Current Affairs - Vocabulary - SPLessons

Current Affairs January 2020 Vocabulary Quiz

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Current Affairs January 2020 Vocabulary Quiz

shape Introduction

A Newspaper is a printed or online publication that provides readers with news and articles i.e. the current affairs of a country and the world. SPLessons has made an effort to provide a comprehensive list of commonly used words in newspaper articles and editorials. Current Affairs January 2020 Vocabulary Quiz provides the readers with a collection of useful vocabulary for newspapers. And this Vocabulary Quiz will help in the Competitive Exams like IBPS, RBI Grade B, SBI PO, RRB and other banking examinations.


shape Quiz

1. Impetuous

    A. Cautious
    B. Humdrum
    C. Resourceful
    D. Headlong
    Answer: D


2. Cardinal

    A. Superfluous
    B. Fundamental
    C. Trivial
    D. Peripheral

    Answer: B


3. Coherent

    A. Abeyance
    B. Absurd
    C. Proclivity
    D. Blithe
    Answer: B


4. Abhor

    A. Revel
    B. Hanker
    C. Deplore
    D. Savour
    Answer: C


5. Revamp

    A. Preserve
    B. Tweak
    C. Spruce
    D. Tart

    Answer: A


6. Tailspin

    A. Swoop
    B. Gradient
    C. Spree
    D. Spurt
    Answer: D


7. Devise

    A. Appropriate
    B. Conceive
    C. Purloin
    D. Poach
    Answer: B


8. Ingress

    A. Access
    B. Turnout
    C. Abstruse
    D. Grotesque
    Answer: A


9. Inchoate

    A. Refulgent
    B. Nascent
    C. Abnegation
    D. Placate
    Answer: B


10. Unctuous

    A. Alacrity
    B. Fawning
    C. Arcane
    D. Whimsical
    Answer: B


11. Indulgence

    A. Depredation
    B. Abstention
    C. Sortie
    D. Reconnaissance
    Answer: B


12. Negotiation

    A. Surge
    B. Carelessness
    C. Bargaining
    D. Slackness

    Answer: C


13. Unfair

    A. Satellite
    B. Remittance
    C. Kidnapping
    D. Equitable
    Answer: D


14. Impropriety

    A. Probity
    B. Mantle
    C. Misconduct
    D. Onus
    Answer: C


15. Impulse

    A. Elicit
    B. Whim
    C. Epistle
    D. Propel
    Answer: B


16. Milieu

    A. Tactful
    B. Environment
    C. Missive
    D. Paranoid
    Answer: B


17. Mobile

    A. Stationary
    B. Steady
    C. Ambulatory
    D. Rest

    Answer: C


18. a person who lives alone and avoids other people

    A. Social
    B. Extrovert
    C. Recluse
    D. Native
    Answer: C


19. Sangfroid

    A Calmness
    B. Anxiety
    C. Turbulence
    D. Alacrity
    Answer: A


20. Drivel

    A. Cognizance
    B. Gibberish
    C. Sagacity
    D. Gumption
    Answer: B

1. Abdicate

    A. Forgo
    B. Usurp
    C. Waive
    D. Cede
    Answer: B


2. Pliable

    A. Rigid
    B. Friendly
    C. Flexible
    D. Applicable

    Answer: A


3. Commemorate

    A. Boast
    B. Harmonise
    C. Manipulate
    D. Remember
    Answer: D


4. Credulity

    A. Reliability
    B. Credibility
    C. Naivety
    D. Worldliness
    Answer: D


5. Deceitful

    A. Mendacious
    B. Pragmatic
    C. Querulous
    D. Surreptitious
    Answer: B


6. Conspicuous

    A Blatant
    B Definite
    C Obdurate
    D Visible
    Answer: D


7. Lament

    A. Eradicate
    B. Vaunt
    C. Agonize
    D. Mourn
    Answer: D


8. Sabotage

    A. Fix
    B. Wreck
    C. Help
    D. Succour

    Answer: B


9. Melancholy

    A. Happiness
    B. Sombre
    C. Joyless
    D. Sadist

    Answer: A


10. Inalienable

    A. Whirl
    B. Penalize
    C. Clinquant
    D. Negotiable
    Answer: D


11. Rejoinder

    A. Riposte
    B. Affirmation
    C. Corroborating
    D. Mandate
    Answer: A


12. Discourse

    A. Transient
    B. Stalk
    C. Dialogue
    D. Retreat

    Answer: C


13. Rhetoric

    A. Oratory
    B. Hyperbole
    C. Gibberish
    D. Verbosity
    Answer: C


14. a long, thin, flat piece of timber, used especially in building and flooring

    A. Burst
    B. Augur
    C. Alleviate
    D. Plank

    Answer: D


15. Propaganda

    A. Information
    B. Docket
    C. Drivel
    D. Narrative
    Answer: A


16. Sway

    A. Manipulate
    B. Reject
    C. Sanguine
    D. Suppressive

    Answer: A


17. Garrulous

    A. Mute
    B. Verbose
    C. Talkative
    D. Construct
    Answer: A


18. Applause

    A. Inception
    B. Plaudit
    C. Conclusion
    D. Contrite
    Answer: B


19. Pauper

    A. Indigent
    B. Bankrupt
    C. Impecunious
    D. Opulent
    Answer: D


20. Intrepid

    A. Cowardly
    B. Bold
    C. Audacious
    D. Stalwart
    Answer: A

1. Knee-Jerk

    A. Spontaneous
    B. Foresighted
    C. Aforethought
    D. Meticulous
    Answer: A


2. Emissary

    A. Transient
    B. Envoy
    C. Trailblazer
    D. Adviser

    Answer: B


3. Clout

    A. Impotence
    B. Smudge
    C. Rollback
    D. Leverage
    Answer: D


4. Covert

    A. Concealed
    B. Patent
    C. Clandestine
    D. Furtive
    Answer: B


5. Downgrade

    A. Overrate
    B. Canonize
    C. Prefer
    D. Relegate
    Answer: D


6. Peddle

    A. Suspect
    B. Endure
    C. Clobber
    D. Advocate
    Answer: D


7. Elude

    A. Shrivel
    B. Consolidate
    C. Encounter
    D. Dodge
    Answer: C


8. Contrite

    A. Brash
    B. Indifferent
    C. Apologetic
    D. Unrepentant

    Answer: C


9. Tactic

    A. Repose
    B. Snafu
    C. Gambit
    D. Sincerity
    Answer: C


10. Rein

    A. Disgorge
    B. Decant
    C. Disparate
    D. Halter
    Answer: D


11. Debacle

    A. Fortuity
    B. Rout
    C. Discomfiture
    D. Coup
    Answer: B


12. Tantalising

    A. Alluring
    B. Provoking
    C. Gratifying
    D. Risible

    Answer: C


13. Descent

    A. Slant
    B. Trough
    C. Upturn
    D. Sag
    Answer: C


14. Deploy

    A. Urge
    B. Exploit
    C. Skew
    D. Bulge
    Answer: B


15. Fester

    A. Smoulder
    B. Gnaw
    C. Dissipate
    D. Chafe
    Answer: C


16. Trajectory

    A. Grade
    B. Boondocks
    C. Trend
    D. Oodles
    Answer: C


17. Culminate

    A. Delve
    B. Catalyse
    C. Unfold
    D. Peak
    Answer: D


18. Wizened

    A. Shrewd
    B. Lissom
    C. Riveted
    D. Indiscreet
    Answer: B


19. Crisp

    A. Frangible
    B. Pestilence
    C. Cognizance
    D. Laxity
    Answer: A


20. Modicum

    A. Speck
    B. Gratuity
    C. Mound
    D. Ration
    Answer: C

1. Topple

    A. Straighten
    B. Tumble
    C. Stumble
    D. Lurch
    Answer: A


2. Waiver

    A. Acquiescence
    B. Acquaintance
    C. Rapprochement
    D. Renunciation
    Answer: D


3. Adversary

    A. Oppugner
    B. Antagonist
    C. Litigant
    D. Confederate
    Answer: D


4. Violate

    A. Capacious
    B. Connoisseur
    C. Delinquent
    D. Comply
    Answer: D


5. Conjurer

    A. Magician
    B. Jester
    C. Performer
    D. Trickster

    Answer: A


6. Ramp up

    A. Dupe
    B. Enunciate
    C. Elope
    D. Diminish
    Answer: D


7. Scramble

    A. Dally
    B. Scutter
    C. Dawdle
    D. Lineage
    Answer: B


8. Something that might happen in the future

    A. Contingency
    B. Insurance
    C. Emergency
    D. Postponement
    Answer: A


9. Hawkish

    A. Ludicrous
    B. Acute
    C. Pacifist
    D. Massive
    Answer: C


10. Exasperate

    A. Conciliate
