Current Affairs - Vocabulary - SPLessons

Current Affairs February 2020 Vocabulary Quiz

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Current Affairs February 2020 Vocabulary Quiz

shape Introduction

A Newspaper is a printed or online publication that provides readers with news and articles i.e. the current affairs of a country and the world. SPLessons has made an effort to provide a comprehensive list of commonly used words in newspaper articles and editorials. Current Affairs February 2020 Vocabulary Quiz provides the readers with a collection of useful vocabulary for newspapers. And this Vocabulary Quiz will help in the Competitive Exams like IBPS, RBI Grade B, SBI PO, RRB and other banking examinations.


shape Quiz

1. Select the word opposite in meaning to the given word: Plaudit

    A. Encomium
    B. Opprobrium
    C. Approbation
    D. Commendation
    Answer: B


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Acclaim

    A. Extol
    B. Commend
    C. Eulogize
    D. Censure
    Answer: D


3. Select the word opposite in meaning to the given word: Remit

    A. Ambit
    B. Eristic
    C. Rescind
    D. Inflict
    Answer: D


4. Select the word similar in meaning to the given word: Libel

    A. Neophyte
    B. Calumny
    C. Larceny
    D. Plaudit
    Answer: B


5. Select the word opposite in meaning to the given word: Reciprocate

    A. Requite
    B. Repay
    C. Console
    D. Refuse
    Answer: D


6. Select the word similar in meaning to the given word: Blackout

    A. Place
    B. Abolish
    C. Smite
    D. Befuddle
    Answer: B


7. Select the word similar in meaning to the given word: Treacherous

    A. Straightforward
    B. Reliable
    C. Dicey
    D. Definite
    Answer: C


8. Select the word opposite in meaning to the given word: Obscene

    A. Repugnant
    B. Cranky
    C. Affluent
    D. Passable
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Capricious

    A. Unpredictable
    B. Stable
    C. Firm
    D. Sedition
    Answer: A


10. Select the word similar in meaning to the given word: Precursor

    A. Offshoot
    B. Antecedent
    C. Resultant
    D. Proficient
    Answer: B


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Dubious

    A. Iffy
    B. Delirious
    C. Laconic
    D. Explicit
    Answer: D


12. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Turnaround

    A. Headway
    B. Volte-face
    C. Plaudit
    D. Collusion
    Answer: B


13. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Churn

    A. Ferment
    B. Traumatise
    C. Serene
    D. Tranquil
    Answer: A


14. Select the most appropriate meaning of the given idiom: Status quo

    A. The existing state or condition
    B. Something in exchange for something
    C. In exactly the same words
    D. For the good (of the public)
    Answer: A


15. Select the word similar in meaning to the given word: Coalition

    A. Estrangement
    B. Syndicate
    C. Despotism
    D. Infraction
    Answer: B


16. Select the word similar in meaning to the given word: Narrative

    A. Rambling
    B. Garrulous
    C. Discursive
    D. Chronicle
    Answer: D


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Siege

    A. Girdle
    B. Beset
    C. Reprieve
    D. Gnaw
    Answer: C


18. Select the word similar in meaning to the given word: Advocate

    A. Ostracize
    B. Reprove
    C. Forgo
    D. Champion
    Answer: D


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Impending

    A. Remote
    B. Foreboding
    C. Portending
    D. Concocting
    Answer: A


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Yield

    A. Relent
    B. Thrust
    C. Endure
    D. Detriment
    Answer: C

1. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Bang for the buck

    A. A feeling of nervous anticipation and excitement felt before experiencing something new
    B. To look exceptionally attractive
    C. To get a better outcome for an effort or money that you vest into something
    D. To wield the ultimate responsibility on oneself
    Answer: C


2. Select the word similar in meaning to the given word: Unprecedented

    A. Customary
    B. Primordial
    C. Stereotyped
    D. Singular
    Answer: D


3. Select the word similar in meaning to the given word: Espionage

    A. Ascendancy
    B. Veracity
    C. Probity
    D. Reconnaissance
    Answer: D


4. Select the word similar in meaning to the given word: Spectacle

    A. Extravaganza
    B. Humdrum
    C. Penchant
    D. Exorbitant
    Answer: A


5. Select the word similar in meaning to the given word: Shackle

    A. Inclination
    B. Perquisite
    C. Trammel
    D. Incentive
    Answer: C


6. Select the word similar in meaning to the given word: Encumbrance

    A. Eradication
    B. Nuisance
    C. Discretion
    D. Assent
    Answer: B


7. Select the word similar in meaning to the given word: Pulsating

    A. Pedestrian
    B. Monotonous
    C. Bland
    D. Compulsive
    Answer: D


8. Select the word similar in meaning to the given word: Anachronistic

    A. Contemporary
    B. Ephemeral
    C. Coeval
    D. Antique
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Sole

    A. Plentiful
    B. Legion
    C. Manifold
    D. Lone
    Answer: D


10. Select the word similar in meaning to the given word: Mollycoddle

    A. Hound
    B. Cosset
    C. Wring
    D. Fleece
    Answer: B


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Sue

    A. Absolve
    B. Litigate
    C. Indict
    D. Solicit
    Answer: A


12. Select the word opposite in meaning to the given word: Malign

    A. Benign
    B. Vicious
    C. Dire
    D. Acrid
    Answer: A


13. Select the word similar in meaning to the given word: Nascent

    A. Scatter
    B. Evince
    C. Germinal
    D. Abhorrent
    Answer: C


14. Select the word similar in meaning to the given word: Snoop

    A. Stain
    B. Fillip
    C. Rally
    D. Ferret
    Answer: D


15. Select the word similar in meaning to the given word: Caprice

    A. Consummate
    B. Discreet
    C. Diffident
    D. Vagary
    Answer: D


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Formidable

    A. Intimidating
    B. Forbidding
    C. Foreboding
    D. Reassuring
    Answer: D


17. Select the word similar in meaning to the given word: Ostentatious

    A. Illumination
    B. Cohort
    C. Flaunty
    D. Surcease
    Answer: C


18. Select the word similar in meaning to the given word: Tremulous

    A. Steady
    B. Moored
    C. Perk
    D. Jittery
    Answer: D


19. Select the word similar in meaning to the given word: Dolorous

    A. Ebullient
    B. Forlorn
    C. Tinsel
    D. Hostile
    Answer: B


20. Select the word similar in meaning to the given word: Clampdown

    A. Confession
    B. Disclosure
    C. Revelation
    D. Quelling
    Answer: D

1. Select the word similar in meaning to the given word: Irrevocable

    A. Interim
    B. Corrigible
    C. Peremptory
    D. Transitional
    Answer: C


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Persistent

    A. Tenacious
    B. Irresolute
    C. Adamant
    D. Sedulous
    Answer: B


3. Select the word opposite in meaning to the given word: Facet

    A. Angle
    B. Aspect
    C. Strand
    D. Entirety
    Answer: D


4. Select the word opposite in meaning to the given word: Drastically

    A. Superlatively
    B. Slenderly
    C. Predominantly
    D. Substantially
    Answer: B


5. Select the word similar in meaning to the given word: Predicament

    A. Razz
    B. Quandary
    C. Farce
    D. Gibe
    Answer: B


6. Select the word opposite in meaning to the given word: Perjury

    A. Forswearing
    B. Paltering
    C. Deceit
    D. Probity
    Answer: D


7. Select the word similar in meaning to the given word: Eloquent

    A. Inarticulate
    B. Glib
    C. Spluttering
    D. Faltering
    Answer: B


8. Select the word similar in meaning to the given word: Deftly

    A. Fecklessly
    B. Ingeniously
    C. Callow
    D. Lumpishly
    Answer: B


9. Select the word similar in meaning to the given word: Cater

    A. Scorn
    B. Laxity
    C. Coddle
    D. Delude
    Answer: C


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Unbridled

    A. Berserk
    B. Madcap
    C. Inhibited
    D. Righteous
    Answer: C


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Abridge

    A. Protract
    B. Curtail
    C. Prune
    D. Truncate
    Answer: A


12. Select the word similar in meaning to the given word: Combative

    A. Irenic
    B. Propitiative
    C. Tenable
    D. Bellicose
    Answer: D


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Robust

    A. Decrepit
    B. Pivotal
    C. Trivial
    D. Consequential
    Answer: A


14. Select the word similar in meaning to the given word: Reckon

    A. Demur
    B. Rebut
    C. Conjecture
    D. Disgust
    Answer: C


15. Select the word similar in meaning to the given word: Regression

    A. Accretion
    B. Antagonism
    C. Auspices
    D. Atavism
    Answer: D


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Bolster

    A. Prop
    B. Sabotage
    C. Catalyse
    D. Ordinariness
    Answer: B


17. Select the word similar in meaning to the given word: Defying

    A. Flout
    B. Honour
    C. Meritorious
    D. Sterling
    Answer: A


18. Select the word opposite in meaning to the given word: Degenerated

    A. Perverse
    B. Virtuous
    C. Miscreant
    D. Flagitious
    Answer: B


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Sober

    A. Agitated
    B. Enrichment
    C. Triennial
    D. Tertian
    Answer: A


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Revive

    A. Defibrillate
    B. Torpefy
    C. Recuperate
    D. Vivify
    Answer: B

1. Select the word similar in meaning to the given word: Apparent

    A. Unfeigned
    B. Spurious
    C. Authentic
    D. Echt
    Answer: B


2. Select the word similar in meaning to the given word: Prolonged

    A. Outlying
    B. Monotonous
    C. Prolix
    D. Unrelenting
    Answer: C


3. Select the word similar in meaning to the given word: Impasse

    A. Induction
    B. Deadlock
    C. Urge
    D. Detention
    Answer: B


4. Select the word similar in meaning to the given word: Articulate

    A. Hysterical
    B. Coherent
    C. Raving
    D. Garbled
    Answer: B


5. Select the word similar in meaning to the given word: Infuse

    A. Ajar
    B. Duteous
    C. Trifle
    D. Inoculate
    Answer: D


6. Select the word similar in meaning to the given word: Purge

    A. Absolve
    B. Pressurize
    C. Thrust
    D. Float
    Answer: A


7. Select the word similar in meaning to the given word: Straddle

    A. Categorical
    B. Outright
    C. Prevaricate
    D. Conclusive
    Answer: C


8. Select the word similar in meaning to the given word: Unwind

    A. Divulge
    B. Repose
    C. Bluff
    D. Pioneer
    Answer: B


9. Select the word opposite in meaning to the given word: Excruciating

    A. Agonizing
    B. Torturous
    C. Appalling
    D. Gratifying
    Answer: D


10. Select the word similar in meaning to the given word: Lament

    A. Eradicate
    B. Vaunt
    C. Agonize
    D. Mourn
    Answer: D


11. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: In the wake of

    A. To follow someone else’s example.
    B. Anger or bitterness related to something that happened in the past.
    C. To push someone around with physical force.
    D. To follow (someone or something), especially as a consequence.
    Answer: D


