Current Affairs - Vocabulary - SPLessons

Current Affairs November 2019 Vocabulary Quiz

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Current Affairs November 2019 Vocabulary Quiz

shape Introduction

A Newspaper is a printed or online publication that provides readers with news and articles i.e. the current affairs of a country and the world. SPLessons has made an effort to provide a comprehensive list of commonly used words in newspaper articles and editorials. Current Affairs November 2019 Vocabulary Quiz provides the readers with a collection of useful vocabulary for newspapers. And this Vocabulary Quiz will help in the Competitive Exams like IBPS, RBI Grade B, SBI PO, RRB and other banking examinations.


shape Quiz

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CAPRICE

    A. Constant
    B. Constancy
    C. Contrariety
    D. Normality
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ERRONEOUS

    A. Serious
    B. Grave
    C. Formal
    D. Amusing
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word IMPETUS

    A. Catalyst
    B. Block
    C. Discouragement
    D. Hindrance
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SEMBLANCE

    A. Concrete
    B. Pretence
    C. Reality
    D. Unlikeness
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LOPSIDED

    A. Level
    B. Unleaning
    C. Balanced
    D. Askew
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SUBALTERN

    A. Inferior
    B. Assistant
    C. Superior
    D. Subordinate
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BELLWETHER

    A. Follower
    B. Doyen
    C. Forerunner
    D. Guide
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SUBLIMATE

    A. Transfer
    B. Untidy
    C. Suppress
    D. Refine
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VISCERAL

    A. Congenital
    B. Accustomed
    C. Intuitive
    D. Logical
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HOLLER

    A. Command
    B. Entreat
    C. Beseech
    D. Crave
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CLINK

    A. Cease
    B. Solid
    C. Closure
    D. Sound
    Answer: D


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GHOULISH

    A. Pleasant
    B. Angelic
    C. Ghastly
    D. Cheerful
    Answer: C


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word EGREGIOUS

    A. Deplorable
    B. Good
    C. Hidden
    D. Concealed
    Answer: A


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OUTLANDISH

    A. Conventional
    B. Extravagant
    C. Common
    D. Familiar
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INTRIGUE

    A. Displease
    B. Repulse
    C. Bore
    D. Tempt
    Answer: D


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INMATE

    A. Prisoner
    B. Victim
    C. Convict
    D. Internee
    Answer: B


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RIGMAROLE

    A. Hassle
    B. Kerfuffle
    C. Coherent
    D. Pantomime
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ATTRITION

    A. Strengthening
    B. Debilitation
    C. Enfeebling
    D. Sapping
    Answer: A


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RAPPROCHEMENT

    A. Detente
    B. Aloofness
    C. Reconciliation
    D. Harmony
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INTERNECINE

    A. Undeleterious
    B. Exterminating
    C. Ruinous
    D. Fatal
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: UMBRAGE

    A. Exasperation
    B. Comfort
    C. Delight
    D. Enjoyment
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COMPLACENT

    A. Concerned
    B. Unsure
    C. Discontent
    D. Triumphant
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Morph

    A. Stagnate
    B. Maintain
    C. Transform
    D. Preserve
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISDAIN

    A. Flattery
    B. Contempt
    C. Affection
    D. Approval
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OPPRESSION

    A. Democracy
    B. Blessing
    C. Kindness
    D. Abuse
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ESPOUSE

    A. Embrace
    B. Defend
    C. Attack
    D. Maintain
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROXIMATE

    A. Foregone
    B. Forthcoming
    C. Nearby
    D. Imminent
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONVOLUTE

    A. Contort
    B. Explicate
    C. Tangle
    D. Snaking
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SOJOURN

    A. Residence
    B. Vacation
    C. Layover
    D. Go
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INTEMPERATE

    A. Moderate
    B. Excessive
    C. Undue
    D. Inordinate
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MOCKERY

    A. Flattery
    B. Contempt
    C. Openness
    D. Praise
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ERRONEOUS

    A. Genuine
    B. Correct
    C. Fallacious
    D. Accurate
    Answer: C


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word DENIGRATE

    A. Compliment
    B. Commend
    C. Approve
    D. Defame
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RECALCITRANT

    A. Obstinate
    B. Agreeable
    C. Compliant
    D. Manageable
    Answer: A


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INVECTIVE

    A. Compliment
    B. Flattery
    C. Exculpation
    D. Denunciation
    Answer: D


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VOLLEY

    A. Bombardment
    B. Enfilade
    C. Defense
    D. Cannonade
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AFFRONT

