10. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Bear the brunt

    A. To accept defeat even in case of a possible victory.
    B. To be deeply annoyed by restraints and restrictions.
    C. To be the ag bearer at a ceremony.
    D. To suffer the worst part of a problematic situation.
    Answer: D


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Taint

    A. Phenomenal
    B. Sentinel
    C. Ameliorate
    D. Empathy
    Answer: C


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Punctuate

    A. Contribute
    B. Heckle
    C. Couple
    D. Enforce
    Answer: B


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Ruse

    A. Tactful
    B. Souvenir
    C. Ploy
    D. Rened
    Answer: C


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Recondite

    A. Austere
    B. Elementary
    C. Abstruse
    D. Grotesque
    Answer: C


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Underpin

    A. Prop
    B. Support
    C. Ground
    D. Wither
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Beseech

    A. Tender
    B. Hoard
    C. Reject
    D. Implore
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Oversee

    A. Supervise
    B. Explicate
    C. Reconnaissance
    D. Foe
    Answer: A


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Conform

    A. Evade
    B. Infringe
    C. Outrage
    D. Observe
    Answer: D


Q19. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Behest

    A. Gist
    B. Crux
    C. Essence
    D. Instruction
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Virulent

    A. Salubrious
    B. Invigorating
    C. Baneful
    D. Ethical
    Answer: C

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Prolong

    A. Abridge
    B. Convey
    C. Invalidate
    D. Movement
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Prominent

    A. Extrusive
    B. Salient
    C. Obscure
    D. Underlined
    Answer: C


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Veteran

    A. Calumny
    B. Iconoclast
    C. Dirge
    D. Doyen
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Lopsided

    A. Filthy
    B. Frantic
    C. Terrible
    D. Asymmetrical
    Answer: D


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Downgrade

    A. Overrate
    B. Canonize
    C. Prefer
    D. Relegate
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Abrupt

    A. Gradual
    B. Unhurried
    C. Sudden
    D. Affable
    Answer: C


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Languish

    A. Clamour
    B. Dwindle
    C. Shrewd
    D. Dawdle
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Incarceration

    A Connement
    B Complaint
    C Exculpation
    D Antique
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Inexplicable

    A. Tacit
    B. Weary
    C. Unaccountable
    D. Responsible
    Answer: C


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Aftermath

    A. Modify
    B. Triumph
    C. Repercussion
    D. Complimentary
    Answer: C


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Pronounced

    A. Dissembled
    B. Controverted
    C. Trumpeted
    D. Repressed
    Answer: C


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Ethnic

    A. Native
    B. Cardinal
    C. Standard
    D. Reticent

    Answer: A


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Abandon

    A. Waive
    B. Abort
    C. Uphold
    D. Desert
    Answer: C


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Tamper

    A. Meddle
    B. Patch
    C. Fiddle
    D. Intrude
    Answer: B


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Convicted

    A. Condemned
    B. Attainted
    C. Kaput
    D. Exempted
    Answer: D


Q16. Select the most appropriate antonym of the given word: Surge

    A. altercation
    B. stratagem
    C. decrease
    D. pitch
    Answer: C


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Genesis

    A. Spasm
    B. Rectitude
    C. Eudemonia
    D. Provenance
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Irony

    A. Sincerity
    B. Probity
    C. Sanity
    D. Paradox
    Answer: D


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Formidable

    A. Intimidating
    B. Forbidding
    C. Foreboding
    D. Reassuring
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Quaff

    A. Vile
    B. Guzzle
    C. Tenet
    D. Wan
    Answer: B

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Calibrate

    A. Impotence
    B. Deft
    C. Deterrence
    D. Measure
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Priority

    A. Paltriness
    B. Predilection
    C. Proclivity
    D. Penchant
    Answer: A


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Affable

    A. Unfriendly
    B. Genial
    C. Aggressive
    D. Antisocial
    Answer: B


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Curb

    A. Muzzle
    B. Quagmire
    C. Perplex
    D. Benet
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Squally

    A. Pleasant
    B. Monotonous
    C. Replicate
    D. Stormy
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Distinct