12. Select the word opposite in meaning to the given word: Consolidate

    A. Rend
    B. Baulk
    C. Embody
    D. Band
    Answer: A


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Concede

    A. Ratify
    B. Repudiate
    C. Capitulate
    D. Acquiesce
    Answer: B


14. Select the word similar in meaning to the given word: Inevitable

    A. Permutable
    B. Germane
    C. Fated
    D. Pertinent
    Answer: C


15. Select the word similar in meaning to the given word: Referendum

    A. Suffrage
    B. Precept
    C. Citation
    D. Manifesto
    Answer: A


16. Select the word similar in meaning to the given word: Stranded

    A. Abetted
    B. Stymied
    C. Melded
    D. Marooned
    Answer: D


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Fudge

    A. Pervert
    B. Divulge
    C. Dither
    D. Doctor
    Answer: B


18. Select the word similar in meaning to the given word: Sedition

    A. Allaying
    B. Homage
    C. Adulation
    D. Insurrection
    Answer: D


19. Select the word similar in meaning to the given word: Erstwhile

    A. Modish
    B. Reigning
    C. Contemporary
    D. Archaic
    Answer: D


20. Select the word similar in meaning to the given word: Proscribe

    A. Discretion
    B. Emulate
    C. Negotiate
    D. Denounce
    Answer: D

1. Select the word opposite in meaning to the given word: Persistent

    A. Tenacious
    B. Irresolute
    C. Adamant
    D. Sedulous
    Answer: B


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Impending

    A. Remote
    B. Foreboding
    C. Portending
    D. Concocting

    Answer: A


3. Select the word similar in meaning to the given word: Pragmatic

    A. Vague
    B. Ambiguous
    C. Idealistic
    D. Hard-headed
    Answer: D


4. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Hype Up

    A. to feel better or to make someone feel better
    B. to remodel something
    C. to describe something in a very positive way
    D. to get excited or stimulated
    Answer: D


5. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Conjuncture

    A. Status quo
    B. Abnormality
    C. Hitherto
    D. Erstwhile
    Answer: A


6. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Carve Out

    A. to find the answer to a a very complex problem
    B. to launch or introduce a new product or program
    C. to develop a career or position for yourself by working hard
    D. to distribute, to give, pass out aids to the needy
    Answer: C


7. Select the word similar in meaning to the given word: Admonish

    A. Lionise
    B. Hallow
    C. Adulate
    D. Castigate
    Answer: D


8. Select the word similar in meaning to the given word: Corpulence

    A. Contemporary
    B. Attenuated
    C. Minuscule
    D. Plumpness
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Opprobrium

    A. Venerate
    B. Obloquy
    C. Subjugation
    D. Encomium
    Answer: B


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Providential

    A. Expedient
    B. Pragmatic
    C. Inopportune
    D. Benign
    Answer: C


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Commence

    A. Instigate
    B. Embark
    C. Kindle
    D. Forbear
    Answer: D


12. Select the word similar in meaning to the given word: Lethal

    A. Illicit
    B. Benign
    C. Nocuous
    D. Flush
    Answer: C


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Feasible

    A. Quixotic
    B. Viable
    C. Expedient
    D. Politic
    Answer: A


14. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Shore up

    A. Tranquil
    B. Friction
    C. Splayed
    D. Reinforce
    Answer: D


15. Select the word opposite in meaning to the given word: Perpetual

    A. Escalation
    B. Exemplify
    C. Transitory
    D. Biased
    Answer: C


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Trivial

    A. Interprovincial
    B. Inconsequential
    C. Cardinal
    D. Subordinate
    Answer: C


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Ridicule

    A. Revile
    B. Venerate
    C. Angst
    D. Profuse
    Answer: B


18. Select the word opposite in meaning to the given word: Mourn

    A. Rue
    B. Approbate
    C. Vex
    D. Rejoice
    Answer: D


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Heed

    A. Gripe
    B. Disregard
    C. Circumspect
    D. Exalt
    Answer: B


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Ameliorate

    A. Profound
    B. Exacerbate
    C. Scarce
    D. Grouch
    Answer: B

1. Select the word similar in meaning to the given word: Reluctance

    A. Firmament
    B. Prevaricate
    C. Scruple
    D. Pillage
    Answer: C


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Contempt

    A. Veneration
    B. Vilification
    C. Malice
    D. Derision

    Answer: A


3. Select the word similar in meaning to the given word: Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment
    Answer: A


4. Select the word opposite in meaning to the given word: Intervene

    A. Betide
    B. Entitle
    C. Thrust
    D. Conciliate
    Answer: B


5. Select the word similar in meaning to the given word: Consent

    A. Abjure
    B. Brook
    C. Enjoin
    D. Diverge

    Answer: B


6. Select the word similar in meaning to the given word: Substitution

    A. Preferment
    B. Affiliation
    C. Capitulation
    D. Supplant
    Answer: D


7. Select the word similar in meaning to the given word: Sentimental

    A. Formal
    B. Mawkish
    C. Shrewd
    D. Wooden
    Answer: B


8. Select the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase: To sit on the fence

    A. Not in the right state of mind
    B. A very precarious situation
    C. Use spare time to relax self
    D. Unable to decide between two opinions
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Spate

    A. Smidgen
    B. Dab
    C. Chunk
    D. Nip
    Answer: C


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Tweak

    A. Rejig
    B. Calibrate
    C. Tailor
    D. Vitiate
    Answer: D


11. Select the word similar in meaning to the given word: Dilemma

    A. Vexation
    B. Nuisance
    C. Commotion
    D. Quandary

    Answer: D


12. Select the word opposite in meaning to the given word: Steer

    A. Pilot
    B. Beacon
    C. Hoax
    D. Marshal
    Answer: C


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Erroneous

    A. Spurious
    B. Bogus
    C. Valid
    D. Phoney
    Answer: C


14. Select the word opposite in meaning to the given word: Face Off

    A. Skirmish
    B. Dissension
    C. Friction
    D. Rapport
    Answer: D


15. Select the word similar in meaning to the given word: Illusory

    A. Palpable
    B. Dingy
    C. Barmecidal
    D. Sterling
    Answer: C


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Importune

    A. Beseech
    B. Deprave
    C. Solicit
    D. Dissuade
    Answer: D


17. Select the word similar in meaning to the given word: Bonhomie

    A. Amenity
    B. Standoffishness
    C. Audacity
    D. Affability
    Answer: D


18. Select the word similar in meaning to the given word: Substantive

    A. Corporeal
    B. Notional
    C. Epithet
    D. Miniature
    Answer: A


19. Select the word similar in meaning to the given word: Brunt

    A. Gladden
    B. Bigoted
    C. Impact
    D. Prejudices
    Answer: C


20. Select the word similar in meaning to the given word: Equipped

    A. Amateurish
    B. Botched
    C. Seasoned
    D. Callow
    Answer: C

1. Select the word similar in meaning to the given word: Debacle

    A. Fortuity
    B. Rout
    C. Discomfiture
    D. Coup
    Answer: B


2. Select the word similar in meaning to the given word: Lugubrious

    A. Dismal
    B. Euphoric
    C. Blithe
    D. Mirthful

    Answer: A


3. Select the word opposite in meaning to the given word: Disenchantment

    A. Gratification
    B. Chagrin
    C. Mortification
    D. Indemnification

    Answer: A


4. Select the word opposite in meaning to the given word: Nimble

    A. Ingenious
    B. Subtle
    C. Vacuous
    D. Lithe
    Answer: C


5. Select the word similar in meaning to the given word: Enfeeble

    A. Consolidate
    B. Invigorate
    C. Palatable
    D. Debilitate
    Answer: D


6. Select the word opposite in meaning to the given word: Grapple

    A. Annex
    B. Corral
    C. Scuffle
    D. Dodge
    Answer: D


7. Select the word opposite in meaning to the given word: Efficacy

    A. Languor
    B. Savvy
    C. Verve
    D. Clout
    Answer: A


8. Select the word similar in meaning to the given word: Pessimism

    A. Resilience
    B. Alacrity
    C. Sanguinity
    D. Despondency
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Sanctum

