Current Affairs - Vocabulary - SPLessons

Current Affairs December 2019 Vocabulary Quiz

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Current Affairs December 2019 Vocabulary Quiz

shape Introduction

A Newspaper is a printed or online publication that provides readers with news and articles i.e. the current affairs of a country and the world. SPLessons has made an effort to provide a comprehensive list of commonly used words in newspaper articles and editorials. Current Affairs December 2019 Vocabulary Quiz provides the readers with a collection of useful vocabulary for newspapers. And this Vocabulary Quiz will help in the Competitive Exams like IBPS, RBI Grade B, SBI PO, RRB and other banking examinations.


shape Quiz

1. Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment

    Answer: A


2. Deterrence

    A. Contravention
    B. Indictment
    C. Encouragement
    D. Infringement
    Answer: C


3. Verdict

    A. Arraignment
    B. Subpoena
    C. Augury
    D. Adjudication
    Answer: D


4. Apathy

    A. Cruelty
    B. Passion
    C. Tactfulness
    D. Hostility
    Answer: B


5. Cynicism

    A. Conviction
    B. Scepticism
    C. Credence
    D. Intuition
    Answer: B


6. Perpetrator

    A. Hoodlum
    B. Abusee
    C. Reprobate
    D. Malefactor
    Answer: B


7. Retribution

    A. Contravention
    B. Indictment
    C. Vengeance
    D. Infringement
    Answer: C


8. Defile

    A. Hallow
    B. Purge
    C. Taint
    D. Pale
    Answer: C


9. Clamour

    A. Uproar
    B. Harmony
    C. Compliance
    D. Gaiety
    Answer: A


10. Optimal

    A. Flawed
    B. Amiss
    C. Befitting
    D. Malapropos
    Answer: C


11. Armistice

    A. Moratorium
    B. Abjure
    C. Scrimmage
    D. Usurious
    Answer: A


12. Retaliate

    A. Demure
    B. Reciprocate
    C. Espouse
    D. Accede
    Answer: B


13. Hypothesize

    A. Posit
    B. Vindicate
    C. Conjecture
    D. Refute

    Answer: D


14. Codify

    A. Square
    B. Extricate
    C. Triage
    D. Entangle
    Answer: D


15. Blockade

    A. Cleft
    B. Impediment
    C. Aperture
    D. Hiatus
    Answer: B


16. Hostility

    A. Gaiety
    B. Rancour
    C. Conviviality
    D. Derogation
    Answer: B


17. Pernicious

    A. Afflictive
    B. Glacial
    C. Salubrious
    D. Cataclysmic
    Answer: C


18. Novice

    A. Lampoon
    B. Ingenious
    C. Tyro
    D. Peerless
    Answer: C


19. Erudite

    A. Nescient
    B. Visceral
    C. Clinquant
    D. Highbrow
    Answer: D


20. Loiter

    A. Skitter
    B. Vamoose
    C. Tinsel
    D. Saunter
    Answer: D

1. Exile

    A. Repatriate
    B. Ostracize
    C. Extradite
    D. Welcome
    Answer: B


2. Allegation

    A. Approval

    B. Commendation
    C. Averment
    D. Recommendation
    Answer: C


3. Insurgency

    A. Submission
    B. Stagnation
    C. Cowardice
    D. Coup

    Answer: D


4. Adjudge

    A. Acquit
    B. Determine
    C. Decree
    D. Equivocate
    Answer: D


5. Dismantle

    A. Fabricate
    B. Extirpate
    C. Contrive
    D. Beleaguer
    Answer: B


6. Prohibition

    A. Incorporation
    B. Injunction
    C. Incitement
    D. Dispensation
    Answer: B


7. Compiled

    A. Put out
    B. Put up
    C. Put together
    D. Put up with
    Answer: C


8. Stark

    A. Austere
    B. Severe
    C. Sterile
    D. Benign

    Answer: D


9. Accretion

    A. Attrition
    B. Snowballing
    C. Proliferation
    D. Inundation
    Answer: A


10. Meticulous

    A. Austere
    B. Onus
    C. Apathetic
    D. Fastidious
    Answer: D


11. Foster

    A. Suppress
    B. Cherish
    C. Endow
    D. Loquacious
    Answer: A


12. Persistent

    A. Tenacious

    B. Irresolute
    C. Adamant
    D. Sedulous
    Answer: B


13. Credence

    A. Trust
    B. Misgiving
    C. Certitude
    D. Conviction

    Answer: B


14. Outpace

    A. Incorporate
    B. Comprehend
    C. Intuit
    D. Surpass
    Answer: D


15. Emanate

    A. Emerge
    B. Discern
    C. Persuade
    D. Strain

    Answer: A


16. Trifle

    A. Inflation
    B. Preference
    C. Trinket
    D. Obligation
    Answer: C


17. Diversify

    A. Variegate
    B. Abridge
    C. Consolidate
    D. Interlay
    Answer: A


18. Contract

    A. Shrivel
    B. Balloon
    C. Epitomise
    D. Slay
    Answer: B


19. Reprehensible

    A. Deplorable
    B. Creditable
    C. Efficacious
    D. Feckless
    Answer: B


20. Invoke

    A. Wither
    B. Implore
    C. Waive
    D. Supplicate
    Answer: C

1. Aggravate

    A. Irritate
    B. Alleviate
    C. Tentative
    D. Provoke
    Answer: B


2. Exhume

    A. Bury
    B. Restart
    C. Refresh
    D. Finish
    Answer: A


3. Pursuit

    A. Retreat
    B. Surrender
    C. Evacuation
    D. Chase
    Answer: D


4. Strident

    A. Blatant
    B. Dulcet
    C. Unobtrusive
    D. Disconsolate
    Answer: A


5. Assuage

    A. Allay
    B. Copious
    C. Inundate
    D. Whinge
    Answer: A


6. Mild

    A. Docile
    B. Fecund
    C. Barren
    D. Dire
    Answer: D


7. Benign

    A. Fright
    B. Callous
    C. Bovine
    D. Injudicious
    Answer: B


8. Manifest

    A. Machinate
    B. Embosom
    C. Evince
    D. Scrimmage
    Answer: C


9. Nuance

    A. Roguery
    B. Blatant
    C. Likeness
    D. Distinction
    Answer: D


10. Sideline

    A. Profession
    B. Vocation
    C. Livelihood
    D. Hobby

    Answer: D


11. Galvanise

    A. Dissuade
    B. Hullabaloo
    C. Stoicism
    D. Demotion
    Answer: A


12. Degenerated

    A. Perverse

    B. Virtuous
    C. Miscreant
    D. Flagitious
    Answer: B


13. Wrangle

    A. Mingle
    B. Palpable
    C. Argument
    D. Barren
    Answer: C


14. Desultory

    A. Castigate
    B. Sporadic
    C. Frequent
    D. Constant
    Answer: B


15. Inevitable

    A. Assured
    B. Prescribed
    C. Obligatory
    D. Avoidable
    Answer: D


16. Ambit

    A. Part
    B. Lump
    C. Quota
    D. Extent
    Answer: D


17. Cohesive

    A. Close-knit
    B. Exquisite
    C. Adamant
    D. Divisive
    Answer: A


18. Brunt

    A. Gladden
    B. Bigoted
    C. Impact
    D. Prejudices
    Answer: C


19. Detrimental

    A. Captivity
    B. Alluring
    C. Voracious
    D. Pernicious
    Answer: D


20. Crippling

    A. Preventing
    B. Dismantling
    C. Invigorating
    D. Bankrupting
    Answer: C

1. Exonerate

    A. Riposte
    B. Reprieve
    C. Rejoinder
    D. Recoup
    Answer: B


2. Testimony

    A. Adamant

    B. Squander
    C. Scheme
    D. Evidence
    Answer: D


3. Impeccable

    A. Impale
    B. Lily-white
    C. Culpable
    D. Pervasive
    Answer: C


4. Orchestrate

    A. Arrange
    B. Assemble
    C. Disorganize
    D. Harmonize
    Answer: C


5. Untoward

    A. Tepid
    B. Urbane
    C. Adverse
    D. Apposite
    Answer: D


6. Amicus curiae

    A. One among the expert witnesses in a court case.
    B. One of the judges of the court.
    C. One among the parties to the dispute in a court case.
    D. An impartial adviser to a court of law in a particular case.