    B. Placate
    C. Appease
    D. Infuriate
    Answer: D


11. Snub

    A. Reproach
    B. Spurn
    C. Plague
    D. Chide
    Answer: B


12. Imminent

    A. Proximate
    B. Improbable
    C. Grizzled
    D. Nigh
    Answer: B


13. Incumbent

    A. Compulsory
    B. Annihilate
    C. Embargo
    D. Appalling
    Answer: A


14. Indulgence

    A. Depredation
    B. Abstention
    C. Sortie
    D. Reconnaissance
    Answer: B


15. Severance

    A. Avaricious
    B. Incalculable
    C. Cadence
    D. Estrangement
    Answer: D


16. Enforcement

    A. Disregard
    B. Overture
    C. License
    D. Execution
    Answer: D


17. Forthwith

    A. Tardily
    B. Eventually
    C. Immediately
    D. Gradually
    Answer: C


18. Untenable

    A. Defensible
    B. Refutable
    C. Justified
    D. Viable
    Answer: B


19. Purport

    A. Manoeuvre
    B. Insinuate
    C. Identify
    D. Personate
    Answer: D


20. Impunity

    A. Torment
    B. Cohort
    C. Incarceration
    D. Surcease
    Answer: C

1. Principle

    A. Rector
    B. Rectitude
    C. Foible
    D. Iniquity
    Answer: B


2. Disquiet

    A. Perturb
    B. Soothe
    C. Adduce
    D. Appease
    Answer: A


3. Unitary

    A. Diacritic
    B. Integral
    C. Gross
    D. Abridged
    Answer: D


4. Plea

    A. Entreaty
    B. Sanctification
    C. Malediction
    D. Benediction
    Answer: A


5. Encapsulate

    A. Twitter
    B. Prattle
    C. Sketch
    D. Protract

    Answer: C


6. Exempt

    A. Detain
    B. Unbosom
    C. Dispense
    D. Immune
    Answer: A


7. Predicament

    A. Advantage
    B. Decreed
    C. Fated
    D. Ordained
    Answer: A


8. Intriguing

    A. Banal
    B. Riveting
    C. Comforting
    D. Absorbing
    Answer: A


9. Hard line

    A. Propose
    B. Labour
    C. Complex
    D. Strict
    Answer: D


10. Steady

    A. Sensible
    B. Sound
    C. Genuine
    D. Shaky
    Answer: D


11. Intermittent

    A. Stimulate
    B. Iterant
    C. Persuade
    D. Depress
    Answer: B


12. Expedite

    A. Stygian
    B. Approbation
    C. Debatable
    D. Hinder
    Answer: D


13. Harbour

    A. Evict
    B. Expose
    C. Maroon
    D. Billet

    Answer: D


14. Humiliation

    A. Gentrification
    B. Mortification
    C. Acclamation
    D. Benediction
    Answer: B


15. Agile

    A. Sluggish
    B. Boisterous
    C. Loquacious
    D. Opacity
    Answer: A


16. Cagey

    A. Reticent
    B. Rebuff
    C. Forthcoming
    D. Fallacy
    Answer: A


17. Amalgamate

    A. Deplore
    B. Diction
    C. Part
    D. Gleeful
    Answer: C


18. Abrogate

    A. Outwit
    B. Clinch
    C. Void
    D. Institute
    Answer: D


19. Laceration

    A. Admiration
    B. Observation
    C. Criticism
    D. Ignorance
    Answer: A


20. Recognition

    A. Consummate
    B Pugnacious
    C. Approbation
    D. Ensile
    Answer: C

1. Gauge

    A. Measure
    B. Native
    C. Obscure
    D. Relish
    Answer: A


2. Deceptive

    A. Judicious
    B. Sagacious
    C. Specious
    D. Resplendent
    Answer: C


3. A high degree of skill

    A. Proficiency
    B. Maladroit
    C. Amateur
    D. Gawkiness
    Answer: A


4. Defect

    A. Loss
    B. Harm
    C. Shortcoming
    D. Delicate

    Answer: C


5. Cynosure

    A. Impound
    B. Mournful
    C. Focus
    D. Whined
    Answer: C


6. Attenuate

    A. Entrench
    B. Diminish
    C. Unconcern
    D. Astound
    Answer: B


7. Succinct

    A. Concise
    B. Compendious
    C. Wordy
    D. Pithy
    Answer: C


8. a feeling of anxiety or dismay, especially unexpected

    A. Consternation
    B. Burly
    C. Corpulent
    D. Lardy
    Answer: A


9. Clinquant

    A. Wispy
    B. Tinselled
    C. Abstruse
    D. Grotesque
    Answer: C


10. Erode

    A. Abrade
    B. Gnaw
    C. Preserve
    D. Squander
    Answer: C


11. Plea

    A. Entreaty
    B. Sanctification
    C. Malediction
    D. Benediction
    Answer: A


12. Intriguing

    A. Banal
    B. Riveting
    C. Comforting
    D. Absorbing
    Answer: A


13. Expedite

    A. Stygian
    B. Approbation
    C. Debatable
    D. Hinder
    Answer: D


14. Adverse

    A. Laggard
    B. Prompt
    C. Appropriate
    D. Apparent
    Answer: C


15. Arcane

    A. Explicit
    B. Enigmatic
    C. Obvious
    D. Apparent
    Answer: B


16. Profligacy

    A. Prudence
    B. Prodigality
    C. Frugality
    D. Probity
    Answer: B


17. Agile

    A. Sluggish
    B. Boisterous
    C. Loquacious
    D. Opacity
    Answer: A


18. Pare

    A. Prune
    B. Decorticate
    C. Distend
    D. Lop
    Answer: C


19. Detest

    A. Admire
    B. Loathe
    C. Venerate
    D. Cherish
    Answer: B


20. Proscribe

    A. Discretion
    B. Emulate
    C. Negotiate
    D. Denounce
    Answer: D

1. Foreshadow

    A. Extravagant
    B. Augur
    C. Illuminate
    D. Kindle
    Answer: B


2. Mitigate

    A. Cushion
    B. Inflame
    C. Allay
    D. Appease
    Answer: B


3. Resilience

    A. Buoyancy
    B. Vulnerability
    C. Roster
    D. Ardent
    Answer: B


4. Tardy

    A. Disdainful
    B. Languid
    C. Meteoric
    D. Abundance
    Answer: B


5. Abdicate

    A. Undertake
    B. Cede
    C. Neglect
    D. Forgo
    Answer: A


6. Underscore

    A. Mask
    B. Understate
    C. Emphasize
    D. Airbrush
    Answer: C


7. Schism

    A. Unanimity
    B. Concord
    C. Agreement
    D. Discord
    Answer: D


8. Abstract

    A. Ideal
    B. Metaphysical
    C. Notional
    D. Empirical

    Answer: D


9. Affliction

    A. Anguish
    B. Grief
    C. Travail
    D. Consolation
    Answer: D


10. Recognition

    A. Consummate
    B. Pugnacious
    C. Approbation
    D. Ensile
    Answer: C


11. Petulant

    A. Attrition
    B. Pilferage
    C. Nettle
    D. Affable
    Answer: D


12. Emanate

    A. Emerge
    B. Discern
    C. Persuade
    D. Strain

    Answer: A


13. Ensconce

    A. Establish
    B. Impudence
    C. Request
    D. Unveil
    Answer: A


14. Agnostic

    A. Believer
    B. Skeptic
    C. Boorish
    D. Refine
    Answer: A


15. Horrid

    A. Oblivious
    B. Horrible
    C. Absolution
    D. Repair

    Answer: B


16. something or someone that points out upcoming trends

    A. Lampoon
    B. Allegiance
    C. Bellwether
    D. Paranoia
    Answer: C


17. Bawdy

    A. Offensive
    B. Stable
    C. Firm
    D. Sedition
    Answer: A


18. Mandatory

    A. Binding
    B. Prodigal
    C. Wanton
    D. Fortuitous
    Answer: A


19. Swift

    A. Nimble
    B. Sluggish
    C. Alacritous
    D. Indefatigable
    Answer: B


20. Vituperation

    A. Bias
    B. Invective
    C. Perpetual
    D. Triumph
    Answer: B

1. condition of being completely full of something

    A. Repletion
    B. Need
    C. Charitable
    D. Egoistic
    Answer: A


2. Egregious

    A. Affection
    B. Talkative
    C. Absolution
    D. Marvellous

    Answer: D


3. Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment
    Answer: A


4. Apprise

    A. Inform
    B. Estimate
    C. Admire
    D. Require

    Answer: A


5. Diligent

    A. lazy
    B. ridiculous
    C. assiduous
    D. arduous
    Answer: C


6. carry out or commit (a harmful, illegal, or immoral action)