    A. Faint
    B. Sweeping
    C. Bleary
    D. Marked
    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Congestion

    A. Annoyance
    B. Concoction
    C. Rendition
    D. Obstruction
    Answer: D


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Feasible

    A. Quixotic
    B. Viable
    C. Expedient
    D. Politic
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Humane

    A. Barbaric
    B. Acumen
    C. Fluid
    D. Considerate
    Answer: D


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Surveillance

    A. Recon
    B. Boondocks
    C. Inate
    D. Overt
    Answer: A


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Alacrity

    A. Celerity
    B. Apathy
    C. Haste
    D. Inclination
    Answer: B


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Incorporate

    A. Emit
    B. Part
    C. Subsume
    D. Silo
    Answer: C


Q13. Find a word that is the antonym of: Ameliorate

    A. improve
    B. raise
    C. worsen
    D. remedy
    Answer: C


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Irk

    A. Ruin
    B. Nettle
    C. Lament
    D. Tacit
    Answer: C


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Dolorous

    A. Ebullient
    B. Forlorn
    C. Tinsel
    D. Hostile
    Answer: B


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Profuse

    A. Prolic
    B. Hackneyed
    C. Lavish
    D. Thrifty
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Precursor

    A. Offshoot
    B. Antecedent
    C. Resultant
    D. Procient
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Infirmity

    A. Casualty
    B. Frailty
    C. Abnegation
    D. Laxity
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Commence

    A. Instigate
    B. Embark
    C. Kindle
    D. Forbear
    Answer: D


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Persevere

    A. Persistence
    B. Tenacity
    C. Assiduity
    D. Cease

    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Whirlwind

    A. Claustrophobia
    B. Rapid
    C. Enigma
    D. Inclination
    Answer: B


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Goad

    A. Ravage
    B. Seam
    C. Spur
    D. Morose
    Answer: C


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Perilous

    A. Hazardous
    B. Inchoate
    C. Fervid
    D. Ardent
    Answer: A


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Reinforce

    A. Miff
    B. Dingy
    C. Rampart
    D. Onus
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Deliberation

    A. Spontaneity
    B. Inadvertence
    C. Musing
    D. Natural
    Answer: C


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Douse

    A. Grapple
    B. Kindle
    C. Smother
    D. Nettle
    Answer: B


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Ember

    A. Mystery
    B. Conict
    C. Aplomb
    D. Cinder
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Overused

    A. Hackneyed
    B. Affable
    C. Acerbic
    D. Ponderous
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Fissure

    A. Accordance
    B. Crevice
    C. Emendation
    D. Amelioration
    Answer: B


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Outbreak

    A. Abomination
    B. Eruption
    C. Fiction
    D. Obscenity
    Answer: B


Q11. Select the most appropriate antonym of the given word: Vet

    A. Claustrophobia
    B. Rapid
    C. Enigma
    D. Inclination
    Answer: C


Q12. Choose the synonym for the given word: Purview

    A. Ravage
    B. Seam
    C. Spur
    D. Morose
    Answer: A


Q13. Find a word that is the ANTONYM of: Blatant

    A. Hazardous
    B. Inchoate
    C. Fervid
    D. Ardent
    Answer: C


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Mild

    A. Miff
    B. Dingy
    C. Rampart
    D. Dire
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Retrench

    A. Spontaneity
    B. Inadvertence
    C. Musing
    D. Natural

    Answer: A


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Aversion

    A. Grapple
    B. Kindle
    C. Smother
    D. Nettle

    Answer: C


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Nefarious

    A. Mystery
    B. Conict
    C. Aplomb
    D. Cinder
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Recondite

    A. Hackneyed
    B. Affable
    C. Acerbic
    D. Ponderous
    Answer: C


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Genteel

    A. Accordance
    B. Crevice
    C. Emendation
    D. Amelioration
    Answer: C


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Wilt

    A. Abomination
    B. Eruption
    C. Fiction
    D. Obscenity
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Abduct

