Current Affairs - Vocabulary - SPLessons

Current Affairs March 2020 Vocabulary Quiz

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Current Affairs March 2020 Vocabulary Quiz

shape Introduction

A Newspaper is a printed or online publication that provides readers with news and articles i.e. the current affairs of a country and the world. SPLessons has made an effort to provide a comprehensive list of commonly used words in newspaper articles and editorials. Current Affairs March 2020 Vocabulary Quiz provides the readers with a collection of useful vocabulary for newspapers. And this Vocabulary Quiz will help in the Competitive Exams like IBPS, RBI Grade B, SBI PO, RRB and other banking examinations.


shape Quiz

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Lockdown

    A. Protocol
    B. Supreme
    C. Ghetto
    D. Connement
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Semblance

    A. Forfeit
    B. Idleness
    C. Redeem
    D. Concrete

    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Inevitable

    A. Assured
    B. Prescribed
    C. Obligatory
    D. Avoidable

    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Malady

    A. Ailment
    B. Clingy
    C. Rescue
    D. Retort
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Discord

    A. Enemy
    B. Blister
    C. Disagreement
    D. Shore
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Prelude

    A. Sincere
    B. Preliminary
    C. Sorcery
    D. Permalink
    Answer: B


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Sober

    A. Agitated
    B. Enrichment
    C. Triennial
    D. Tertian
    Answer: A


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Upheaval

    A. Pandemonium
    B. Stagnation
    C. Stoutness
    D. Aplomb
    Answer: A


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Dismay

    A. Ecstatic
    B. Alarm
    C. Fright
    D. Humou
    Answer: A


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Equity

    A. Integrity
    B. Rectitude
    C. Egalitarianism
    D. Chauvinism
    Answer: D


Q11. Find a word that is the antonym of: Manoeuvre

    A. manipulate
    B. candour
    C. mastermind
    D. machinate

    Answer: B


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Disenchantment

    A. Admiration
    B. Atonement
    C. Contentment
    D. Despondency
    Answer: D


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Inherent

    A. Acquired
    B. Immanent
    C. Congenital
    D. Innate
    Answer: A


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Meagre

    A. Hefty
    B. Niggardly
    C. Lush
    D. Superuous
    Answer: B


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Brazen

    A. Imbue
    B. Scruple
    C. Kilter
    D. Modest
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Hiatus

    A. Closure
    B. Interlude
    C. Protraction
    D. Assiduity
    Answer: B


Q17. Select the word opposite to the given word: Defection

    A. Apostasy
    B. Constancy
    C. Perdy
    D. Indelity
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Lure

    A. Deter
    B. Offend
    C. Unnerve
    D. Wheedle
    Answer: D


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Divergent

    A. Deviant
    B. Anomalous
    C. Parallel
    D. Unorthodox
    Answer: C


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Routing

    A. Banishing
    B. Forfeiting
    C. Bearing
    D. Fostering
    Answer: A

Q1. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: In the wake of

    A. To follow someone else’s example.
    B. Anger or bitterness related to something that happened in the past.
    C. To push someone around with physical force.
    D. To follow (someone or something), especially as a consequence.
    Answer: D


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Inevitable

    A. Permutable
    B. Germane
    C. Fated
    D. Pertinent
    Answer: C


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Stranded

    A. Abetted
    B. Stymied
    C. Melded
    D. Marooned
    Answer: D


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Fudge

    A. Pervert
    B. Divulge
    C. Dither
    D. Doctor
    Answer: B


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Proscribe

    A. Discretion
    B. Emulate
    C. Negotiate
    D. Denounce
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Combative

    A. Irenic
    B. Propitiative
    C. Tenable
    D. Bellicose
    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Reckon

    A. Demur
    B. Rebut
    C. Conjecture
    D. Disgust
    Answer: C


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Regression

    A. Accretion
    B. Antagonism
    C. Auspices
    D. Atavism
    Answer: D


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Defying

    A. Flout
    B. Honour
    C. Meritorious
    D. Sterling
    Answer: A


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Degenerated

    A. Perverse
    B. Virtuous
    C. Miscreant
    D. Flagitious
    Answer: B


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Helm

    A. Jaunt
    B. Beguile
    C. Beacon
    D. Intercept
    Answer: B


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Piqued

    A. Rally
    B. Kindle
    C. Stultify
    D. Titillate
    Answer: C


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Insolent

    A. Pert
    B. Servile
    C. Overt
    D. Brazen
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Bequeath

    A. Demise
    B. Prescribe
    C. Oversee
    D. Swindle
    Answer: A


Q15. Choose the synonym for the given word: Irrevocable

    A. Interim
    B. Corrigible
    C. Peremptory
    D. Transitional
    Answer: C


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Facet

    A. Angle
    B. Aspect
    C. Strand
    D. Entirety
    Answer: D


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Drastically

    A. Superlatively
    B. Slenderly
    C. Predominantly
    D. Substantially
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Predicament

    A. Razz
    B. Quandary
    C. Farce
    D. Gibe
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Perjury

    A. Forswearing
    B. Paltering
    C. Deceit
    D. Probity
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Eloquent

    A. Inarticulate
    B. Glib
    C. Spluttering
    D. Faltering
    Answer: B

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Curtail

    A. Dilate
    B. Pare
    C. Abbreviate
    D. Diminish
    Answer: A


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Array

    A. Mausoleum
    B. Provision
    C. Sesquipedalian
    D. Panoply
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Minutiae

    A. Gist
    B. Trivia
    C. Kernel
    D. Mellow
    Answer: B


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Usher

    A. Arsonist
    B. Concierge
    C. Heretic
    D. Charlatan
    Answer: D


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Armistice

    A. Moratorium
    B. Abjure
    C. Scrimmage
    D. Usurious
    Answer: A


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Codify

    A. Square
    B. Extricate
    C. Triage
    D. Entangle
    Answer: D


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Pernicious

    A. Afictive
    B. Glacial
    C. Salubrious
    D. Cataclysmic
    Answer: C


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Loiter

    A. Skitter
    B. Vamoose
    C. Tinsel
    D. Saunter
    Answer: D


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Accede

    A. Relent
    B. Rescind
    C. Brook
    D. Warrant
    Answer: B


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Onus

    A. Exculpation
    B. Millstone
    C. Exoneration
    D. Leverage
    Answer: B


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Jocular

    A. Frivolous
    B. Turbulent
    C. Riveted
    D. Pensive
    Answer: D


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Usurp

    A. Repudiate
    B. Elicit
    C. Arrogate
    D. Relinquish
    Answer: C


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Unleash

    A. Despoil
    B. Vent
    C. Fetter
    D. Manacle
    Answer: B


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Mandate

    A. Injunction
    B. Fiat
    C. Statute
    D. Vitiate
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Slump

    A. Oust
    B. Gelid
    C. Founder
    D. Crescendo
    Answer: C


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Cohort

    A. Litigant
    B. Antagonist
    C. Motley
    D. Phalanx
    Answer: D


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Efficacy

    A. Languor
    B. Savvy
    C. Verve
    D. Clout

    Answer: A


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Ensue

    A. Surface
    B. Transpire
    C. Befall
    D. Predate
    Answer: D


Q19. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: In the wake of

    A. To follow someone else’s example.
    B. Anger or bitterness related to something that happened in the past.
    C. To push someone around with physical force.
    D. To follow (someone or something), especially as a consequence.
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Combative

    A. Irenic
    B. Propitiative
    C. Tenable
    D. Bellicose
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Imply

    A. Allude
    B. Withhold
    C. Outvie
    D. Shun
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Stroll

    A. Saunter
    B. Stray
    C. Swan
    D. Scamper
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Unprecedented

    A. Customary
    B. Primordial
    C. Stereotyped
    D. Singular
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Standstill

    A. Resolution
    B. Stalemate
    C. Breakthrough
    D. Alacrity
    Answer: B


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Charisma

    A. Necromancy
    B. Appeal
    C. Aversion
    D. Enchantment
    Answer: C


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Historic

    A. Material
    B. Measly
    C. Red-letter
    D. Consequential
    Answer: B


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Thaw

    A. Freeze
    B. Fraternize
    C. Liaise
    D. Befriend
    Answer: A


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Concrete

    A. Abstract
    B. Potential
    C. Notional
    D. Factual
    Answer: D


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Spontaneous

    A. Orchestrated
    B. Feigned
    C. Impetuous
    D. Forced
    Answer: C


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Populist

    A. Despotic
    B. Atheist
    C. Theist
    D. Egalitarian
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Gridlock

    A. Headway
    B. Logjam
    C. Opening
    D. Endurance
    Answer: B


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Intervention

    A. Arbitration
    B. Aloofness
    C. Provocation
    D. Sabotage

    Answer: A


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Impatient

    A. Anxious
    B. Restive
    C. Reluctant
    D. Uptight
    Answer: C


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Outreach

    A. Evacuate
    B. Transcend
    C. Underwhelm
    D. Relent
    Answer: B


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Vain

    A. Meek
    B. Wary
    C. Humble
    D. Assured
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Off the cuff

    A. Deliberate
    B. Impromptu
    C. Practised
    D. Methodical
    Answer: B


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Douse

    A. Grapple
    B. Kindle
    C. Smother
    D. Nettle
    Answer: B


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Advent

    A. Inception
    B. Approach
    C. Parting
    D. Affair

    Answer: C


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Isolation

    A. Separation
    B. Association
    C. Seclusion
    D. Deportation
    Answer: B


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Seize

    A. Fibbing
    B. Deception
    C. Equivocation
    D. Wrest
    Answer: D

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Nimble

    A. Ingenious
    B. Subtle
    C. Vacuous
    D. Lithe
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Enfeeble

    A. Consolidate
    B. Invigorate
    C. Palatable
    D. Debilitate
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Grapple