    A. Abuse
    B. Respect
    C. Aspersion
    D. Provocation
    Answer: B


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ONUS

    A. Advantage
    B. Liability
    C. Culpability
    D. Obligation
    Answer: A


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GRATUITOUS

    A. Spontaneous
    B. Voluntary
    C. Complimentary
    D. Deserved
    Answer: D


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HOLLER

    A. Whisper
    B. Bellow
    C. Bawl
    D. Vociferate
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SPIKE

    A. Loosen
    B. Detach
    C. Elevation
    D. Release
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CALIBRATE

    A. Overhaul
    B. Disorganize
    C. Damage
    D. Break
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISMANTLE

    A. Create
    B. Build
    C. Construct
    D. Wreck
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STRIDENT

    A. Soft
    B. Silent
    C. Rasping
    D. Quiet
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISTORTION

    A. Perfection
    B. Perversion
    C. Beauty
    D. Clarity
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TANDEM

    A. Single
    B. Together
    C. Concurrently
    D. Collectively
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CRIPPLE

    A. Attenuate
    B. Stifle
    C. Incapacitate
    D. Strengthen
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FIREBRAND

    A. Soother
    B. Revolutionary
    C. Agitator
    D. Demagogue
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SPRANG

    A. Startle
    B. Permit
    C. Hurdle
    D. Rebound
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TOE

    A. Release
    B. Appendage
    C. Dactyl
    D. Phalanges
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: POIGNANT

    A. Unaffecting
    B. Pathetic
    C. Indifferent
    D. Happy
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DEBILITATE

    A. Enfeebled
    B. Energized
    C. Invigorated
    D. Restored
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONSTERNATION

    A. Calmness
    B. Assurance
    C. Bewilderment
    D. Composure
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RETICENT

    A. Confident
    B. Extroverted
    C. Communicative
    D. Reserved
    Answer: D


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: UNRAVEL
A. Perfection
B. Perversion
C. Beauty
D. Clarity
Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BRAG

    A. Exult
    B. Bluster
    C. Deprecate
    D. Gloat
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ABERRANT

    A. Weird
    B. Psycho
    C. Deviant
    D. Regular
    Answer: D


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CAJOLE

    A. Discourage
    B. Deceive
    C. Dupe
    D. Delude
    Answer: A


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BEQUEATH

    A. Bestow
    B. Receive
    C. Endow
    D. Commit
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: QUIVER

    A. Glimmer
    B. Flash
    C. Quiet
    D. Oscillation
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FRAUGHT

    A. Exhausted
    B. Empty
    C. Devoid
    D. Abounding
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CORROBORATE

    A. Contradict
    B. Veto
    C. Authenticate
    D. Invalidate
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONDUCIVE

    A. Valuable
    B. Worthless
    C. Adverse
    D. Hindering
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SCUTTLE

    A. Decelerate
    B. Scurry
    C. Drag
    D. Crawl
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ARTIFICE

    A. Candor
    B. Artlessness
    C. Contrivance
    D. Frankness
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MERETRICIOUS

    A. Brazen
    B. Counterfeit
    C. Spurious
    D. Genuine
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ADROIT

    A. Awkward
    B. Artful
    C. Masterful
    D. Deft
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SCRUNCH

    A. Compress
    B. Uncompress
    C. Rumple
    D. Squash
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EXPANSE

    A. Amplitude
    B. Swathe
    C. Vastness
    D. Extreme
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: REVERBERATE

    A. Quieten
    B. React
    C. Rebound
    D. Recoil
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DEFIANT

    A. Acquiescent
    B. Cooperative
    C. Apologetic,
    D. Obstinate
    Answer: D


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STIFLE

    A. Loose
    B. Encourage
    C. Repress
    D. Release
    Answer: C


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONTRITION

    A. Humiliation
    B. Happiness
    C. Hurtfulness
    D. Indifference
    Answer: A


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GHASTLY

    A. Comforting
    B. Appalling
    C. Pleasant
    D. Delightful
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PARTAKE

    A. Collect
    B. Give
    C. Participate
    D. Abstain
    Answer: C


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RETALIATE

    A. Requite
    B. Repay
    C. Recompense
    D. Depart
    Answer: D


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DIRE

    A. Fortunate
    B. Frightful
    C. Appalling
    D. Dreadful
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SEVERITY

    A. Acerbity
    B. Gentility
    C. Harshness
    D. Austerity
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SPLICE

    A. Entwine
    B. Braid
    C. Graft
    D. Disjoin
    Answer: D


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EXTRAPOLATE

    A. Doubt
    B. Assume
    C. Envision
    D. Figure
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RIPOSTE

    A. Counter
    B. Retort
    C. Maneuver
    D. Question
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OBSCURITY

    A. Dimness
    B. Certainty
    C. Definiteness
    D. Credence
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DETERRENT

    A. Incentive
    B. Obviation
    C. Encouragement
    D. Consolation
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MALAISE

    A. Cheer
    B. Comfort
    C. Disquiet
    D. Calmness
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PERILOUS

    A. Definite
    B. Certain
    C. Calm
    D. Treacherous
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PREROGATIVE

    A. Obligation
    B. Appanage
    C. Droit
    D. Entitlement
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TRANSPIRE

    A. Point Up
    B. Divert
    C. Accent
    D. Spotlight
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LINGERING

    A. Ingrained
    B. Persistent
    C. Ephemeral
    D. Enduring
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ELUSIVE