    A. Spurn
    B. Unfetter
    C. Snare
    D. Redeem
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Prosecution

    A. Execution
    B. Escalation
    C. Quintessential
    D. Monotone
    Answer: A


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Melancholy

    A. Happiness
    B. Sombre
    C. Joyless
    D. Sadist
    Answer: A


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Perpetrator

    A. Hoodlum
    B. Abusee
    C. Reprobate
    D. Malefactor
    Answer: B


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Detention

    A. Redemption
    B. Deliverance
    C. Internment
    D. Emancipation
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Pernicious

    A. Deleterious
    B. Notorious
    C. Factious
    D. Voracious

    Answer: A


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Pauper

    A. Indigent
    B. Bankrupt
    C. Impecunious
    D. Opulent
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Hitherto

    A. Ensuing
    B. Henceforth
    C. Vicinal
    D. Formerly
    Answer: D


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Acquittal

    A. Assessment
    B. Remission
    C. Conviction
    D. Chastening
    Answer: B


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment
    Answer: A


Q11. Find a word that is the antonym of: Exodus

    A. desertion
    B. diaspora
    C. inux
    D. egression
    Answer: C


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Benign

    A. Fright
    B. Callous
    C. Bovine
    D. Injudicious
    Answer: B


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Intelligibility

    A. Simplicity
    B. Propensity
    C. Hostility
    D. Temerity
    Answer: A


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Verge

    A. Brink
    B. Threshold
    C. Centre
    D. Stock
    Answer: C


Q15. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Bear the brunt

    A. To accept defeat even in case of a possible victory.
    B. To be deeply annoyed by restraints and restrictions.
    C. To be the ag bearer at a ceremony.
    D. To suffer the worst part of a problematic situation.

    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Bailout

    A. Endanger
    B. Jeopardize
    C. Ransom
    D. Imperil
    Answer: C


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Woe

    A. Tribulation
    B. Fortune
    C. Optimism
    D. Euphoria
    Answer: A


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Underpin

    A. Prop
    B. Support
    C. Ground
    D. Wither
    Answer: D


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Temper

    A. Moderate
    B. Foment
    C. Cushion
    D. Admix
    Answer: B


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Austerity

    A. Rigour
    B. Plenty
    C. Mirth
    D. Candid
    Answer: A

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Scurried

    A. Traipsed
    B. Nipped
    C. Dawdled
    D. Plodded
    Answer: B


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Fray

    A. Sycophant
    B. Unprecedented
    C. Nefarious
    D. Ruckus
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Trigger

    A. Usher
    B. Stem
    C. Axe
    D. Dissolve
    Answer: A


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Galvanise

    A. Dissuade
    B. Hullabaloo
    C. Stoicism
    D. Demotion

    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Rhetoric

    A. Chic
    B. Denigrate
    C. Pillory
    D. Eloquence

    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Substantive

    A. Corporeal
    B. Notional
    C. Epithet
    D. Miniature
    Answer: A


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Formidable

    A. Intimidating
    B. Forbidding
    C. Foreboding
    D. Reassuring
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Infuse

    A. Ajar
    B. Duteous
    C. Trie
    D. Inoculate
    Answer: D


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Mind-Boggling

    A. Sublime
    B. Startling
    C. Overwhelming
    D. Insipid
    Answer: D


Q10. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Desultory

    A. Castigate
    B. Sporadic
    C. Frequent
    D. Constant
    Answer: B


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Leapfrog

    A. Discord
    B. Delegate
    C. Nosedive
    D. Hurdle
    Answer: D


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Fillip

    A. Gravitas
    B. Exacerbate
    C. Subterfuge
    D. Stimulus

    Answer: D


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Suave

    A. Torpid
    B. Debonair
    C. Awkward
    D. Squally
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Fulminate

    A. Berate
    B. Flatter
    C. Defend
    D. Animus
    Answer: A


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Trepidation

    A. Composure
    B. Foreboding
    C. Perturbation
    D. Misgiving
    Answer: A


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Tranquil

    A. Turbulent
    B. Anarchic
    C. Agitated
    D. Serene
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Empower

    A. Theocracy
    B. Commission
    C. Efcacious
    D. Colloquy
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Ruse