    Answer: D


7. Unearth

    A. Veneer
    B. Maraud
    C. Foray
    D. Prosecute
    Answer: A


8. Complicity

    A. Apprehension
    B. Incontinence
    C. Ignorance
    D. Compassion
    Answer: C


9. Aloft

    A. Reticent
    B. Triviality
    C. Abase
    D. Down
    Answer: D


10. Dominance

    A. Derision
    B. Dauntless
    C. Captious
    D. Subservience
    Answer: D


11. Clinch

    A. Bolt
    B. Pinion
    C. Dwindle
    D. Liberate
    Answer: D


12. Linger

    A. Lampoon

    B. Grapple
    C. Purblind
    D. Temporize
    Answer: D


13. Poise

    A. Volatility
    B. Aplomb
    C. Inconstancy
    D. Fluctuation
    Answer: B


14. Ensue

    A. Surface
    B. Transpire
    C. Befall
    D. Predate
    Answer: D


15. Ambivalent

    A. Lassitude
    B. Aloofness
    C. Stoicism
    D. Contradictory
    Answer: D


16. Rekindle

    A. Subdue
    B. Detract
    C. Drain
    D. Enliven
    Answer: D


17. Stitch-up

    A. Swindle
    B. Gull
    C. Finagle
    D. Screen
    Answer: D


18. Contingency

    A. Juncture
    B. Plausibility
    C. Inevitability
    D. Equivocation
    Answer: C


19. Accrue

    A. Sow
    B. Dole
    C. Amass
    D. Strew
    Answer: C


20. Elude

    A. Shrivel
    B. Consolidate
    C. Encounter
    D. Dodge
    Answer: C

1. Staggering

    A. Predictable
    B. Stunning
    C. Startling
    D. Stupefying

    Answer: A


2. Accolade

    A. Bungle

    B. Stigma
    C. Fiasco
    D. Ovation
    Answer: D


3. Peer

    A. Rival
    B. Counterpart
    C. Underling
    D. Parallel
    Answer: C


4. Rigorous

    A. Exhaustive
    B. Finical
    C. Studious
    D. Slapdash

    Answer: D


5. Charismatic

    A. Adulatory
    B. Magnetic
    C. Haughty
    D. Offhand
    Answer: B


6. Reflective

    A. Trifling
    B. Obtuse
    C. Shallow
    D. Deliberate
    Answer: D


7. Fortitude

    A Indefiniteness
    B Cowardice
    C Apposite
    D Resilience
    Answer: D


8. Antithetical

    A. Congruous
    B. Resemblance
    C. Analogous
    D. Variance
    Answer: D


9. Cadaverous

    A. Obese
    B. Beefy
    C. Gaunt
    D. Deft
    Answer: C


10. Wonted

    A. Pivot
    B. Cajole
    C. Fumble
    D. Atypical
    Answer: D


11. Sanction

    A. Authorize
    B. Prohibit
    C. Punish
    D. Retrieve
    Answer: B


12. Inevitable

    A. Permutable

    B. Germane
    C. Fated
    D. Pertinent
    Answer: C


13. Disruptive

    A. Bewitch
    B. Counteract
    C. Dismantle
    D. Turbulent
    Answer: D


14. Contravention

    A. Foray
    B. Demarcation
    C. Transgression
    D. Compliance
    Answer: C


15. Concurrence

    A. Compliance
    B. Acquiescence
    C. Unanimity
    D. Variance
    Answer: D


16. Indigent

    A. Amortized
    B. Chastise
    C. Slender
    D. Minted
    Answer: D


17. Rogue

    A. Wretch
    B. Reprobate
    C. Scamp
    D. Upright

    Answer: D


18. Green

    A. Jejune
    B. Significant
    C. Addendum
    D. Diminutive
    Answer: A


19. Resonant

    A. Evocative
    B. Redolent
    C. Poignant
    D. Quelling
    Answer: D


20. Reeling

    A. Staggering
    B. Vanishing
    C. Squandering
    D. Splurging
    Answer: A

1. Trample

    A. Flatter
    B. Fashion
    C. Subsist
    D. Tread
    Answer: D


2. Grassroots

    A. Abnegation
    B. Proletariat
    C. Plebeian
    D. Gentry
    Answer: D


3. Barring

    A. Apropos
    B. Notwithstanding
    C. Respecting
    D. Saving
    Answer: D


4. Litigation

    A. Abuttal
    B. Suit
    C. Inception
    D. Mandate
    Answer: B


5. Lukewarm

    A. Hackneyed
    B. Tepid
    C. Acerbic
    D. Chaste
    Answer: B


6. Redundant

    A. Larceny
    B. Maleficent
    C. Crucial
    D. Endowment
    Answer: C


7. Concerted

    A. Ubiquitous
    B. Desultory
    C. Intensive
    D. Cursory
    Answer: C


8. Nominal

    A. Considerable
    B. Hefty
    C. Substantial
    D. Trifling
    Answer: D


9. Detract

    A. Inflate
    B. Knock
    C. Belittle
    D. Dilute
    Answer: A


10. Exuberant

    A. Humdrum
    B. Sobriety
    C. Banal
    D. Flamboyant
    Answer: D


11. Scrutiny

    A. Analysis
    B. Impression
    C. Abuse
    D. Interpretation
    Answer: A


12. Obstinacy

    A. Inexperience

    B. Magnitude
    C. Indiscipline
    D. Stubbornness
    Answer: D


13. Ostensibly

    A. Apparently
    B. Purportedly
    C. Seemingly
    D. Genuinely

    Answer: D


14. Exempt

    A. Detain
    B. Unbosom
    C. Dispense
    D. Immune
    Answer: A


15. Expedient

    A. Feeble
    B. Trivial
    C. Opportune
    D. Inefficient
    Answer: C


16. Nexus

    A. Core
    B. Concatenation
    C. Yoke
    D. Peripheral
    Answer: D


17. Endeavour

    A. Passivity
    B. Exertion
    C. Dormancy
    D. Lethargy
    Answer: B


18. Hassle

    A. Wrangle
    B. Disarray
    C. Nuisance
    D. Serenity
    Answer: D


19. Assertive

    A. Peremptory
    B. Plucky
    C. Reticent
    D. Sanguine
    Answer: C


20. Kowtow

    A. Impel
    B. Hector
    C. Canonise
    D. Grovel
    Answer: D

1. Glide Path

    A. A track in the countryside that you ride horses on.
    B. A series of events or actions leading smoothly to a particular outcome
    C. The sequence of stages determining the minimum time needed for an operation
    D. A slippery path
    Answer: B


2. Lagging

    A. Leading
    B. Loitering
    C. Regressing
    D. Worsening

    Answer: A


3. Sanguine

    A. Buoyant
    B. Upbeat
    C. Expectant
    D. Lugubrious
    Answer: D


4. Wipe out

    A. Exempt
    B. Salvage
    C. Expunge
    D. Outstrip

    Answer: C


5. Enfeeble

    A. Consolidate
    B. Invigorate
    C. Palatable
    D. Debilitate
    Answer: D


6. Pedagogic

    A. Juvenile
    B. Venerable
    C. Didactic
    D. Condensed
    Answer: C


7. Perfidious

    A. Mendacious
    B. Duplicitous
    C. Treasonous
    D. Steadfast
    Answer: D


8. Cut Through Red Tape

    A. To adhere to the norms and policies even after obstacles.
    B. To inaugurate an event as the primary presiding guest of honour.
    C. To circumvent bureaucratic obstacles in order to accomplish something.
    D. To find the solution to a very challenging problem after a very long time.
    Answer: C