    A. Perpetrate
    B. Buff
    C. Abstain
    D. Starve
    Answer: A


7. Eloquent

    A. Fluent
    B. Ignorant
    C. Rude
    D. Significant
    Answer: A


8. Fret

    A. Eradicate
    B. Mild
    C. Agonize
    D. Epergne
    Answer: C


9. Manage

    A. Misnomer
    B. Bumble
    C. Direct
    D. Mismatch
    Answer: C


10. Palatable

    A. Delectable
    B. Toothsome
    C. Disagreeable
    D. Acceptable
    Answer: C


11. Rampant

    A. Essence
    B. Rumpus
    C. Proficient
    D. Rife
    Answer: D


12. Altruist

    A. Misogamist
    B. Optimist
    C. Egoist
    D. Fatalist
    Answer: C


13. Spectacular

    A. Dull
    B. Unimpressive
    C. Pale
    D. Arresting
    Answer: D


14. Mushroomed

    A. Accrued
    B. Broach
    C. Shrivelled
    D. Ensued
    Answer: C


15. Panned

    A. Strived
    B. Comprehended
    C. Traversed
    D. Commended
    Answer: D


16. Endeavour

    A. Passivity
    B. Exertion
    C. Dormancy
    D. Lethargy
    Answer: B


17. Ominous

    A. Sinister
    B. Inopportune
    C. Promising
    D. Retractable

    Answer: C


18. Senile

    A. Vernal
    B. Puerile
    C. Zenith
    D. Doddery
    Answer: D


19. Obliterate

    A. Delineate
    B. Extirpate
    C. Render
    D. Reinstate
    Answer: D


20. Laceration

    A. Admiration
    B. Observation
    C. Criticism
    D. Ignorance
    Answer: A

1. Sanction

    A. Authorize
    B. Prohibit
    C. Punish
    D. Retrieve
    Answer: B


2. Intransigent

    A. Authoritative
    B. Conquering
    C. Strenuous
    D. Unbending

    Answer: D


3. Pragmatic

    A. Vague
    B. Ambiguous
    C. Idealistic
    D. Hard-headed

    Answer: D


4. Reprieve

    A. Forswear
    B. Forfeit
    C. Penalize
    D. Nugatory

    Answer: C


5. Waiver

    A. Acquiescence
    B. Acquaintance
    C. Rapprochement
    D. Renunciation
    Answer: D


6. Exemption

    A. Immunity
    B. Accountability
    C. Liability
    D. Responsibility
    Answer: A


7. Jeopardise

    A. Interim
    B. Deference
    C. Safeguard
    D. Kaleidoscope
    Answer: C


8. Trenchant

    A. Woolly
    B. Incisive
    C. Disparage
    D. Diminish
    Answer: A


9. Chide

    A. Anguish
    B. Merriment
    C. Praise
    D. Cryptic
    Answer: C


10. Make great or greater in power, rank, honour, or wealth

    A. Aggrandize
    B. Motley
    C. Assorted
    D. Precarious
    Answer: A


11. Strife

    A. War
    B. Peace
    C. Anger
    D. Woe
    Answer: B


12. Grapple

    A. Scuffle
    B. Oblivion
    C. Intellective
    D. Bidding

    Answer: A


13. Aftermath

    A. Modify
    B. Triumph
    C. Repercussion
    D. Complimentary
    Answer: C


14. Something widely feared as a possible dangerous occurrence.

    A. Spectre
    B. Beguile
    C. Monolith
    D. Canny

    Answer: A


15. Acrimonious

    A. Gaudy
    B. Vitriolic
    C. Ameliorate
    D. Courteous
    Answer: B


16. Sinewy

    A. Effete
    B. Cranky
    C. Affluent
    D. Decent
    Answer: A


17. Enervate

    A. Oblivious
    B. Ruined
    C. Absolution
    D. Debilitate
    Answer: D


18. Entourage

    A. Somber
    B. Gladden
    C. Lament
    D. Retinue
    Answer: D


19. to take property or funds one has been entrusted to keep

    A. Tributary
    B. Distributary
    C. Primary
    D. Embezzle
    Answer: D


20. Efficacy

    A. Conducive
    B. Efficiency
    C. Delusion
    D. Generous
    Answer: B

1. Disquiet

    A. Perturb
    B. Soothe
    C. Adduce
    D. Appease
    Answer: A


2. Elapse

    A. Furnish
    B. Advance
    C. Divest
    D. Bereave

    Answer: B


3. Arbitrary

    A. Incredulous
    B. Spiritual
    C. Paucity
    D. Rationa
    Answer: D


4. Complement

    A. Embellish
    B. Accolade
    C. Forestall
    D. Attenuate

    Answer: A


5. Humiliation

    A. Gentrification
    B. Mortification
    C. Acclamation
    D. Benediction
    Answer: B


6. Imperative

    A. Indispensable
    B. Optional
    C. Compulsory
    D. Pressing
    Answer: B


7. Exempt

    A. Detain
    B. Unbosom
    C. Dispense
    D. Immune
    Answer: A


8. Amalgamate

    A. Deplore
    B. Diction
    C. Part
    D. Gleeful
    Answer: C


9. Scrutiny

    A. Analysis
    B. Impression
    C. Abuse
    D. Interpretation
    Answer: A


10. Steady

    A. Sensible
    B. Sound
    C. Genuine
    D. Shaky
    Answer: D


11. Shun

    A. Admire
    B. Sanction
    C. Eschew
    D. Acquiesce
    Answer: C


12. Abrogate

    A. Outwit
    B. Vacate
    C. Void
    D. Institute

    Answer: D


13. Strain

    A. Toil
    B. Relax
    C. Perform
    D. Redress
    Answer: A


14. Unitary

    A. Monolithic
    B. Integral
    C. Gross
    D. Abridged

    Answer: D


15. Ratify

    A. Charter
    B. Tread
    C. Outlaw
    D. Wring

    Answer: A


16. Stealthy

    A. Felonious
    B. Rueful
    C. Furtive
    D. Farcical
    Answer: C


17. Dismember

    A. Bulldoze
    B. Assemble
    C. Coerce
    D. Procure
    Answer: B


18. Curb

    A. Muzzle
    B. Quagmire
    C. Perplex
    D. Benefit
    Answer: A


19. Predicament

    A. Advantage
    B. Decreed
    C. Fated
    D. Ordained
    Answer: A


20. Intermittent

    A. Stimulate
    B. Iterant
    C. Persuade
    D. Depress
    Answer: B

1. Hard and constant work in any menial or dull occupation

    A. Drudgery
    B. Sincere
    C. Unobservance
    D. Striate
    Answer: A


2. Gruelling

    A. Facile
    B. Exhausting
    C. Truculent
    D. Meandering
    Answer: B


3. Of unknown and unadmitted authorship

    A. Gullible
    B. Anonymous
    C. Unanimous
    D. Vexation
    Answer: B


4. Affinity

    A. Discord
    B. Hatred
    C. Respect
    D. Empathy

    Answer: D


5. Exhort

    A. Recommend
    B. Discourage
    C. Pressure
    D. Encourage
    Answer: D


6. Testimony

    A. Adamant
    B. Squander
    C. Scheme
    D. Evidence
    Answer: D


7. Harbinger

    A. Massenger
    B. Steward
    C. Forerunner
    D. Pilot
    Answer: C


8. Timorous

    A. Bold
    B. Timid
    C. Shy
    D. Tentative
    Answer: A


9. Squelch

    A. Cartel
    B. Dwell
    C. Quell
    D. Propel
    Answer: C


10. Interpret

    A. Accrue
    B. Explain
    C. Confuse
    D. Flout

    Answer: B


11. Integration

    A. Symmetry
    B. Coalescence
    C. Coordination
    D. Disjuncture
    Answer: B


12. Spectacle

    A. Extravaganza
    B. Reticent
    C. Penchant
    D. Exorbitant

    Answer: A


13. Fortify

    A. Prostrate
    B. Debilitate
    C. Incapacitate
    D. Invigorate
    Answer: D


14. Glaring

    A. Diabolic
    B. Dazzling
    C. Blatant
    D. Dusky

    Answer: D


15. Ominous

    A. Threatening
    B. Powerful
    C. Ubiquitous
    D. Burdensome
    Answer: A


16. Brush Aside

    A. Dismiss
    B. Assemble
    C. Engage
    D. Owe
    Answer: A


17. a title or name that is derived from another name

    A. Isologous
    B. Isotropous
    C. Autonomous
    D. Eponymous
    Answer: D


18. Farcical

    A. Scraggy
    B. Trickle
    C. Amortize
    D. Ridiculous
    Answer: D


19. Raucous

    A. Vague
    B. Rough
    C. Brassy
    D. Dulcet
    Answer: D


20. Relic

    A. Tactful
    B. Artefact
    C. Elegant
    D. Refined
    Answer: B

1. Stupor

    A. Sensibility
    B. Torpor
    C. Liveliness
    D. Consciousness