    A. Fleeting
    B. Subtle
    C. Puzzling
    D. Stable
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LARGESSE

    A. Oblation
    B. Philanthropy
    C. Malevolence
    D. Benefaction
    Answer: C


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RAMBUNCTIOUS

    A. Boisterous
    B. Silent
    C. Introverted
    D. Meek
    Answer: A


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: METE

    A. Hold
    B. Keep
    C. Distribute
    D. Join
    Answer: C


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CHASTISE

    A. Praise
    B. Admonish
    C. Compliment
    D. Laud
    Answer: B


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PRIMORDIAL

    A. Latest
    B. New
    C. Modern
    D. Antique
    Answer: D


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SULLEN

    A. Friendly
    B. Resentful
    C. Bright
    D. Cheerful
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MAGNANIMOUS

    A. Bountiful
    B. Chivalrous
    C. Uncharitable
    D. Philanthropic
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SUBSERVIENT

    A. Biddable
    B. Duteous
    C. Acquiescent
    D. Controlling
    Answer: D


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LINGERING

    A. Emancipate
    B. Coerce
    C. Incarcerate
    D. Shackle
    Answer: A


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CHAUVINISM

    A. Zealotry
    B. Narrowness
    C. Unbias
    D. Bellicism
    Answer: C


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BLATANT

    A. Concealed
    B. Transparent
    C. Evident
    D. Patent
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OSTENSIBLE

    A. Obscure
    B. Genuine
    C. Professed
    D. Improbable
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CUMBERSOME

    A. Convenient
    B. Unmanageable
    C. Helpful
    D. Airy
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LEAPFROG

    A. Opening
    B. Ascent
    C. End
    D. Bounce
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ALACRITY

    A. Readiness
    B. Apathy
    C. Coolness
    D. Lethargy
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COLLATE

    A. Distribute
    B. Systematize
    C. Disperse
    D. Scatter
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INTRACTABLE

    A. Intransigent
    B. Stubborn
    C. Manageable
    D. Cantankerous
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: JOUST

    A. Agreement
    B. Bout
    C. Contest
    D. Duel
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GLITZY

    A. Outright
    B. Glaring
    C. Flagrant
    D. Subtle
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: METTLE

    A. Timidity
    B. Fortitude
    C. Valour
    D. Determination
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PICTURESQUE

    A. Beautiful
    B. Hideous
    C. Delightful
    D. Quaint
    Answer: B


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SCHISM

    A. Harmony
    B. Alienation
    C. Conformity
    D. Juncture
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PENURY

    A. Impoverishment
    B. Plenty
    C. Affluence
    D. Wealth
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ARCANE

    A. Normal
    B. Known
    C. Common
    D. Mysterious
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CATAPULT

    A. Stationary
    B. Keep
    C. Launch
    D. Stop
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MORIBUND

    A. Thriving
    B. Fading
    C. Recovering
    D. Grow
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ACCOMPLICE

    A. Co-Conspirator
    B. Associate
    C. Antagonist
    D. Conspirator
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BEMOAN

    A. Applaud
    B. Lament
    C. Bewail
    D. Deplore
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BEGUILE

    A. Delude
    B. Betray
    C. Entice
    D. Disenchant
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CHIVALROUS

    A. Cowardly
    B. Benevolent
    C. Gracious
    D. Considerate
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DWINDLE

    A. Decline
    B. Ascend
    C. Ebb
    D. Shrink
    Answer:

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ACCLIMATE

    A. Disarrange
    B. Neglect
    C. Habituate
    D. Dislocate
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LUDICROUS

    A. Sensible
    B. Bizarre
    C. Reasonable
    D. Tragic
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GLOAT

    A. Unpleasant
    B. Sympathize
    C. Commiserate
    D. Relish
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INCLEMENT

    A. Intemperate
    B. Clear
    C. Merciful
    D. Sympathetic
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MISCONSTRUE

    A. Comprehend
    B. Confound
    C. Discern
    D. Perceive
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PEEVISH

    A. Bad-Tempered
    B. Acrimonious
    C. Accepting
    D. Cantankerous
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VAGRANT

    A. Settled
    B. Transient
    C. Drifter
    D. Floater
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RESTIVE

    A. Jittery
    B. Impatient
    C. Unquiet
    D. Biddable
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AXIOMATIC

    A. Absolute
    B. Apothegmatic
    C. Questionable
    D. Indubitable
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TREPIDATION

    A. Apprehension
    B. Contentment
    C. Dismay
    D. Consternation
    Answer: D


11. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ENSUE

    A. Derive
    B. Emanate
    C. Befall
    D. Cease
    Answer: D


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INKLING

    A. Wisdom
    B. Knowledge
    C. Information
    D. Impression
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ACCREDIT