9. Dismay

    A. Ecstatic
    B. Alarm
    C. Fright
    D. Humour
    Answer: A


10. Squirrel

    A. Fritter away
    B. Stow away
    C. Salt away
    D. Lay away
    Answer: A


11. Incarceration

    A. Confinement
    B. Complaint
    C. Exculpation
    D. Antique
    Answer: A


12. Vamoose

    A. Amble

    B. Abscond
    C. Saunter
    D. Traipse
    Answer: B


13. Tamper

    A. Meddle
    B. Patch
    C. Fiddle
    D. Intrude
    Answer: B


14. Vendetta

    A. Friction
    B. Nous
    C. Covenant
    D. Flout
    Answer: A


15. Vitiate

    A. Enhance
    B. Tarnish
    C. Degrade
    D. Defile

    Answer: A


16. Nipped

    A. Traipsed
    B. Scurried
    C. Dawdled
    D. Plodded
    Answer: B


17. Hegemon

    A. Crusader
    B. Gaffer
    C. Lackey
    D. Kingpin

    Answer: C


18. Coercive

    A. Volitional
    B. Obligatory
    C. Bullying
    D. Compelling
    Answer: A


19. Revocation

    A. Imprimatur
    B. Nullification
    C. Recession
    D. Abolition
    Answer: A


20. Stalwart

    A. Steadfast
    B. Fickle
    C. Foolhardy
    D. Mercurial
    Answer: A

1. Subtle

    A. Puerile
    B. Asinine
    C. Moronic
    D. Astute
    Answer: D


2. Helm

    A. Jaunt
    B. Beguile
    C. Beacon
    D. Intercept
    Answer: B


3. Dispense

    A. Apportion
    B. Prorate
    C. Disburse
    D. Hoard
    Answer: D


4. Behemoth

    A. Heraldry
    B. Midget
    C. Lummox
    D. Inordinate
    Answer: B


5. Relinquish

    A. Forsake
    B. Grasp
    C. Abandon
    D. Renounce
    Answer: B


6. Limbo

    A. Bestowal
    B. Dissent
    C. Dole
    D. Oblivion
    Answer: D


7. Juxtapose

    A. Colligate
    B. Allocate
    C. Confer
    D. Apprehend
    Answer: A


8. Relish

    A. Ennui
    B. Torpor
    C. Lassitude
    D. Gusto
    Answer: D


9. Opportunistic

    A. Upright
    B. Munificent
    C. Ingenuous
    D. Devious
    Answer: D


10. Amend

    A. Moribund
    B. Tangle
    C. Blemish
    D. Expurgate
    Answer: D


11. Refrain

    A. Peddle
    B. Desist
    C. Inculcate
    D. Castigate

    Answer: B


12. Outflank

    A Outface

    B Outpace
    C. Outbid
    D. Outwit

    Answer: D


13. Shabby

    A. Elicit
    B. Sordid
    C. Epistle
    D. Propel

    Answer: B


14. Subvert

    A. Bolster
    B. Adorn
    C. Comply
    D. Sabotage
    Answer: D


15. Flee

    A. Materialise
    B. Rack
    C. Skulk
    D. Hotfoot
    Answer: D


16. Heinous

    A. Odious
    B. Admirable
    C. Sublime
    D. Delectable
    Answer: A


17. Succumb

    A. Contract
    B. Relent
    C. Weather
    D. Accede
    Answer: C


18. Equanimity

    A. Accord
    B. Phlegm
    C. Crippling
    D. Protocol
    Answer: B


19. Imprecise

    A. Narrow
    B. Woolly
    C. Conscientious
    D. Scrupulous
    Answer: B


20. Botch

    A. Feign
    B. Hash
    C. Dispatch
    D. Vantage
    Answer: B

1. Scuttle

    A. Soothe
    B. Furtive
    C. Pother
    D. Bustle
    Answer: D


2. Probe

    A. Undulation

    B. Laxity
    C. Duress
    D. Inquest
    Answer: D


3. Carnage

    A. Accord
    B. Butchery
    C. Concord
    D. Cessation
    Answer: B


4. Frenzy

    A. Hysteria
    B. Doggedly
    C. Stubbornly
    D. Distractions
    Answer: A


5. Resurrection

    A. Renascence
    B. Oblivion
    C. Petering
    D. Dilapidation
    Answer: A


6. Skewed

    A. Flawed
    B. Illusive
    C. Scrutinised
    D. Precise
    Answer: D


7. Recalibrate

    A. Impair
    B. Emend
    C. Scrutinise
    D. Redact
    Answer: A


8. Tantamount

    A. Disparate
    B. Equivalent
    C. Capricious
    D. Erratic
    Answer: B


9. Pegging

    A. Fastening
    B. Conversing
    C. Practicing
    D. Clinching
    Answer: A


10. Allege

    A. Toil
    B. Impair
    C. Assert
    D. Heave
    Answer: C


11. Wiggle room

    A. Stipulation
    B. Caricature
    C. Affliction
    D. Leeway
    Answer: D


12. Grapple

    A. Scuffle

    B. Cerebral
    C. Intellective
    D. Bidding
    Answer: A


13. Catastrophe

    A. Salvation
    B Meltdown
    C. Barrage
    D. Holocaust
    Answer: A


14. Hammer out

    A. to publicly criticize someone by using ridicule, irony, or sarcasm.
    B. to seize hold of (someone).
    C. to give a lot of public attention and approval to someone.
    D. to arrive at an agreement or solution after a lot of argument or discussion
    Answer: D


15. Finicky

    A. Difficult
    B. Nettle
    C. Misnomer
    D. Docile
    Answer: A


16. Cavalier

    A. Gallant
    B. Mournful
    C. Tinsel
    D. Indifferent
    Answer: D


17. Tenebrous

    A. Braid
    B. coruscating
    C. Erode
    D. Murky
    Answer: D


18. Proscribe

    A. Examine
    B. Denigrate
    C. Subsist
    D. Hedge
    Answer: B


19. Ruse

    A. Tactful
    B. Souvenir
    C. Ploy
    D. Refined
    Answer: C


20. Trepidation

    A. Composure
    B. Foreboding
    C. Perturbation
    D. Misgiving
    Answer: A

1. Jeopardise

    A. Interim
    B. Deference
    C. Safeguard
    D. Kaleidoscope
    Answer: C


2. Ambitious

    A. Determined
    B. Insolent
    C. Belligerent
    D. Indolent
    Answer: D


3. Mitigate

    A. Cushion
    B. Inflame
    C. Allay
    D. Appease
    Answer: B


4. Leapfrog

    A. Discord
    B. Delegate
    C. Nosedive
    D. Hurdle
    Answer: D


5. Sequestration

    A. Confiscation
    B. Interdiction
    C. Consideration
    D. Inspection
    Answer: A


6. Innovation

    A Preservation
    B Alteration
    C Subjection
    D Occupation
    Answer: B


7. Waiver

    A. Acquiescence
    B. Acquaintance
    C. Rapprochement
    D. Renunciation
    Answer: D


8. Evince

    A. Conceal
    B. Eulogize
    C. Upbraid
    D. Injunct

    Answer: A


9. Inject

    A. Slot
    B. Purge
    C. Lodge
    D. Inoculate
    Answer: B


10. Vandalize

    A. Forge
    B. Tamper
    C. Mar
    D. Deface
    Answer: A


11. Labyrinth

    A. Lucidity
    B. Vulnerability
    C. Friction
    D. Intricacy
    Answer: D


12. Avert

    A. Occasion
    B. Trivialize
    C. Impede
    D. Forestall
    Answer: A


13. Ineptitude

    A. Knack
    B. Clumsiness
    C. Clod
    D. Debility
    Answer: B


14. Incompetence

    A. Ersatz
    B. Hyperbole
    C. Prowess
    D. Apparition
    Answer: C


15. Ambiguous

    A. Delphic
    B. Sanguine
    C. Infallible
    D. Categorical
    Answer: A


16. Tenure

    A. Jurisdiction
    B. Tenancy
    C. Hegemony
    D. Desertion
    Answer: B


17. Controversy

    A. Wrangle
    B. Entente
    C. Storm
    D. Dilemma
    Answer: B


18. Consensus

    A. Concord
    B. Rapport
    C. Dissension
    D. Tranquility
    Answer: C


19. Tactic

    A. Repose
    B. Snafu
    C. Gambit
    D. Sincerity
    Answer: C


20. Dislodge

    A. Clamber
    B. Fathom
    C. Bigot
    D. Ordain

    Answer: D

1. Plaudit

    A. Encomium
    B. Opprobrium
    C. Approbation
    D. Commendation
    Answer: B


2. Determined

    A. Mettlesome
    B. Obstinate
    C. Irresolute
    D. Stalwart
    Answer: C


3. Acclaim

    A. Extol
    B. Commend
    C. Eulogize
    D. Censure
    Answer: D


4. Remit

    A. Ambit
    B. Eristic
    C. Rescind
    D. Inflict
    Answer: D


5. Libel

    A. Neophyte
    B. Calumny
    C. Larceny
    D. Plaudit

    Answer: B


6. Reciprocate

    A. Requite
    B. Repay
    C. Console
    D. Refuse
    Answer: D


7. Blackout

    A. Place
    B. Abolish
    C. Smite
    D. Befuddle
    Answer: B


8. Treacherous

    A. Straightforward
    B. Reliable
    C. Dicey
    D. Definite
    Answer: C


9. Nitty- gritty

    A. Essentials
    B. Minutiae
    C. Technicality
    D. Expendable
    A


10. Flawed

    A. Impeccable
    B. Copybook
    C. Amiss
    D. Intact
    Answer: C


11. Bang for the buck

    A. A feeling of nervous anticipation and excitement felt before experiencing something new
    B. To look exceptionally attractive
    C. To get a better outcome for an effort or money that you vest into something
    D. To wield the ultimate responsibility on oneself
    Answer: C