    A. Annex
    B. Corral
    C. Scufe
    D. Dodge
    Answer: D


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Efficacy

    A. Languor
    B. Savvy
    C. Verve
    D. Clout
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Sanctum

    A. Tardis
    B. Warren
    C. Shrine
    D. Eyrie
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Expropriate

    A. Render
    B. Proffer
    C. Consign
    D. Preempt
    Answer: D


Q7. Select the most appropriate synonym of the given word: Garner

    A. procreate
    B. squander
    C. frivolous
    D. Accumulate
    Answer: D


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Ensue

    A. Surface
    B. Transpire
    C. Befall
    D. Predate
    Answer: D


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Predilection

    A. Antipathy
    B. Druthers
    C. Dissonance
    D. Afnity
    Answer: A


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Dislodge

    A. Clamber
    B. Fathom
    C. Bigot
    D. Ordain
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Anticipate

    A. Dissuade
    B. Dread
    C. Dither
    D. Await
    Answer: D


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Deliberation

    A. Spontaneity
    B. Inadvertence
    C. Musing
    D. Natural
    Answer: C


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Articulate

    A. Hysterical
    B. Coherent
    C. Raving
    D. Garbled
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Nominal

    A. Considerable
    B. Hefty
    C. Substantial
    D. Trying

    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Concerted

    A. Ubiquitous
    B. Desultory
    C. Intensive
    D. Cursory
    Answer: C


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Detract

    A. Inate
    B. Knock
    C. Belittle
    D. Dilute

    Answer: A


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Exuberant

    A. Humdrum
    B. Sobriety
    C. Banal
    D. Flamboyant
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Inequity

    A. Rectitude
    B. Nepotism
    C. Aptitude
    D. Penchant
    Answer: A


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Green

    A. Jejune
    B. Signicant
    C. Addendum
    D. Diminutive
    Answer: A


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Breakthrough

    A. Setback
    B. Development
    C. Innovation
    D. Quantum

    Answer: A

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Unleash

    A. Despoil
    B. Vent
    C. Fetter
    D. Manacle
    Answer: B


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Resonant

    A. Evocative
    B. Redolent
    C. Poignant
    D. Quelling
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Mandate

    A. Injunction
    B. Fiat
    C. Statute
    D. Vitiate
    Answer: D


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Recede

    A. Burgeon
    B. Lapse
    C. Bate
    D. Hightail
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Slump

    A. Oust
    B. Gelid
    C. Founder
    D. Crescendo
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Blasphemy

    A. Fringe
    B. Propinquity
    C. Sanctification
    D. Profanity
    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Cohort

    A. Litigant
    B. Antagonist
    C. Motley
    D. Phalanx
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Mollify

    A. Placate
    B. Fluster
    C. Prolong
    D. Confound
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Lugubrious

    A. Dismal
    B. Euphoric
    C. Blithe
    D. Mirthful
    Answer: A


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Disenchantment

    A. Gratification
    B. Chagrin
    C. Mortification
    D. Indemnification
    Answer: A


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Exhaustive

    A. Thorough
    B. Meticulous
    C. Perfunctory
    D. Comprehensive
    Answer: C


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Adapt

    A. Repurpose
    B. Shed
    C. Maintain
    D. Preserve
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Plethora

    A. Austere
    B. Overabundance
    C. Esoteric
    D. Vitiate
    Answer: B


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Bugbear

    A. Monster
    B. Ease
    C. Bogey
    D. Dread
    Answer: B


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Expedite

    A. Stygian
    B. Approbation
    C. Debatable
    D. Hinder
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Redress

    A. Frost
    B. Inflame
    C. Aggravate
    D. Remedy
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Emphatic

    A. Bashful
    B. Dynamic
    C. Demure
    D. Ambivalent
    Answer: B


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Bottleneck

    A. Edge
    B. Catch
    C. Hiccup
    D. Snag
    Answer: A


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Suasion

    A. Wheedling
    B. Blandishment
    C. Duress
    D. Cajolery
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Reflection

    A. Rumination
    B. Cogitation
    C. Insouciance
    D. Deliberation
    Answer: C

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Dissenter

    A. Marionette
    B. Bourgeois
    C. Recusant
    D. Confederate
    Answer: C


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Accede

    A. Relent
    B. Rescind
    C. Brook
    D. Warrant
    Answer: B


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Exonerate

    A. Amnesty
    B. Annul
    C. Castigate
    D. Indict

    Answer: A


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Onus

    A. Exculpation
    B. Millstone
    C. Exoneration
    D. Leverage
    Answer: B


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Forte

    A. Vigour
    B. Foible
    C. Furore
    D. Ensile
    Answer: B


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Jocular

    A. Frivolous
    B. Turbulent
    C. Riveted
    D. Pensive

    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Catapult

    A. Lodge
    B. Heave
    C. Incarcerate
    D. Wedge
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Usurp

    A. Repudiate
    B. Elicit
    C. Arrogate
    D. Relinquish
    Answer: C


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Dismantle

    A. Fabricate
    B. Extirpate
    C. Contrive
    D. Beleaguer
    Answer: B


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Impervious

    A. Rigid
    B. Recondite
    C. Delphic
    D. Cavernulous
    Answer: D


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Hurdle

    A. Ease
    B. Stipulate
    C. Trammel
    D. Snag
    Answer: A


Q12. Select the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase: To sit on the fence

    A. Not in the right state of mind
    B. A very precarious situation
    C. Use spare time to relax self
    D. Unable to decide between two opinions
    Answer: D


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Pursue

    A. Spurn
    B. Toil
    C. Abnegate
    D. Eschew
    Answer: B


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Polarisation

    A. Consonance
    B. Schism
    C. Gulf
    D. Dichotomy
    Answer: A


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Consistent

    A. Episodic
    B. Vagarious
    C. Whimsical
    D. Steadfast
    Answer: D


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Gracious

    A. Couth
    B. Suave
    C. Churlish
    D. Sedate
    Answer: C


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Endorsement

    A. Censure
    B. Traversal
    C. Reproach
    D. Fiat
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Sentimental

    A. Formal
    B. Mawkish
    C. Shrewd
    D. Wooden
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Frequently

    A. Conventionally
    B. Sporadically
    C. Invariably
    D. Methodically
    Answer: B


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Comprehensive

    A. Cliquish
    B. Dedicated
    C. Alternative
    D. Inclusive
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Armistice

    A. Moratorium
    B. Abjure
    C. Scrimmage
    D. Usurious
    Answer: A


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Retaliate

    A. Demure
    B. Reciprocate
    C. Espouse
    D. Accede

    Answer: B


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Hypothesize

    A. Posit
    B. Vindicate
    C. Conjecture
    D. Refute
    Answer: D


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Codify

    A. Square
    B. Extricate
    C. Triage
    D. Entangle
    Answer: D


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Blockade

    A. Cleft
    B. Impediment
    C. Aperture
    D. Hiatus
    Answer: B


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Hostility

    A. Gaiety
    B. Rancour
    C. Conviviality
    D. Derogation
    Answer: B


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Pernicious

    A. Afflictive
    B. Glacial
    C. Salubrious
    D. Cataclysmic
    Answer: C


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Novice

    A. Lampoon
    B. Ingenious
    C. Tyro
    D. Peerless
    Answer: C


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Erudite

    A. Nescient
    B. Visceral
    C. Clinquant
    D. Highbrow
    Answer: D


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Loiter

    A. Skitter
    B. Vamoose
    C. Tinsel
    D. Saunter
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Anguish

    A. Trouble
    B. Conflict
    C. Serenity
    D. Misery
    Answer: D


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Barb

    A. Plaudit
    B. Courtesy
    C. Adulation
    D. Shaft
    Answer: D


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Grievous

    A. Venial
    B. Nefarious
    C. Infernal
    D. Diabolical
    Answer: A


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Glance

    A Riffle
    B. Dip
    C. Peruse
    D. Leaf
    Answer: C


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Cue

    A. Fork
    B. Feed
    C. Kudos
    D. Apex
    Answer: B


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Outrage

    A. Flattery
    B. Cachet
    C. Indignation
    D. Bouquet
    Answer: C


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Genuine

    A. Scathing
    B. Ambience
    C. Requisite
    D. Pretentious
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Neutral

    A. Heedful
    B. Aligned
    C. Indifferent
    D. Myopic
    Answer: C


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Embark

    A. Dissolve
    B. Undertake
    C. Engage
    D. Venture

    Answer: A


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Equipped

    A. Amateurish
    B. Botched
    C. Seasoned
    D. Callow
    Answer: C

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Zealot

    A. Partisan
    B. Dilettante
    C. Renegade
    D. Nemesis
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Curtail