    A. Ascribe
    B. Deny
    C. Disapprove
    D. Reject
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TOPPLE

    A. Straighten
    B. Rise
    C. Overturn
    D. Hold
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FILCH

    A. Receive
    B. Embezzle
    C. Give
    D. Contribute
    Answer: C


16. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VINDICTIVE

    A. Considerate
    B. Forgiving
    C. Avenging
    D. Merciful
    Answer: D


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: USURIOUS

    A. Desirous
    B. Covetous
    C. Avaricious
    D. Generous
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: UNABATED

    A. Relenting
    B. Punishing
    C. Sustained
    D. Tenacious
    Answer: A


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PRURIENT

    A. Reluctant
    B. Erotic
    C. Salacious
    D. Depraved
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INEFFABLE

    A. Celestial
    B. Definable
    C. Transcendent
    D. Divine
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EFFICACY

    A. Failure
    B. Competence
    C. Enervation
    D. Idleness
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMPINGE

    A. Encroach,
    B. Dodge
    C. Avoid
    D. Device
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PREVARICATION

    A. Fact
    B. Truth
    C. Honesty
    D. Equivocation
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ENTRENCH

    A. Establish
    B. Discourage
    C. Dissuade
    D. Hurt
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HEADWINDS

    A. Distracted
    B. Forgetful
    C. Similar
    D. Oblivious
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONTORT

    A. Writhe
    B. Straighten
    C. Convolute
    D. Deform
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SWERVE

    A. Lurch
    B. Deflect
    C. Deviate
    D. Stay
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EXASPERATE

    A. Appease
    B. Incense
    C. Madden
    D. Enrage
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SPURIOUS

    A. Bogus
    B. Counterfeit
    C. Genuine
    D. Factitious
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DOUGHTY

    A. Indomitable
    B. Resolute
    C. Dauntless
    D. Timid
    Answer: D


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VOTARY

    A. Critic
    B. Detractor
    C. Admirer
    D. Enemy
    Answer: C

12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TOTTER

    A. Stagger
    B. Be Still
    C. Calm
    D. Stabilize
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BARBARISM

    A. Kindness
    B. Brutality
    C. Niceness
    D. Praise
    Answer: B


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MURDEROUS

    A. Gruelling
    B. Pleasant
    C. Facile
    D. Tame
    Answer: A


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMPUNITY

    A. Imprisonment
    B. Dispensation
    C. Prohibition
    D. Incarceration
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FANATIC

    A. Bigot
    B. Activist
    C. Conservative
    D. Devotee
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TRANSPIRE

    A. Stop
    B. Ensue
    C. Eventuate
    D. Betide
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ANTICIPATE

    A. Conjecture
    B. Assume
    C. Doubt
    D. Divine
    Answer: C


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INTERTWINE

    A. Reticulate
    B. Disconnect
    C. Interweave
    D. Braid
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CLANDESTINE

    A. Surreptitious
    B. Illegitimate
    C. Fraudulent
    D. Aboveboard
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OSTENSIBLE

    A. Obscure
    B. Genuine
    C. Professed
    D. Improbable
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CUMBERSOME

    A. Convenient
    B. Unmanageable
    C. Helpful
    D. Airy
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LEAPFROG

    A. Opening
    B. Ascent
    C. End
    D. Bounce
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ALACRITY

    A. Readiness
    B. Apathy
    C. Coolness
    D. Lethargy
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COLLATE

    A. Distribute
    B. Systematize
    C. Disperse
    D. Scatter
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INTRACTABLE

    A. Intransigent
    B. Stubborn
    C. Manageable
    D. Cantankerous
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: JOUST

    A. Agreement
    B. Bout
    C. Contest
    D. Duel
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GLITZY

    A. Outright
    B. Glaring
    C. Flagrant
    D. Subtle
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: METTLE

    A. Timidity
    B. Fortitude
    C. Valour
    D. Determination
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PICTURESQUE

    A. Beautiful
    B. Hideous
    C. Delightful
    D. Quaint
    Answer: B


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SCHISM

    A. Harmony
    B. Alienation
    C. Conformity
    D. Juncture
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PENURY

    A. Impoverishment
    B. Plenty
    C. Affluence
    D. Wealth
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ARCANE

    A. Normal
    B. Known
    C. Common
    D. Mysterious
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CATAPULT

    A. Stationary
    B. Keep
    C. Launch
    D. Stop
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MORIBUND

    A. Thriving
    B. Fading
    C. Recovering
    D. Grow
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ACCOMPLICE

    A. Co-Conspirator
    B. Associate
    C. Antagonist
    D. Conspirator
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BEMOAN

    A. Applaud
    B. Lament
    C. Bewail
    D. Deplore
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BEGUILE

    A. Delude
    B. Betray
    C. Entice
    D. Disenchant
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CHIVALROUS

    A. Cowardly
    B. Benevolent
    C. Gracious
    D. Considerate
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DWINDLE