    A. Tactful
    B. Souvenir
    C. Ploy
    D. Rened

    Answer: C


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Shabby

    A. Elicit
    B. Sordid
    C. Epistle
    D. Propel

    Answer: B


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Dummy

    A. Lampoon
    B. Grapple
    C. Efgy
    D. Prepossess
    Answer: C

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Lockdown

    A. Protocol
    B. Supreme
    C. Ghetto
    D. Connement
    Answer: D


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Discord

    A. Enemy
    B. Blister
    C. Disagreement
    D. Shore
    Answer: C


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Dismay

    A. Ecstatic
    B. Alarm
    C. Fright
    D. Humour
    Answer: A


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Quarantine

    A. Informative
    B. Inclusive
    C. Devastate
    D. Reclusion
    Answer: D


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: containment

    A. connement
    B. outline
    C. consensus
    D. pedestrian
    Answer: A


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Furtive

    A. Creepy
    B. Masked
    C. Sly
    D. Forthright
    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Vicious

    A. Skilful
    B. Brutal
    C. Expert
    D. Accomplished
    Answer: B


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Piqued

    A. Rally
    B. Kindle
    C. Stultify
    D. Titillate
    Answer: C


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Bequeath

    A. Demise
    B. Prescribe
    C. Oversee
    D. Swindle
    Answer: A


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Quibble

    A. Criticize
    B. Scaling
    C. Conquest
    D. Scramble
    Answer: A


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Frenzy

    A. Hysteria
    B. Doggedly
    C. Stubbornly
    D. Distractions
    Answer: A


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Drastically

    A. Superlatively
    B. Slenderly
    C. Predominantly
    D. Substantially
    Answer: B


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Eloquent

    A. Inarticulate
    B. Glib
    C. Spluttering
    D. Faltering
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Prelude

    A. Sincere
    B. Preliminary
    C. Sorcery
    D. Permalink
    Answer: B


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Consonance

    A. Concord
    B. Discord
    C. Enable
    D. Incompatible
    Answer: A


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Phenomenon

    A. Philosophy
    B. Occurrence
    C. Scourge
    D. Scallop
    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Contagion

    A. Casual
    B. Pestilence
    C. Cognizance
    D. Laxity
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Disseminate

    A. Vociferate
    B. Disperse
    C. Protest
    D. Commotion
    Answer: B


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Restrain

    A. Magnifying
    B. Twirling
    C. Impede
    D. Facilitate
    Answer: C


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Exodus

    A. macrocosm
    B. Fence
    C. Brutality
    D. Evacuation
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Trajectory

    A. Grade
    B. Boondocks
    C. Trend
    D. Oodles
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Syndrome

    A. Sorority
    B. Skillet
    C. Expertise
    D. Afiction
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Contagion