    A. Dilate
    B. Pare
    C. Abbreviate
    D. Diminish
    Answer: A


Q3. Select the alternative which best expresses the meaning of the given Idiom/Phrase: Under a cloud

    A. Suspected
    B. Melancholic
    C. Indisposed
    D. Senile
    Answer: A


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Violation

    A. Contravention
    B. Deference
    C. Vacillation
    D. Infraction
    Answer: B


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Array

    A. Mausoleum
    B. Provision
    C. Sesquipedalian
    D. Panoply
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Minutiae

    A. Gist
    B. Trivia
    C. Kernel
    D. Mellow
    Answer: B


Q7. elect the word opposite in meaning to the given word: Stringent

    A. Clement
    B. Draconian
    C. Acrimonious
    D. Picky
    Answer: A


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Usher

    A. Arsonist
    B. Concierge
    C. Heretic
    D. Charlatan
    Answer: B


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Reconciliation

    A. Rapprochement
    B. Fraternity
    C. Amity
    D. Estrangement
    Answer: D


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Pervasive

    A. Rife
    B. Insidious
    C. Straitened
    D. Pandemic
    Answer: C


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Sectarian

    A. Dogmatic
    B. Cliquish
    C. Diplomatic
    D. Libera
    Answer: D


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Apathy

    A. Cruelty
    B. Passion
    C. Tactfulness
    D. Hostility
    Answer: B


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Tacit

    A. Insinuate
    B. Surmise
    C. Enunciate
    D. Infe
    Answer: C


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Bigotry

    A. Indulgence
    B. Partisanship
    C. Radicalism
    D. Tolerance
    Answer: B


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Preponderance

    A. Relegation
    B. Dominance
    C. Delinquent
    D. Wanton
    Answer: B


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Formidable

    A. Genial
    B. Opportune
    C. Felicitous
    D. Sinister
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Spate

    A. Smidgen
    B. Dab
    C. Chunk
    D. Nip
    Answer: C


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Professing

    A. Averring
    B. Gainsaying
    C. Claiming
    D. Pretending
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Heckle

    A. Hymn
    B. Barrack
    C. Hector
    D. Bait
    Answer: A


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Echo

    A. Mimic
    B. Ingeminate
    C. Quote
    D. Indite
    Answer: D

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Viable

    A. Impracticable
    B. Embankment
    C. Ample
    D. Lassitude
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Genuine

    A. Scathing
    B. Ambience
    C. Requisite
    D. Pretentious
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Linchpin

    A. Cornerstone
    B. Robust
    C. Ardent
    D. Indurate
    Answer: A


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Fillip

    A. Gravitas
    B. Exacerbate
    C. Subterfuge
    D. Stimulus
    Answer: D


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Siege

    A. Girdle
    B. Beset
    C. Reprieve
    D. Gnaw
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Intervention

    A. Arbitration
    B. Aloofness
    C. Provocation
    D. Sabotage
    Answer: A


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Fealty

    A. Mordant
    B. Fidelity
    C. Acerbic
    D. Voracious
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Transgression

    A. Eviction
    B. Obedience
    C. Schism
    D. Misdemeanour
    Answer: D


Q9. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Ratchet up

    A. To cause something to increase in increments
    B. Patch up after a long period of grudge-holding
    C. Prepare oneself for the forthcoming war
    D. Embrace challenges
    Answer: A


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Vicinity

    A. Propinquity
    B. Turf
    C. Precinct
    D. Remoteness
    Answer: D


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Spike

    A. Plunge
    B. Upsurge
    C. Impale
    D. Skewer
    Answer: A


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Capricious

    A. Unpredictable
    B. Stable
    C. Firm
    D. Sedition
    Answer: A


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Resort

    A. Wield
    B. Exercise
    C. Eschew
    D. Deploy
    Answer: C


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Expedite

    A. Torpid
    B. Active
    C. Hasten
    D. Occlude
    Answer: C


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Peg

    A. Clog
    B. Rivet
    C. Pin
    D. Raise
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Binge

    A. Incongruous
    B. Libel
    C. Juggle
    D. Spree
    Answer: D


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Ferocious

    A. Vicious
    B. Feeble
    C. Stifle
    D. Engorge
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Plague

    A. Salubrious
    B. Pestilence
    C. Trickle
    D. Laxity
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Fleeting

    A. Volatile
    B. Perpetual
    C. Dwindling
    D. Precipitous
    Answer: B


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Audacity

    A. Indefatigable
    B. Temerity
    C. Abnegation
    D. Placate
    Answer: B

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Compliant

    A. Obstinate
    B. Perverse
    C. Reckless
    D. Amenable
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Breach

    A. Oversight
    B. Conjecture
    C. Infraction
    D. Observance
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Recalibrate

    A. Impair
    B. Emend
    C. Scrutinise
    D. Redact
    Answer: A


Q4. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Dial Down

    A. Crank
    B. Snowball
    C. Compound
    D. Taper
    Answer: D


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Rationale

    A. Corollary
    B. Justification
    C. Purport
    D. Incentive
    Answer: A


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Diplomatic

    A. Cloddish
    B. Bungling
    C. Cagey
    D. Boorish
    Answer: C


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Stranglehold

    A. Servitude
    B. Daintiness
    C. Puerility
    D. Leverage
    Answer: D


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Warrant

    A. Underwrite
    B. Merit
    C. Confute
    D. Condone
    Answer: C


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Range

    A. Scour
    B. Linger
    C. Meander
    D. Traipse
    Answer: B


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Dilemma

    A. Vexation
    B. Nuisance
    C. Commotion
    D. Quandary
    Answer: D


Q11. Select the option similar in meaning to the given word/phrase: Whittle down

    A. Cause of obsessive fear
    B. Show or announce publicly for the first time
    C. Express eager enjoyment
    D. To reduce the number or the size of something
    Answer: D


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Steer

    A. Pilot
    B. Beacon
    C. Hoax
    D. Marshal
    Answer: C


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Erroneous

    A. Spurious
    B. Bogus
    C. Valid
    D. Phoney
    Answer: C


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Venture

    A. Air
    B. Stifle
    C. Ventilate
    D. Essay
    Answer: B


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Haemorrhaging

    A. Garnering
    B. Stacking
    C. Caching
    D. Splurging
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Resurrection

    A. Renascence
    B. Oblivion
    C. Petering
    D. Dilapidation
    Answer: A


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Xenophobic

    A. Catholic
    B. Prejudiced
    C. Ethnocentric
    D. Insular
    Answer: A


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Face Off

    A. Skirmish
    B. Dissension
    C. Friction
    D. Rapport
    Answer: D


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Certain

    A. Motley
    B. Miscellaneous
    C. Specific
    D. Assorted
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Heavyweight

    A. Big shot
    B. Cipher
    C. Honcho
    D. Kingpin
    Answer: B

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Oversight

    A. Precision
    B. Implode
    C. Inculpate
    D. Perceive
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Ferocious

    A. Vicious
    B. Feeble
    C. Stifle
    D. Engorge
    Answer: B


Q3. Select the most appropriate synonym of the given word: Adversary

    A. Zealot
    B. Partisan
    C. Nemesis
    D. Protagonist
    Answer: C


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Vitiate

    A. Enhance
    B. Tarnish
    C. Degrade
    D. Defile
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Condemn

    A. Censure
    B. Despair
    C. Warrant
    D. Mortif
    Answer: A


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Hone

    A. Amortize
    B. Ameliorate
    C. Wreck
    D. Sift
    Answer: C


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Plague

    A. Salubrious
    B. Pestilence
    C. Trickle
    D. Laxity
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Chivalrous

    A. Austere
    B. Doughty
    C. Occult
    D. Grotesque
    Answer: B


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Germinate

    A. Cleanse
    B. Obloquy
    C. Semantics
    D. Thwart
    Answer: D


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Fleeting

    A. Volatile
    B. Perpetual
    C. Dwindling
    D. Precipitous
    Answer: B


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Vocal

    A. Forthright
    B. Downright
    C. Vociferous
    D. Diplomatic
    Answer: D


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Boost

    A. Embolden
    B. Fillip
    C. Palliate
    D. Impair
    Answer: D


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Dovish

    A. Truculent
    B. Irenic
    C. Hawkish
    D. Inimical
    Answer: B


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Tackle

    A. Shirk
    B. Address
    C. Undertake
    D. Approach
    Answer: A


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Hinged

    A. Atypical
    B. Dodgy
    C. Rest
    D. Suspect
    Answer: C


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Resort

    A. Wield
    B. Exercise
    C. Eschew
    D. Deploy
    Answer: C


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Exert

    A. Lounge
    B. Sprawl
    C. Posit
    D. Endeavour
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Inject

    A. Slot
    B. Purge
    C. Lodge
    D. Inoculate
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Traditional

    A. Wonted
    B. Clichéd
    C. Novel
    D. Staid
    Answer: C


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Aggressive

    A. Diffident
    B. Taciturn
    C. Ingratiating
    D. Tenacious
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Dwindle

    A. Deepen
    B. Boom
    C. Wreck
    D. Wilt
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Stonewall

    A. Meretricious
    B. Forsake
    C. Facsimile
    D. Cooperate
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Pragmatic