    A. Decline
    B. Ascend
    C. Ebb
    D. Shrink
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IGNOBLE

    A. Upright
    B. Contemptible
    C. Grand
    D. Worthy
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMBIBE

    A. Assimilate
    B. Abstain
    C. Overlook
    D. Reject
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MAGNATE

    A. Nonentity
    B. Unknown
    C. Lowly
    D. Baron
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GRUMPY

    A. Pleasant
    B. Cheerful
    C. Irritable
    D. Nice
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FLUKE

    A. Fortunate
    B. Certainty
    C. Plan
    D. Design
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EVINCE

    A. Demonstrate
    B. Conceal
    C. Proclaim
    D. Impart
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DEMUR

    A. Deprecate
    B. Vacillate
    C. Protest
    D. Endorse
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: IMPLORE

    A. Entreat
    B. Beseech
    C. Disgust
    D. Solicit
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ABRADE

    A. Chafe
    B. Triturate
    C. Please
    D. Erode
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TENUOUS

    A. Dubious
    B. Strong
    C. Gossamer
    D. Nebulous
    Answer: B


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LACONIC

    A. Concise
    B. Verbose
    C. Long-Winded
    D. Loquacious
    Answer: A


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DOLEFUL

    A. Cheerful
    B. Melancholy
    C. Gleeful
    D. Elated
    Answer: B


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROPITIATE

    A. Irritate
    B. Provoke
    C. Atone
    D. Incite
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DOLDRUM

    A. Lively
    B. Busy
    C. Happiness
    D. Dejection
    Answer: D


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ADVENT

    A. Departure
    B. Origin
    C. End
    D. Disappearance
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PELLUCID

    A. Limpid
    B. Crystalline
    C. Opaque
    D. Glassy
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CASTIGATE

    A. Praise
    B. Rebuke
    C. Admonish
    D. Chastise
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HAGGARD

    A. Careowrn
    B. Raddled
    C. Gaunt
    D. Healthy
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VALIANT

    A. Plucky
    B. Intrepid
    C. Irresolute
    D. Heroic
    Answer: C


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EDIFICE

    A. Hole
    B. Erection
    C. Skyscraper
    D. Building
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DEMEAN

    A. Admire
    B. Ignominious
    C. Ennobling
    D. Laud
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LEEWAY

    A. Laxity
    B. Restriction
    C. Cramp
    D. Glitch
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VEST

    A. Dislodge
    B. Refuse
    C. Endow
    D. Take
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LACUNA

    A. Continuation
    B. Misfortune
    C. Closure
    D. Depression
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: THWART

    A. Abet
    B. Foil
    C. Encourage
    D. Facilitate
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ADAGE

    A. Precept
    B. Motto
    C. Dictum
    D. Paradox
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ADULATION

    A. Criticism
    B. Flattery
    C. Veneration
    D. Exaltation
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GRUFF

    A. Throaty
    B. Mellow
    C. Harsh
    D. Guttural
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ACCEDE

    A. Endorse
    B. Concede
    C. Impede
    D. Acquiesce
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ASSUAGE

    A. Soothe
    B. Alleviate
    C. Ease
    D. Aggravate
    Answer: D


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EVANGELIST

    A. Foe
    B. Seditionist
    C. Enemy
    D. Crusader
    Answer: D


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HERCULEAN

    A. Dwarfed
    B. Strenuous
    C. Teeny
    D. Miniscule
    Answer: B


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FLIMSY

    A. Solid
    B. Sturdy
    C. Decrepit
    D. Plausible
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TENDENTIOUS

    A. Bigoted
    B. Unprejudiced
    C. Tolerant
    D. Humanitarian
    Answer: A


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SPOOK

    A. Please
    B. Petrify
    C Delight
    D. Soothe
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROSCRIBE

    A. Banish
    B. Deport
    C. Approve
    D. Censure
    Answer: C


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: APPROBATION

    A. High Regard
    B. Sanction
    C. Esteem
    D. Hatred
    Answer: D


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SOPHISTRY

    A. Delusion
    B. Certainty
    C. Casuistry
    D. Trick
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MISSIVE

    A. Speech
    B. Message
    C. Dispatch
    D. Note
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STOICAL

    A. Fatalistic
    B. Phlegmatic
    C. Upset
    D. Imperturbable
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FALTER

    A. Flounder
    B. Stabilize
    C. Endure
    D. Persist
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TEPID

    A. Fervent
    B. Enthusiastic
    C. Keen
    D. Apathetic
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OBVIATE

    A. Let Go
    B. Assist
    C. Avert
    D. Encourage
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DEPLORABLE

    A. Bearable
    B. Shameful
    C. Blessed
    D. Fortunate
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SCANDALOUS

    A. Respected
    B. Proper
    C. Magnificent
    D. Outrageous
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ANODYNE

    A. Bland
    B. Noxious
    C. Innocuous
    D. Neutral
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VIRILE

    A. Effeminate
    B. Generative
    C. Lusty
    D. Procreative
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: WINNOW

    A. Puff
    B. Scatter
    C. Include
    D. Terminate
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INSOLENT

    A. Dictatorial
    B. Contemptuous
    C. Brassy
    D. Modest
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BROACH