    A. Casual
    B. Pestilence
    C. Cognizance
    D. Laxity
    Answer: B


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Harbour

    A. Evict
    B. Expose
    C. Maroon
    D. Billet
    Answer: D


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Lethal

    A. Fatal
    B. Zealous
    C. Palpable
    D. Unceremonious
    Answer: A


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Phenomenon

    A. Philosophy
    B. Occurrence
    C. Scourge
    D. Scallop
    Answer: B


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Stagger

    A. Swamp
    B. Huddle
    C. Ascertain
    D. Stumble
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Unleash

    A. Constrain
    B. Restrain
    C. Stie
    D. Liberate
    Answer: D


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Decrepit

    A. Oblivious
    B. Ruined
    C. Absolution
    D. Repair
    Answer: B


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Consonance

    A. Concord
    B. Discord
    C. Enable
    D. Incompatible
    Answer: A


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Stake

    A. Certainty
    B. Hazard
    C. Plan
    D. Safety
    Answer: B


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Brew

    A. Dolorous
    B. Menace
    C. Redeem
    D. Repress
    Answer: D


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Dissident

    A. Nonconformist
    B. Conservative
    C. Amenable
    D. Compliant
    Answer: A


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Taint

    A. Phenomenal
    B. Sentinel
    C. Ameliorate
    D. Empathy
    Answer: C


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Relentless

    A. Severe
    B. Restless
    C. Lenient
    D. Harsh
    Answer: C


16. Select the word similar in meaning to the given word: Conform

    A. Evade
    B. Infringe
    C. Outrage
    D. Observe
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Elusive

    A. Enticing
    B. Confronting
    C. Slippery
    D. Intelligible
    Answer: C


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Immense

    A. Scant
    B. Towering
    C. Cramped
    D. Slender
    Answer: B


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Virulent

    A. Salubrious
    B. Invigorating
    C. Baneful
    D. Ethical
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Mockery

    A. Contempt
    B. Satire
    C. Solemnity
    D. Derision
    Answer: C

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Obsolescent

    A. Brusque
    B. Lively
    C. Moribund
    D. Lucid
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Exodus

    A. Evacuation
    B. Fence
    C. Brutality
    D. Incline

    Answer: A


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Tactile

    A. Occlude
    B. Onus
    C. Mantle
    D. Tangible
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Underscore

    A. Mask
    B. Understate
    C. Emphasize
    D. Airbrush

    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Disseminate

    A. Vociferate
    B. Disperse
    C. Protest
    D. Commotion

    Answer: B


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Exaggeration

    A. Overstatement
    B. Conveyance
    C. Vanquishment
    D. Rumpus
    Answer: A


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Credible

    A. Lessen
    B. Wane
    C. Abrasion
    D. Deceptive
    Answer: D


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Conceded

    A. Cardinal
    B. Reclamation
    C. Repudiate
    D. Prejudice
    Answer: C


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Restrain

    A. Magnifying
    B. Twirling
    C. Impede
    D. Facilitate
    Answer: C


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Implicit

    A. Explicit
    B. Implied
    C. Explained
    D. Exquisite

    Answer: A


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Solitary

    A. Antisocial
    B. Gregarious
    C. Retiring
    D. Divulge
    Answer: B


Q12. Choose the word which is nearest in meaning to the given word: Prudent

    A. Extravagant
    B. Hasty
    C. Sagacious
    D. Impulsive
    Answer: C


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Belligerent

    A. Reformed
    B. Benevolent
    C. Defamatory
    D. Robust
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Wake-Up Call

    A. Simulation
    B. Intrinsic
    C. Facade
    D. Portent
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Punctuate

    A. Contribute
    B. Heckle
    C. Couple
    D. Enforce
    Answer: B


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Incisive

    A. Concise
    B. Perspicacious
    C. Trenchant
    D. Woolly
    Answer: D


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Mind-Boggling

    A. Sublime
    B. Startling
    C. Overwhelming
    D. Insipid
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Beckon

    A. Convene
    B. Entice
    C. Oust
    D. Induce
    Answer: C


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Oversee

    A. Supervise
    B. Explicate
    C. Reconnaissance
    D. Foe
    Answer: A


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Linchpin

    A. Cornerstone
    B. Robust
    C. Ardent
    D. Indurate
    Answer: A

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Jingoistic

    A. Catholic
    B. Prejudiced
    C. Ethnocentric
    D. Insular
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Intrinsic

    A. Elemental
    B. Innate
    C. Connate
    D. Accquired

    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Distraught

    A. Overwrought
    B. Peppy
    C. Prickly
    D. Composed
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Frenzy

    A. Hysteria
    B. Doggedly
    C. Stubbornly
    D. Distractions
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Disruptive

    A. Bewitch
    B. Counteract
    C. Dismantle
    D. Turbulent
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Denial