    A. Assorted
    B. Impractical
    C. Tentative
    D. Berate
    Answer: B


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Resort

    A. Wield
    B. Exercise
    C. Eschew
    D. Deploy
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Hustle

    A. Thwart
    B. Frustrate
    C. Facilitate
    D. Jostle
    Answer: D


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Convoluted

    A. Straightforward
    B. Garish
    C. Opportune
    D. Majestic
    Answer: A


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Expedite

    A. Torpid
    B. Active
    C. Hasten
    D. Occlude
    Answer: C


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Garner

    A. Raddled
    B. Bromidic
    C. Amass
    D. Enervate
    Answer: C


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Peg

    A. Clog
    B. Rivet
    C. Pin
    D. Raise
    Answer: D


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Binge

    A. Incongruous
    B. Libel
    C. Juggle
    D. Spree
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Haste

    A. Maunder
    B. Interlude
    C. Impetuosity
    D. Dally
    Answer: C


Q12. Find a word that is the antonym of: Convene

    A. muster
    B. convoke
    C. adjourn
    D. summon
    Answer: C


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Stint

    A. Fritter
    B. Splurge
    C. Blow
    D. Skimp
    Answer: D


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Feasible

    A. Quixotic
    B. Viable
    C. Expedient
    D. Politic
    Answer: A


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Moot

    A. Debatable
    B. Categorical
    C. Vexed
    D. Dubious
    Answer: B


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Subsume

    A. Incorporate
    B. Preclude
    C. Facilitate
    D. Expedite
    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Synchronise

    A. Contend
    B. Diverge
    C. Waver
    D. Mesh
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Vandalize

    A. Forge
    B. Tamper
    C. Mar
    D. Deface
    Answer: A


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Cite

    A. Libel
    B. Besmirch
    C. Acclaim
    D. Slander
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Alarming

    A. Agonizing
    B. Swathe
    C. Fretting
    D. Mollifying
    Answer: D

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Tryst

    A. Union
    B. Rendezvous
    C. Assignation
    D. Dissolution
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Scourge

    A. Afflict
    B. Comfort
    C. Devastate
    D. Traverse
    Answer: B


Q3. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Ratchet up

    A. To cause something to increase in increments
    B. Patch up after a long period of grudge-holding
    C. Prepare oneself for the forthcoming war
    D. Embrace challenges
    Answer: A


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Nadir

    A. Acme
    B. Heyday
    C. Zero
    D. Crescendo
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Pre-emptive

    A. Preventative
    B. Ruthless
    C. Possessive
    D. Cunning
    Answer: A


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Vicinity

    A. Propinquity
    B. Turf
    C. Precinct
    D. Remoteness
    Answer: D


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Spike

    A. Plunge
    B. Upsurge
    C. Impale
    D. Skewer

    Answer: A


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Plummet

    A. Escalate
    B. Heighten
    C. Aspire
    D. Plunge
    Answer: D


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Capricious

    A. Unpredictable
    B. Stable
    C. Firm
    D. Sedition
    Answer: A


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Disdain

    A. Strictures
    B. Bourn
    C. Inkling
    D. Scorn
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Consortium

    A. Segregation
    B. Consociation
    C. Sequestration
    D. Calumniation
    Answer: B


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Stall

    A. Expedite
    B. Conjecture
    C. Certitude
    D. Balk
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Appraise

    A. Commend
    B. Ravel
    C. Confound
    D. Gauge
    Answer: D


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Akin

    A. Parallel
    B. Sundry
    C. Friable
    D. Jocular
    Answer: B


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Squabble

    A. Lampoon
    B. Grapple
    C. Fracas
    D. Detente
    Answer: C


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Scoffed

    A. Fervour
    B. Incite
    C. Rankle
    D. Compliment
    Answer: D


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Ornate

    A. Spartan
    B. Rococo
    C. Fancy
    D. Amuck
    Answer: A


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Encumber

    A. Incur
    B. Vault
    C. Check
    D. Ingrate
    Answer: C


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Conceive

    A. Reckon
    B. Jettison
    C. Apprehend
    D. Perceive
    Answer: B


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Halt

    A. Undertake
    B. Defer
    C. Cease
    D. Subsist
    Answer: C

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Siege

    A. Girdle
    B. Beset
    C. Reprieve
    D. Gnaw
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Spectacular

    A. Dull
    B. Unimpressive
    C. Pale
    D. Arresting
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Intervention

    A. Arbitration
    B. Aloofness
    C. Provocation
    D. Sabotage
    Answer: A


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Outburst

    A. Spectacle
    B. Altercation
    C. Storm
    D. Acrimony
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Fealty

    A. Mordant
    B. Fidelity
    C. Acerbic
    D. Voracious
    Answer: B


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Adhere

    A. Abide
    B. Cleave
    C. Flout
    D. Cohere
    Answer: C


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Indulgent

    A. Austere
    B. Tolerant
    C. Doting
    D. Forbearing
    Answer: A


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Scapegoat

    A. Patsy
    B. Instigator
    C. Calumny
    D. Tease

    Answer: A


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Paramount

    A. Foremost
    B. Integral
    C. Uttermost
    D. Paltry
    Answer: D


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Transgression

    A. Eviction
    B. Obedience
    C. Schism
    D. Misdemeanour
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Bailout

    A. Endanger
    B. Jeopardize
    C. Ransom
    D. Imperil
    Answer: C


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Viable

    A. Impracticable
    B. Embankment
    C. Ample
    D. Lassitude
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Insolvent

    A. Swank
    B. Penurious
    C. Upscale
    D. Luscious
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Glitch

    A. Sturdiness
    B. Setback
    C. Citation
    D. Periphery
    Answer: B


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Genuine

    A. Scathing
    B. Ambience
    C. Requisite
    D. Pretentious
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Compliant

    A. Obstinate
    B. Perverse
    C. Reckless
    D. Amenable
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Linchpin

    A. Cornerstone
    B. Robust
    C. Ardent
    D. Indurate
    Answer: A


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Belittle

    A. Disparage
    B. Flatter
    C. Regenerate
    D. Eulogize
    Answer: A


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Fillip

    A. Gravitas
    B. Exacerbate
    C. Subterfuge
    D. Stimulus
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Woe

    A. Tribulation
    B. Fortune
    C. Optimism
    D. Euphoria
    Answer: A

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Resolution

    A. Vacillation
    B. Dauntlessness
    C. Fortitude
    D. Obstinacy
    Answer: A


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Precedent

    A. Reckoning
    B. Exposition
    C. Preclude
    D. Yardstick
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Entrenched

    A. Ensconce
    B. Compulsive
    C. Inveterate
    D. Superficial
    Answer: D


Q4. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Gloss-Over

    A. To cover up a mistake or a crime
    B. To be overdressed for an occasion
    C. To look breathtakingly beautiful to surpass others in the crowd
    D. To overshadow others in terms of achievement
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Empower

    A. Theocracy
    B. Commission
    C. Efficacious
    D. Colloquy
    Answer: B


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Robust

    A. Dissuade
    B. Lurking
    C. Order
    D. Hearty
    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Benchmark

    A. Evaluation
    B. Assay
    C. Criterion
    D. Dupe
    Answer: C


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Populous

    A. Heaving
    B. Enigmatic
    C. Reserved
    D. Latent
    Answer: A


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Efficacy

    A. Validity
    B. Virtue
    C. Competence
    D. Impotence
    Answer: D


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: De facto

    A. Supposed
    B. Existent
    C. Factual
    D. Specialised
    Answer: A


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Mediate

    A. Negotiate
    B. Conciliate
    C. Liaise
    D. Provoke
    Answer: D


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Outstanding

    A. Routine
    B. Middling
    C. Superlative
    D. Prosaic
    Answer: C


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Gamut

    A. Validation
    B. Addendum
    C. Extension
    D. Restriction
    Answer: D


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Dissent

    A. Stymie
    B. Ratification
    C. Liberate
    D. Impede
    Answer: B


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Unsavoury

    A. Pleasant
    B. Disconcerting
    C. Unappetizing
    D. Perplexing
    Answer: C


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Quaff

    A. Vile
    B. Guzzle
    C. Tenet
    D. Wan
    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Vacuum

    A. Progression
    B. Linkage
    C. Ripple
    D. Absence
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Coup

    A. Inferior
    B. Overthrow
    C. Parson
    D. Referendum
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Onslaught

    A. Propensity
    B. Atrocious
    C. Retreat
    D. Adulate
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Unbridled

    A. Berserk
    B. Madcap
    C. Inhibited
    D. Righteous
    Answer: C

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Retaliatory

    A. Clement
    B. Propitious
    C. Vindictive
    D. Benign
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Unambiguous

    A. Arcane
    B. Esoteric
    C. Delphic
    D. Luculent
    Answer: D


Q3. Select the most appropriate antonym of the given word: Terminate

    A. Confine
    B. Repeal
    C. Commence
    D. Axe

    Answer: C


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Interlocutor

    A. Reticent
    B. Conversationalist
    C. Unethical
    D. Extraneous
    Answer: B


Q5. Select the word similar in meaning to the given word/phrase: Make no bones

    A. Perplexing
    B. Calibrate
    C. Incriminate
    D. Candid
    Answer: D


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Founder

    A. Fructify
    B. Prevail
    C. Swoon
    D. Astray
    Answer: B


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Restrictive

    A. Prescriptive
    B. Exemptive
    C. Proscriptive
    D. Repressive
    Answer: B


Q8. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: In the face of

    A. when confronted with something.
    B. when fenced by something.
    C. when backed by something.
    D. when recoiled by something
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Threaten