    Answer: B


2. Contravention

    A. Foray
    B. Abrasion
    C. Transgression
    D. Compliance

    Answer: C


3. Flurry

    A. Swirl
    B. Dearth
    C. Trickle
    D. Gazette
    Answer: A


4. Blatant

    A. Fizzle
    B. Rough
    C. Dim
    D. Subtle

    Answer: D


5. Partisan

    A. Liberal
    B. Unbiased
    C. Bigoted
    D. Tolerant
    Answer: C


6. Smack

    A. Clout
    B. Evasive
    C. Languish
    D. Handy
    Answer: A


7. Incumbent

    A. Compulsory
    B. Annihilate
    C. Embargo
    D. Appalling
    Answer: A


8. Reveal

    A. Gambit
    B. Conceal
    C. Depreciate
    D. Evince
    Answer: B


9. Tenacious

    A. Grapple
    B. Probity
    C. Irresolute
    D. Nettle
    Answer: C


10. a loud and joyous song

    A. Epicurean
    B. Repository
    C. Paean
    D. Delight
    Answer: C


11. Principle

    A. Rector
    B. Rectitude
    C. Foible
    D. Iniquity
    Answer: B


12. Thwart

    A. Antecedent
    B. Facilitate
    C. Tedious
    D. Imbibe

    Answer: B


13. Encapsulate

    A. Twitter
    B. Prattle
    C. Sketch
    D. Protrac
    Answer: C


14. Hard line

    A. Sober
    B. Labour
    C. Complex
    D. Strict

    Answer: D


15. Harbour

    A. Evict
    B. Expose
    C. Maroon
    D. Billet

    Answer: D


16. Pounce

    A. Hover
    B. Ambush
    C. Swerve
    D. Fend
    Answer: D


17. Evoke

    A. Awaken
    B. Elicit
    C. Induce
    D. Ignore
    Answer: D


18. Cagey

    A. Reticent
    B. Rebuff
    C. Forthcoming
    D. Fallacy
    Answer: A


19. Accomplish

    A. Embroil
    B. Flunk
    C. Earmark
    D. Score
    Answer: D


20. Arbitrary

    A. Incredulous
    B. Spiritual
    C. Paucity
    D. Rational
    Answer: D

1. Stark

    A. Austere
    B. Severe
    C. Sterile
    D. Benign
    Answer: D


2. Stupor

    A. Sensibility
    B. Torpor
    C. Liveliness
    D. Consciousness

    Answer: B


3. Moderation

    A. Generosity
    B. Veracity
    C. Extremism
    D. Discretion
    Answer: C


4. Bonhomie

    A. Affability
    B. Standoffishness
    C. Audacity
    D Serenity

    Answer: A


5. Halcyon

    A. Overwrought
    B. Idyllic
    C. Squally
    D. Contrived
    Answer: B


6. Oversight

    A. Precision
    B. Implode
    C. Inculpate
    D. Perceive
    Answer: A


7. Adversary

    A. Zealot
    B. Partisan
    C. Nemesis
    D. Protagonist
    Answer: C


8. Plague

    A. Salubrious
    B. Pestilence
    C. Trickle
    D. Laxity
    Answer: B


9. Protract

    A. Vigorous
    B. Erratic
    C. Cachet
    D. Truncate
    Answer: D


10. Reinvigorate

    A. Apathetic
    B. Torpid
    C. Emasculate
    D. Ebullient
    Answer: C


11. Prescient

    A. Clandestine
    B. Philistine
    C. Loutish
    D. Clairvoyant
    Answer: D


12. Manifest

    A. Machinate
    B. Embosom
    C. Evince
    D. Scrimmage
    Answer: C


13. Importune

    A. Beseech
    B. Deprave
    C. Solicit
    D. Dissuade

    Answer: D


14. Zealot

    A. Partisan
    B. Dilettante
    C. Renegade
    D. Nemesis
    Answer: A


15. Array

    A. Mausoleum
    B. Provision
    C. Sesquipedalian
    D. Panoply
    Answer: D


16. Contravention

    A. Foray
    B. Demarcation
    C. Transgression
    D. Compliance
    Answer: C


17. Counterpart

    A. Equivalent
    B. Deliberate
    C. Reprobate
    D. Confidante
    Answer: A


18. Chivalrous

    A. Austere
    B. Doughty
    C. Occult
    D. Grotesque
    Answer: B


19. Belie

    A. Avouch
    B. Whet
    C. Fretful
    D. Facade
    Answer: A


20. Welsh

    A. Armistice
    B. Renege
    C. Impricate
    D. Arbitration
    Answer: B

1. Mammoth

    A. Colossal
    B. Gargantuan
    C. Prodigious
    D. Miniature
    Answer: D


2. Moderation

    A. Generosity
    B. Veracity
    C. Extremism
    D. Discretion
    Answer: C


3. Slumped

    A. Vehement
    B. Soared
    C. Dauntless
    D. Regality
    Answer: B


4. Amicable

    A. Cartel
    B. Misanthropic
    C. Cordial
    D. Malefic
    Answer: C


5. Blasphemy

    A. epidermal
    B. reverence
    C. curse
    D. blessing

    Answer: B


6. Dent

    A. Pit
    B. Tantalise
    C. Cachet
    D. Obstreperous

    Answer: A


7. Intimidate

    A. Mislead
    B. Misplace
    C. Frighten
    D. Demoralise
    Answer: C


8. Spectacular

    A. Dull
    B. Unimpressive
    C. Pale
    D. Arresting
    Answer: D


9. Fortitude

    A. Fortune
    B. Fortification
    C. Bravery
    D. Breakthrough
    Answer: C


10. Supplication

    A. Exhortation
    B. Petition
    C. Application
    D. Injunction
    Answer: D


11. Antagonist

    A. Non-believer
    B. Troublemaker
    C. Troubleshooter
    D. Opponent
    Answer: D


12. A person who has broken the law

    A. Outlaw
    B. Adversary
    C. Outcast
    D. Orphan

    Answer: A


13. Snowball

    A. Subsume
    B. Contract
    C. Appease
    D. Perturb
    Answer: B


14. Wield

    A. Deploy
    B. Neglect
    C. Conceit
    D. Employ

    Answer: B


15. Deter

    A. Facilitate
    B. Inveterate
    C. Impoverish
    D. Misanthrope
    Answer: A


16. Immanent

    A. Inherent
    B. Extrinsic
    C. Elegant
    D. Splendid
    Answer: B


17. Viable

    A. Impracticable
    B. Embankment
    C. Ample
    D. Lassitude
    Answer: A


18. Emaciated

    A. Dingy
    B. Portly
    C. Grub
    D. Gaunt
    Answer: B


19. attributes that show a person’s or organization’s experience, skill, achievement, or value

    A. Credentials
    B. Quintessential
    C. Inferential
    D. Ensile
    Answer: A


20. great success

    A. Beseech
    B. Urge
    C. Trickle
    D. Eclat
    Answer: D

1. Sedition

    A. Allaying
    B. Homage
    C. Adulation
    D. Insurrection
    Answer: D


2. Frivolous

    A. Momentous
    B. Daft
    C. Glib
    D. Flippant

    Answer: A


3. Outrage

    A. Flattery
    B. Cachet
    C. Indignation
    D. Bouquet
    Answer: C


4. Astounding

    A. Staggering
    B. Common
    C. Monotonous
    D. Mundane
    Answer: A


5. Indiscriminate

    A. Promiscuous
    B. Selective
    C. Fastidious
    D. Pedantic
    Answer: A


6. Connote

    A. Inscribe
    B. Intrigue
    C. Establish
    D. Imply
    Answer: D


7. Stupor

    A. Sensibility
    B. Torpor
    C. Liveliness
    D. Consciousness
    Answer: B


8. Counterpart

    A. Equivalent
    B. Deliberate
    C. Reprobate
    D. Confidante
    Answer: A


9. Protract

    A. Vigorous
    B. Erratic
    C. Cachet
    D. Truncate
    Answer: D


10. Sagacity

    A. Evanescent
    B. Contrite
    C. Ineptness
    D. Percipience
    Answer: C


11. Surveillance

    A. Recon
    B. Boondocks
    C. Inflate
    D. Overt
    Answer: A


12. Headway

    A. Stagnate

    C. Action
    D. Recognition
    Answer: B


13. Divergent

    A. Deviant
    B. Anomalous
    C. Parallel
    D. Unorthodox
    Answer: C


14. Proffer

    A. Tender
    B. Nettlesome
    C. Abnegate
    D. Salubrious

    Answer: C


15. Cast a shadow

    A. To influence or control some event to the extent of altering the result.
    B. To dampen, spoil, or ruin something that was hitherto good or positive.
    C. To make things obscure especially by hiding evidence at a crucial stage.
    D. To support someone without the knowledge of the concerned person.
    Answer: B