12. Unprecedented

    A. Customary
    B. Primordial
    C. Stereotyped
    D. Singular
    Answer: D


13. Espionage

    A. Ascendancy
    B. Veracity
    C. Probity
    D. Reconnaissance
    Answer: D


14. Spectacle

    A. Extravaganza
    B. Humdrum
    C. Penchant
    D. Exorbitant
    Answer: A


15. Shackle

    A. Inclination
    B. Perquisite
    C. Trammel
    D. Incentive
    Answer: C


16. Encumbrance

    A. Eradication
    B. Nuisance
    C. Discretion
    D. Assent
    Answer: B


17. Pulsating

    A. Pedestrian
    B. Monotonous
    C. Bland
    D. Compulsive
    Answer: D


18. Anachronistic

    A. Contemporary
    B. Ephemeral
    C. Coeval
    D. Antique
    Answer: D


19. Sole

    A. Plentiful
    B. Legion
    C. Manifold
    D. Lone
    Answer: D


20. Mollycoddle

    A. Hound
    B. Cosset
    C. Wring
    D. Fleece
    Answer: B

1. Incarceration

    A. Confinement
    B. Complaint
    C. Exculpation
    D. Antique
    Answer: A


2. Nominal

    A. Considerable
    B. Hefty
    C. Substantial
    D. Trifling
    Answer: D


3. Kowtow

    A. Impel
    B. Hector
    C. Canonise
    D. Grovel
    Answer: D


4. Inevitable

    A. Permutable
    B. Germane
    C. Fated
    D. Pertinent
    Answer: C


5. Unearth

    A. Veneer
    B. Maraud
    C. Foray
    D. Prosecute
    Answer: A


6. Tamper

    A. Meddle
    B. Patch
    C. Fiddle
    D. Intrude
    Answer: B


7. Detract

    A. Inflate
    B. Knock
    C. Belittle
    D. Dilute
    Answer: A


8. Assertive

    A Peremptory
    B Plucky
    C Reticent
    D Sanguine
    Answer: C


9. Concurrence

    A. Compliance
    B. Acquiescence
    C. Unanimity
    D. Variance
    Answer: D


10. Complicity

    A. Apprehension
    B. Incontinence
    C. Ignorance
    D. Compassion
    Answer: C


11. Vitiate

    A. Enhance
    B. Tarnish
    C. Degrade
    D. Defile
    Answer: A


12. Exuberant

    A. Humdrum
    B. Sobriety
    C. Banal
    D. Flamboyant
    Answer: D


13. Endeavour

    A. Passivity
    B. Exertion
    C. Dormancy
    D. Lethargy
    Answer: B


14. Green

    A. Jejune
    B. Significant
    C. Addendum
    D. Diminutive
    Answer: A


15. Aloft

    A. Reticent
    B. Triviality
    C. Abase
    D. Down
    Answer: D


16. Revocation

    A. Imprimatur
    B. Nullification
    C. Recession
    D. Abolition
    Answer: A


17. Grassroots

    A. Abnegation
    B. Proletariat
    C. Plebeian
    D. Gentry
    Answer: D


18. Expedient

    A. Feeble
    B. Trivial
    C. Opportune
    D. Inefficient
    Answer: C


19. Reeling

    A. Staggering
    B. Vanishing
    C. Squandering
    D. Splurging
    Answer: A


20. Dominance

    A. Derision
    B. Dauntless
    C. Captious
    D. Subservience
    Answer: D

1. Acumen

    A. Chancel
    B. Gullibility
    C. Astute
    D. Discernment
    Answer: D


2. Retrograde

    A. Progressive
    B. Precocious
    C. Downhill
    D. Escalating
    Answer: C


3. Encumbrance

    A. Eradication
    B. Nuisance
    C. Discretion
    D. Assent
    Answer: B


4. Bang for the buck

    A. A feeling of nervous anticipation and excitement felt before experiencing something new
    B. To look exceptionally attractive
    C. To get a better outcome for an effort or money that you vest into something
    D. To wield the ultimate responsibility on oneself
    Answer: C


5. Beyond the pale

    A. bigger or better than could be reasonably expected.
    B. not within the range of what someone knows or understands.
    C. outside the bounds of acceptable behaviour.
    D. too bad to be improved or saved.
    Answer: C


6. Charisma

    A. Necromancy
    B. Appeal
    C. Aversion
    D. Enchantment
    Answer: C


7. Overwhelm

    A. Indigent
    B. Meager
    C. Drain
    D. Inundate
    Answer: D


8. Standstill

    A. Resolution
    B. Stalemate
    C. Breakthrough
    D. Alacrity
    Answer: B


9. Skullduggery

    A. Shenanigans
    B. Vindication
    C. Cognizance
    D. Rectitude
    Answer: A


10. Embark

    A. Cease
    B. Surfeit
    C. Wreck
    D. Insulate
    Answer: A


11. Innovation

    A. Preservation
    B. Alteration
    C. Subjection
    D. Occupation
    Answer: B


12. Extradition

    A. Abscission
    B. Seclusion
    C. Rendition
    D. Ingression
    Answer: D


13. Surreal

    A. Nonchalant
    B. Jaunty
    C. Bizarre
    D. Dismal
    Answer: C


14. Diplomatic

    A. Cloddish
    B. Bungling
    C. Cagey
    D. Boorish
    Answer: C


15. Dubious

    A. Iffy
    B. Delirious
    C. Laconic
    D. Explicit
    Answer: D


16. Overturn

    A. Validate
    B. Capsize
    C. Subvert
    D. Annul

    Answer: A


17. Clandestine

    A. Righteous
    B. Furtive
    C. Impish
    D. Sportive
    Answer: B


18. Determined

    A. Mettlesome
    B. Obstinate
    C. Irresolute
    D. Stalwart
    Answer: C


19. Nefarious

    A. Diabolic
    B. Sterling
    C. Depraved
    D. Gross

    Answer: B


20. Flawed

    A. Impeccable
    B. Copybook
    C. Amiss
    D. Intact
    Answer: C

1. Coup

    A. Pedantic
    B. Veracity
    C. Stratagem
    D. Perdition
    Answer: C


2. Dubious

    A. Iffy

    B. Delirious
    C. Laconic
    D. Explicit
    Answer: D


3. Alacrity

    A. Celerity
    B. Apathy
    C. Haste
    D. Inclination
    Answer: B


4. Beyond the pale

    A. bigger or better than could be reasonably expected.
    B. not within the range of what someone knows or understands.
    C. outside the bounds of acceptable behaviour.
    D. too bad to be improved or saved.
    Answer: C


5. Skullduggery

    A. Shenanigans
    B. Vindication
    C. Cognizance
    D. Rectitude
    Answer: A


6. Surreal

    A. Nonchalant
    B. Jaunty
    C. Bizarre
    D. Dismal
    Answer: C


7. Clandestine

    A. Righteous
    B. Furtive
    C. Impish
    D. Sportive
    Answer: B


8. Cripple

    A Capacitate
    B Debilitate
    C Shore up
    D strengthen
    Answer: B


9. Pessimism

    A. Resilience
    B. Alacrity
    C. Sanguinity
    D. Despondency
    Answer: D


10. Nefarious

    A Diabolic
    B Sterling
    C Depraved
    D Gross
    Answer: B


11. Proxy

    A. Intermediary
    B. Gaffer
    C. Scupper
    D. Figurehead
    Answer: A


12. Referendum

    A Suffrage
    B Precept
    C Citation
    D Manifesto
    Answer: A


13. Overwhelm

    A. Indigent
    B. Meager
    C. Drain
    D. Inundate
    Answer: D


14. Extradition

    A Abscission
    B Seclusion
    C Rendition
    D Ingression
    Answer: D


15. Quell

    A. Squelch
    B. Abolish
    C. Annihilate
    D. Instigate
    Answer: D


16. Snowball

    A Subsume
    B Contract
    C Appease
    D Perturb
    Answer: B


17. Standstill

    A. Resolution
    B. Stalemate
    C. Breakthrough
    D. Alacrity
    Answer: B


18. Conciliatory

    A Contentious
    B Pacific
    C Combative
    D Truculent
    Answer: B


19. Diplomatic

    A. Cloddish
    B. Bungling
    C. Cagey
    D. Boorish
    Answer: C


20. Warrant

    A. Underwrite
    B. Merit
    C. Confute
    D. Condone
    Answer: C

1.Persecution

    A. Absolution
    B. Nimiety
    C. Surfeit
    D. Oppression
    Answer: D


2. Defiance

    A. Enumeration
    B. Verbosity
    C. Abrasive
    D. Recalcitrance

    Answer: D


3. Humongous

    A. Enervate
    B. Leaden
    C. Spectral
    D. Prodigious
    Answer: D


4. Demit

    A. Chastise
    B. Provoke
    C. Vacate
    D. Scandalise
    Answer: C


5. Tortuous

    A Agonizing
    B Lowly
    C Overbearing
    D Complex

    Answer: D


6. Enshrine

    A. Preserve
    B. Bear
    C. Damage
    D. Manifest
    Answer: C


7. Expel

    A. Evict
    B. Avow
    C. Falter
    D. Herald
    Answer: A


8. Lurk

    A. Fiddle
    B. Skulk
    C. Drift
    D. Stooge
    Answer: B


9. Predicament

    A. Advantage
    B. Decreed
    C. Fated
    D. Ordained
    Answer: A


10. Curb

    A. Muzzle
    B. Quagmire
    C. Perplex
    D. Benefit
    Answer: A


11. Consolidate

    A. Rend
    B. Baulk
    C. Embody
    D. Band

    Answer: A


12. Requisite

    A. Exigent
    B. Importunate
    C. Precondition
    D. Ancillary
    Answer: D


13. Charisma

    A. Necromancy
    B. Appeal
    C. Aversion
    D. Enchantment
    Answer: C


14. Vest

    A. Deprive
    B. Trite
    C. Yonder
    D. Concur
    Answer: A


15. Contest

    A. Collapse
    B. Coordinate
    C. Cram
    D. Concur
    Answer: D


16. Retrograde

    A. Progressive
    B. Precocious
    C. Downhill
    D. Escalating
    Answer: C


17. Embark

    A. Cease
    B. Surfeit
    C. Wreck
    D. Insulate

    Answer: A


18. Overturn

    A. Validate
    B. Capsize
    C. Subvert
    D. Annul
    Answer: A


19. Acumen

    A. Chancel
    B. Gullibility
    C. Astute
    D. Discernment

    Answer: D


20. Surge

    A. Outburst
    B. Atrophy
    C. Orchestrate
    D. Resuscitate
    Answer: A

1. Tortuous

    A. Agonizing
    B. Lowly
    C. Overbearing
    D. Complex
    Answer: D


2. Landmark

    A. Pageant

    B. Minutiae
    C. Entourage
    D. Watershed
    Answer: D


3. Temptation

    A. Abomination
    B. Aversion
    C. Bait
    D. Torment
    Answer: C


4. De jure

    A. Comprehensible
    B. Rightful
    C. Stated
    D. Implied
    Answer: B


5. Stopgap

    A. Hitch
    B. Makeshift
    C. Hiatus
    D. Craft
    Answer: B


6. Bear the brunt

    A. To accept defeat even in case of a possible victory.
    B. To be deeply annoyed by restraints and restrictions.
    C. To be the flag bearer at a ceremony.
    D. To suffer the worst part of a problematic situation
    Answer: D