    A. Hedge
    B. Bicker
    C. Jeopardize
    D. Cocoon
    Answer: C


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Beneficiary

    A. Patron
    B. Legatee
    C. Payee
    D. Assignee
    Answer: A


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Reprisal

    A. Toleration
    B. Eventuality
    C. Payback
    D. Credence
    Answer: C


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Reluctance

    A. Lend
    B. Aspiration
    C. Sprightly
    D. Avidity
    Answer: D


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Envisage

    A. Wallow
    B. Overlook
    C. Subdue
    D. Contemplate
    Answer: D


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Cognisant

    A. Benighted
    B. Inept
    C. Conscious
    D. Nescient
    Answer: C


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Priority

    A. Paltriness
    B. Predilection
    C. Proclivity
    D. Penchant
    Answer: A


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Optimal

    A. Flawed
    B. Amiss
    C. Befitting
    D. Malapropos
    Answer: C


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Perpetrator

    A. Hoodlum
    B. Abusee
    C. Reprobate
    D. Malefactor
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Fraternity

    A. Odium
    B. Virulence
    C. Rancour
    D. Camaraderie
    Answer: D


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Upgrade

    A. Overhaul
    B. Fettle
    C. Complement
    D. Attenuate
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Enacted

    A. Precluded
    B. Ordained
    C. Abrogated
    D. Vetoed
    Answer: B

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Adjudicate

    A. Adjourn
    B. Defer
    C. Dodge
    D. Arbitrate
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Discomfiture

    A. Composure
    B. Abashment
    C. Credence
    D. Ignominy
    Answer: A


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Fatigue

    A. Restive
    B. Slouch
    C. Vigor
    D. Tire
    Answer: C


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Onslaught

    A. Propensity
    B. Atrocious
    C. Retreat
    D. Adulate
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Dismissive

    A. Adorable
    B. Winsome
    C. Contemptuous
    D. Endearing
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Parlous

    A. Precarious
    B. Admirable
    C. Creditable
    D. Exemplary
    Answer: A


Q7. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Pass the baton

    A. to accept a particular duty or responsibility.
    B. to move steadily and quickly with rapid progress.
    C. to avoid an obstacle by taking up a much longer path.
    D. to pass job and responsibility on to another.
    Answer: D


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Unbridled

    A. Berserk
    B. Madcap
    C. Inhibited
    D. Righteous
    Answer: C


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Bizarre

    A. Astute
    B. Ludicrous
    C. Rational
    D. Discerning
    Answer: A


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Narrative

    A. Rambling
    B. Garrulous
    C. Discursive
    D. Chronicle
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Substantive

    A. Corporeal
    B. Notional
    C. Epithet
    D. Miniature
    Answer: A


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Induct

    A. Assent
    B. Brief
    C. Conscript
    D. Rebuff
    Answer: D


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Forum

    A. Convention
    B. Encounter
    C. Convocation
    D. Symposium
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Riven

    A. Rend
    B. Coalesce
    C. Meld
    D. Conflate
    Answer: A


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Pleasantries

    A. Quip
    B. Banter
    C. Derision
    D. Badinage
    Answer: C


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Centrestage

    A. Nugatory
    B. Extraneous
    C. Frivolous
    D. Momentous
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Straddle

    A. Categorical
    B. Outright
    C. Prevaricate
    D. Conclusive
    Answer: C


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Inclusive

    A. Cliquish
    B. Exhaustive
    C. Absolute
    D. Idiosyncratic
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Exacerbate

    A. Enrage
    B. Placate
    C. Provoke
    D. Madden
    Answer: B


Q20. Choose the word which is nearest in meaning to the given word: Proximity

    A. Affinity
    B. Prospect
    C. Rapport
    D. Propinquity
    Answer: D

Q1. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Bucking the trend

    A. to succeed in doing something, even though there is a general tendency for it not to happen.
    B. to begin to put forth more effort in some area.
    C. to act or take responsibility, that other people pass on to other people.
    D. to collapse or fall apart, as of a structure or object
    Answer: A


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Beset

    A. Nimble
    B. Revere
    C. Deliberate
    D. Plague
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Apellative

    A. Pseudonymous
    B. Eponymous
    C. Anonymous
    D. Homonymous
    Answer: B


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Vacuum

    A. Progression
    B. Linkage
    C. Ripple
    D. Absence
    Answer: D


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Disconcerting

    A. Calamitous
    B. Anecdotal
    C. Tenuous
    D. Reassuring
    Answer: D


Q6. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Saving grace

    A. A minor achievement in an otherwise big fiasco.
    B. The act of protecting a very renowned personality.
    C. A redeeming quality or characteristic.
    D. Hiding behind a facade
    Answer: C


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Optimism

    A. Tribulation
    B. Sanguineness
    C. Phlegm
    D. Doldrums

    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Coup

    A. Inferior
    B. Overthrow
    C. Parson
    D. Referendum
    Answer: B


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Chaos

    A. Bedlam
    B. Mayhem
    C. Disposition
    D. Rumpus
    Answer: C


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Ally

    A. Wingman
    B. Menance
    C. Exigency
    D. Vicissitude
    Answer: A


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Gamut

    A. Validation
    B. Addendum
    C. Extension
    D. Restriction
    Answer: D


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Dissent

    A. Stymie
    B. Ratification
    C. Liberate
    D. Impede
    Answer: B


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Anticipate

    A. Dissuade
    B. Dread
    C. Dither
    D. Await
    Answer: D


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Abhorrent

    A. Execrable
    B. Detestable
    C. Recurring
    D. Admirable
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Unsavoury

    A. Pleasant
    B. Disconcerting
    C. Unappetizing
    D. Perplexing
    Answer: C


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Omnibus

    A. Alarming
    B. Comprehensive
    C. Unremunerative
    D. Irrelevant
    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Interplay

    A. Interaction
    B. Inferiority
    C. Contention
    D. Primacy
    Answer: A


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Mutilation

    A. Withering
    B. Perjury
    C. Heinous
    D. Mangling
    Answer: D


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Quaff

    A. Vile
    B. Guzzle
    C. Tenet
    D. Wan
    Answer: B


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Beseech

    A. Tender
    B. Hoard
    C. Reject
    D. Implore
    Answer: D

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Tentative

    A. Decisive
    B. Obsequious
    C. Vacillating
    D. Deferential
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Rebound

    A. Backlash
    B. Repercussion
    C. Resilience
    D. Mangle
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Spat

    A. Polemic
    B. Concur
    C. Bicker
    D. Squabble
    Answer: B


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Bump up

    A. Cashier
    B. Modulate
    C. Deflate
    D. Exalt
    Answer: D


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Snap

    A. Dynamism
    B. Verve
    C. Zest
    D. Indolence
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Decelerate

    A. Hurtle
    B. Slacken
    C. Career
    D. Dispatch
    Answer: B


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Buoyed

    A. Vivify
    B. Animate
    C. Ginger
    D. Desolate
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Faint

    A. Fervid
    B. Licit
    C. Vehement
    D. Circumspect
    Answer: D


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Flagged

    A. Burgeon
    B. Languish
    C. Peter
    D. Taper
    Answer: A


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Maiden

    A. Contemporary
    B. Terminal
    C. Primordial
    D. Voguish
    Answer: C


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Expel

    A. Oust
    B. Debar
    C. Conscript
    D. Expatriate
    Answer: C


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Alleviate

    A. Aggravate
    B. Amend
    C. Antagonize
    D. Mitigate
    Answer: D


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Extradition

    A. Abscission
    B. Seclusion
    C. Rendition
    D. Ingression
    Answer: D


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Loophole

    A. Ambivalence
    B. Impeccability
    C. Blemish
    D. Lacuna
    Answer: B


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Abduct

    A. Spurn
    B. Unfetter
    C. Snare
    D. Redeem
    Answer: C


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Trigger

    A. Usher
    B. Stem
    C. Axe
    D. Dissolve
    Answer: A


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Repression

    A. Censorship
    B. Volition
    C. Subjection
    D. Coercion
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Underline

    A. Downplay
    B. Gloss over
    C. Reprobate
    D. Accentuate
    Answer: D


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Accord

    A. Altercation
    B. Correspondence
    C. Rapport
    D. Solidarity
    Answer: A


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Propose

    A. Prefer
    B. Tender
    C. Admonish
    D. Repeal
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Impeach

    A. Indict
    B. Commend
    C. Salacious
    D. Prorogue
    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Efficacy

    A. Validity
    B .Virtue
    C. Competence
    D. Impotence
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Partisan

    A. Liberal
    B. Unbiased
    C. Bigoted
    D. Tolerant
    Answer: C


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: De facto

    A. Supposed
    B. Existent
    C. Factual
    D. Specialised
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Proceedings