    A. Consent
    B. Expeditionary
    C. Dissension
    D. Denial

    Answer: B


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Vicious

    A. Skilful
    B. Brutal
    C. Expert
    D. Accomplished
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Accrue

    A. Sow
    B. Dole
    C. Amass
    D. Strew

    Answer: C


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Wane

    A. Atrophy
    B. Balloon
    C. Accentuate
    D. Dilate
    Answer: A


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Quibble

    A. Criticize
    B. Scaling
    C. Conquest
    D. Scramble
    Answer: A


Q11. Choose the word almost nearest in meaning to the word: Pinnacle

    A. Culmination
    B. Nadir
    C. Trough
    D. Basal
    Answer: A


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Coterie

    A. Exile
    B. Clique
    C. Leper
    D. Bohemian
    Answer: B


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Plummet

    A. Escalate
    B. Heighten
    C. Aspire
    D. Plunge
    Answer: D


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Resuscitate

    A. Revive
    B. Opulence
    C. Nubile
    D. Rankle
    Answer: A


Q15. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Thumping

    A. Immense
    B. Grumpy
    C. Companionable
    D. Introvert
    Answer: A


Q16. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Behest

    A. Instruction
    B. Crux
    C. Essence
    D. Solitude
    Answer: A


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Shrewd

    A. Besotted
    B. Groove
    C. Abet
    D. Wily
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Surly

    A. Clinch
    B. Pleasant
    C. Tentative
    D. Rene
    Answer: B


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Meticulous

    A. Clinch
    B. Pleasant
    C. Tentative
    D. Rene
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Beseech

    A. Implore
    B. Hoard
    C. Reject
    D. Desert
    Answer: A

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Epicentre

    A. Clamour
    B. Locus
    C. Protest
    D. Commotion
    Answer: B


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Quarantine

    A. Informative
    B. Inclusive
    C. Devastate
    D. Reclusion
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Furtive

    A. Creepy
    B. Masked
    C. Sly
    D. Forthright
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Imbue

    A. Curse
    B. Succumb
    C. Permeate
    D. Remove
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Enforcement

    A. Disregard
    B. Overture
    C. License
    D. Execution
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: containment

    A. connement
    B. outline
    C. consensus
    D. pedestrian
    Answer: A


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Oblivious

    A. Sensitive
    B. Heedless
    C. Conscious
    D. Responsive
    Answer: B


Q8. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Decisive

    A. Bogus
    B. Resolute
    C. Dense
    D. Vacuous
    Answer: B


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Cede

    A. Alienate
    B. Allow
    C. Withhold
    D. Concede
    Answer: C


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Swiftly

    A. Condone
    B. Carnal
    C. Hastily
    D. Mayhem
    Answer: C


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Paradigm

    A. Archetype
    B. Stratagem
    C. Opulent
    D. Gaudy
    Answer: A


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Crippling

    A. Preventing
    B. Dismantling
    C. Invigorating
    D. Bankrupting
    Answer: C


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Apprehension

    A. Artice
    B. Anticipation
    C. Anxiety
    D. Doleful
    Answer: C


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Imperative

    A. Portentous
    B. Incumbent
    C. Clamant
    D. Nugatory

    Answer: D


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Assert

    A. Refute
    B. Vindicate
    C. Adduce
    D. Palliate
    Answer: A


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Bizarre

    A. Astute
    B. Ludicrous
    C. Rational
    D. Discerning
    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Discretion

    A. Inadvertence
    B. Elision
    C. Chasm
    D. Gumption
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Whimsical

    A. Prosaic
    B. Mediocre
    C. Colloquial
    D. Eccentric

    Answer: D


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Nimbly

    A. Sluggishly
    B. Rapidly
    C. Agilely
    D. Adroitly
    Answer: A


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Bequeath

    A. Multiply
    B. Improvise
    C. Insult
    D. Bestow
    Answer: D




Join Us On – Telegram Channel