7. Demit

    A. Chastise
    B. Provoke
    C. Vacate
    D. Scandalise
    Answer: C


8. Underbelly

    A. Midas Touch
    B. Pandora’s Box
    C. Achilles heel
    D. Gordian Knot
    Answer: C


9. Enterprise

    A. Swagger
    B. Vanity
    C. Avidity
    D. Ineptitude
    Answer: C


10. Yawning gap

    A. A situation under complete control.
    B. A completely different, complex situation.
    C. An utter lack of information.
    D. A very large difference.
    Answer: D


11. Precedent

    A. Reckoning
    B. Exposition
    C. Preclude
    D. Yardstick
    Answer: D


12. Comply

    A. Slight
    B. Befit
    C. Flout
    D. Observe
    Answer: D


13. Mediate

    A. Negotiate
    B. Conciliate
    C. Liaise
    D. Provoke
    Answer: D


14. On the boil

    A. tending to obstruct or harm
    B. in a state of activity or development
    C. in the heat of the moment
    D. likely to be fired, removed, or eliminated
    Answer: B


15. Hazy

    A Allied
    B Ephemeral
    C Nebulous
    D Malefic
    Answer: C


16. De facto

    A. Supposed
    B. Existent
    C. Factual
    D. Specialised
    Answer: A


17. Carve out

    A. To overcome, quieten, or bring under control (a feeling or person).
    B. to develop a career or position for yourself by working hard.
    C. to slash someone with a knife or other sharp object.
    D. to divide something ruthlessly into separate areas or parts.
    Answer: B


18. Entrenched

    A. Ensconce
    B. Compulsive
    C. Inveterate
    D. Superficial
    Answer: D


19. Brink

    A. Kernel
    B. Navel
    C. Pivot
    D. Threshold
    Answer: D


20. Prospective

    A. Potential
    B. Tempestuous
    C. Dicey
    D. Meteoric

    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Nugatory

    A. Competent
    B. Worthless
    C. Prohibit
    D. Repulsion
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Banausic

    A. Honesty
    B. Necessary
    C. Redundant
    D. Pleasure
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Abet

    A. Incompetent
    B. Inconvenience
    C. Assist
    D. Cautious
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Disdain

    A. Unsuitable
    B. Appreciation
    C. Unlearned
    D. Disrespect
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Impecunious

    A. Sympathy
    B. Productive
    C. Insolvent
    D. Acceptance
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Malice

    A. Kindness
    B. Impactful
    C. Insensitivity
    D. Hurdle
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Acquiesce

    A. Acknowledge
    B. Cherished
    C. Consistency
    D. Oppose
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Stoic

    A. Apathetic
    B. Sentimental
    C. Restrain
    D. Repulsion
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Dicey

    A. Deficiency
    B. Cunning
    C. Certain
    D. Shameful
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Mendacity

    A. Satiate
    B. Sincerity
    C. Permit
    D. Mendacity
    Answer: B


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ANTAGONIZE

    A. Gratify
    B. Annoy
    C. Mingled
    D. Versatile
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: QUIXOTIC

    A. Aggravation
    B. Amiable
    C. Assembled
    D. Imaginary
    Answer: D


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ERUDITE

    A. Comfort
    B. Talkative
    C. Knowledgeable
    D. Concentrated
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FRUGAL

    A. Cautious
    B. Criticize
    C. Depreciate
    D. Association
    Answer: A


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CREDENCE

    A. Trust
    B. Sorrow
    C. Release
    D. Tasteless
    Answer: A


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MOLLIFY

    A. Content
    B. Irritate
    C. Jumbled
    D. Motivated
    Answer: B


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DISDAIN

    A. Discourage
    B. Scarcity
    C. Quiet
    D. Sympathy
    Answer: D


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROCLIVITY

    A. Apathetic
    B. Repulsion
    C. Enthusiastic
    D. Awkward
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CHAGRIN

    A. Boredom
    B. Fragmented
    C. Pleasure
    D. Appreciate
    Answer: C


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GALLANT

    A. Connected
    B. Unimpressive
    C. Prevailing
    D. Personal
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Burgeon

    A. Deprecate
    B. Talkative
    C. Expand
    D. Distinct
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Arcane

    A. Straightforward
    B. Mysterious
    C. Strong
    D. Blooming
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Languid

    A. Lazy
    B. Hidden
    C. Abnormal
    D. Spirited
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Juxtapose

    A. Curious
    B. Concerned
    C. Scarcity
    D. Contrast
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Tawdry

    A. Gaudy
    B. Everlasting
    C. Graceful
    D. Noisy
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Cajole

    A. Unique
    B. Elegant
    C. Conservative
    D. Discourage
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Efface

    A. Deplete
    B. Inauspicious
    C. Conserve
    D. Gloomy
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Petulant

    A. Exhaust
    B. Good-Natured
    C. Compensate
    D. Neglect
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Exonerate

    A. Lavish
    B. Blame
    C. Complete
    D. Obedience
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Brevity

    A. Expansion
    B. Damage
    C. Discipline
    D. Caution
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Bellicose

    A. Pacific
    B. Talkative
    C. Aggressive
    D. Temperate
    Answer: C


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Abstemious

    A. Straightforward
    B. Abstinent
    C. Ravenous
    D. Blooming
    Answer: B


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Extol

    A. Glorify
    B. Blame
    C. Abnormal
    D. Spirited
    Answer: A


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Glib

    A. Curious
    B. Concerned
    C. Hesitant
    D. Smooth
    Answer: D


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Hiatus

    A. Break
    B. Everlasting
    C. Shoddy
    D. Closure
    Answer: A


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Loquacious

    A. Chatty
    B. Elegant
    C. Mouthy
    D. Silent
    Answer: D


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Motley

    A. Deplete
    B. Mixed
    C. Faint
    D. Gloomy
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Nexus

    A. Network
    B. Partition
    C. Compensate
    D. Progression
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Paucity

    A. Quiet
    B. Surplus
    C. Complete
    D. Deficit
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Rhetoric

    A. Conciseness
    B. Damage
    C. Discipline
    D. Caution
    Answer: A

1. Apex

    A. Trough
    B. Nadir
    C. Zenith
    D. Radix
    Answer: C


2. Resolution

    A. Vacillation
    B. Dauntlessness
    C. Fortitude
    D. Obstinacy
    Answer: A


3. Sacrosanct

    A. Palliative
    B. Abstinence
    C. Berate
    D. Blasphemous
    Answer: D


4. Bolster

    A. Buttress
    B. Fortify
    C. Obstruct
    D. Aggrandize
    Answer: C


5. Precedent

    A. Reckoning
    B. Exposition
    C. Preclude
    D. Yardstick
    Answer: D


6. Landmark

    A. Pageant
    B. Minutiae
    C. Entourage
    D. Watershed
    Answer: D


7. Enterprise

    A Swagger
    B Vanity
    C Avidity
    D. Avidity
    Answer: C


8. Entrenched

    A. Ensconce
    B. Compulsive
    C. Inveterate
    D. Supercial
    Answer: D


9. Spat

    A. Polemic
    B. Concur
    C. Bicker
    D. Squabble
    Answer: B


10. Gloss-Over

    A. To cover up a mistake or a crime
    B. To be overdressed for an occasion
    C. To look breathtakingly beautiful to surpass others in the crowd
    D. To overshadow others in terms of achievement
    Answer: A


11. Hostility

    A. Gaiety
    B. Rancour
    C. Conviviality
    D. Derogation
    Answer: B


12. Reminiscent

    A. Indicative
    B. Oblivious
    C. Redolent
    D. Nostalgic
    Answer: B


13. Unleash

    A. Despoil
    B. Vent
    C. Fetter
    D. Manacle
    Answer: B


14. Reel under

    A. To ponder deeply over some issue
    B. To be overcome by euphoria
    C. To struggle to deal with some burden
    D. To prevent oneself from difcult circumstances
    Answer: C


15. Underbelly

    A. Midas Touch
    B. Pandora’s Box
    C. Achilles heel
    D. Gordian Knot
    Answer: C


16. On the boil

    A. tending to obstruct or harm
    B. in a state of activity or development
    C. in the heat of the moment
    D. likely to be red, removed, or eliminated
    Answer: B


17. Scrape

    A. Rake
    B. Cope
    C. Squander
    D. Aggrigate
    Answer: C


18. Ravaged

    A. Marauded
    B. Arduous
    C. Incessant
    D. Terminable
    Answer: A


19. Ubiquitous

    A. Omnipresent
    B. Sectarian
    C. Clannish
    D. Sparse
    Answer: D


20. Propaganda

    A. Information
    B. Docket
    C. Drivel
    D. Narrative
    Answer: A

1. Impeach

    A. Indict
    B. Commend
    C. Salacious
    D. Prorogue
    Answer: A


2. Efficacy

    A. Validity
    B. Virtue
    C. Competence
    D. Impotence
    Answer: D


3. Partisan

    A. Liberal
    B. Unbiased
    C. Bigoted
    D. Tolerant

    Answer: C


4. De jure

    A. Comprehensible
    B. Rightful
    C. Stated
    D. Implied
    Answer: B


5. De facto

    A. Supposed
    B. Existent
    C. Factual
    D. Specialised
    Answer: A


6. Proceedings

    A. Caveat
    B. Agendas
    C. Institutions
    D. Train
    Answer: D


7. Brink

    A. Kernel
    B. Navel
    C. Pivot

    D. Threshold
    Answer: D


8. Mediate

    A Negotiate
    B Conciliate
    C Liaise
    D Provoke
    Answer: D


9. Outstanding

    A. Routine
    B. Middling
    C. Superlative
    D. Prosaic
    Answer: C


10. Bear the brunt

    A To accept defeat even in case of a possible victory.
    B To be deeply annoyed by restraints and restrictions.
    C To be the ag bearer at a ceremony.
    D To suffer the worst part of a problematic situation
    Answer: D