    A. Caveat
    B. Agendas
    C. Institutions
    D. Train
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Brink

    A. Kernel
    B. Navel
    C. Pivot
    D. Threshold
    Answer: D


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Mediate

    A. Negotiate
    B. Conciliate
    C. Liaise
    D. Provoke
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Outstanding

    A. Routine
    B. Middling
    C. Superlative
    D. Prosaic
    Answer: C


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Equitable

    A. Sedulous
    B. Pedantic
    C. Preferential
    D. Quibbling
    Answer: C


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Slowdown

    A. Rebuff
    B. Trough
    C. Boom
    D. Abatement
    Answer: C


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Pedagogic

    A. Juvenile
    B. Venerable
    C. Didactic
    D. Condensed
    Answer: C


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Infuse

    A. Ajar
    B. Duteous
    C. Trifle
    D. Inoculate
    Answer: D


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Encompass

    A. Ostracize
    B. Comprehend
    C. Girdle
    D. Corral
    Answer: A


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Persuade

    A. Coerce
    B. Blarney
    C. Cajole
    D. Dehort
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Vital

    A. Ancillary
    B. Trivial
    C. Adjuvant
    D. Cardinal
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Anoint

    A. Incite
    B. Propitiate
    C. Daub
    D. Counsel
    Answer: C


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Slight

    A. Derision
    B. Encomium
    C. Barb
    D. Innuendo
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Bifurcate

    A. Rendezvous
    B. Flock
    C. Throng
    D. Ramify

    Answer: D


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Chaos

    A. Bedlam
    B. Mayhem
    C. Disposition
    D. Rumpus
    Answer: C


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Rampant

    A. Restrained
    B. Exuberant
    C. Reticent
    D. Wanton
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Apex

    A. Trough
    B. Nadir
    C. Zenith
    D. Radix
    Answer: C


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Resolution

    A. Vacillation
    B. Dauntlessness
    C. Fortitude
    D. Obstinacy
    Answer: A


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Sacrosanct

    A. Palliative
    B. Abstinence
    C. Berate
    D. Blasphemous
    Answer: D


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Bolster

    A. Buttress
    B. Fortify
    C. Obstruct
    D. Aggrandize
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Precedent

    A. Reckoning
    B. Exposition
    C. Preclude
    D. Yardstick
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Landmark

    A. Pageant
    B. Minutiae
    C. Entourage
    D. Watershed
    Answer: D


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Enterprise

    A. Swagger
    B. Vanity
    C. Avidity
    D. Ineptitude
    Answer: C


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Entrenched

    A. Ensconce
    B. Compulsive
    C. Inveterate
    D. Superficial
    Answer: D


Q9. Select the word opposite in meaning to the given word: Spat

    A. Polemic
    B. Concur
    C. Bicker
    D. Squabble
    Answer: B


Q10. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Gloss-Over

    A. To cover up a mistake or a crime
    B. To be overdressed for an occasion
    C. To look breathtakingly beautiful to surpass others in the crowd
    D. To overshadow others in terms of achievement
    Answer: A


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Implicate

    A. Debar
    B. Exonerate
    C. Compromise
    D. Deputize
    Answer: C


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Ghastly

    A. Mirthless
    B. Grisly
    C. Couthy
    D. Macabre
    Answer: C


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Derail

    A. Preclude
    B. Veer
    C. Thwart
    D. Beget

    Answer: D


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Hindrance

    A. Convenience
    B. Adulation
    C. Desistance
    D. Snag
    Answer: A


Q15. Select the antonym of the given word: Exposed

    A. Blabbed
    B. Screened
    C. Subjected
    D. Endangered
    Answer: B


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Concealed

    A. Nonplussed
    B. Promulgated
    C. Obscured
    D. Mantled
    Answer: B


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Appreciation

    A. Aspersion
    B. Obligation
    C. Veneration
    D. Erudition
    Answer: A


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Liability

    A. Corrigibility
    B. Immunity
    C. Nuisance
    D. Culpability
    Answer: B


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Affront

    A. Eulogize
    B. Rhapsodize
    C. Plaudit
    D. Slander
    Answer: D


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Confidence

    A. Vigilance
    B. Cynicism
    C. Credence
    D. Chariness
    Answer: C

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Peer

    A. Rival
    B. Counterpart
    C. Underling
    D. Parallel
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Obeisance

    A. Veneration
    B. Excursion
    C. Subjugation
    D. Obligation
    Answer: A


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Recrimination

    A. Discrimination
    B. Distinction
    C. Judgement
    D. Accusation
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Plumb

    A. Explore
    B. Criticize
    C. Ignore
    D. Frolic
    Answer: A


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Referendum

    A. Suffrage
    B. Precept
    C. Citation
    D. Manifesto
    Answer: A


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Snowball

    A. Subsume
    B. Contract
    C. Appease
    D. Perturb
    Answer: B


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Standstill

    A. Resolution
    B. Stalemate
    C. Breakthrough
    D. Alacrity
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Diplomatic

    A. Cloddish
    B. Bungling
    C. Cagey
    D. Boorish
    Answer: C


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Coup

    A. Pedantic
    B. Veracity
    C. Stratagem
    D. Perdition
    Answer: C


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Skullduggery

    A. Shenanigans
    B. Vindication
    C. Cognizance
    D. Rectitude
    Answer: A


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Nefarious

    A. Diabolic
    B. Sterling
    C. Depraved
    D. Gross
    Answer: B


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Vest

    A. Deprive
    B. Trite
    C. Yonder
    D. Concur
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Retrograde

    A. Progressive
    B. Precocious
    C. Downhill
    D. Escalating
    Answer: C


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Acumen

    A. Chancel
    B. Gullibility
    C. Astute
    D. Discernment
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Stopgap

    A. Hitch
    B. Makeshift
    C. Hiatus
    D. Craft
    Answer: B


Q16. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Carve out

    A. To overcome, quieten, or bring under control (a feeling or person).
    B. to develop a career or position for yourself by working hard.
    C. to slash someone with a knife or other sharp object.
    D. to divide something ruthlessly into separate areas or parts.
    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Tortuous

    A. Agonizing
    B. Lowly
    C. Overbearing
    D. Complex
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Defiance

    A. Enumeration
    B. Verbosity
    C. Abrasive
    D. Recalcitrance
    Answer: D


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Expel

    A. Evict
    B. Avow
    C. Falter
    D. Herald
    Answer: A


Q20. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Bear the brunt

    A. To accept defeat even in case of a possible victory.
    B. To be deeply annoyed by restraints and restrictions.
    C. To be the flag bearer at a ceremony.
    D. To suffer the worst part of a problematic situation.
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Benchmark

    A. Evaluation
    B. Assay
    C. Criterion
    D. Dupe
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Somnolent

    A. Obstreperous
    B. Potent
    C. Bleak
    D. Slumberous
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Ambitious

    A. Determined
    B. Insolent
    C. Belligerent
    D. Indolent
    Answer: D


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Leverage

    A. Ascendancy
    B. Stature
    C. Inferiority
    D. Clout
    Answer: C


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Tremendous

    A. Crashing
    B. Pedestrian
    C. Bodacious
    D. Cosmic
    Answer: B


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Tantamount

    A. Disparate
    B. Equivalent
    C. Capricious
    D. Erratic
    Answer: B


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Credible

    A. Ostensible
    B. Plausible
    C. Biased
    D. Far-fetched
    Answer: B


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Skewed

    A. Flawed
    B. Illusive
    C. Scrutinised
    D. Precise
    Answer: D


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Straitjacket

    A. Embargo
    B. Approbation
    C. Consent
    D. Endorsement
    Answer: A


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Repeal

    A. Abolition
    B. Rescindment
    C. Enactment
    D. Scrapping
    Answer: C


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Nuance

    A. Roguery
    B. Blatant
    C. Likeness
    D. Distinction
    Answer: D


Q12. Select the most appropriate meaning of the given idiom: Brush under the carpet

    A. furtive
    B. obtrusive
    C. conspicuous
    D. garish
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Subvert

    A. Bolster
    B. Adorn
    C. Comply
    D. Sabotage
    Answer: D


Q14. Select the word similar in meaning to the given idiom/phrase: With one voice

    A. Raucously
    B. Opinionated
    C. Unanimously
    D. Disharmoniously
    Answer: C


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Impetus

    A. Surge
    B. Propulsion
    C. Hindrance
    D. Incentive
    Answer: C


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Ordinary

    A. Discreet
    B. Conventional
    C. Anomalous
    D. Prosaic
    Answer: C


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Extol

    A. Supposition
    B. Abnegation
    C. Opprobrious
    D. Eulogize
    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Virtuoso

    A. Prodigy
    B. Prolix
    C. Demiurge
    D. Misnomer
    Answer: A


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Chronic

    A. Nagging
    B. Hardened
    C. Acute
    D. Inveterate
    Answer: C


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Pedantic

    A. Imprecise
    B. Mortified
    C. Overscrupulous
    D. Unscholarly

    Answer: C

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Persecution.

    A. Absolution
    B. Nimiety
    C. Surfeit
    D. Oppression
    Answer: C


Q2. Select the word similar in meaning to the given word: Defiance

    A. Enumeration
    B. Verbosive
    C. Abrasive
    D. Recalcitrance
    Answer: D


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Humongous.