    A. Dissuade
    B. Moot
    C. Ventilate
    D. Advance
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PRECIPITOUS

    A. Flat
    B. Arduous
    C. Gradual
    D. Calm
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ABASE

    A. Demean
    B. Elevate
    C. Esteem
    D. Flatter
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ESPIONAGE

    A. Unravel
    B. Unfold
    C. Reveal
    D. Shadowing
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ABSURDITY

    A. Idiocy
    B. Wisdom
    C. Farce
    D. Crap
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONVULSE

    A. Disturb
    B. Soothe
    C. Pacify
    D. Explain
    Answer: A


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TICKLISH

    A. Variable
    B. Precarious
    C. Risky
    D. Unproblematic
    Answer: D


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONTRITE

    A. Apologetic
    B. Unrepentant
    C. Humble
    D. Remorseful
    Answer: B


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ABSTRUSE

    A. Perplexing
    B. Esoteric
    C. Concrete
    D. Complicated
    Answer: C


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HURL

    A. Fling
    B. Heave
    C. Lob
    D. Receive
    Answer: D


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GAMBIT

    A. Artifice
    B. Maneuver
    C. Frankness
    D. Trick
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FACTION

    A. Whole
    B. Entirety
    C. Conformity
    D. Clique
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VERACITY

    A. Probity
    B. Deceit
    C. Infidelity
    D. Falsehood
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ERUDITE

    A. Common
    B. Uncultured
    C. Brainy
    D. Ignorant
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ENGULF

    A. Neglect
    B. Uncover
    C. Underwhelm
    D. Inundate
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EXHUME

    A. Bury
    B. Resurrect
    C. Entomb
    D. Inter
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MURKY

    A. Brilliant
    B. Bleak
    C. Louring
    D. Sombre
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SQUABBLE

    A. Contretemps
    B. Accord
    C. Altercation
    D. Fued
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INADVERTENT

    A. Unpremeditated
    B. Heedless
    C. Deliberate
    D. Irreflective
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STALEMATE

    A. Draw
    B. Impasse
    C. Gridlock
    D. Advance
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STAUNCH

    A. Disloyal
    B. Allegiant
    C. Stout
    D. Stalwart
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VIRULENT

    A. Gentle
    B. Malignant
    C. Wholesome
    D. Healthful
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: AXIOMATIC

    A. Aphoristic
    B. Misunderstood
    C. Questionable
    D. Uncertain
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CLOUT

    A. Foible
    B. Powerlessness
    C. Frailty
    D. Sway
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DITHER

    A. Pastoral
    B. Calm
    C. Babble
    D. Inundate
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RENEGADE

    A. Apostate
    B. Obedient
    C. Submissive
    D. Passive
    Answer: A


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: WRANGLE

    A. Brawl
    B. Bickering
    C. Altercation
    D. Apparent
    Answer: D


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FOXED

    A. Delude
    B. Be Honest
    C. Diddle
    D. Hoodwink
    Answer: B


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MACABRE

    A. Frightening
    B. Ghastly
    C. Pleasing
    D. Ghoulish
    Answer: C


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BOISTEROUS

    A. Rambunctious
    B. Loud
    C. Clamorous
    D. Quiet
    Answer: D


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GREGARIOUS

    A. Affable
    B. Clubby
    C. Introverted
    D. Companionable
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RAVAGE

    A. Guard
    B. Yield
    C. Liberate
    D. Devastate
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GULL

    A. Outright
    B. Trustworthy
    C. Hoodwink
    D. Virtuous
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ELUSIVE

    A. Stable
    B. Ambiguous
    C. Encounter
    D. Enticing
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROSAIC

    A. Thinking
    B. Unusual
    C. Imaginative
    D. Banal
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FREEWHEEL

    A. Skate
    B. Endeavor
    C. Combat
    D. Struggle
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MEDDLE

    A. Interpose
    B. Facilitate
    C. Infringe
    D. Hinder
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SHACKLE

    A. Trammel
    B. Handcuff
    C. Unbind
    D. Manacle
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FRENETIC

    A. Delirious
    B. Frantic
    C. Obsessive
    D. Balanced
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OBSTREPEROUS

    A. Salubrious
    B. Clamorous
    C. Blusterous
    D. Boisterous
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STUPENDOUS

    A. Breathtaking
    B. Unimpressive
    C. Dynamite
    D. Colossal
    Answer: B


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DEBUNK

    A. Flatter
    B. Demystify
    C. Uphold
    D. Praise
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FRET

    A. Appease
    B. Delight
    C. Placate
    D. Torment
    Answer: D


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BEWILDER

    A. Bemuse
    B. Explicate
    C. Clarify
    D. Enlighten
    Answer: A


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SUCCINCT

    A. Polite
    B. Wordy
    C. Blunt
    D. Lengthy
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RAMPAGE

    A. Calm
    B. Frenzy
    C. Order
    D. Harmony
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CRIPPLE

    A. Capacitate
    B. Hamstring
    C. Debilitate
    D. Paralyze
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: COBBLE