11. Empower

    A. Theocracy
    B. Commission
    C. Efcacious
    D. Colloquy
    Answer: B


12. Appalling

    A. Innocuous
    B. Diddly
    C. Abysmal
    D. Consolatory
    Answer: C


13. Plethora

    A. Austere
    B. Overabundance
    C. Esoteric
    D. Blaze
    Answer: B


14. Robust

    A. Dissuade
    B. Lurking
    C. Order
    D. Hearty
    Answer: D


15. Yield

    A. Relent
    B. Thrust
    C. Endure
    D. Detriment
    Answer: C


16. Benchmark

    A. Evaluation
    B. Assay
    C. Criterion
    D. Dupe
    Answer: C


17. Comply

    A. Slight
    B. Bet
    C. Flout
    D. Observe
    Answer: D


18. Populous

    A. Heaving
    B. Enigmatic
    C. Reserved
    D. Latent
    Answer: A


19. Temptation

    A. Abomination
    B. Aversion
    C. Bait
    D. Torment

    Answer: C


20. Muddied

    A. Cloud
    B. Neoteric
    C. Disarray
    D. Clarify
    Answer: D

1. Kickstart

    A. Ardour
    B. Sloth
    C. Gusto
    D. Impetus
    Answer: D


2. Equitable

    A. Sedulous

    B. Pedantic
    C. Preferential
    D. Quibbling
    Answer: C


3. Plumb

    A. Explore
    B. Criticize
    C. Ignore
    D. Frolic
    Answer: A


4. Consolation

    A. Succour
    B. Derision
    C. Penchant
    D. Homage
    Answer: A


5. Slowdown

    A. Rebuff
    B. Trough
    C. Boom
    D. Abatement
    Answer: C


6. Untangle

    A. Lampoon
    B. Elucidate
    C. Titter
    D. Prepossess
    Answer: B


7. Bucking the trend

    A. to succeed in doing something, even though there is a general tendency for it not to happen.
    B. to begin to put forth more effort in some area.
    C. to act or take responsibility, that other people pass on to other people.
    D. to collapse or fall apart, as of a structure or object.

    Answer: A


8. Fatigue

    A. Restive
    B. Slouch
    C. Vigor
    D. Tire
    Answer: C


9. Pass the baton

    A. to accept a particular duty or responsibility.
    B. to move steadily and quickly with rapid progress.
    C. to avoid an obstacle by taking up a much longer path.
    D. to pass job and responsibility on to another.

    Answer: D


10. Sputter

    A. Debunk
    B. Bellow
    C. Flail
    D. Jabber
    Answer: D


11. Slugfest

    A. Hogwash
    B. Apartheid
    C. Contest
    D. Interlude

    Answer: C


12. Optimism

    A. Tribulation
    B. Sanguineness
    C. Phlegm
    D. Doldrums
    Answer: B


13. Unrelenting

    A. Irresolute
    B. Flippant
    C. Dogged
    D. Transient
    Answer: C


14. Saving grace

    A. A minor achievement in an otherwise big fiasco.
    B. The act of protecting a very renowned personality.
    C. A redeeming quality or characteristic.
    D. Hiding behind a facade.
    Answer: C


15. Corpus

    A. Coterie
    B. Clique
    C. Crotchet
    D. Compendium
    Answer: D


16. Unbridled

    A. Berserk
    B. Madcap
    C. Inhibited
    D. Righteous
    Answer: C


17. Onslaught

    A. Propensity
    B. Atrocious
    C. Retreat
    D. Adulate

    Answer: C


18. Revitalise

    A. Murky
    B. Reinvigorate
    C. Startle
    D. Devastate
    Answer: D


19. Turf

    A. Domain
    B. Groove
    C. Boor
    D. Dither
    Answer: A


20. Disconcerting

    A. Calamitous
    B. Anecdotal
    C. Tenuous
    D. Reassuring
    Answer: D

1. Bucking the trend

    A. to succeed in doing something, even though there is a general tendency for it not to happen.
    B. to begin to put forth more effort in some areas.
    C. to act or take responsibility, that other people pass on to other people.
    D. to collapse or fall apart, as of a structure or object.

    Answer: A


2. Beset

    A. Nimble
    B. Revere
    C. Deliberate
    D. Plague
    Answer: D


3. Apellative

    A. Pseudonymous
    B. Eponymous
    C. Anonymous
    D. Homonymous
    Answer: B


4. Underscore

    A. Mask
    B. Understate
    C. Emphasize
    D. Airbrush
    Answer: C


5. Vacuum

    A. Progression
    B. Linkage
    C. Ripple
    D. Absence
    Answer: D


6. Spur

    A. Wanton
    B. Hallow
    C. Aberration
    D. Prod
    Answer: D


7. Slowdown

    A. Rebuff
    B. Trough
    C. Boom
    D. Abatement
    Answer: C


8. Disconcerting

    A. Calamitous
    B. Anecdotal
    C. Tenuous
    D. Reassuring
    Answer: D


9. Saving grace

    A. A minor achievement in an otherwise big fiasco.
    B. The act of protecting a very renowned personality.
    C. A redeeming quality or characteristic.
    D. Hiding behind a facade.
    Answer: C


10. Optimism

    A. Tribulation
    B. Sanguineness
    C. Phlegm
    D. Doldrums
    Answer: B


11. Gamut

    A. Validation
    B. Addendum
    C. Extension
    D. Restriction
    Answer: D


12. Dissent

    A. Stymie

    B. Ratification
    C. Liberate
    D. Impede

    Answer: B


13. Anticipate

    A. Dissuade
    B. Dread
    C. Dither
    D. Await
    Answer: D


14. Abhorrent

    A. Execrable
    B. Detestable
    C. Recurring
    D. Admirable
    Answer: D


15. Unsavoury

    A. Pleasant
    B. Disconcerting
    C. Unappetizing
    D. Perplexing
    Answer: C


16. Omnibus

    A. Alarming
    B. Comprehensive
    C. Unremunerative
    D. Irrelevant
    Answer: B


17. Interplay

    A. Interaction
    B. Inferiority
    C. Contention
    D. Primacy
    Answer: A


18. Mutilation

    A. Withering
    B. Perjury
    C. Heinous
    D. Mangling
    Answer: D


19. Quaff

    A. Vile
    B. Guzzle
    C. Tenet
    D. Wan
    Answer: B


20. Beseech

    A. Tender
    B. Hoard
    C. Reject
    D. Implore
    Answer: D

1. Devout

    A. Didactic
    B. Apathetic
    C. Pedagogical
    D. Predicament
    Answer: B


2. Peer

    A. Rival
    B. Counterpart
    C. Underling
    D. Parallel
    Answer: C


3. Fervent

    A. Gullible
    B. Agog
    C. Impassive
    D. Green
    Answer: C


4. Obeisance

    A. Veneration
    B. Excursion
    C. Subjugation
    D. Obligation
    Answer: A


5. Rhetoric

    A. Longevity
    B. Claptrap
    C. Conciseness
    D. Ephemerality
    Answer: C


6. Recrimination

    A. Discrimination
    B. Distinction
    C. Judgement
    D. Accusation
    Answer: D


7. Derail

    A. Preclude
    B. Veer
    C. Thwart
    D. Beget
    Answer: D


8. Plumb

    A. Explore
    B. Criticize
    C. Ignore
    D. Frolic
    Answer: A


9. Slugfest

    A. Hogwash
    B. Apartheid
    C. Contest
    D. Interlude
    Answer: C


10. Revitalise

    A. Murky
    B. Reinvigorate
    C. Startle
    D. Devastate
    Answer: D


11. Indigenous

    A. Roving
    B. Expat
    C. Peripatetic
    D. Aboriginal
    Answer: D


12. Coup

    A. Inferior
    B. Overthrow
    C. Parson
    D. Referendum

    Answer: B


13. Chaos

    A. Bedlam
    B. Mayhem
    C. Disposition
    D. Rumpus
    Answer: C


14. Ally

    A. Wingman
    B. Menance
    C. Exigency
    D. Vicissitude
    Answer: A


15. Equitable

    A. Sedulous
    B. Pedantic
    C. Preferential
    D. Quibbling
    Answer: C


16. Pass the baton

    A. to accept a particular duty or responsibility.
    B. to move steadily and quickly with rapid progress.
    C. to avoid an obstacle by taking up a much longer path.
    D. to pass job and responsibility on to another.
    Answer: D