    A. Tardis
    B. Warren
    C. Shrine
    D. Eyrie
    Answer: C


10. Select the word similar in meaning to the given word: Expropriate

    A. Render
    B. Proffer
    C. Consign
    D. Preempt
    Answer: D


11. Select the most appropriate synonym of the given word: Garner

    A. procreate
    B. squander
    C. frivolous
    D. accumulate
    Answer: D


12. Select the word opposite in meaning to the given word: Requisite

    A. Exigent
    B. Importunate
    C. Precondition
    D. Ancillary
    Answer: D


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Wean

    A. Cleave
    B. Unhitch
    C. Secede
    D. Apostatize
    Answer: A


14. Select the word opposite in meaning to the given word: Ensue

    A. Surface
    B. Transpire
    C. Befall
    D. Predate

    Answer: D


15. Select the word opposite in meaning to the given word: Predilection

    A. Antipathy
    B. Druthers
    C. Dissonance
    D. Affinity
    Answer: A


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Dislodge

    A. Clamber
    B. Fathom
    C. Bigot
    D. Ordain
    Answer: D


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Helm

    A. Jaunt
    B. Beguile
    C. Beacon
    D. Intercept

    Answer: B


18. Select the word opposite in meaning to the given word: Piqued

    A. Rally
    B. Kindle
    C. Stultify
    D. Titillate

    Answer: C


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Insolent

    A. Pert
    B. Servile
    C. Overt
    D. Brazen
    Answer: B


20. Select the word similar in meaning to the given word: Bequeath

    A. Demise
    B. Prescribe
    C. Oversee
    D. Swindle
    Answer: A

1. Select the word opposite in meaning to the given word: Lucrative

    A. Inconsequential
    B. Dominate
    C. Apparent
    D. Provision
    Answer: A


2. Select the word similar in meaning to the given word: Encroach

    A. Approach
    B. Intrude
    C. Destroy
    D. Damage

    Answer: B


3. Select the word opposite in meaning to the given word: Craven

    A. Expressive
    B. Formidable
    C. Graphic
    D. Prevalent
    Answer: B


4. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Drag in

    A. to continue for longer than you want or think is necessary
    B. to introduce or mention (a topic, name, etc) with slight or no pretext
    C. to do something to someone so that other people lose respect for them
    D. to pass very slowly, especially in context of time
    Answer: B


5. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Duplicitous

    A. Aboveboard
    B. Straight
    C. Guileful
    D. Downright
    Answer: C


6. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: On slippery ground

    A. Robust
    B. Definitive
    C. Affable
    D. Parlous
    Answer: D


7. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Amp Up

    A. to pull something away from someplace in order to maintain alignment
    B. to excite, arouse, or work up (a person, emotions, etc)
    C. to target someone relentlessly for some personal gain
    D. to show someone the right way to do something.
    Answer: B


8. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Complicit

    A. Genuine
    B. Timid
    C. Conniving
    D. Demure
    Answer: C


9. Select the word similar in meaning to the given word: Illusory

    A. Palpable
    B. Dingy
    C. Barmecida
    D. Sterling

    Answer: C


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Importune

    A. Beseech
    B. Deprave
    C. Solicit
    D. Dissuade
    Answer: D


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Collateral

    A. Auxiliary
    B. Concomitant
    C. Adjuvant
    D. Cardinal
    Answer: D


12. Select the word similar in meaning to the given word: Unleash

    A. Despoil
    B. Vent
    C. Fetter
    D. Manacle

    Answer: B


13. Select the word similar in meaning to the given word: Insolvent

    A. Swank
    B. Penurious
    C. Upscale
    D. Luscious
    Answer: B


14. Select the word opposite in meaning to the given word: Resonant

    A. Evocative
    B. Redolent
    C. Poignant
    D. Quelling
    Answer: D


15. Select the word opposite in meaning to the given word: Mandate

    A. Injunction
    B. Fiat
    C. Statute
    D. Vitiate
    Answer: D


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Recede

    A. Burgeon
    B. Lapse
    C. Bate
    D. Hightail
    Answer: A


17. Select the word similar in meaning to the given word: Slump

    A. Oust
    B. Gelid
    C. Founder
    D. Crescendo
    Answer: C


18. Select the word similar in meaning to the given word: Blasphemy

    A. Fringe
    B. Propinquity
    C. Sanctification
    D. Profanity
    Answer: D


19. Select the word similar in meaning to the given word: Cohort

    A. Litigant
    B. Antagonist
    C. Motley
    D. Phalanx
    Answer: D


20. Select the word similar in meaning to the given word: Mollify

    A. Placate
    B. Fluster
    C. Prolong
    D. Confound
    Answer: A

1. Select the word similar in meaning to the given word: Pursue

    A. Spurn
    B. Toil
    C. Abnegate
    D. Eschew
    Answer: B


2. Select the word similar in meaning to the given word: Compliance

    A. Deference
    B. Truculence
    C. Absolution
    D. Subversion

    Answer: A


3. Select the word opposite in meaning to the given word: Breach

    A. Oversight
    B. Conjecture
    C. Infraction
    D. Observance
    Answer: D


4. Select the word similar in meaning to the given word: Stranglehold

    A. Servitude
    B. Daintiness
    C. Puerility
    D. Leverage
    Answer: D


5. Select the word similar in meaning to the given word: Dilemma

    A. Vexation
    B. Nuisance
    C. Commotion
    D. Quandary
    Answer: D


6. Select the word opposite in meaning to the given word: Steer

    A. Pilot
    B. Beacon
    C. Hoax
    D. Marshal
    Answer: C


7. Select the word opposite in meaning to the given word: Erroneous

    A. Spurious
    B. Bogus
    C. Valid
    D. Phoney
    Answer: C


8. Select the word opposite in meaning to the given word: Face Off

    A. Skirmish
    B. Dissension
    C. Friction
    D. Rapport

    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Certain

    A. Motley
    B. Miscellaneous
    C. Specific
    D. Assorted
    Answer: C


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Heavyweight

    A. Big shot
    B. Cipher
    C. Honcho
    D. Kingpin
    Answer: B


11. Select the word similar in meaning to the given word: Ethos

    A. Acerbic
    B. Spirit
    C. Explicit
    D. Sedition
    Answer: B


12. Select the word similar in meaning to the given word: Catapult

    A. Lodge
    B. Heave
    C. Incarcerate
    D. Wedge

    Answer: B


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Masticate

    A. Ponder
    B. Broach
    C. Probe
    D. Gobble
    Answer: D


14. Select the word similar in meaning to the given word: Usurp

    A. Repudiate
    B. Elicit
    C. Arrogate
    D. Relinquish
    Answer: C


15. Select the word opposite in meaning to the given word: Dovetailed

    A. Compelling
    B. Intelligent
    C. Tenacious
    D. Segregated
    Answer: D


16. Select the word similar in meaning to the given word: Tenet

    A. Creed
    B. Provision
    C. Cynicism
    D. Perspective
    Answer: A


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Liberal

    A. Galore
    B. Latitudinarian
    C. Innocuous
    D. Dogmatic
    Answer: D


18. Select the word similar in meaning to the given word: Dismantle

    A. Fabricate
    B. Extirpate
    C. Contrive
    D. Beleaguer
    Answer: B


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Gullible

    A. Susceptible
    B. Jejune
    C. Callow
    D. Skeptical

    Answer: D


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Impervious

    A. Rigid
    B. Recondite
    C. Delphic
    D. Cavernulous
    Answer: D

1. Select the word similar in meaning to the given word: Fortify

    A. Prostrate
    B. Debilitate
    C. Incapacitate
    D. Invigorate
    Answer: D


2. Select the word similar in meaning to the given word: Clamour

    A. Uproar
    B. Harmony
    C. Compliance
    D. Gaiety

    Answer: A


3. Select the word similar in meaning to the given word: Austerity

    A. Rigour
    B. Plenty
    C. Mirth
    D. Candid
    Answer: A


4. Select the word similar in meaning to the given word: Espouse

    A. Advocate
    B. Cleric
    C. Consort
    D. Nitpicker

    Answer: A


5. Select the word opposite in meaning to the given word: Preclude

    A. Prohibit
    B. Forbid
    C. Facilitate
    D. Impede
    Answer: C


6. Select the word opposite in meaning to the given word: Muster

    A. Marshal
    B. Summon
    C Conscript
    D. Disband
    Answer: D


7. Select the word similar in meaning to the given word: Envisage

    A. Wallow
    B. Overlook
    C. Subdue
    D. Contemplate
    Answer: D


8. Select the word opposite in meaning to the given word: Prone

    A. Game
    B. Apt
    C. Disposed
    D. Immune
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Anchor

    A. Orient
    B. Linchpin
    C. Throng
    D. Cleft
    Answer: B


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Assail

    A. Adulate
    B. Beset
    C. Pummel
    D. Accost
    Answer: A


11. Select the word similar in meaning to the given word: Dissenter

    A. Marionette
    B. Bourgeois
    C. Recusant
    D. Confederate
    Answer: C


12. Choose the word which is nearly opposite in meaning to the given word: Accede

    A. Relent
    B. Rescind
    C. Brook
    D. Warrant

    Answer: B


13. Select the word similar in meaning to the given word: Abysmal

    A. Delectable
    B. Coruscating
    C. Balmy
    D. Odious
    Answer: D


14. Select the word similar in meaning to the given word: Exonerate

    A. Amnesty
    B. Annul
    C. Castigate
    D. Indict
    Answer: A


15. Select the word opposite in meaning to the given word: Allegedly

    A. Ostensibly
    B. Avowedly
    C. Puportedly
    D. Veritably
    Answer: D


16. Select the word similar in meaning to the given word: Discourse

    A. Symposium
    B. Quandary
    C. Predicament
    D. Bellicose
    Answer: A


17. Select the word similar in meaning to the given word: Onus

    A. Exculpation
    B. Millstone
    C. Exoneration
    D. Leverage
    Answer: B


18. Select the word opposite in meaning to the given word: Harangue

    A. Tirade
    B. Absolve
    C. Exhort
    D. Spiel
    Answer: B


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Forte

    A. Vigour
    B. Foible
    C. Furore
    D. Ensile
    Answer: B


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Jocular

    A. Frivolous
    B. Turbulent
    C. Riveted
    D. Pensive
    Answer: D

1. Select the word opposite in meaning to the given word: Hurdle

    A. Ease
    B. Stipulate
    C. Trammel
    D. Snag
    Answer: A


2. Select the word similar in meaning to the given word: Neutral

    A. Heedful
    B. Aligned
    C. Indifferent
    D. Myopic

    Answer: C


3. Select the word similar in meaning to the given word: Barb

    A. Plaudit
    B. Courtesy
    C. Adulation
    D. Shaft
    Answer: D


4. Select the word similar in meaning to the given word: Equipped

    A. Amateurish
    B. Botched
    C. Seasoned
    D. Callow
    Answer: C


5. Select the word similar in meaning to the given word: Endorsement

    A. Censure
    B. Traversal
    C. Reproach
    D. Fiat
    Answer: D


6. Select the word similar in meaning to the given word: Cue

    A. Fork
    B. Feed
    C. Kudos
    D. Apex
    Answer: B


7. Select the word similar in meaning to the given word: Sentimental

    A. Formal
    B. Mawkish
    C. Shrewd
    D. Wooden
    Answer: B


8. Select the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase: To sit on the fence

    A. Not in the right state of mind
    B. A very precarious situation
    C. Use spare time to relax self
    D. Unable to decide between two opinions
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Spate