16. Defection

    A. Apostasy
    B. Constancy
    C. Perfidy
    D. Infidelity
    Answer: B


17. Turnaround

    A. Headway
    B. Volte-face
    C. Plaudit
    D. Collusion
    Answer: B


18. Churn

    A. Ferment
    B. Traumatise
    C. Serene
    D. Tranquil
    Answer: A


19. Breakthrough

    A. Setback
    B. Development
    C. Innovation
    D. Dividend
    Answer: A


20. Grievous

    A. Venial
    B. Nefarious
    C. Infernal
    D. Diabolical
    Answer: A

1. Welter

    A. Muddle
    B. Laconic
    C. Itinerant
    D. Vile
    Answer: A


2. Proxy

    A. Intermediary
    B. Vagabond
    C. Scupper
    D. Figurehead

    Answer: A


3. Protract

    A. Vigorous
    B. Erratic
    C. Cachet
    D. Truncate
    Answer: D


4. Belie

    A. Prune
    B. Whet
    C. Fretful
    D. Facade

    Answer: D


5. Spur

    A. Wanton
    B. Hallow
    C. Aberration
    D. Prod
    Answer: D


6. Reinvigorate

    A. Apathetic
    B. Torpid
    C. Emasculate
    D. Ebullient
    Answer: C


7. Annotate

    A. Penitent
    B. Penalize
    C. Obscure
    D. August
    Answer: C


8. Sagacity

    A. Evanescent
    B. Contrite
    C. Ineptness
    D. Percipience

    Answer: C


9. Audacity

    A. Indefatigable
    B. Temerity
    C. Abnegation
    D. Placate
    Answer: B


10. Prescient

    A. Clandestine
    B. Philistine
    C. Loutish
    D. Clairvoyant
    Answer: D


11. Oversight

    A. Precision
    B. Implode
    C. Inculpate
    D. Perceive
    Answer: A


12. Ferocious

    A. Solitude
    B. Feeble
    C. Stifle
    D. Engorge

    Answer: B


13. Adversary

    A. Zealot
    B. Partisan
    C. Nemesis
    D. Protagonist
    Answer: C


14. Vitiate

    A. Enhance
    B. Tarnish
    C. Degrade
    D. Defile

    Answer: A


15. Condemn

    A. Censure
    B. Despair
    C. Warrant
    D. Mortify
    Answer: A


16. Hone

    A. Amortize
    B. Ameliorate
    C. Wreck
    D. Sift
    Answer: C


17. Plague

    A. Salubrious
    B. Pestilence
    C. Trickle
    D. Laxity
    Answer: B


18. Chivalrous

    A. Austere
    B. Doughty
    C. Occult
    D. Grotesque
    Answer: B


19. Germinate

    A. Cleanse
    B. Obloquy
    C. Semantics
    D. Thwart
    Answer: D


20. Fleeting

    A. Volatile
    B. Perpetual
    C. Dwindling
    D. Precipitous
    Answer: B

1. Integration

    A. Symmetry
    B. Coalescence
    C. Coordination
    D. Disjuncture
    Answer: B


2. Spectacle

    A. Extravaganza
    B. Reticent

    C. Penchant
    D. Exorbitant

    Answer: A


3. Fortify

    A. Prostrate
    B. Debilitate
    C. Incapacitate
    D. Invigorate
    Answer: D


4. Glaring

    A. Diabolic
    B. Dazzling
    C. Blatant
    D. Dusky
    Answer: D


5. Stupor

    A. Sensibility
    B. Torpor
    C. Liveliness
    D. Consciousness
    Answer: B


6. Contravention

    A. Foray
    B. Demarcation
    C. Transgression
    D. Compliance
    Answer: C


7. Flurry

    A. Swirl
    B. Dearth
    C. Trickle
    D. Gazette
    Answer: A


8. Blatant

    A. Vague
    B. Rough
    C. Dim
    D. Subtle
    Answer: D


9. Antagonist

    A. Non-believer
    B. Troublemaker
    C. Troubleshooter
    D. Opponent

    Answer: D


10. A person who has broken the law

    A. Outlaw
    B. Immigrant
    C. Outcast
    D. Orphan
    Answer: A


11. Nudge

    A. Discourage
    B. Poke
    C. Prod
    D. Prompt

    Answer: A


12. Moderation

    A. Generosity
    B. Fidelity
    C. Extremism
    D. Discretion

    Answer: C


13. Defuse

    A. Irritate
    B. Alleviate
    C. Agitate
    D. Incite
    Answer: B


14. Amenable

    A. Acquiescent
    B. Distrustful
    C. Inattentive
    D. Unwilling
    Answer: A


15. Bonhomie

    A. Amenity
    B. Standoffishness
    C. Audacity
    D. Affability
    Answer: D


16. Counterpart

    A. Equivalent
    B. Deliberate
    C. Reprobate
    D. Confidante
    Answer: A


17. Trajectory

    A. Grade
    B. Boondocks
    C. Trend
    D. Oodles
    Answer: C


18. Deploy

    A. Urge
    B. Exploit
    C. Skew
    D. Bulge
    Answer: B


19. Intrinsic

    A. Elemental
    B. Innate
    C. Connate
    D. Accquired
    Answer: D


20. Credible

    A. Lessen
    B. Wane
    C. Abrasion
    D. Deceptive
    Answer: D

1. Brace

    A. Prick
    B. Retrospect
    C. Retrieve
    D. Reinforce
    Answer: D


2. Spike

    A. Plunge
    B. Annex

    C. Impale
    D. Skewer

    Answer: A


3. Provocation

    A. Commendation
    B. Affront
    C. Instigation
    D. Harassment
    Answer: A


4. Bluster

    A. Rant
    B. Brazen
    C. Bellow
    D. Modesty
    Answer: D


5. Batter

    A. Insulate
    B. Assure
    C. Thrash
    D. Bulwark
    Answer: C


6. Trigger

    A. Usher
    B. Stem
    C. Axe
    D. Dissolve
    Answer: A


7. Diverting

    A. Distracting
    B. Uninspiring
    C. Amusing
    D. Enchanting
    Answer: B


8. Obviate

    A. Fiendish
    B. Forestall
    C. Cogitate
    D. Promote
    Answer: D


9. Foster

    A. Suppress
    B. Cherish
    C. Endow
    D. Loquacious
    Answer: A


10. Divisive

    A. Estranging
    B. Schismatic
    C. Discordant
    D. Anodyne

    Answer: D


11. Disquiet

    A. Quell
    B. Soothe
    C. Aplomb
    D. Fluster
    Answer: D


12. Credible

    A. Plausible
    B. Lessen

    C. Abrasion
    D. Deceptive
    Answer: D


13. Spike

    A. Plunge
    B. Upsurge
    C. Impale
    D. Skewer

    Answer: A


14. Contest

    A. Collapse
    B. Coordinate
    C. Cram
    D. Concur
    Answer: D


15. Promptly

    A. Incubus
    B. Forthwith
    C. Encumbrance
    D. Belatedly
    Answer: D


16. Autonomy

    A. Heteronomy
    B. Autocracy
    C. Servitude
    D. Independence
    Answer: D


17. Purview

    A. Scope
    B. Constriction
    C. Verge
    D. Fallacy
    Answer: A


18. Earmark

    A. Convalesce
    B. Splurge
    C. Appropriate
    D. Withhold
    Answer: C


19. Parity

    A. Discrepancy
    B. Analogy
    C. Ignominy
    D. Equivalence
    Answer: A


20. around or about a certain date

    A. Circa
    B. Foible
    C. Furore
    D. Ensile
    Answer: A

1. Hyperbolic

    A. Prosaic
    B. Mellow
    C. Fractious
    D. Exaggerated
    Answer: D


2. Conceive

    A. Reckon
    B. Jettison
    C. Apprehend
    D. Perceive
    Answer: B


3. Prerogative

    A. Intimidate
    B. Languor
    C. Diligence
    D. Perquisite
    Answer: D


4. Enumerate

    A. Confess
    B. Stockpile
    C. Conceal
    D. Roster
    Answer: C


5. Dispel

    A. Dissipate
    B. Expel
    C. Oust
    D. Engender
    Answer: D


6. Pander

    A. Gratify
    B. Appease
    C. Ameliorate
    D. Annoy
    Answer: D


7. Deterrent

    A. Determinant
    B. Detriment
    C. Encouragement
    D. Enrichment
    Answer: C


8. Emulate

    A. Extol
    B. Neglect
    C. Eulogize
    D. Amulet

    Answer: B


9. Thaw

    A. Freeze
    B. Fraternize
    C. Liaise
    D. Unwind
    Answer: A


10. Hoarse

    A. Husky
    B. Dissonant
    C. Crotchety
    D. Dulcet
    Answer: D


11. Reckon

    A. Presume
    B. Scruple
    C. Gauge
    D. Surmise
    Answer: B


12. Stagger

    A. Destitute
    B. Huddle
    C. Ascertain
    D. Stumble

    Answer: D


13. Underline

    A. Accentuate
    B. Gloss over
    C. Reprobate
    D. Pillory
    Answer: A


14. Pacify

    A. Incite
    B. Reconcile
    C. Content
    D. Appease
    Answer: A


15. Concealed

    A. Nonplussed
    B. Promulgated
    C. Obscured
    D. Mantled
    Answer: B


16. Impair

    A. Embolden
    B. Fillip
    C. Palliate
    D. Boost
    Answer: D


17. Unitary

    A. Diacritic
    B. Integral
    C. Gross
    D. Abridged
    Answer: D


18. Wean

    A. Cleave
    B. Unhitch
    C. Secede
    D. Apostatize

    Answer: A


19. Sway

    A. Manipulate
    B. Reject
    C. Sanguine
    D. Suppressive
    Answer: A


20. Reluctance

    A. Lend
    B. Aspiration
    C. Sprightly
    D. Avidity
    Answer: D

1. Provocation

    A. Commendation
    B. Affront
    C. Instigation
    D. Harassment
    Answer: A


2. Turnaround

    A. Infringement
    B. Volte-face
    C. Plaudit
    D. Collusion

    Answer: B


3. Connive

    A. Contend
    B. Sour
    C. Collude
    D. Prudent

    Answer: C


4. Paucity

    A. Nominative
    B. Aromatic
    C. Dearth
    D. Miasma
    Answer: C


5. Outlier

    A Dissident
    B Fatalist
    C Samaritan
    D Effiminate
    Answer: A


6. Regime

    A. Royalty
    B. System
    C. Disregard
    D. Neglect
    Answer: B


7. Abide

    A. Tolerate
    B. Comprehend
    C. Unwind
    D. Acclaim
    Answer: A


8. Pedigree

    A. Bedlam
    B. Amok
    C. Remission
    D. Bloodline

    Answer: D


9. Shore up

    A. Tranquil
    B. Friction
    C. Splayed
    D. Reinforce

    Answer: D


10. Discourse

    A. Symposium
    B. Quandary
    C. Predicament
    D. Bellicose
    Answer: A


11. Diverting

    A. Distracting
    B. Uninspiring
    C. Interesting
    D. Enchanting

    Answer: B


12. Complacent

    A. Smug
    B. Reserved
    C. Overreaching
    D. Absolute
    Answer: A


13. Bystander

    A. Onslaught
    B. Spearhead
    C. Encroachment
    D. Partake

    Answer: D


14. Anachronism

    A. Inconsistent
    B. Chaos
    C. Anomaly
    D. Extant
    Answer: C


15. Stagger

    A. Swamp
    B. Huddle
    C. Ascertain
    D. Stumble
    Answer: D


16. Bump up

    A. Cashier
    B. Modulate
    C. Deflate
    D. Exalt
    Answer: D


17. Backstop

    A. Support
    B. Harness
    C. Combine
    D. Tackle
    Answer: A


18. Inordinate

    A. Undue
    B. Bequest
    C. Proclivity
    D. Assortment
    Answer: A


19. Masticate

    A. Ponder
    B. Broach
    C. Probe
    D. Gobble
    Answer: D


20. Boost

    A. Embolden
    B. Fillip
    C. Palliate
    D. Impair
    Answer: D

1. Bullish

    A. Virile
    B. Obstinate
    C. Cogent
    D. Diffident
    Answer: D


2. Verdict

    A. Arraignment
    B. Herald
    C. Augury
    D. Adjudication

    Answer: D


3. Outlier

    A. Dissident
    B. Fatalist
    C. Samaritan
    D. Effiminate
    Answer: A


4. Ebb

    A. Languish
    B. Atrophy
    C. Spiral
    D. Attenuate

    Answer: C


5. Abysmal

    A. Delectable
    B. Coruscating
    C. Balmy
    D. Odious
    Answer: D


6. Allegedly

    A. Ostensibly
    B. Avowedly
    C. Puportedly
    D. Veritably
    Answer: D


7. Discourse

    A. Symposium
    B. Quandary
    C. Predicament
    D. Bellicose
    Answer: A


8. Harangue

    A. Tirade
    B. Absolve
    C. Exhort
    D. Spiel

    Answer: B


9. Masticate

    A. Ponder
    B. Broach
    C. Probe
    D. Gobble
    Answer: D


10. Tenet

    A. Creed
    B. Provision
    C. Cynicism
    D. Perspective
    Answer: A


11. Obsolescent

    A. Brusque
    B. Lively
    C. Moribund
    D. Lucid
    Answer: C


12. Embark

    A. Cease
    B. Purge
    C. Wreck
    D. Insulate

    Answer: A


13. Impediment

    A. Clear
    B. Ailment
    C. Incapable
    D. Obstruction
    Answer: D


14. To stop doing something; cease or abstain.

    A. To endure
    B. To desist
    C. To persevere
    D. To dismay

    Answer: B


15. Guided by one’s sense of duty

    A. Conscientious
    B. Gaggle
    C. Amnesia
    D. Circumvent
    Answer: A


16. Nexus

    A. Core
    B. Concatenation
    C. Yoke
    D. Peripheral

    Answer: D


17. carry out or commit (a harmful, illegal, or immoral action)