17. Unbridled

    A. Berserk
    B. Madcap
    C. Inhibited
    D. Righteous
    Answer: C


18. Bizarre

    A. Astute
    B. Ludicrous
    C. Rational
    D. Discerning
    Answer: B


19. Narrative

    A. Rambling
    B. Garrulous
    C. Discursive
    D. Chronicle
    Answer: D


20. Covert

    A. Concealed
    B. Patent
    C. Clandestine
    D. Furtive

    Answer: B

1. Virtuous

    A. Upright
    B. Defiled
    C. Perilous
    D. Concoct
    Answer: A


2. Snap

    A. Dynamism
    B. Verve
    C. Zest
    D. Indolence
    Answer: D


3. Collateral

    A. Auxiliary
    B. Concomitant
    C. Adjuvant
    D. Cardinal
    Answer: D


4. Kickstart

    A. Ardour
    B. Sloth
    C. Gusto
    D. Impetus
    Answer: D


5. Untangle

    A. Lampoon
    B. Elucidate
    C. Titter
    D. Prepossess
    Answer: B


6. Sputter

    A. Debunk
    B. Bellow
    C. Flail
    D. Jabber
    Answer: D


7. Corpus

    A. Coterie
    B. Clique
    C. Crotchet
    D. Compendium
    Answer: D


8. Turf

    A. Domain
    B. Groove
    C. Boor
    D. Dither
    Answer: A


9. Pertinacious

    A. Clinch
    B. Biped
    C. Tentative
    D. Refute
    Answer: C


10. Surly

    A. Clinch
    B. Pleasant
    C. Tentative
    D. Refine
    Answer: B


11. Adjudicate

    A. Adjourn
    B. Defer
    C. Dodge
    D. Arbitrate
    Answer: D


12. Discomfiture

    A. Composure
    B. Abashment
    C. Credence
    D. Ignominy
    Answer: A


13. Fatigue

    A. Restive
    B. Slouch
    C. Vigor
    D. Tire
    Answer: C


14. Acquiescence

    A. Adherence
    B. Countenance
    C. Recalcitrance
    D. Docility
    Answer: C


15. Onslaught

    A. Propensity
    B. Atrocious
    C. Retreat
    D. Adulate
    Answer: C


16. Unequivocal

    A. Tantamount
    B. Moot
    C. Unsavoury
    D. Outright
    Answer: D


17. Consolation

    A. Succour
    B. Derision
    C. Penchant
    D. Homage
    Answer: A


18. Unrelenting

    A. Irresolute
    B. Flippant
    C. Dogged
    D. Transient
    Answer: C


19. Dismissive

    A. Adorable
    B. Winsome
    C. Contemptuous
    D. Endearing
    Answer: C


20. Parlous

    A. Precarious
    B. Admirable
    C. Creditable
    D. Exemplary
    Answer: A

1. Massive

    A. Leviathan
    B. Faint
    C. Miniature
    D. Slim
    Answer: A


2. Nadir

    A. Acme

    B. Heyday
    C. Zero
    D. Crescendo
    Answer: C


3. Formidable

    A. Intimidating
    B. Forbidding
    C. Foreboding
    D. Reassuring
    Answer: D


4. Dwindle

    A. Deepen
    B. Boom
    C. Wreck
    D. Wilt
    Answer: D


5. Spike

    A. Plunge
    B. Upsurge
    C. Impale
    D. Skewer
    Answer: A


6. Dolorous

    A. Ebullient
    B. Forlorn
    C. Tinsel
    D. Hostile
    Answer: B


7. Fealty

    A Mordant
    B Fidelity
    C Acerbic
    D Voracious
    Answer: B


8. Stonewall

    A. Meretricious
    B. Forsake
    C. Facsimile
    D. Cooperate
    Answer: D


9. Surge

    A. Altercation
    B. Stratagem
    C. Deluge
    D. Pitch
    Answer: C


10. Compliant

    A Obstinate
    B Perverse
    C Reckless
    D Amenable
    Answer: D


11. Tremulous

    A. Steady
    B. Moored
    C. Perk
    D. Jittery
    Answer: D


12. Vicinity

    A Propinquity
    B Turf
    C Precinct
    D Remoteness
    Answer: D


13. Pragmatic

    A. Assorted
    B. Impractical
    C. Tentative
    D. Berate

    Answer: B


14. Adhere

    A. Abide
    B. Cleave
    C. Flout
    D. Cohere
    Answer: C


15. Irk

    A. Ruin
    B. Nettle
    C. Lament
    D. Tacit
    Answer: B


16. Pre-emptive

    A. Preventative
    B. Ruthless
    C. Possessive
    D. Cunning
    Answer: A


17. Resort

    A. Wield
    B. Exercise
    C. Eschew
    D. Deploy
    Answer: C


18. Whittle down

    A. Cause of obsessive fear
    B. Show or announce publicly for the first time
    C. Express eager enjoyment
    D. To reduce the number or the size of something
    Answer: D


19. Ostentatious

    A. Illumination
    B. Cohort
    C. Flaunty
    D. Surcease
    Answer: C


20. Hustle

    A. Thwart
    B. Frustrate
    C. Facilitate
    D. Jostle

    Answer: D

1. Siege

    A. Girdle
    B. Beset
    C. Reprieve
    D. Gnaw
    Answer: C


2. Spectacular

    A. Dull
    B. Unimpressive
    C. Pale
    D. Arresting

    Answer: D


3. Intervention

    A. Arbitration
    B. Aloofness
    C. Provocation
    D. Sabotage
    Answer: A


4. Outburst

    A. Spectacle
    B. Altercation
    C. Storm
    D. Acrimony
    Answer: C


5. Fealty

    A. Mordant
    B. Fidelity
    C. Acerbic
    D. Voracious
    Answer: B


6. Adhere

    A. Abide
    B. Cleave
    C. Flout
    D. Cohere
    Answer: C


7. Indulgent

    A. Austere
    B. Tolerant
    C. Doting
    D. Forbearing
    Answer: A


8. Scapegoat

    A. Patsy
    B. Instigator
    C. Calumny
    D. Tease

    Answer: A


9. Paramount

    A. Foremost
    B. Integral
    C. Uttermost
    D. Paltry

    Answer: D


10. Transgression

    A. Eviction
    B. Obedience
    C. Schism
    D. Misdemeanour
    Answer: D


11. Bailout

    A. Endanger
    B. Jeopardize
    C. Ransom
    D. Imperil

    Answer: C


12. Viable

    A. Impracticable
    B. Embankment
    C. Ample
    D. Lassitude

    Answer: A


13. Insolvent

    A. Swank
    B. Penurious
    C. Upscale
    D. Luscious
    Answer: B


14. Glitch

    A. Sturdiness
    B. Setback
    C. Citation
    D. Periphery
    Answer: B


15. Genuine

    A. Scathing
    B. Ambience
    C. Requisite
    D. Pretentious
    Answer: D


16. Compliant

    A. Obstinate
    B. Perverse
    C. Reckless
    D. Amenable
    Answer: D


17. Linchpin

    A. Cornerstone
    B. Robust
    C. Ardent
    D. Indurate
    Answer: A


18. Belittle

    A. Disparage
    B. Flatter
    C. Regenerate
    D. Eulogize
    Answer: A


19. Fillip

    A. Gravitas
    B. Exacerbate
    C. Subterfuge
    D. Stimulus
    Answer: D


20. Woe

    A. Tribulation
    B. Fortune
    C. Optimism
    D. Euphoria
    Answer: A

1. Tryst

    A Union
    B Rendezvous
    C Assignation
    D Dissolution

    Answer: D


2. Scourge

    A Afflict

    B Comfort
    C Devastate
    D Traverse

    Answer: B


3. Ratchet up

    A To cause something to increase in increments
    B Patch up after a long period of grudge-holding
    C Prepare oneself for the forthcoming war
    D Embrace challenges

    Answer: A


4. Nadir

    A Acme
    B Heyday
    C Zero
    D Crescendo
    Answer: C


5. Pre-emptive

    A Preventative
    B Ruthless
    C Possessive
    D Cunning
    Answer: A


6. Vicinity

    A Propinquity
    B Turf
    C Precinct
    D Remoteness
    Answer: D


7. Spike

    A Plunge
    B Upsurge
    C Impale
    D Skewe
    Answer: A


8. Plummet

    A Escalate
    B Heighten
    C Aspire
    D Plunge
    Answer: D


9. Capricious

    A Unpredictable
    B Stable
    C Firm
    D Sedition
    Answer: A


10. Disdain

    A Strictures
    B Bourn
    C Inkling
    D Scorn
    Answer: D


11. Concede

    A Ratify
    B Repudiate
    C Capitulate
    D Acquiesce
    Answer: B


12. Desperation

    A Depression

    B Buoyancy
    C Pessimism
    D Audacity
    Answer: B


13. Backdrop

    A Ambient
    B Moil
    C Disposition
    D Indentation
    Answer: A


14. Massive

    A Leviathan
    B Faint
    C Miniature
    D Slim

    Answer: A


15. Whittle down

    A Cause of obsessive fear
    B Show or announce publicly for the first time
    C Express eager enjoyment
    D To reduce the number or the size of something
    Answer: D