    A. Enervate
    B. Leaden
    C. Spectral
    D. Prodigious
    Answer: D


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Demit

    A. Chastise
    B. Provoke
    C. Vacate
    D. Scandalise
    Answer: C


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Enshrine.

    A. Praserve
    B. Bear
    C. Damage
    D. Manifest
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Expel.

    A. Evict
    B. Avow
    C. Falter
    D. Heraid
    Answer: A


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Lurk

    A. Fiddle
    B. Skulk
    C. Drift
    D. Stooge
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: De jure.

    A. Comprehension
    B. Right
    C. Stated
    D. implied
    Answer: B


Q9. Select the word/phrase similar in meaning to the given word: Bear the brunt.

    A. To accept defeat in case of a possible victory
    B. To be deeply annoyed by restraints and restrictions
    C. To be the flag bearer at a ceremony
    D. To suffer the worest part of aproblematic situation
    Answer: D


Q10. Select the word/phrase similar in meaning to the given word: Underbelly.

    A. Midas Touch
    B. Pandora’s
    C. Achilles heel
    D. Gordian Knot
    Answer: C


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Brink.

    A.Kernel
    B. Navel
    C. Pivot
    D. Threshold
    Answer: D


Q12. Select the word opposite in meaning to the given word: Notorious.

    A. Incognito
    B. Fabled
    C. Placid
    D. Proverbial
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Impoverish.

    A. Anneal
    B. Undermine
    C. Emend
    D. Underpin
    Answer: B


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Crackdown.

    A. Proscription
    B. Repression
    C. Prohibiton
    D. Dispention
    Answer: D


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Massacre

    A. Dispatch
    B. Harbour
    C. Ataraxia
    D. Temper
    Answer: A


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Oppressive.

    A. Punitive
    B. Benignant
    C. Iron – fisted
    D. Orderly
    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Discomfort.

    A. Rapture
    B. Chagrin
    C. Consolation
    D. Eclat
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Reinforce.

    A. Miff
    B. Dingy
    C. Rampart
    D. Onus
    Answer: C


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Dwindle.

    A. Deepen
    B. Boom
    C. Wreck
    D. Wilt
    Answer: D


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Prolixity.

    A. Brevity
    B. Verbosity
    C. Convoluted
    D. Delectable
    Answer: A

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Expedient.

    A. Feeble
    B. Trivial
    C. Opportune
    D. Inefficient
    Answer: C


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Rationale.

    A. Corollary
    B. Justification
    C. Purport
    D. Incentive
    Answer: A


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Stopgap.

    A. Hitch
    B. Makeshift
    C. Hiatus
    D. Craft
    Answer: B


Q4. Select the word/phrase similar in meaning to the given word: Yawning gap.

    A. A completely different, complex situation.
    B. An utter lack of information.
    C. A very long period of inactivity.
    D. A very large difference.
    Answer: D


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Hazy.

    A. Allied
    B. Ephemeral
    C. Nebulous
    D. Malefic
    Answer: C


Q6. Select the word/phrase similar in meaning to the given word: Carve out.

    A. To overcome, quieten, or bring under control (a feeling or person).
    B. to develop a career or position for yourself by working hard.
    C. to slash someone with a knife or other sharp object.
    D. to divide something ruthlessly into separate areas or parts.
    Answer: B


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Prospective.

    A. Potential
    B. Tempestuous
    C. Dicey
    D. Meteoric
    Answer: A


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Tortuous.

    A. Agonizing
    B. Lowly
    C. Overbearing
    D. Complex
    Answer: D


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Landmark.

    A. Pageant
    B. Minutiae
    C. Entourage
    D. Watershed
    Answer: D


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Temptation.

    A. Abomination
    B. Aversion
    C. Bait
    D. Torment
    Answer: C


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Reconcile.

    A. Cushion
    B. Appease
    C. Estrange
    D. Remedy
    Answer: C


Q12. Select the word similar in meaning to the given word.

    A. Polarity
    B. Analogy
    C. Foible
    D. Parallelism
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Recover.

    A. Convalesce
    B. Fester
    C. Abanegate
    D. Somnolent
    Answer: A


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Wipe out.

    A. Exempt
    B. Salvage
    C. Expunge
    D. Outstrip
    Answer: C


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Exonerate

    A. Riposte
    B. Reprieve
    C. Rejoinder
    D. Recoup
    Answer: B


Q16. Choose the word which is nearest in meaning to the given word: Encourage.

    A. Flaunt
    B. Dissuade
    C. Uplift
    D. Consider
    Answer: C


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Dispense

    A. Apportion
    B. Prorate
    C. Disburse
    D. Hoard
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Cumbersome.

    A. Cloddish
    B. Hefty
    C. Felicitous
    D. Balletic
    Answer: C


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Dampen

    A. Sear
    B. Parch
    C. Desiccate
    D. Bedew
    Answer: D


Q20. select the word opposite in meaning to the given word: Humility.

    A. Reticence
    B. Servility
    C. Absement
    D. Snobberry
    Answer: D

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Consolidate

    A. Rend
    B. Baulk
    C. Embody
    D. Band

    Answer: A


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Requisite

    A. Exigent
    B. Importunate
    C. Precondition
    D. Ancillary
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Charisma

    A. Necromancy
    B. Appeal
    C. Aversion
    D. Enchantment
    Answer: C


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Vest

    A. Deprive
    B. Trite
    C. Yonder
    D. Concur
    Answer: A


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Contest

    A. Collapse
    B. Coordinate
    C. Cram
    D. Concur
    Answer: D


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Retrograde

    A. Progressive
    B. Precocious
    C. Downhill
    D. Escalating
    Answer: C


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Embark

    A. Cease
    B. Surfeit
    C. Wreck
    D. Insulate
    Answer: A


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Overturn

    A. Validate
    B. Capsize
    C. Subvert
    D. Annul
    Answer: A


9. Select the word similar in meaning to the given word: Acumen

    A. Chancel
    B. Gullibility
    C. Astute
    D. Discernment
    Answer: D


Q10. Select the word similar in meaning to the given word: Surge

    A. Outburst
    B. Atrophy
    C. Orchestrate
    D. Resuscitate
    Answer: A


Q11. elect the word similar in meaning to the given word: Upheaval

    A. Pandemonium
    B. Stagnation
    C. Stoutness
    D. Aplomb
    Answer: A


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Widespread

    A. Delimited
    B. Derisory
    C. Rife
    D. Edifice
    Answer: C


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Embroil

    A. Stump
    B. Unravel
    C. Flummox
    D. Confound
    Answer: B


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Pacify

    A. Incite
    B. Reconcile
    C. Content
    D. Appease
    Answer: A


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Ubiquitous

    A. Omnipresent
    B. Sectarian
    C. Clannish
    D. Sparse
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Ravaged

    A. Marauded
    B. Arduous
    C. Incessant
    D. Terminable
    Answer: A


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Persecution

    A. Absolution
    B. Nimiety
    C. Surfeit
    D. Oppression
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Strained

    A. Farfetched
    B. Serene
    C. Rectitude
    D. Inconstancy
    Answer: B


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Cripple

    A. Capacitate
    B. Debilitate
    C. Shore up
    D. strengthen
    Answer: B


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Endeavour

    A. Circulate
    B. Venture
    C. Consign
    D. Capitulate
    Answer: D

Q1. Select the word similar in meaning to the given word: Coup.

    A. Pedantic
    B. Veracity
    C. Stratagem
    D. Perdition
    Answer: C


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Dubious.

    A. Iffy
    B. Delirious
    C. Laconic
    D. Explici
    Answer: D


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Alacrity.

    A. Celerity
    B. Apathy
    C. Haste
    D. Inclination
    Answer: B


Q4. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phras: Beyond the pale

    A. bigger or better than could be reasonably expected.
    B. not within the range of what someone knows or understands.
    C. outside the bounds of acceptable behaviour.
    D. too bad to be improved or saved.
    Answer: C


Q5. Select the word similar in meaning to the given word: Skullduggery.

    A. Shenanigans
    B. Vindication
    C. Cognizance
    D. Rectitude
    Answer: A


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Surreal.

    A. Nonchalant
    B. Jaunty
    C. Bizarre
    D. Dismal
    Answer: C


Q7. Select the word similar in meaning to the given word: Clandestine.

    A. Righteous
    B. Furtive
    C. Impish
    D. Sportive
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Cripple.

    A. Capacitate
    B. Debilitate
    C. Shore up
    D. strengthen
    Answer: B


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Pessimism.

    A. Resilience
    B. Alacrity
    C. Sanguinity
    D. Despondency
    Answer: D


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Nefarious.

    A. Diabolic
    B. Sterling
    C. Depraved
    D. Gross
    Answer: B


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Proxy.

    A. Intermediary
    B. Gaffer
    C. Scupper
    D. Figurehead
    Answer: A


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Referendum.

    A. Suffrage
    B. Precept
    C. Citation
    D. Manifesto
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Overwhelm.

    A. Meager
    B. Drain
    C. Serene
    D. Inundate
    Answer: D


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Extradition.

    A. Abscission
    B. Seclusion
    C. Rendition
    D. Ingression
    Answer: D


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Snowball.

    A. Subsume
    B. Contract
    C. Appease
    D. Perturb
    Answer: B


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Quell.