    A. Smidgen
    B. Dab
    C. Chunk
    D. Nip
    Answer: C


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Tweak

    A. Rejig
    B. Calibrate
    C. Tailor
    D. Vitiate
    Answer: D


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Spurt

    A. Spout
    B. Deluge
    C. Cascade
    D. Exude
    Answer: D


12. Select the word opposite in meaning to the given word: Bullish

    A. Virile
    B. Obstinate
    C. Cogent
    D. Diffident

    Answer: D


13. Select the word similar in meaning to the given word: Chaffer

    A. Intrepid
    B. Brook
    C. Haggle
    D. Glut
    Answer: C


14. Select the word similar in meaning to the given word: Chary

    A. Avid
    B. Circumspect
    C. Rapacious
    D. Covetous
    Answer: B


15. Select the word similar in meaning to the given word: Verdict

    A. Arraignment
    B. Subpoena
    C. Augury
    D. Adjudication
    Answer: D


16. Select the word similar in meaning to the given word: Mundane

    A. Boisterous
    B. Felicity
    C. Empyrean
    D. Prosaic
    Answer: D


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Discretionary

    A. Incumbent
    B. Facultative
    C. Absolute
    D. Uncoerced
    Answer: A


18. Select the word similar in meaning to the given word: Outlier

    A. Dissident
    B. Fatalist
    C. Samaritan
    D. Effiminate
    Answer: A


19. Select the word similar in meaning to the given word: Brisk

    A. Indolent
    B. Languid
    C. Spry
    D. Dreary
    Answer: C


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Ebb

    A. Plummet
    B. Atrophy
    C. Spiral
    D. Attenuate
    Answer: C

1. Select the word similar in meaning to the given word: Sway

    A. Manipulate
    B. Reject
    C. Sanguine
    D. Suppressive
    Answer: A


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Acquiescence

    A. Adherence
    B. Countenance
    C. Recalcitrance
    D. Docility

    Answer: C


3. Select the word that best expresses the meaning of the given word: Integration

    A. Symmetry
    B. Coalescence
    C. Coordination
    D. Disjuncture
    Answer: B


4. Select the word opposite in meaning to the given word: Intervene

    A. Betide
    B. Entitle
    C. Thrust
    D. Conciliate
    Answer: B


5. Select the word similar in meaning to the given word: Consent

    A. Abjure
    B. Brook
    C. Enjoin
    D. Diverge
    Answer: B


6. Select the word similar in meaning to the given word: Substitution

    A. Preferment
    B. Affiliation
    C. Capitulation
    D. Supplant
    Answer: D


7. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Backstop

    A. Support
    B. Harness
    C. Combine
    D. Tackle
    Answer: A


8. Select the word opposite in meaning to the given word: Conducive

    A. Unfavourable
    B. Transcend
    C. Hoarse
    D. Reverence
    Answer: A


9. Select the word opposite in meaning to the given word: Sacrosanct

    A. Palliative
    B. Abstinence
    C. Berate
    D. Blasphemous
    Answer: D


10. Select the word similar in meaning to the given word: Brunt

    A. Gladden
    B. Bigoted
    C. Impact
    D. Prejudices
    Answer: C


11. Select the word similar in meaning to the given word: Armistice

    A. Moratorium
    B. Abjure
    C. Scrimmage
    D. Usurious
    Answer: A


12. Select the word similar in meaning to the given word: Retaliate

    A. Demure
    B. Reciprocate
    C. Espouse
    D. Accede

    Answer: B


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Hypothesize

    A. Posit
    B. Vindicate
    C. Conjecture
    D. Refute

    Answer: D


14. Select the word opposite in meaning to the given word: Codify

    A. Square
    B. Extricate
    C. Triage
    D. Entangle

    Answer: D


15. Select the word similar in meaning to the given word: Blockade

    A. Cleft
    B. Impediment
    C. Aperture
    D. Hiatus
    Answer: B


16. Select the word similar in meaning to the given word: Hostility

    A. Gaiety
    B. Rancour
    C. Conviviality
    D. Derogation
    Answer: B


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Pernicious

    A. Afflictive
    B. Glacial
    C. Salubrious
    D. Cataclysmic
    Answer: C


18. Select the word similar in meaning to the given word: Novice

    A. Lampoon
    B. Ingenious
    C. Tyro
    D. Peerless
    Answer: C


19. Select the word similar in meaning to the given word: Erudite

    A. Nescient
    B. Visceral
    C. Clinquant
    D. Highbrow
    Answer: D


20. Select the word similar in meaning to the given word: Loiter

    A. Skitter
    B. Vamoose
    C. Tinsel
    D. Saunter
    Answer: D

1. Select the word opposite in meaning to the given word: Face Off

    A. Skirmish
    B. Dissension
    C. Friction
    D. Rapport
    Answer: D


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Disclose

    A. Vouchsafe
    B. Dissemble
    C. Relish
    D. Blab

    Answer: B


3. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: In Letter And Spirit

    A. Comply with the exact words that are used in something rather than its general meaning.
    B. Comply with the real meaning or intention of something, even if literally it says otherwise.
    C. Remove the multilateral implication of something’s literal meaning.
    D. Comply with something as meant in the literal sense as well implied in essence.

    Answer: D


4. Select the word opposite in meaning to the given word: Perception

    A. Sagacity
    B. Discernment
    C. Acumen
    D. Ignorance
    Answer: D


5. Select the word opposite in meaning to the given word: Condone

    A. Ignore
    B. Overlook
    C. Forgive
    D. Condemn
    Answer: D


6. Select the word opposite in meaning to the given word: Dud

    A. Unsound
    B. Repatriate
    C. Genuine
    D. Hasten
    Answer: C


7. Select the word similar in meaning to the given word: Scrupulous

    A. Precise
    B. Flagging
    C. Slipshod
    D. Haphazard
    Answer: A


8. Select the word opposite in meaning to the given word: Oversight

    A. Precision
    B. Implode
    C. Inculpate
    D. Perceive
    Answer: A


9. Select the word similar in meaning to the given word: Discernible

    A. Apparent
    B. Vague
    C. Opaque
    D. Enigmatic

    Answer: A


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Malevolent

    A. Benevolent
    B. Malignant
    C. Vicious
    D. Nasty
    Answer: A


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Staunch

    A. Resolute
    B. Janus-faced
    C. Rootless
    D. Primal
    Answer: B


12. Select the word opposite in meaning to the given word: Obstructive

    A. Wilful
    B. Recalcitrant
    C. Obliging
    D. Invasive
    Answer: C


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Reinvigorate

    A. Apathetic
    B. Torpid
    C. Emasculate
    D. Ebullient
    Answer: C


14. Select the word similar in meaning to the given word: Disparaging

    A. Veridical
    B. Indubitable
    C. Kosher
    D. Derogatory
    Answer: D


15. Select the word opposite in meaning to the given word: Accretion

    A. Attrition
    B. Snowballing
    C. Proliferation
    D. Inundation
    Answer: A


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Rhetoric

    A. Longevity
    B. Claptrap
    C. Conciseness
    D. Ephemerality
    Answer: C


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Confine

    A. Libertine
    B. Cap
    C. Unfetter
    D. Girdle
    Answer: C


18. elect the word opposite in meaning to the given word: Profuse

    A. Prolific
    B. Hackneyed
    C. Lavish
    D. Thrifty
    Answer: D


19. Select the word similar in meaning to the given word: Infiltrated

    A. Foist
    B. Offload
    C. Clog
    D. Ply
    Answer: A


20. Select the word similar in meaning to the given word: Infringe

    A. Castigate
    B. Sporadic
    C. Desiccate
    D. Undermine
    Answer: D

1. Select the word similar in meaning to the given word: Reluctance

    A. Firmament
    B. Prevaricate
    C. Scruple
    D. Pillage
    Answer: C


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Contempt

    A. Veneration
    B. Vilification
    C. Malice
    D. Derision

    Answer: A


3. Select the word similar in meaning to the given word: Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment
    Answer: A