    A. Perpetrate
    B. Buff
    C. Abstain
    D. Starve
    Answer: A


18. Onus

    A. Sadness
    B. Happiness
    C. Responsibility
    D. Criticism
    Answer: C


19. Conciliatory

    A. Contentious
    B. Pacific
    C. Combative
    D. Truculent

    Answer: B


20. Contentious

    A. Embittered
    B. Combative
    C. Enchanted
    D. Soured
    Answer: B

1. Daunt

    A. Intimidate
    B. Iota
    C. Melange
    D. Verdant
    Answer: A


2. Incentive

    A. Impetus
    B. Stimulus
    C. Enticement
    D. Hindrance
    Answer: D


3. Roll out

    A. Expunge
    B. Entail
    C. Consist
    D. Intend
    Answer: D


4. Antiquated

    A. Renewed
    B. Unique
    C. Modern
    D. Release
    Answer: C


5. Copious

    A. Scarce
    B. Incisive
    C. Disparage
    D. Diminish
    Answer: A


6. Affinity

    A. Discord
    B. Compact
    C. Respect
    D. Empathy
    Answer: D


7. Revere

    A. Condemn
    B. Reverse
    C. Humiliate
    D. Respect
    Answer: D


8. Euphoric

    A. Miserable
    B. Rapturous
    C. Affable
    D. Resume
    Answer: B


9. Sluggish

    A. Torpid
    B. Active
    C. Spirited
    D. Squally
    Answer: A


10. Muscular

    A. Obese
    B. Burly
    C. Corpulent
    D. Lardy
    Answer: B


11. Galvanise

    A. Dissuade
    B. Hullabaloo
    C. Stoicism
    D. Demotion
    Answer: A


12. Poise

    A. Volatility
    B. Aplomb
    C. Inconstancy
    D. Fluctuation
    Answer: B


13. Dexterous

    A. Hooligan
    B. Impractical
    C. Associative
    D. Unskilled
    Answer: D


14. Testimony

    A. Flimsy
    B. Squander
    C. Scheme
    D. Evidence
    Answer: D


15. Articulate

    A. Unable to understand
    B. Unable to express oneself
    C. Unable to agree
    D. Unable to live
    Answer: B


16. Deterrent

    A. Determinant
    B. Detriment
    C. Encouragement
    D. Enrichment
    Answer: C


17. Incapacitate

    A. Cripple
    B. Facilitate
    C. Maim
    D. Immobilize
    Answer: B


18. able to be defended with logic or justification, valid

    A. Stature
    B. Legitimate
    C. Delicate
    D. Fragile
    Answer: B


19. Forge

    A. Ruin
    B. Fabricate
    C. Sanctify
    D. Ornate
    Answer: A


20. Tweak

    A. Rejig
    B. Calibrate
    C. Tailor
    D. Vitiate
    Answer: D

1. Prolixity

    A. Brevity
    B. Verbosity
    C. Convoluted
    D. Delectable
    Answer: A


2. Notorious

    A. Incognito
    B. Placid
    C. Proverbial
    D. Foremost
    Answer: A


3. Paucity

    A. Nominative
    B. Aromatic
    C. Dearth
    D. Miasma
    Answer: C


4. Resentment

    A. Ostracism
    B. Umbrage
    C. Gratification
    D. Pique

    Answer: C


5. Anachronism

    A. Inconsistent
    B. Chaos
    C. Anomaly
    D. Extant
    Answer: C


6. Raucous

    A. Vague
    B. Rough
    C. Brassy
    D. Dulcet
    Answer: D


7. Perpetual

    A. Escalation
    B. Exemplify
    C. Transitory
    D. Biased
    Answer: C


8. Quicksilver

    A. Reverberance
    B. Erratic
    C. Progenitor
    D. Enthuse
    Answer: B


9. Rhetoric

    A. Chic
    B. Denigrate
    C. Pillory
    D. Eloquence
    Answer: D


10. Shore up

    A. Tranquil
    B. Friction
    C. Splayed
    D. Reinforce
    Answer: D


11. Acquiescent

    A. Tractable
    B. Insurgent
    C. Obstreperous
    D. Recalcitrant
    Answer: A


12. Dent

    A. Taciturn
    B. Tantalise
    C. Cachet
    D. Pit
    Answer: D


13. Study of election trends

    A. Physiology
    B. Psephology
    C. Cosmology
    D. Electrology
    Answer: B


14. causing disruption or annoyance through being unwelcome or uninvited

    A. Enliven
    B. Intrusive
    C. Testimony
    D. Gawker
    Answer: B


15. Conducive

    A. Doleful
    B. Pestilent
    C. Maleficent
    D. Adverse
    Answer: D


16. Catapult

    A. Proactive
    B. Brave
    C. Sling
    D. Mellow
    Answer: C


17. Attune

    A. Acclimate
    B. Disarrange
    C. Unfit
    D. Disturb

    Answer: A


18. an expression of agreement that is not supported by real conviction

    A. Prepossessing
    B. Chastise
    C. Integrity
    D. Hypocrisy
    Answer: D


19. a large elegant building that holds tombs

    A. Mausoleum
    B. Provision
    C. Sesquipedalian
    D. Stipulation
    Answer: A


20. Blase

    A. Entrench
    B. Deception
    C. Unconcerned
    D. Astounding

    Answer: C

1. push or shake (someone or something) abruptly and roughly

    A. Jolt
    B. Serene
    C. Curb
    D. Haul
    Answer: A


2. To secretly store more than what is allowed

    A. Hoard
    B. Store
    C. Hide
    D. Aboard
    Answer: A


3. Spike

    A. Plunge
    B. Upsurge
    C. Impale
    D. Skewer
    Answer: A


4. Assist

    A. Gnaw
    B. Beleaguer
    C. Oblige
    D. Coerce
    Answer: B


5. Unleash

    A. Constrain
    B. Restrain
    C. Stifle
    D. Liberate
    Answer: D


6. Affliction

    A. Anguish
    B. Grief
    C. Travail
    D. Consolation
    Answer: D


7. Pragmatic

    A. Vague
    B. Ambiguous
    C. Idealistic
    D. Hard-headed
    Answer: D


8. A branch that flows into the main stream

    A. Tributary
    B. Distributary
    C. Primary
    D. Origin
    Answer: A


9. Superuous

    A. Mandatory
    B. Reasonable
    C. Excessive
    D. Nefarious
    Answer: C


10. Mystery

    A. Psychic
    B. Understanding
    C. Clarity
    D. Enigma
    Answer: D


11. Connive

    A. Contend
    B. Sour
    C. Collude
    D. Prudent
    Answer: C


12. Rampage

    A. Binge
    B. Frenzy
    C. Harmony
    D. Turmoil
    Answer: C


13. Ransack

    A. Procure
    B. Furnish
    C. Divest
    D. Reap
    Answer: C


14. Pedigree

    A. Bloodline
    B. Amok
    C. Remission
    D. Snafu
    Answer: A


15. Credible

    A. Lessen
    B. Wane
    C. Abrasion
    D. Deceptive
    Answer: D


16. Desecration

    A. Pugnacious
    B. Veneration
    C. Sacrilege
    D. Ensile
    Answer: B


17. Bystander

    A. Onslaught
    B. Intrusion