    A. Squelch
    B. Abolish
    C. Annihilate
    D. Instigate
    Answer: D


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Standstill.

    A. Resolution
    B. Stalemate
    C. Breakthrough
    D. Alacrity
    Answer: B


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Conciliatory.

    A. Contentious
    B. Pacific
    C. Combative
    D. Truculent
    Answer: B


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Diplomatic.

    A. Cloddish
    B. Bungling
    C. Cagey
    D. Boorish
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Warrant.

    A. Underwrite
    B. Merit
    C. Confute
    D. Condone
    Answer: C

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Devout.

    A. Didactic
    B. Apathetic
    C. Pedagogical
    D. Predicament
    Answer: B


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Peer.

    A. Rival

    B. Counterpart
    C. Underling
    D. Paralle
    Answer: C


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Fervent.

    A. Gullible
    B. Agog
    C. Impassive
    D. Green
    Answer: C


Q4. Select the word similar in meaning to the given word: Obeisance.

    A. Veneration
    B. Excursion
    C. Subjugation
    D. Obligation
    Answer: A


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Rhetoric.

    A. Longevity
    B. Claptrap
    C. Conciseness
    D. Ephemerality
    Answer: C


Q6. Select the word similar in meaning to the given word: Recrimination.

    A. Distinction
    B. Judgement
    C. Discernment
    D. Accusation
    Answer: D


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Derail.

    A. Preclude
    B. Veer
    C. Thwart
    D. Beget
    Answer: D


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Plumb.

    A. Explore
    B. Criticize
    C. Ignore
    D. Frolic
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Slugfest.

    A. Hogwash
    B. Apartheid
    C. Contest
    D. Interlude
    Answer: C


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Revitalise.

    A. Reinvigorate
    B. Startle
    C. Stupefy
    D. Devastate
    Answer: D


Q11. Select the word opposite in meaning to the given word: Behemoth.

    A. Heraldry
    B. Midget
    C. Lummox
    D. Inordinate
    Answer: B


Q12. Select the one which explains the given phrase in the most appropriate manner: Breathing down the neck.

    A. To monitor someone closely, usually in an overbearing and irritating way
    B. To gasp for breath after a difficult B situation is over
    C. To tolerate someone out of compulsion
    D. To feel easy and calm
    Answer: A


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Scout.

    A. Probe
    B. Gauge
    C. Shun
    D. Appraise
    Answer: C


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Hassle.

    A. Wrangle
    B. Disarray
    C. Nuisance
    D. Serenity
    Answer: D


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Render.

    A. Bestow
    B. Proffer
    C. Furnish
    D. Divest
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Respite

    A. Leery
    B. Sacrilege
    C. Grieve
    D. Interlude
    Answer: D


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Heft.

    A. Manhandle
    B. Dump
    C. Haul
    D. Tote
    Answer: B


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Adventurism.

    A. Temerity
    B. Timorousness
    C. Audacity
    D. Effrontery
    Answer: B


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Assertive.

    A. Peremptory
    B. Plucky
    C. Reticent
    D. Sanguine
    Answer: C


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Indulgent.

    A. Austere
    B. Tolerant
    C. Doting
    D. Forbearing
    Answer: A

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Commence.

    A. Embark
    B. Kindle
    C. Engender
    D. Forbea
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Persistent.

    A. Tenacious
    B. Irresolute
    C. Adamant
    D. Sedulous
    Answer: B


Q3. Select the word similar in meaning to the given word: Prolonged.

    A. Outlying
    B. Monotonous
    C. Prolix
    D. Unrelenting
    Answer: C


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Malign.

    A. Benign
    B. Vicious
    C. Dire
    D. Acrid
    Answer: A


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Perpetua.

    A. Escalation
    B. Exemplify
    C. Transitory
    D. Biased
    Answer: C


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Acclaim.

    A. Extol
    B. Commend
    C. Eulogize
    D. Censure
    Answer: D


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Ridicule.

    A. Revile
    B. Venerate
    C. Angst
    D. Profuse
    Answer: B


Q8. Select the word similar in meaning to the given word: Espionage.

    A. Veracity
    B. Probity
    C. Candour
    D. Reconnaissance
    Answer: D


Q9. Select the word/phrase similar in meaning to the given word/phrase: Hype Up.

    A. to feel better or to make someone feel better
    B. to remodel something
    C. to describe something in a very positive way
    D. to get excited or stimulated
    Answer: D


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Ameliorate.

    A. Profound
    B. Exacerbate
    C. Scarce
    D. Grouch
    Answer: B


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Caprice.

    A. Discreet
    B. Diffident
    C. Putrefy
    D. Vagary
    Answer: D


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Purge.

    A. Absolve
    B. Pressurize
    C. Thrust
    D. Float
    Answer: A


Q13. Select the word similar in meaning to the given word: Encumbrance.

    A. Eradication
    B. Nuisance
    C. Discretion
    D. Assent
    Answer: B


Q14. Select the word similar in meaning to the given word: Ostentatious.

    A. Illumination
    B. Cohort
    C. Flaunty
    D. Surcease
    Answer: C


Q15. Select the word similar in meaning to the given word: Corpulence.

    A. Attenuated
    B. Minuscule
    C. Balmy
    D. Plumpness
    Answer: D


Q16. Select the word similar in meaning to the given word: Unwind.

    A. Divulge
    B. Repose
    C. Bluff
    D. Pioneer
    Answer: B


Q17. Select the word opposite in meaning to the given word: Obscene.

    A. Repugnant
    B. Cranky
    C. Affluent
    D. Passable
    Answer: D


Q18. Select the word opposite in meaning to the given word: Excruciating.

    A. Agonizing
    B. Torturous
    C. Appalling
    D. Gratifying
    Answer: C


Q19. Select the word opposite in meaning to the given word: Providential.

    A. Expedient
    B. Pragmatic
    C. Inopportune
    D. Benign
    Answer: C


Q20. Select the word similar in meaning to the given word: Clampdown.

    A. Confession
    B. Disclosure
    C. Revelation
    D. Quelling
    Answer: D

Q1. Select the word opposite in meaning to the given word: Crumble

    A. Splinter
    B. Putrefy
    C. Moulder
    D. Contrive
    Answer: D


Q2. Select the word opposite in meaning to the given word: Exempt

    A. Detain
    B. Unbosom
    C. Dispense
    D. Immune
    Answer: A


Q3. Select the word opposite in meaning to the given word: Indictment

    A. Plaint
    B. Vindication
    C. Imputation
    D. Denunciation
    Answer: B


Q4. Select the word opposite in meaning to the given word: Aberration

    A. Oddity
    B. Singularity
    C. Contortion
    D. Conformity
    Answer: D


Q5. Select the word opposite in meaning to the given word: Intriguing

    A. Banal
    B. Riveting
    C. Comforting
    D. Absorbing
    Answer: A


Q6. Select the word opposite in meaning to the given word: Drifted

    A. Ramble
    B. Rove
    C. Gravitate
    D. Stride
    Answer: D


Q7. Select the word opposite in meaning to the given word: Indiscreet

    A. Hare-brained
    B. Precipitous
    C. Prudent
    D. Reckless
    Answer: C


Q8. Select the word opposite in meaning to the given word: Contempt

    A. Veneration
    B. Vilification
    C. Malice
    D. Derision
    Answer: A


Q9. Select the word similar in meaning to the given word: Ouster

    A. Expulsion
    B. Hindrance
    C. Farce
    D. Designate
    Answer: A


Q10. Select the word opposite in meaning to the given word: Forbearance

    A. Abstinence
    B. Restraint
    C. Longanimity
    D. Avidity
    Answer: D


Q11. Select the word similar in meaning to the given word: Imposition

    A. Candour
    B. Veracity
    C. Clemency
    D. Coercion
    Answer: D


Q12. Select the word similar in meaning to the given word: Apparent

    A. Unfeigned
    B. Spurious
    C. Authentic
    D. Echt
    Answer: B


Q13. Select the word opposite in meaning to the given word: Outcry

    A. Vociferation
    B. Clamour
    C. Equanimity
    D. Furore
    Answer: C


Q14. Select the word opposite in meaning to the given word: Ascent

    A. Thrive
    B. Relegation
    C. Preferment
    D. Levitation
    Answer: B


Q15. Select the word opposite in meaning to the given word: Stoke

    A. Elicit
    B. Badger
    C. Goad
    D. Chasten
    Answer: D


Q16. Select the word opposite in meaning to the given word: Proficient

    A. Consummate
    B. Oafish
    C. Crack
    D. Ace

    Answer: B


Q17. Select the word similar in meaning to the given word: Subtle

    A. Puerile
    B. Asinine
    C. Moronic
    D. Astute

    Answer: D


Q18. Select the word similar in meaning to the given word: Demonstrate

    A. remonstrate
    B. evince
    C. veil
    D. substrate
    Answer: B


Q19. Select the word similar in meaning to the given word: Primacy

    A. Illustrious
    B. Petty
    C. Hackneyed
    D. Abjure
    Answer: A


Q20. Select the word opposite in meaning to the given word: Barring

    A. Embargoing
    B. Interdicting
    C. Enjoining
    D. Empowering
    Answer: D




Join Us On – Telegram Channel