4. Select the word similar in meaning to the given word: Fiat

    A. Unceremonious
    B. Candid
    C. Debonair
    D. Decree
    Answer: D


5. Select the word opposite in meaning to the given word: Taint

    A. Revamp
    B. Fancy
    C. Corrupt
    D. Disrupt
    Answer: A


6. Select the word similar in meaning to the given word: Bonhomie

    A. Amenity
    B. Standoffishness
    C. Audacity
    D. Affability
    Answer: D


7. Select the word similar in meaning to the given word: Substantive

    A. Corporeal
    B. Notional
    C. Epithet
    D. Miniature

    Answer: A


8. Select the word similar in meaning to the given word: Consolation

    A. Succour
    B. Derision
    C. Penchant
    D. Homage
    Answer: A


9. Select the word opposite in meaning to the given word: Accord

    A. Altercation
    B. Correspondence
    C. Rapport
    D. Solidarity
    Answer: A


10. Select the word similar in meaning to the given word: Decelerate

    A. Hurtle
    B. Slacken
    C. Career
    D. Dispatch
    Answer: B


11. Select the word similar in meaning to the given word: Usher

    A. Arsonist
    B. Concierge
    C. Heretic
    D. Charlatan
    Answer: B


12. Select the word opposite in meaning to the given word: Reconciliation

    A. Estrangement
    B. Fraternity
    C. Amity
    D. Clique

    Answer: A


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Pervasive

    A. Rife
    B. Insidious
    C. Straitened
    D. Pandemic
    Answer: C


14. Select the word similar in meaning to the given word: Swathe

    A. Mantle
    B. Disseminate
    C. Herald
    D. Enigma

    Answer: A


15. Select the word opposite in meaning to the given word/phrase: Ward off

    A. Avert
    B. Drub
    C. Vanquish
    D. Foster
    Answer: D


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Reckon

    A. Presume
    B. Scruple
    C. Gauge
    D. Surmise
    Answer: B


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Fanatical

    A. Bigoted
    B. Dogmatic
    C. Insouciant
    D. Fervid

    Answer: C


18. Select the word similar in meaning to the given word: Propel

    A. Impound
    B. Dither
    C. Leaven
    D. Actuate
    Answer: D


19. Select the word similar in meaning to the given word: Pellucid

    A. Cryptic
    B. Nebulous
    C. Limpid
    D. Arcane
    Answer: C


20. Select the word similar in meaning to the given word: Conspire

    A. Maunder
    B. Intrigue
    C. Blazon
    D. Arrogate
    Answer: B

1. Select the word similar in meaning to the given word: Endorsement

    A. Censure
    B. Traversal
    C. Reproach
    D. Fiat
    Answer: D


2. Select the word opposite in meaning to the given word: Face Off

    A. Skirmish
    B. Dissension
    C. Friction
    D. Rapport

    Answer: D


3. Select the word similar in meaning to the given word: Earmark

    A. Convalesce
    B. Splurge
    C. Appropriate
    D. Withhold
    Answer: C


4. Select the word similar in meaning to the given word: Detest

    A. Admire
    B. Loathe
    C. Venerate
    D. Cherish
    Answer: B


5. Select the word similar in meaning to the given word: Latitude

    A. Germane
    B. Kosher
    C. Leeway
    D. Proviso
    Answer: C


6. Select the word opposite in meaning to the given word: Oversight

    A. Precision
    B. Implode
    C. Inculpate
    D. Perceive
    Answer: A


7. Select the word similar in meaning to the given word: Proxy

    A. Intermediary
    B. Gaffer
    C. Scupper
    D. Figurehead
    Answer: A


8. Select the word opposite in meaning to the given word: Belie

    A. Avouch
    B. Whet
    C. Fretful
    D. Facade
    Answer: A


9. Select the word similar in meaning to the given word: Spur

    A. Wanton
    B. Hallow
    C. Aberration
    D. Prod
    Answer: D


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Reinvigorate

    A. Apathetic
    B. Torpid
    C. Emasculate
    D. Ebullient
    Answer: C


11. Select the word similar in meaning to the given word: Escalate

    A. Buttress
    B. Abridge
    C. Amortize
    D. Alleviate
    Answer: A


12. Select the word similar in meaning to the given word: Compliance

    A. Deference
    B. Truculence
    C. Absolution
    D. Subversion

    Answer: A


13. Select the word similar in meaning to the given word: Diktat

    A. Discretion
    B. Edict
    C. Volition
    D. Bequest
    Answer: B


14. Select the word similar in meaning to the given word: Rhetoric

    A. Chic
    B. Denigrate
    C. Pillory
    D. Eloquence
    Answer: D


15. Select the word similar in meaning to the given word: Compel

    A. Coax
    B. Procrastinate
    C. Promulgate
    D. Coerce

    Answer: D


16. Select the word similar in meaning to the given word: Sermon

    A. Glut
    B. Hoax
    C. Dictum
    D. Homily
    Answer: D


17. Select the word opposite in meaning to the given word: Ramification

    A. Regress
    B. Genesis
    C. Peroration
    D. Amuck
    Answer: B


18. Select the word similar in meaning to the given word: Delusive

    A. Consecrated
    B. Vacillate
    C. Specious
    D. Ordained
    Answer: C


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Synopsis

    A. Epitome
    B. Compendium
    C. Exposition
    D. Nettle
    Answer: C


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Indigent

    A. Amortized
    B. Chastise
    C. Slender
    D. Minted
    Answer: D

1. Select the word opposite in meaning to the given word: Stark

    A. Austere
    B. Severe
    C. Sterile
    D. Benign
    Answer: D


2. Select the word similar in meaning to the given word: Stupor

    A. Sensibility

    B. Torpor
    C. Liveliness
    D. Consciousness
    Answer: B


3. Select the word opposite in meaning to the given word: Moderation

    A. Generosity
    B. Veracity
    C. Extremism
    D. Discretion
    Answer: C


4. Select the word similar in meaning to the given word: Bonhomie

    A. Amenity
    B. Standoffishness
    C. Audacity
    D. Affability
    Answer: D


5. Select the word similar in meaning to the given word: Halcyon

    A. Overwrought
    B. Idyllic
    C. Squally
    D. Contrived
    Answer: B


6. Select the word opposite in meaning to the given word: Oversight

    A. Precision
    B. Implode
    C. Inculpate
    D. Perceive

    Answer: A


7. Select the most appropriate synonym of the given word: Adversary

    A. Zealot
    B. Partisan
    C. Nemesis
    D. Protagonist
    Answer: C


8. Select the word similar in meaning to the given word: Plague

    A. Salubrious
    B. Pestilence
    C. Trickle
    D. Laxity
    Answer: B


9. Select the word opposite in meaning to the given word: Protract

    A. Vigorous
    B. Erratic
    C. Cachet
    D. Truncate
    Answer: D


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Reinvigorate

    A. Apathetic
    B. Torpid
    C. Emasculate
    D. Ebullient

    Answer: C


11. Select the word similar in meaning to the given word: Prescient

    A. Clandestine
    B. Philistine
    C. Loutish
    D. Clairvoyant
    Answer: D


12. Select the word similar in meaning to the given word: Manifest

    A. Machinate
    B. Embosom
    C. Evince
    D. Scrimmage
    Answer: C


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Importune

    A. Beseech
    B. Deprave
    C. Solicit
    D. Dissuade

    Answer: D


14. Select the word similar in meaning to the given word: Zealot

    A. Partisan
    B. Dilettante
    C. Renegade
    D. Nemesis

    Answer: A


15. Select the word similar in meaning to the given word: Array

    A. Mausoleum
    B. Provision
    C. Sesquipedalian
    D. Panoply
    Answer: D


16. Select the word similar in meaning to the given word: Contravention

    A. Foray
    B. Demarcation
    C. Transgression
    D. Compliance
    Answer: C


17. Select the word similar in meaning to the given word: Counterpart

    A. Equivalent
    B. Deliberate
    C. Reprobate
    D. Confidante
    Answer: A


18. Select the word similar in meaning to the given word: Chivalrous

    A. Austere
    B. Doughty
    C. Occult
    D. Grotesque
    Answer: B


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Belie

    A. Avouch
    B. Whet
    C. Fretful
    D. Facade
    Answer: A


20. Select the word similar in meaning to the given word: Welsh

    A. Armistice
    B. Renege
    C. Impricate
    D. Arbitration
    Answer: B

1. Select the word opposite in meaning to the given word: Confine

    A. Libertine
    B. Cap
    C. Unfetter
    D. Girdle
    Answer: C


2. Select the word similar in meaning to the given word: Absurd

    A. Feeble
    B. Equitable
    C. Devious
    D. Risible

    Answer: D


3. Select the word opposite in meaning to the given word.: Disclose

    A. Vouchsafe
    B. Dissemble
    C. Relish
    D. Blab
    Answer: B


4. Select the word similar in meaning to the given word: Discernible

    A. Apparent
    B. Vague
    C. Opaque
    D. Enigmatic
    Answer: A


5. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Chip Away

    A. to gradually make something less effective.
    B. to steal recurrently because of implusive behaviour.
    C. to remove parts of something to upgrade it.
    D. to forcefully join an exclusive group reserved for the elite.

    Answer: A


6. Select the word similar in meaning to the given word: Allegation

    A. Approval
    B. Commendation
    C. Averment
    D. Recommendation
    Answer: C


7. Select the word opposite in meaning to the given word: Ablaze

    A. Conflagrant
    B. Irascible
    C. Pallid
    D. Peppery
    Answer: C


8. Select the word similar in meaning to the given word: Distinct

    A. Faint
    B. Sweeping
    C. Bleary
    D. Marked
    Answer: D


9. Select the word similar in meaning to the given word: Disparaging

    A. Veridical
    B. Indubitable
    C. Kosher
    D. Derogatory
    Answer: D


10. Select the word opposite in meaning to the given word: Dud

    A. Unsound
    B. Repatriate
    C. Genuine
    D. Hasten
    Answer: C


11. Select the word opposite in meaning to the given word: Sporadic

    A. Erratic
    B. Peaky
    C. Protean
    D. Perennial
    Answer: D


12. Select the word similar in meaning to the given word: Zealot

    A. Partisan
    B. Dilettante
    C. Renegade
    D. Nemesis

    Answer: A


13. Select the word opposite in meaning to the given word: Curtail

    A. Dilate
    B. Pare
    C. Abbreviate
    D. Diminish
    Answer: A


14. Select the alternative which best expresses the meaning of the given Idiom/Phrase: Under a cloud

    A. Suspected
    B. Melancholic
    C. Indisposed
    D. Senile
    Answer: A


15. Select the word opposite in meaning to the given word: Provocation

    A. Commendation
    B. Affront
    C. Instigation
    D. Harassment
    Answer: A


16. Select the word opposite in meaning to the given word: Violation

    A. Contravention
    B. Deference
    C. Vacillation
    D. Infraction

    Answer: B


17. Select the word similar in meaning to the given word: Array

    A. Mausoleum
    B. Provision
    C. Sesquipedalian
    D. Panoply
    Answer: D


18. Select the word similar in meaning to the given word: Integrity

    A. Ambiguity
    B. Quandary
    C. Abnegation
    D. Probity
    Answer: D


19. Select the word similar in meaning to the given word: Minutiae

    A. Gist
    B. Trivia
    C. Kernel
    D. Mellow
    Answer: B


20. Select the word opposite in meaning to the given word: Stringent

    A. Clement
    B. Draconian
    C. Acrimonious
    D. Picky
    Answer: A

1. Select the word similar in meaning to the given word: Defile

    A. Hallow
    B. Purge
    C. Taint
    D. Pale
    Answer: C


2. Select the word similar in meaning to the given word: Impropriety

    A. Probity
    B. Mantle
    C. Misconduct
    D. Onus
    Answer: C


3. Select the word similar in meaning to the given word: Kowtow

    A. Impel
    B. Hector
    C. Canonise
    D. Grovel
    Answer: D


4. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Raison D’etre

    A. The most important purpose of someone’s existence.
    B. The main point of disagreement.
    C. The reason behind a failure.
    D. The will to perform a task
    Answer: A


5. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: In Letter And Spirit

    A. Comply with the exact words that are used in something rather than its general meaning.
    B. Comply with the real meaning or intention of something, even if literally it says otherwise.
    C. Remove the multilateral implication of something’s literal meaning.
    D. Comply with something as meant in the literal sense as well implied in essence.
    Answer: D


6. Select the word similar in meaning to the given word: High-handed

    A. Proletarian
    B. Overbearing
    C. Docile
    D. Sycophantic
    Answer: B


7. Select the word opposite in meaning to the given word: Vile

    A. Wretched
    B. Sordid
    C. Noxious
    D. Innocuous
    Answer: D


8. Select the word similar in meaning to the given word: Scrupulous

    A. Precise
    B. Flagging
    C. Slipshod
    D. Haphazard
    Answer: A


9. Select the word opposite in meaning to the given word: Obstructive

    A. Wilful
    B. Recalcitrant
    C. Obliging
    D. Invasive
    Answer: C


10. Select the word similar in meaning to the given word: Infiltrated

    A. Foist
    B. Offload
    C. Clog
    D. Ply
    Answer: A


11. Select the word similar in meaning to the given word: Coup

    A. Pedantic
    B. Veracity
    C. Stratagem
    D. Perdition
    Answer: C


12. Select the word similar in meaning to the given word: Manifest

    A. Machinate
    B. Embosom
    C. Evince
    D. Scrimmage
    Answer: C


13. Select the word similar in meaning to the given word: Welsh

    A. Armistice
    B. Renege
    C. Impricate
    D. Arbitration
    Answer: B


14. Select the word opposite in meaning to the given word: Stark

    A. Austere
    B. Severe
    C. Sterile
    D. Benign
    Answer: D


15. Select the word similar in meaning to the given word: Bountiful

    A. Conducive
    B. Obligated
    C. Delusion
    D. Copious
    Answer: D


16. Select the word similar in meaning to the given word: Suspension

    A. Perpetual
    B. Abeyance
    C. Revival
    D. Fecund
    Answer: B


17. Select the word similar in meaning to the given word: Illusory

    A. Palpable
    B. Dingy
    C. Barmecidal
    D. Sterling
    Answer: C


18. Select the word similar in meaning to the given word: Disentangle

    A. Emancipate
    B. Trammel
    C. Stellar
    D. Embroil
    Answer: A


19. Select the word opposite in meaning to the given word: Importune

    A. Beseech
    B. Deprave
    C. Solicit
    D. Dissuade
    Answer: D


20. Select the word similar in meaning to the given word: Halcyon

    A. Overwrought
    B. Idyllic
    C. Squally
    D. Contrived
    Answer: B

1. Perception

    A. Sagacity
    B. Discernment
    C. Acumen
    D. Ignorance
    Answer: D


2. Staunch

    A. Resolute
    B. Janus-faced
    C. Rootless
    D. Primal
    Answer: B


3. Discrepancy

    A. Chasm
    B. Insolvency
    C. Homology
    D. Prostration
    Answer: A


4. Apex

    A. Trough
    B. Nadir
    C. Zenith
    D. Radix
    Answer: C


5. Confrontation

    A. Redolent
    B. Rumpus
    C. Acquiescence
    D. Sanguine
    Answer: C


6. Flawed

    A. Impeccable
    B. Copybook
    C. Amiss
    D. Intact
    Answer: C


7. Fault Lines

    A. Contretemps
    B. Thrift
    C. Altercation
    D. Congruence
    Answer: D


8. Indigenous

    A. Roving
    B. Expat
    C. Peripatetic
    D. Aboriginal
    Answer: D


9. Accretion

    A. Attrition
    B. Snowballing
    C. Proliferation
    D. Inundation
    Answer: A


10. Infringe

    A. Castigate
    B. Sporadic
    C. Desiccate
    D. Undermine
    Answer: D


11. Welter

    A. Muddle
    B. Laconic
    C. Itinerant
    D. Vile
    Answer: A


12. Proxy

    A. Intermediary
    B. Gaffer
    C. Scupper
    D. Figurehead
    Answer: A


13. Protract

    A. Vigorous
    B. Erratic
    C. Cachet
    D. Truncate
    Answer: D


14. Belie

    A. Avouch
    B. Whet
    C. Fretful
    D. Facade
    Answer: A


15. Spur

    A. Wanton
    B. Hallow
    C. Aberration
    D. Prod
    Answer: D


16. Reinvigorate

    A. Apathetic
    B. Torpid
    C. Emasculate
    D. Ebullient
    Answer: C


17. Annotate

    A. Penitent
    B. Penalize
    C. Obscure
    D. August
    Answer: C


18. Sagacity

    A. Evanescent
    B. Contrite
    C. Ineptness
    D. Percipience
    Answer: C


19. Audacity

    A. Indefatigable
    B. Temerity
    C. Abnegation
    D. Placate
    Answer: B


20. Prescient

    A. Clandestine
    B. Philistine
    C. Loutish
    D. Clairvoyant
    Answer: D

1. Erstwhile

    A. Modish
    B. Reigning
    C. Contemporary
    D. Archaic
    Answer: D


2. Invoke

    A. Wither
    B. Implore
    C. Waive
    D. Supplicate
    Answer: C


3. Rhetoric

    A. Longevity
    B. Claptrap
    C. Conciseness
    D. Ephemerality
    Answer: C


4. Malevolent

    A. Benevolent
    B. Malignant
    C. Vicious
    D. Nasty
    Answer: A


5. Condone

    A. Ignore
    B. Overlook
    C. Forgive
    D. Condemn
    Answer: D


6. Chide

    A. Anguish
    B. Shoulder
    C. Praise
    D. Forgo
    Answer: C


7. Tout

    A. Undergird
    B. Admonish
    C. Gasconade
    D. Lambaste
    Answer: A


8. Strive

    A. Essay
    B. Clout
    C. Relinquish
    D. Fractious
    Answer: A


9. Abstemious

    A. Temperate
    B. Austere
    C. Gluttonous
    D. Ascetic
    Answer: C


10. Profuse

    A. Prolific
    B. Hackneyed
    C. Lavish
    D. Thrifty
    Answer: D


11. Allay

    A. Escalate
    B. Adorn
    C. Inimical
    D. Venerate
    Answer: A


12. Cut Through Red Tape

    A. To adhere to the norms and policies even after obstacles.
    B. To inaugurate an event as the primary presiding guest of honor.
    C. To circumvent bureaucratic obstacles in order to accomplish something.
    D. To find the solution to a very challenging problem after a very long time.
    Answer: C