    C. Encroachment
    D. Partake
    Answer: D


18. Precarious

    A. Startled
    B. Morphed
    C. Certain
    D. Mundane
    Answer: C


19. Aspersion

    A. Solicitous
    B. Opprobrium
    C. Approbation
    D. Torpid
    Answer: B


20. Inordinate

    A. Undue
    B. Bequest
    C. Proclivity
    D. Assortment
    Answer: A

1. Turnaround

    A. Headway
    B. Volte-face
    C. Plaudit
    D. Collusion

    Answer: B


2. Retain

    A. Cherish
    B. Abolish
    C. Unfurl
    D. Engage
    Answer: B


3. Adversary

    A. Oppugner
    B. Antagonist
    C. Litigant
    D. Confederate
    Answer: D


4. Abide

    A. Tolerate
    B. Comprehend
    C. Unwind
    D. Acclaim
    Answer: A


5. Credible

    A. Ostensible
    B. Plausible
    C. Biased
    D. Far-fetched
    Answer: B


6. Complacent

    A. Smug
    B. Reserved
    C. Overreaching
    D. Absolute
    Answer: A


7. Looming

    A. Tolerating
    B. Gazing
    C. Impending
    D. Embellishing
    Answer: C


8. Churn

    A. Ferment
    B. Traumatise
    C. Serene
    D. Tranquil
    Answer: A


9. Backstop

    A. Support
    B. Harness
    C. Combine
    D. Tackle

    Answer: A


10. Flawed

    A. Impeccable
    B. Copybook
    C. Amiss
    D. Intact
    Answer: C


11. Provocation

    A. Commendation
    B. Affront
    C. Instigation
    D. Harassment
    Answer: A


12. Trigger

    A. Usher
    B. Stem
    C. Axe
    D. Dissolve
    Answer: A


13. Regime

    A. Royalty
    B. System
    C. Disregard
    D. Neglect
    Answer: B


14. Sabotage

    A. Fix
    B. Wreck
    C. Help
    D. Succour
    Answer: B


15. Fragile

    A. Resilient
    B. Sturdy
    C. Indelible
    D. Flimsy

    Answer: D


16. Escalate

    A. Buttress
    B. Abridge
    C. Amortize
    D. Alleviate
    Answer: A


17. Diverting

    A. Distracting
    B. Uninspiring
    C. Amusing
    D. Enchanting
    Answer: B


18. Envisage

    A. Wallow
    B. Overlook
    C. Subdue
    D. Contemplate
    Answer: D


19. Historic

    A. Material
    B. Measly
    C. Red-letter
    D. Consequential
    Answer: B


20. Bump up

    A. Cashier
    B. Modulate
    C. Deflate
    D. Exalt
    Answer: D

1. Masticate

    A. Ponder
    B. Broach
    C. Probe
    D. Gobble
    Answer: D


2. Abridge

    A. Protract
    B. Curtail
    C. Prune
    D. Truncate
    Answer: A


3. Dissent

    A. Stymie
    B. Ratification
    C. Liberate
    D. Impede
    Answer: B


4. Discernible

    A. Apparent
    B. Vague
    C. Opaque
    D. Enigmatic
    Answer: A


5. Can’t see the wood for the trees

    A. to not be as good as the person or thing mentioned
    B. to not be able to stop looking at someone or something
    C. to be unable to understand a situation clearly because you are too involved in it
    D. to be able to see the difference between two very similar things or people
    Answer: C


6. Ethos

    A. Acerbic
    B. Spirit
    C. Explicit
    D. Sedition
    Answer: B


7. Robust

    A. Decrepit
    B. Pivotal
    C. Trivial
    D. Consequential
    Answer: A


8. Digress

    A. Sojourn
    B. Aberrate
    C. Tarrying
    D. Regress
    Answer: B


9. Denounce

    A. Dispirit
    B. Outride
    C. Censure
    D. Drub
    Answer: C


10. Dovetailed

    A. Compelling
    B. Intelligent
    C. Tenacious
    D. Segregated

    Answer: D


11. Bolster

    A. Prop
    B. Sabotage
    C. Catalyse
    D. Ordinariness

    Answer: B


12. Hustle

    A. Thwart
    B. Frustrate
    C. Facilitate
    D. Jostle
    Answer: D


13. Liberal

    A. Galore
    B. Latitudinarian
    C. Innocuous
    D. Dogmatic
    Answer: D


14. Sober

    A. Agitated
    B. Enrichment
    C. Triennial
    D. Tertian
    Answer: A


15. Reeling

    A. Staggering
    B. Vanishing
    C. Squandering
    D. Splurging

    Answer: A


16. Gullible

    A. Susceptible
    B. Jejune
    C. Callow
    D. Skeptical
    Answer: D


17. Revive

    A. Defibrillate
    B. Torpefy
    C. Recuperate
    D. Vivify

    Answer: B


18. Shun

    A. Admire
    B. Sanction
    C. Eschew
    D. Acquiesce
    Answer: C


19. Codify

    A. Catalogue
    B. Confound
    C. Orchestrate
    D. Assort
    Answer: B


20. Competent

    A. Ample
    B. Pickings
    C. Inadequate
    D. Morbid
    Answer: C

1. Perdition

    A. Garrison
    B. Acclamation
    C. Damnation
    D. Ransom
    Answer: C


2. Middling

    A. Mediocre
    B. Massive
    C. Maudlin
    D. Minx
    Answer: A


3. Feigned

    A Pretended
    B Invested
    C Developed
    D Failed
    Answer: A


4. Affectation

    A. Adverse
    B. Artificiality
    C. Transparency
    D. Proficiency
    Answer: B


5. Stifle

    A. Starve
    B. Stumble
    C. Smother
    D. Stagger
    Answer: C


6. Outlandish

    A. Modern
    B. Moderate
    C. Disrespectful
    D. Coward
    Answer: A


7. Supplicate

    A. short of supply
    B. To be arrogant
    C. To be tolerant
    D. To act foolish
    Answer: B


8. Volition

    A. Pretext
    B. Unwillingness
    C. Compliance
    D. Interlude
    Answer: B


9. Deferential

    A. Discount
    B. Differences
    C. Preconception
    D. Impolite
    Answer: D


10. Parochial

    A. Open-minded
    B. Temporary
    C. Irrelevant
    D. Disinclination
    Answer: A


11. Repeal

    A. Abolition
    B. Rescindment
    C. Enactment
    D. Scrapping

    Answer: C


12. Disquiet

    A. Perturb
    B. Soothe

    C. Adduce
    D. Appease
    Answer: A


13. Underpin

    A. Prop
    B. Support
    C. Ground
    D. Wither
    Answer: D


14. Haul

    A. Lower
    B. Depress
    C. Bolster
    D. Tug
    Answer: D


15. Can’t see the wood for the trees

    A. to not be as good as the person or thing mentioned
    B. to not be able to stop looking at someone or something
    C. to be unable to understand a situation clearly because you are too involved in it
    D. to be able to see the difference between two very similar things or people
    Answer: C