16. Surge

    A Altercation
    B Stratagem
    C Deluge
    D Pitch
    Answer: C


17. Burnish

    A Smooth
    B Glaze
    C Refrain
    D Mar
    Answer: D


18. Squarely

    A Abnormally
    B Busily
    C Directly
    D Calmly
    Answer: C


19. Sop

    A Soak
    B Elect
    C Nominate
    D Terrify
    Answer: A


20. Detain

    A Seize
    B Confine
    C Incarcerate
    D Disenthrall
    Answer: D

1. Dwindle

    A. Deepen
    B. Boom
    C. Wreck
    D. Wilt
    Answer: D


2. Stonewall

    A. Meretricious

    B. Forsake
    C. Facsimile
    D. Cooperate
    Answer: D


3. Pragmatic

    A. Assorted
    B. Impractical
    C. Tentative
    D. Berate
    Answer: B


4. Resort

    A. Wield
    B. Exercise
    C. Eschew
    D. Deploy
    Answer: C


5. Hustle

    A. Thwart
    B. Frustrate
    C. Facilitate
    D. Jostle
    Answer: D


6. Convoluted

    A. Straightforward
    B. Garish
    C. Opportune
    D. Majestic
    Answer: A


7. Expedite

    A. Torpid
    B. Active
    C. Hasten
    D. Occlude
    Answer: C


8. Garner

    A. Raddled
    B. Bromidic
    C. Amass
    D. Enervate
    Answer: C


9. Peg

    A. Clog
    B. Rivet
    C. Pin
    D. Raise
    Answer: D


10. Binge

    A. Incongruous
    B. Libel
    C. Juggle
    D. Spree
    Answer: D


11. Sue

    A. Absolve
    B. Litigate
    C. Indict
    D. Solicit

    Answer: A


12. Malign

    A. Benign

    B. Vicious
    C. Dire
    D. Acrid
    Answer: A


13. Nascent

    A. Scatter
    B. Evince
    C. Germinal
    D. Abhorrent
    Answer: C


14. Snoop

    A. Stain
    B. Fillip
    C. Rally
    D. Ferret

    Answer: D


15. Caprice

    A. Consummate
    B. Discreet
    C. Diffident
    D. Vagary
    Answer: D


16. Formidable

    A. Intimidating
    B. Forbidding
    C. Foreboding
    D. Reassuring
    Answer: D


17. Ostentatious

    A. Illumination
    B. Cohort
    C. Flaunty
    D. Surcease
    Answer: C


18. Tremulous

    A. Steady
    B. Moored
    C. Perk
    D. Jittery
    Answer: D


19. Irk

    A. Ruin
    B. Nettle
    C. Lament
    D. Tacit
    Answer: B


20. Dolorous

    A. Ebullient
    B. Forlorn
    C. Tinsel
    D. Hostile
    Answer: B

1. Stride

    A. Perceive
    B. Clinch
    C. Actualize
    D. Tread

    Answer: D


2. Conceded

    A. Cardinal

    B. Reclamation
    C. Repudiate
    D. Prejudice

    Answer: C


3. Impasse

    A. Induction
    B. Deadlock
    C. Urge
    D. Detention
    Answer: B


4. Storied

    A. Modest
    B. Acclaimed
    C. Factual
    D. Impotent
    Answer: B


5. Conducive

    A. Unfavourable
    B. Transcend
    C. Hoarse
    D. Reverence
    Answer: A


6. Discreet

    A. Cautious
    B. Lofty
    C. Rhetoric
    D. Faultless
    Answer: A


7. Perception

    A. Sagacity
    B. Discernment
    C. Acumen
    D. Ignorance
    Answer: D


8. Fraudulent

    A. Authentic
    B. Utricle
    C. Cerberus
    D. Outspoken
    Answer: A


9. Strike a chord

    A. Have a potentially destructive effect on someone or something
    B. Act forcefully in support of something
    C. Elicit or trigger a strong emotional response to something
    D. Seem wrong or inappropriate in a certain situation
    Answer: C


10. Trail

    A. Skitter
    B. Amble
    C. Saunter
    D. Maunder
    Answer: A


11. Raise eyebrows

    A. to cause or mark the start of something new.
    B. to make a forceful complaint.
    C. to cause surprise or shock.
    D. to make people understand the danger of something.
    Answer: C


12. Invalidate

    A. Document
    B. Confute
    C. Espouse
    D. Warrant

    Answer: B


13. Credibility

    A. Reliability
    B. Deceit
    C. Implausibility
    D. Duplicity
    Answer: A


14. Erode

    A. Abrade
    B. Gnaw
    C. Preserve
    D. Squander
    Answer: C


15. Robust

    A. Decrepit
    B. Pivotal
    C. Trivial
    D. Consequential

    Answer: A


16. Straddle

    A. Categorical
    B. Outright
    C. Prevaricate
    D. Conclusive
    Answer: C


17. Clampdown

    A. Confession
    B. Disclosure
    C. Revelation
    D. Quelling
    Answer: D


18. Iconic

    A. Atypical
    B. Peculiar
    C. Quintessential
    D. Incognito
    Answer: C


19. Designate

    A. Depose
    B. Cashier
    C. Nominate
    D. Oust
    Answer: C


20. Obscure

    A. Palpable
    B. Abstruse
    C. Recondite
    D. Arcane
    Answer: A

1. Fraudulent

    A. Authentic
    B. Utricle
    C. Cerberus
    D. Outspoken

    Answer: A


2. Prominent

    A. Extrusive
    B. Salient
    C. Obscure
    D. Underlined

    Answer: C


3. Innocuous

    A. Injurious
    B. Innovative
    C. Inoffensive
    D. Innermost

    Answer: C


4. Invalidate

    A. Document
    B. Confute
    C. Espouse
    D. Warrant

    Answer: B


5. Portent

    A. Presage
    B Forlorn
    C. Denial
    D. Novice

    Answer: A


6. Designate

    A. Depose
    B. Cashier
    C. Nominate
    D. Oust

    Answer: C


7. Detention

    A. Redemption
    B. Deliverance
    C. Internment
    D. Emancipation

    Answer: C


8. Conceded

    A. Cardinal
    B Reclamation
    C. Repudiate
    D. Prejudice

    Answer: C


9. Looming

    A. Tolerating
    B. Gazing
    C. Impending
    D. Embellishing
    Answer: C


10. Discreet

    A. Cautious
    B. Lofty
    C. Rhetoric
    D. Faultless

    Answer: A


11. Apparent

    A. Unfeigned
    B. Spurious
    C. Authentic
    D. Echt

    Answer: B


12. Prolonged

    A. Outlying
    B. Monotonous
    C. Prolix
    D. Unrelenting

    Answer: C


13. Impasse

    A. Induction
    B. Deadlock
    C. Urge
    D. Detention

    Answer: B


14. Articulate

    A. Hysterical
    B. Coherent
    C. Raving
    D. Garbled

    Answer: B


15. Infuse

    A. Ajar
    B. Duteous
    C. Trifle
    D. Inoculate

    Answer: D


16. Purge

    A. Absolve
    B. Pressurize
    C. Thrust
    D. Float

    Answer: A


17. Straddle

    A. Categorical
    B. Outright
    C. Prevaricate
    D. Conclusive

    Answer: C


18. Unwind

    A. Divulge
    B. Repose
    C. Bluff
    D. Pioneer

    Answer: B


19. Excruciating

    A. Agonizing
    B. Torturous
    C. Appalling
    D. Gratifying

    Answer: D


20. Lament

    A. Eradicate
    B. Vaunt
    C. Agonize
    D. Mourn

    Answer: D

1. Lapse

    A. Oversight
    B. Negligence
    C. Accuracy
    D. Retrogression
    Answer: C


2. Detractor

    A. Devotee
    B. Succorer
    C. Critic
    D. Partisan
    Answer:C


3. Suffice

    A. Snooker
    B. Quench
    C. Vex
    D. Chafe
    Answer: B


4. Hitherto

    A. Ensuing
    B. Henceforth
    C. Vicinal
    D. Formerly
    Answer: D


5. Resentment

    A. Animosity
    B. Umbrage
    C. Gratification
    D. Pique
    Answer: C


6. Fraught

    A. Diligent
    B. Sedulous
    C. Serene
    D. Teeming
    Answer: C


7. Maelstrom

    A. Alacrity
    B. Adversary
    C. Defamer
    D. Serene

    Answer: B


8. Bridge

    A. Yoke
    B. Cleave
    C. Breach
    D. Sunder
    Answer: A


9. Proponents

    A. Antagonist
    B. Vindicator
    C. Adversary
    D. Defamer
    Answer: B


10. Iteration

    A. Tautology
    B. Echo
    C. Encore
    D. Instance
    Answer: D


11. Perception

    A. Sagacity
    B. Discernment
    C. Acumen
    D. Ignorance
    Answer: D


12. Clampdown

    A. Confession
    B. Disclosure
    C. Revelation
    D. Quelling
    Answer: D


13. Blockade

    A. Cleft
    B. Impediment
    C. Aperture
    D. Hiatus
    Answer: B


14. Erode

    A. Abrade
    B. Gnaw
    C. Preserve
    D. Squander
    Answer: C


15. Credibility

    A. Reliability
    B. Deceit
    C. Implausibility
    D. Duplicity
    Answer: A


16. Obscure

    A. Palpable
    B. Abstruse
    C. Recondite
    D. Arcane
    Answer: A


17. Precursor

    A. Offshoot
    B. Antecedent
    C. Resultant
    D. Proficient
    Answer: B


18. Smack

    A. Clout
    B. Evasive
    C. Languish
    D. Handy
    Answer: A


19. Conducive

    A. Unfavourable
    B. Transcend
    C. Hoarse
    D. Reverence
    Answer: A


20. Raise eyebrows

    A. to cause or mark the start of something new.
    B. to make a forceful complaint.
    C. to cause surprise or shock.
    D. to make people understand the danger of something.
    Answer: C