13. Flee

    A. Materialise
    B. Rack
    C. Skulk
    D. Hotfoot
    Answer: D


14. Amend

    A. Moribund
    B. Tangle
    C. Blemish
    D. Expurgate
    Answer: D


15. Deflect

    A. Veer
    B. Countenance
    C. Pander
    D. Unkink
    Answer: A


16. Overreach

    A. Eschew
    B. Eclipse
    C. Edify
    D. Ebb
    Answer: B


17. Globalise

    A. Immure
    B. Quarantine
    C. Broaden
    D. Circumscribe
    Answer: C


18. Mendicant

    A. Destitute
    B. Affluent
    C. Fat-cat
    D. Vagrant
    Answer: D


19. Renement

    A. Adulteration
    B. Debasement
    C. Tweaking
    D. Lapse
    Answer: C


20. Tightrope

    A. Alleviation
    B. Laxity
    C. Mooch
    D. Escapade
    Answer: D

1. Deliberate

    A. Judge
    B. Fortuitous
    C. Cogitate
    D. Argue
    Answer: B


2. Tenuous

    A. Lightweight
    B. Substantial
    C. Just
    D. Slight
    Answer: B


3. Radical

    A. Grating
    B. Exhaustive
    C. Token
    D. Desultory
    Answer: B


4. Contradiction

    A. Dichotomy
    B. Paradox
    C. Corroboration
    D. Refutation
    Answer: C


5. Resort

    A. Wield
    B. Exercise
    C. Eschew
    D. Deploy
    Answer: C


6. Adhere

    A. Abide
    B. Cleave
    C. Flout
    D. Cohere

    Answer: C


7. Farcical

    A. Scraggy
    B. Trickle
    C. Amortize
    D. Ridiculous
    Answer: D


8. Hoarse

    A. Husky
    B. Dissonant
    C. Crotchety
    D. Dulcet
    Answer: D


9. Gleaming

    A. Refulgent
    B. Matte
    C. Ashen
    D. Placate
    Answer: A


10. Integrate

    A. Enliven
    B. Blend
    C. Testify
    D. Sunder
    Answer: B


11. Vestigial

    A. Operative
    B. Inherent
    C. Atrophic
    D. Degenerate

    Answer: A


12. Rebellion

    A. Pliability
    B. Heresy
    C. Observance
    D. Tractability
    Answer: B


13. Stymie

    A. Hinder
    B. Enlighten
    C. Explicate
    D. Advance
    Answer: A


14. Persuade

    A. Coerce
    B. Blarney
    C. Cajole
    D. Dehort
    Answer: D


15. Allay

    A. Escalate
    B. Adorn
    C. Inimical
    D. Venerate
    Answer: A


16. Revocation

    A. Imprimatur
    B. Nullification
    C. Recession
    D. Abolition
    Answer: A


17. Foist

    A. Lewd
    B. Covert
    C. Recluse
    D. Inflict
    Answer: D


18. Predilection

    A. Penchant
    B. Objectivity
    C. Sangfroid
    D. Propensity
    Answer: B


19. Upgrade

    A. Overhaul
    B. Fettle
    C. Complement
    D. Attenuate
    Answer: D


20. Tightrope

    A. Alleviation
    B. Laxity
    C. Mooch
    D. Escapade
    Answer: D

1. Nudge

    A. Discourage
    B. Poke
    C. Prod
    D. Prompt
    Answer: A


2. Moderation

    A. Fidelity
    B. Veracity
    C. Extremism
    D. Discretion

    Answer: C


3. Defuse

    A. Irritate
    B. Alleviate
    C. Agitate
    D. Incite
    Answer: B


4. Amenable

    A. Acquiescent
    B. Distrustful
    C. Inattentive
    D. Unwilling
    Answer: A


5. Bonhomie

    A. Amenity
    B. Standoffishness
    C. Audacity
    D. Affability
    Answer: D


6. Counterpart

    A. Equivalent
    B. Deliberate
    C. Reprobate
    D. Confidante
    Answer: A


7. Trajectory

    A. Grade
    B. Boondocks
    C. Trend
    D. Oodles
    Answer: C


8. Deploy

    A. Urge
    B. Exploit
    C. Skew
    D. Bulge
    Answer: B


9. Intrinsic

    A. Elemental
    B. Innate
    C. Connate
    D. Accquired
    Answer: D


10. Credible

    A. Lessen
    B. Wane
    C. Abrasion
    D. Deceptive
    Answer: D


11. Oversight

    A. Precision
    B. Implode
    C. Inculpate
    D. Perceive
    Answer: A


12. Ferocious

    A. Vicious
    B. Feeble
    C. Stifle
    D. Engorg
    Answer: B


13. Adversary

    A. Zealot
    B. Partisan
    C. Nemesis
    D. Protagonist
    Answer: C


14. Vitiate

    A. Enhance
    B. Tarnish
    C. Degrade
    D. Defile
    Answer: A


15. Condemn

    A. Censure
    B. Despair
    C. Warrant
    D. Mortify
    Answer: A


16. Hone

    A. Amortize
    B. Ameliorate
    C. Wreck
    D. Sift
    Answer: C


17. Plague

    A. Salubrious
    B. Pestilence
    C. Trickle
    D. Laxity
    Answer: B


18. Chivalrous

    A. Austere
    B. Doughty
    C. Occult
    D. Grotesque
    Answer: B


19. Germinate

    A. Cleanse
    B. Obloquy
    C. Semantics
    D. Thwart
    Answer: D


20. Fleeting

    A. Volatile
    B. Perpetual
    C. Dwindling
    D. Precipitous
    Answer: B

1. Litigation

    A. Abuttal
    B. Suit
    C. Inception
    D. Mandate
    Answer: B


2. Prohibition

    A. Admission
    B. Injunction
    C. Incitement
    D. Dispensation

    Answer: B


3. Apprehensive

    A. Timid
    B. Edgy
    C. Dauntless
    D. Anxious
    Answer: C


4. Persuade

    A. Coerce
    B. Blarney
    C. Cajole
    D. Dehort

    Answer: D


5. Resort

    A. Wield
    B. Exercise
    C. Eschew
    D. Deploy
    Answer: C


6. Integrate

    A. Enliven
    B. Blend
    C. Testify
    D. Sunder
    Answer: B


7. Intent

    A. Banish
    B. Eviction
    C. Assistance
    D. Purport
    Answer: D


8. Vital

    A. Ancillary
    B. Trivial
    C. Adjuvant
    D. Cardinal
    Answer: D


9. Conform

    A. Evade
    B. Infringe
    C. Outrage
    D. Observe

    Answer: D


10. Upgrade

    A. Overhaul
    B. Fettle
    C. Complement
    D. Attenuate
    Answer: D


11. Integration

    A. Symmetry
    B. Coalescence
    C. Coordination
    D. Disjuncture
    Answer: B


12. Spectacle

    A. Extravaganza
    B. Humdrum
    C. Penchant
    D. Exorbitant

    Answer: A


13. Fortify

    A. Prostrate
    B. Debilitate
    C. Incapacitate
    D. Invigorate
    Answer: D


14. Glaring

    A. Gaudy
    B. Dazzling
    C. Blatant
    D. Dusky
    Answer: D


15. Stupor

    A. Sensibility
    B. Torpor
    C. Liveliness
    D. Consciousness
    Answer: B


16. Contravention

    A. Foray
    B. Demarcation
    C. Transgression
    D. Compliance
    Answer: C


17. Flurry

    A. Swirl
    B. Dearth
    C. Trickle
    D. Gazette
    Answer: A


18. Blatant

    A. Vague
    B. Rough
    C. Dim
    D. Subtle
    Answer: D


19. Antagonist

    A. Non-believer
    B. Troublemaker
    C. Troubleshooter
    D. Opponent
    Answer: D


20. A person who has broken the law

    A. Outlaw
    B. Immigrant
    C. Outcast
    D. Orphan
    Answer: A

1. Estrangement

    A. Schism
    B. Refute
    C. Hearsay
    D. Hunch
    Answer: A


2. Contradiction

    A. Oxymoron
    B. Paradox
    C. Corroboration
    D. Refutation

    Answer: C


3. Reel under

    A. To ponder deeply over some issue
    B. To be overcome by euphoria
    C. To struggle to deal with some burden
    D. To prevent oneself from difficult circumstances
    Answer: C


4. Opportunistic

    A. Upright
    B. Munificent
    C. Ingenuous
    D. Devious
    Answer: D


5. Stitch-up

    A. Swindle
    B. Gull
    C. Finagle
    D. Screen
    Answer: D


6. Shy away

    A. Grapple
    B. Circumvent
    C. Accost
    D. Indulge
    Answer: B


7. Determined

    A. Mettlesome
    B. Obstinate
    C. Irresolute
    D. Stalwart
    Answer: C


8. Gleaming

    A. Refulgent
    B. Matte
    C. Ashen
    D. Placate
    Answer: A


9. Eternal

    A. Intrepid
    B. Transient
    C. Abnegation
    D. Steadfast
    Answer: B


10. Parsimony

    A. Assorted
    B. Generosity
    C. Exploratory
    D. Subvention
    Answer: B


11. Agnostic

    A. Believer
    B. Skeptic
    C. Boorish
    D. Refine
    Answer: A


12. Impunity

    A. Ostentatious
    B. Cohort
    C. Incarceration
    D. Surcease

    Answer: C


13. Deterrence

    A. Contravention
    B. Indictment
    C. Encouragement
    D. Infringement
    Answer: C


14. Thwart

    A. Antecedent
    B. Piquancy
    C. Tedious
    D. Facilitate
    Answer: D


15. Escalating

    A. Impasse
    B. Arrest
    C. Brink
    D. Amplify
    Answer: D


16. Revel

    A. Gloom
    B. Spree
    C. Bacchanal
    D. Debauch
    Answer: A


17. Nudge

    A. Discourage
    B. Poke
    C. Prod
    D. Prompt
    Answer: A


18. Vagrant

    A. idle
    B. roving
    C. settled
    D. wanderer
    Answer: C


19. A difficult problem

    A. Maze
    B. Equation
    C. Conundrum
    D. Puzzle
    Answer: C


20. Notional

    A. Pertain
    B. Definite
    C. Remarkable
    D. Non-existent
    Answer: B

1. Revoke

    A. Expound
    B. Delineate
    C. Fetter
    D. Enact
    Answer: D


2. Radical

    A. Wanting
    B. Exhaustive
    C. Token
    D. Desultory

    Answer: B


3. Parity

    A. Discrepancy
    B. Analogy
    C. Ignominy
    D. Equivalence
    Answer: A


4. Trope

    A. Motif
    B. Epigram
    C. Nuance
    D. Overtone
    Answer: A


5. Hoarse

    A. Husky
    B. Dissonant
    C. Crotchety
    D. Dulcet
    Answer: D


6. Proclivity

    A. Equanimity
    B. Spectre
    C. Disposition
    D. Demur
    Answer: C


7. Leash

    A. Tout
    B. Pinion
    C. Disenthral
    D. Wring
    Answer: B


8. Stymie

    A. Hinder
    B. Enlighten
    C. Explicate
    D. Advance
    Answer: A


9. Frantic

    A. Coherent
    B. Berserk
    C. Sluggish
    D. Ephemeral
    Answer: B


10. Predilection

    A. Penchant
    B. Objectivity
    C. Sangfroid
    D. Propensity
    Answer: B


11. Obsolescent

    A. Brusque
    B. Lively
    C. Moribund
    D. Lucid
    Answer: C


12. Embark

    A. Cease
    B. Surfeit
    C. Wreck
    D. Insulate
    Answer: A


13. Impediment

    A. clear
    B. ailment
    C. incapable
    D. obstruction
    Answer: B


14. To stop doing something; cease or abstain.

    A. To endure
    B. To desist
    C. To persevere
    D. To dismay
    Answer: B


15. Guided by one’s sense of duty

    A. Conscientious
    B. Gaggle
    C. Amnesia
    D. Circumvent

    Answer: A


16. Nexus

    A. Cynosure
    B. Concatenation
    C. Yoke
    D. Peripheral

    Answer: D


17. carry out or commit (a harmful, illegal, or immoral action)