16. Denounce

    A. Dispirit
    B. Outride
    C. Censure
    D. Drub

    Answer: C


17. Competent

    A. Ample
    B. Pickings
    C. Inadequate
    D. Morbid
    Answer: C


18. Vestige

    A. Ensemble
    B. Outset
    C. Remnant
    D. Glob
    Answer: C


19. Bask

    A. Relish
    B. Dislike
    C. Acclimatize
    D. Augment
    Answer: B


20. Temper

    A. Moderate
    B. Foment
    C. Cushion
    D. Admix
    Answer: B

1. Dissent

    A. Stymie
    B. Ratification
    C. Liberate
    D. Impede
    Answer: B


2. Nitty- gritty

    A. Essentials
    B. Minutiae

    C. Technicality
    D. Expendable
    Answer: A


3. Digress

    A. Sojourn
    B. Aberrate
    C. Tarrying
    D. Regress
    Answer: B


4. Misogynist

    A. Clandestine
    B. Egalitarian
    C. Suffragette
    D. Misanthrope
    Answer: D


5. Lip-service

    A Hypocrisy
    B Veracity
    C Candour
    D Humility
    Answer: A


6. Prejudice

    A. Bias
    B. Favor
    C. Objectivity
    D. Nepotism
    Answer: C


7. Hustle

    A. Thwart
    B. Frustrate
    C. Facilitate
    D. Jostle
    Answer: D


8. Hold back

    A. Plateau
    B. Wither
    C. Hesitate
    D. Confront
    Answer: C


9. Reeling

    A. Staggering
    B. Vanishing
    C. Squandering
    D. Splurging
    Answer: A


10. Revitalise

    A. Murky
    B. Reinvigorate
    C. Startle
    D. Devastate
    Answer: D


11. Discernible

    A. Apparent
    B. Vague
    C. Opaque
    D. Enigmatic
    Answer: A


12. Blunder

    A. Ordeal
    B. Faux Pas
    C. Variance
    D. Rigour
    Answer: B


13. Fluctuate

    A. Vacillate
    B. Dilapidate
    C. Ordained
    D. Paranoid
    Answer: A


14. Envision

    A. Plod
    B. Conceive
    C. Discount
    D. Surmise
    Answer: C


15. Shun

    A. Admire
    B. Sanction
    C. Eschew
    D. Acquiesce
    Answer: C


16. Make a beeline

    A. to conceal original intentions and flatter someone
    B. to go quickly and directly towards something
    C. to lay a well designed trap for someone
    D. to draw a demarcation between two things
    Answer: B


17. Tinkering

    A. Perforating
    B. Fiddling
    C. Stalling
    D. Flitting
    Answer: B


18. Consent

    A. Abjure
    B. Brook
    C. Enjoin
    D. Diverge
    Answer: B


19. Contiguous

    A. Adjacent
    B. Vicinal
    C. Proximate
    D. Outlying
    Answer: D


20. Codify

    A. Catalogue
    B. Confound
    C. Orchestrate
    D. Assort
    Answer: B

1. Ethos

    A. Acerbic
    B. Spirit
    C. Explicit
    D. Sedition
    Answer: B


2. Catapult

    A. Lodge
    B. Heave
    C. Incarcerate
    D. Wedge
    Answer: B


3. Masticate

    A. Ponder
    B. Broach
    C. Probe
    D. Gobble

    Answer: D


4. Usurp

    A. Repudiate
    B. Elicit
    C. Arrogate
    D. Relinquish
    Answer: C


5. Dovetailed

    A. Compelling
    B. Intelligent
    C. Tenacious
    D. Segregated
    Answer: D


6. Tenet

    A. Creed
    B. Provision
    C. Cynicism
    D. Perspective
    Answer: A


7. Liberal

    A. Galore
    B. Latitudinarian
    C. Innocuous
    D. Dogmatic
    Answer: D


8. Dismantle

    A. Fabricate
    B. Extirpate
    C. Contrive
    D. Beleaguer
    Answer: B


9. Gullible

    A. Susceptible
    B. Jejune
    C. Callow
    D. Skeptical
    Answer: D


10. Impervious

    A. Rigid
    B. Recondite
    C. Delphic
    D. Cavernulous
    Answer: D


11. Abridge

    A. Protract
    B. Curtail
    C. Prune
    D. Truncate
    Answer: A


12. Combative

    A. Irenic
    B. Propitiative
    C. Tenable
    D. Bellicose

    Answer: D


13. Robust

    A. Decrepit
    B. Pivotal
    C. Trivial
    D. Consequential
    Answer: A


14. Reckon

    A Demur
    B. Rebut
    C. Conjecture
    D. Disgust

    Answer: C


15. Regression

    A. Accretion
    B. Antagonism
    C. Auspices
    D. Atavism
    Answer: D


16. Bolster

    A. Prop
    B. Sabotage
    C. Catalyse
    D. Ordinariness
    Answer: B


17. Defying

    A. Flout
    B. Honour
    C. Meritorious
    D. Sterling
    Answer: A


18. Degenerated

    A. Perverse
    B. Virtuous
    C. Miscreant
    D. Flagitious
    Answer: B


19. Sober

    A. Agitated
    B. Enrichment
    C. Triennial
    D. Tertian
    Answer: A


20. Revive

    A. Defibrillate
    B. Torpefy
    C. Recuperate
    D. Vivify
    Answer: B

1. In the wake of

    A. To follow someone else’s example.
    B. Anger or bitterness related to something that happened in the past.
    C. To push someone around with physical force.
    D. To follow (someone or something), especially as a consequence.
    Answer: D


2. Consolidate

    A. Rend
    B. Baulk
    C. Embody
    D. Band
    Answer: A


3. Concede

    A. Ratify
    B. Repudiate
    C. Capitulate
    D. Acquiesce
    Answer: B


4. Inevitable

    A. Permutable
    B. Germane
    C. Fated
    D. Pertinent
    Answer: C


5. Referendum

    A. Suffrage
    B. Precept
    C. Citation
    D. Manifesto
    Answer: A


6. Stranded

    A. Abetted
    B. Stymied
    C. Melded
    D. Marooned
    Answer: D


7. Fudge

    A. Pervert
    B. Divulge
    C. Dither
    D. Doctor
    Answer: D


8. Sedition

    A. Allaying
    B. Homage
    C. Adulation
    D. Insurrection
    Answer: D


9. Erstwhile

    A. Modish
    B. Reigning
    C. Contemporary
    D. Archaic
    Answer: D


10. Proscribe

    A. Discretion
    B. Emulate
    C. Negotiate
    D. Denounce
    Answer: D


11. Spurt

    A. Spout
    B. Deluge
    C. Cascade
    D. Exude
    Answer: D


12. Bullish

    A. Virile
    B. Obstinate
    C. Cogent
    D. Diffident
    Answer: D


13. Chaffer

    A. Intrepid
    B. Brook
    C. Haggle
    D. Glut
    Answer: C


14. Chary

    A. Avid
    B. Circumspect
    C. Rapacious
    D. Covetous
    Answer: B


15. Mundane

    A. Boisterous
    B. Felicity
    C. Empyrean
    D. Prosaic
    Answer: D


16. Discretionary

    A. Incumbent
    B. Facultative
    C. Absolute
    D. Uncoerced
    Answer: A


17. Outlier

    A. Dissident
    B. Fatalist
    C. Samaritan
    D. Effiminate
    Answer: A


18. Brisk

    A. Indolent
    B. Languid
    C. Spry
    D. Dreary
    Answer: C


19. Ebb

    A. Plummet
    B. Atrophy
    C. Spiral
    D. Attenuate
    Answer: C


20. Abysmal

    A. Delectable
    B. Coruscating
    C. Balmy
    D. Odious
    Answer: D

1. Contingency

    A. Juncture
    B. Plausibility
    C. Inevitability
    D. Equivocation
    Answer: C


2. Clinch

    A. Bolt
    B. Pinion
    C. Dwindle
    D. Liberate
    Answer: D


3. Sideline

    A. Profession
    B. Vocation
    C. Livelihood
    D. Hobby
    Answer: D


4. Galvanise

    A. Dissuade
    B. Hullabaloo
    C. Stoicism
    D. Demotion

    Answer: A


5. Allegation

    A. Approval
    B. Commendation
    C. Averment
    D. Recommendation
    Answer: C


6. Benign

    A Fright
    B Callous
    C Bovine
    D Injudicious
    Answer: B


7. Wrangle

    A. Mingle
    B. Palpable
    C. Argument
    D. Barren
    Answer: C


8. Adjudge

    A. Acquit
    B. Determine
    C. Decree
    D. Equivocate
    Answer: D


9. Invoke

    A. Wither
    B. Implore
    C. Waive
    D. Supplicate
    Answer: C


10. Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment
    Answer: A


11. Assuage

    A. Allay
    B. Copious
    C. Inundate
    D. Whinge
    Answer: A


12. Ambit

    A. Part
    B. Lump
    C. Quota
    D. Extent
    Answer: D


13. Compiled

    A. Put out
    B. Put up
    C. Put together
    D. Put up with
    Answer: C


14. Trifle

    A. Inflation
    B. Preference
    C. Trinket
    D. Obligation
    Answer: C


15. Apathy

    A. Cruelty
    B. Passion
    C. Tactfulness
    D. Hostility
    Answer: B


16. Exhume

    A. Bury
    B. Restart
    C. Refresh
    D. Finish
    Answer: A


17. Crippling

    A. Preventing
    B. Dismantling
    C. Invigorating
    D. Bankrupting
    Answer: C


18. Meticulous

    A. Austere
    B. Onus
    C. Apathetic
    D. Fastidious
    Answer: D


19. Persistent

    A. Tenacious
    B. Irresolute
    C. Adamant
    D. Sedulous
    Answer: B


20. Retribution

    A. Contravention
    B. Indictment
    C. Vengeance
    D. Infringement
    Answer: C




Join Us On – Telegram Channel