    A. Perpetrate
    B. Buff
    C. Abstain
    D. Starve
    Answer: A


18. Onus

    A. Sadness
    B. Happiness
    C. Responsibility
    D. Criticism
    Answer: C


19. Conciliatory

    A. Contentious
    B. Pacific
    C. Combative
    D. Truculent
    Answer: B


20. Contentious

    A. Embittered
    B. Combative
    C. Enchanted
    D. Soured
    Answer: B

1. Displace

    A. Adorn
    B. Coronate
    C. Supersede
    D. Apprehend
    Answer: C


2. Tenuous

    A. Confidante
    B. Substantial
    C. Just
    D. Slight

    Answer: B


3. conceived

    A. Discreet
    B. Politic
    C. Reflective
    D. Inane
    Answer: D


4. Rebellion

    A. Pliability
    B. Heresy
    C. Observance
    D. Tractability
    Answer: B


5. Prop up

    A. Console
    B. Condole
    C. Commiserate
    D. Cramp
    Answer: D


6. Emaciated

    A. Dingy
    B. Portly
    C. Grub
    D. Gaunt
    Answer: B


7. Farcical

    A. Scraggy
    B. Trickle
    C. Amortize
    D. Ridiculous
    Answer: D


8. Calumny

    A. Amnesty
    B. Palpable
    C. Applause
    D. Tentative
    Answer: C


9. Contagion

    A. Casual
    B. Pestilence
    C. Cognizance
    D. Laxity
    Answer: B


10. Foist

    A. Lewd
    B. Covert
    C. Recluse
    D. Inflict
    Answer: D


11. Enormous

    A. Prosaic
    B. Hostility
    C. Prodigious
    D. Branch
    Answer: C


12. Controversial

    A. uncertain
    B. dubious
    C. anodyne
    D. questionable
    Answer: C


13. Promptly

    A. Incubus
    B. Forthwith
    C. Encumbrance
    D. Belatedly
    Answer: D


14. Abrasive

    A. Smooth
    B. Harsh
    C. Flexible
    D. Considerate
    Answer: B


15. Implicit

    A. Explicit
    B. Implied
    C. Explained
    D. Exquisite
    Answer: A


16. Astounding

    A. Staggering
    B. Common
    C. Monotonous
    D. Mundane
    Answer: A


17. Retain

    A. Cherish
    B. Abolish
    C. Unfurl
    D. Engage
    Answer: B


18. Starkly

    A. Innocently
    B. Ignorantly
    C. Irreverently
    D. Obviously
    Answer: D


19. Obscene

    A. Repugnant
    B. Cranky
    C. Affluent
    D. Passable
    Answer: D


20. Regret

    A. Somber
    B. Gladden
    C. Lament
    D. Apt
    Answer: C

1. Deliberate

    A. Judge
    B. Fortuitous
    C. Cogitate
    D. Argue
    Answer: B


2. Adhere

    A. Vilify
    B. Cleave
    C. Flout
    D. Cohere

    Answer: C


3. Unpleasant

    A. Intemperate
    B. Unedifying
    C. Jarring
    D. Impolitic
    Answer: B


4. Refrain

    A. Peddle
    B. Desist
    C. Inculcate
    D. Castigate
    Answer: B


5. Recourse

    A. Remit
    B. Rebuff
    C. Rive
    D. Remedy
    Answer: D


6. Naysayer

    A. Cynic
    B. Credulous
    C. Fantast
    D. Utopian

    Answer: A


7. Hegemon

    A. Crusader
    B. Gaffer
    C. Lackey
    D. Kingpin
    Answer: C


8. Vestigial

    A. Operative
    B. Inherent
    C. Atrophic
    D. Degenerate
    Answer: A


9. Lapse

    A. Blunder
    B. Fault
    C. Accuracy
    D. Sin
    Answer: C


10. Revocation

    A. Imprimatur
    B. Nullification
    C. Recession
    D. Abolition
    Answer: A


11. Ousted

    A. Expelled
    B. Abstain
    C. Insulate
    D. Guard
    Answer: A


12. Topple

    A. Straighten
    B. Tumble
    C. Stumble
    D. Lurch
    Answer: A


13. Regime

    A. Royalty
    B. System
    C. Disregard
    D. Neglect
    Answer: B


14. Sanction

    A. Authorize
    B. Prohibit
    C. Punish
    D. Retrieve
    Answer: B


15. Batter

    A. Insulate
    B. Assure
    C. Thrash
    D. Bulwark

    Answer: C


16. Pivotal

    A. Movable
    B. Unimportant
    C. Crucial
    D. External
    Answer: C


17. Breeding

    A. Nurturing
    B. Streamline
    C. Abject
    D. Accrue
    Answer: A


18. anything that makes one feel encouraged

    A. Abut
    B. Intention
    C. Supple
    D. Fillip
    Answer: D


19. Obsolescent

    A. Brusque
    B. Lively
    C. Moribund
    D. Lucid
    Answer: C


20. to be deliberately unclear to mislead or withhold information

    A. Firmament
    B. Prevaricate
    C. Petulant
    D. Pillage
    Answer: B

1. Accentuate

    A. Camouflage
    B. Enunciate
    C. Aggrandize
    D. Exceed
    Answer: A


2. Impetuous

    A. Prudent
    B. Humdrum
    C. Resourceful
    D. Headlong

    Answer: D


3. Knee-Jerk

    A. Spontaneous
    B. Foresighted
    C. Aforethought
    D. Meticulous
    Answer: A


4. Debacle

    A. Fortuity
    B. Rout
    C. Discomfiture
    D. Coup
    Answer: B


5. Snub

    A. Reproach
    B. Spurn
    C. Plague
    D. Chide
    Answer: B


6. Fray

    A. Ruckus
    B. Unprecedented
    C. Nefarious
    D. Truce

    Answer: A


7. Revamp

    A. Preserve
    B. Tweak
    C. Spruce
    D. Tart
    Answer: A


8. Covert

    A. Concealed
    B. Patent
    C. Clandestine
    D. Furtive
    Answer: B


9. Fester

    A. Smoulder
    B. Gnaw
    C. Dissipate
    D. Chafe
    Answer: C


10. Indulgence

    A. Depredation
    B. Abstention
    C. Sortie
    D. Reconnaissance
    Answer: B


11. Instinctive

    A. Hardwired
    B. Subliminal
    C. Visceral
    D. Informed

    Answer: D


12. Ingress

    A. Access
    B. Turnout
    C. Abstruse
    D. Grotesque
    Answer: A


13. Elude

    A. Shrivel
    B. Consolidate
    C. Encounter
    D. Dodge
    Answer: C


14. Crisp

    A. Frangible
    B. Pestilence
    C. Cognizance
    D. Laxity
    Answer: A


15. Severance

    A. Avaricious
    B. Incalculable
    C. Cadence
    D. Estrangement
    Answer: D


16. Salve

    A. Entrench
    B. Ridicule
    C. Assuage
    D. Parody
    Answer: C


17. Unctuous

    A. Alacrity
    B. Fawning
    C. Arcane
    D. Whimsical

    Answer: B


18. Rein

    A. Disgorge
    B. Decant
    C. Disparate
    D. Halter
    Answer: D


19. Wizened

    A. Shrewd
    B. Lissom
    C. Riveted
    D. Indiscreet
    Answer: B


20. Purport

    A. Manoeuvre
    B. Insinuate
    C. Identify
    D. Personate
    Answer: D

1. Accentuate

    A. Camouflage
    B. Enunciate
    C. Aggrandize
    D. Exceed
    Answer: A


2. Backdrop

    A. Ambient
    B. Moil
    C. Disposition
    D. Indentation

    Answer: A


3. Fray

    A. Sycophant
    B. Unprecedented
    C. Nefarious
    D. Ruckus
    Answer: D


4. Appellate

    A. Judicial
    B. Defendant
    C. Respondent
    D. Abdicator

    Answer: A


5. Approbation

    A. Reception
    B. Appreciation
    C. Repertoire
    D. Discouragement
    Answer: D


6. Instinctive

    A. Hardwired
    B. Subliminal
    C. Visceral
    D. Informed
    Answer: D


7. Inflict

    A. Consort
    B. Exact
    C. Endue
    D. Ascertain
    Answer: B


8. Sarcastic

    A. Bilious
    B. Barbed
    C. Tart
    D. Adulatory
    Answer: D


9. Distraught

    A. Overwrought
    B. Peppy
    C. Prickly
    D. Composed

    Answer: D


10. Salve

    A. Entrench
    B. Ridicule
    C. Assuage
    D. Parody
    Answer: C


11. Promulgate

    A. Demand
    B. Publicize
    C. Achieve
    D. Proactive
    Answer: B


12. Implicate

    A. Absolve
    B. Impersonate
    C. Complicate
    D. Impose
    Answer: A


13. an unintended consequence of an event or action, especially an unwelcome one

    A. Negligible
    B. Effective
    C. Repercussions
    D. Anarchy
    Answer: C


14. attributes that show a person’s or organization’s experience, skill, achievement, or value

    A. Credentials
    B. Quintessential
    C. Inferential
    D. Ensile
    Answer: A


15. Radical

    A. Grating
    B. Exhaustive
    C. Token
    D. Desultory
    Answer: B


16. Inoculate

    A. Adjust
    B. Reciprocate
    C. Inject
    D. Eliminate
    Answer: C


17. Dismantle

    A. Assemble
    B. Destroy
    C. Excite
    D. Upset
    Answer: B


18. Allusive

    A. Amortize
    B. Chastise
    C. Direct
    D. Reprise
    Answer: C


19. the state of being relaxed, easy-going

    A. Beseech
    B. Urge
    C. Trickle
    D. Laxity
    Answer: D


20. Stark

    A. Austere
    B. Dingy
    C. Unreal
    D. Onus
    Answer: A




Join Us On – Telegram Channel