    A. Fabricate
    B. Synthesize
    C. Ruin
    D. Mill
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: COMPLACENT

    A. Gratified
    B. Conceited
    C. Pleased
    D. Discontented
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OMINOUS

    A. Perilous
    B. Auspicious
    C. Gloomy
    D. Apocalyptic
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FAUX

    A. Counterfeit
    B. Ersatz
    C. Authentic
    D. Factitious
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ESCHEW

    A. Embrace
    B. Related
    C. Keep
    D. Renounce
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DUBIOUS

    A. Trustworthy
    B. Aboveboard
    C. Fishy
    D. Unobscure
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ADROIT

    A. Clumsy
    B. Deft
    C. Inept
    D. Trigger
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMPREGNABLE

    A. Indestructible
    B. Destructible
    C. Giddy
    D. Fitful
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CELIBATE

    A. Promiscuous
    B. Chaste
    C. Loose
    D. Dissipated
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OUTMANOEUVRE

    A. Bypass
    B. Outflank
    C. Circumvent
    D. Surrender
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RECOIL

    A. Demur
    B. Reel
    C. Dodge
    D. Steady
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: QUINTESSENCE

    A. Exemplar
    B. Exteriority
    C. Epitome
    D. Escape
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DEFIANCE

    A. Cartel
    B. Brazenness
    C. Cowardice
    D. Revolt
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VOCIFEROUS

    A. Nonvocal
    B. Clamorous
    C. Distract
    D. Boisterous
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COHORT

    A. Adherent
    B. Adversary
    C. Antagonist
    D. Foe
    Answer: A


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SPORADIC

    A. Dependable
    B. Desultory
    C. Systematic
    D. Methodical
    Answer: B


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMBLEMATIC

    A. Eccentric
    B. Rare
    C. Literal
    D. Symptomatic
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SLUGGISH

    A. Lively
    B. Slack
    C. Spirited
    D. Alert
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SKULDUGGERY

    A. Ingenuousness
    B. Guilelessness
    C. Chicanery
    D. Artlessness
    Answer: C


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ATTUNE

    A. Disarrange
    B. Accustom
    C. Conform
    D. Acclimatize
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LUCRATIVE

    A. Remunerative
    B. Unprofitable
    C. Bankable
    D. Fatness
    Answer: B


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INCARCERATE

    A. Slough
    B. Cage
    C. Cease
    D. Detain
    Answer: C


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AVARICE

    A. Philanthropy
    B. Cupidity
    C. Frugality
    D. Covetousness
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ARRAIGN

    A. Incriminate
    B. Summon
    C. Indict
    D. Exculpate
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: AMBUSH

    A. Camouflage
    B. Frankness
    C. Deception
    D. Artifice
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONTRABAND

    A. Decreed
    B. Enjoined
    C. Judicial
    D. Verboten
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMPREGNABLE

    A. Eroding
    B. Unstable
    C. Invincible
    D. Decaying
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: QUIP

    A. Flattery
    B. Banter
    C. Mush
    D. Laud
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RECTITUDE

    A. Slyness
    B. Guile
    C. Deceit
    D. Integrity
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SERVILE

    A. Craven
    B. Abject
    C. Aggressive
    D. Ignoble
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RANCOR

    A. Sympathy
    B. Spleen
    C. Animus
    D. Spite
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PRESAGE

    A. Foretoken
    B. Determine
    C. Warning
    D. Augury
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: REPRISAL

    A. Avenging
    B. Retaliation
    C. Pardon
    D. Counterstroke
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RAZE

    A. Zap
    B. Capsize
    C. Delete
    D. Restore
    Answer: D


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMBEZZLE

    A. Return
    B. Reimburse
    C. Defalcate
    D. Compensate
    Answer: C


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VENAL

    A. Uncorrupt
    B. Ethical
    C. Upright
    D. Mercenary
    Answer: D


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: AGAPE

    A. Awestruck
    B. Apathetic
    C. Indifferent
    D. Unconcerned
    Answer: A


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EXTOL

    A. Debase
    B. Eulogize
    C. Castigate
    D. Condemn
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ENFEEBLE

    A. Allow
    B. Energize
    C. Invigorate
    D. Prostrate
    Answer: D


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROFLIGACY

    A. Absurdity
    B. Frugality
    C. Amenity
    D. Dissipation
    Answer: B


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DELINQUENT

    A. Criminal
    B. Tardy
    C. Responsible
    D. Shabby
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SEMBLANCE

    A. Pretence
    B. Concrete
    C. Facade
    D. Veneer
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONUNDRUM

    A. Axiom
    B. Enigma
    C. Front
    D. Mystery
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CRESCENDO

    A. Ascension
    B. Crest
    C. Escalation
    D. Nadir
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EERILY

    A. Unnervingly
    B. Pleasantly
    C. Invitingly
    D. Gracefully
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISGRUNTLE

    A. Please
    B. Resentful
    C. Soothe
    D. Aid
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EXPEDIENCY

    A. Wired
    B. Ready
    C. Complete
    D. Contrivance
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: AMBIVALENT

    A. Unequivocal
    B. Vacillating
    C. Resolved
    D. Sure
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SUBVERT

    A. Sustain
    B. Uphold
    C. Capsize
    D. Perpetuate
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Confidant

    A. Foe
    B. Crony
    C. Adherent
    D. Acquaintance
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DODGY

    A. Evasive
    B. Knavish
    C. Guileful
    D. Well-Intended
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CUSHION

    A. Exacerbate
    B. Fender
    C. Bumper
    D. Bolster
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RAPACIOUS

    A. Covetous
    B. Avaricious
    C. Satisfied
    D. Furious
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OBFUSCATE

    A. Muddle
    B. Explicate
    C. Baffle
    D. Perplex
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FLIPPANT

    A. Reverent
    B. Serious
    C. Frivolous
    D. Mannerly
    Answer: C


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISENCHANTMENT

    A. Contentedness
    B. Boon
    C. Euphoria
    D. Cynicism
    Answer: D


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FORMIDABLE

    A. Feeble
    B. Daunting
    C. Trivial
    D. Nice
    Answer: B


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: NEFARIOUS

    A. Horrible
    B. Virtuous
    C. Kind
    D. Worthy
    Answer: A


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SUNDRY

    A. Individual
    B. Dissimilar
    C. Divers
    D. Sole
    Answer: C


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VANTAGE

    A. Mastery
    B. Misfortune
    C. Utility
    D. Gratification
    Answer: B


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TRIVIALIZE

    A. Conceal
    B. Underestimate
    C. Deprecate
    D. Belittle
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROTRACT

    A. Prolongate
    B. Procrastinate
    C. Elongate
    D. Expedite
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EMANATE

    A. Emerge
    B. Withdraw
    C. Exude
    D. Radiate
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EXTRAPOLATE

    A. Doubt
    B. Assume
    C. Foresee
    D. Theorize
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BELLIGERENCE

    A. Antagonism
    B. Agreeable
    C. Spiffy
    D. Dandy
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RHETORIC

    A. Ephemerality
    B. Pithiness
    C. Oratory
    D. Conciseness
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TRUMPED

    A. Debt
    B. Asset
    C. Stupidity
    D. Fail
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STARK

    A. Covered
    B. Indefinite
    C. Clothed
    D. Abrupt
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMBRACE

    A. Shun
    B. Give
    C. Enfold
    D. Push Away
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CARNAGE

    A. Peace
    B. Warfare
    C. Offing
    D. Blitz
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BUTTRESS

    A. Strut
    B. Weaken
    C. Pier
    D. Abutment
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: THRONG

    A. Populous
    B. Cramped
    C. Imprecise
    D. Huddled
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONFRONTATIONAL

    A. Adversarial
    B. Passive
    C. Truculent
    D. Pugnacious
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BYGONE

    A. Oldfangled
    B. Defunct
    C. Existent
    D. Archaic
    Answer: C


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SCRUTINY

    A. Glance
    B. Perlustration
    C. Neglect
    D. Ignorance
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PERJURE

    A. Forswear
    B. Attest
    C. Avow
    D. Endorse
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DENOUEMENT

    A. Onset
    B. Genesis
    C. Commencement
    D. Epilogue
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMBATTLED

    A. Respite
    B. Death
    C. Crenelated
    D. Hiatus
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CAVEAT

    A. Consonance
    B. Monition
    C. Chime
    D. Harmony
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: JETTISON

    A. Assert
    B. Abdicate
    C. Maroon
    D. Slough
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BELLICOSE

    A. Combative
    B. Battleful
    C. Pugnacious
    D. Pacifistic
    Answer: D


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ECLECTIC

    A. Heterogeneous
    B. Extensive
    C. Dogmatic
    D. Selective
    Answer: C


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TORRID

    A. Damp
    B. Tropic
    C. Sultry
    D. Parched
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ACCUSATION

    A. Imputation
    B. Commendation
    C. Assertion
    D. Incrimination
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SOPORIFIC

    A. Upsetting
    B. Invigorating
    C. Stimulating
    D. Calmative
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INSATIABLE

    A. Unquenchable
    B. Fulfilled
    C. Blockage
    D. Praise
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: UNNERVE

    A. Explain
    B. Daunt
    C. Soothe
    D. Placate
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: KERFUFFLE

    A. Doldrums
    B. Tranquility
    C. Fracas
    D. Imperturbation
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMBARGO

    A. Sufferance
    B. Sanction
    C. Interdict
    D. Endorsement
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DISPARAGE

    A. Belittle
    B. Denigrate
    C. Trivialize
    D. Flatter
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RUE

    A. Lament
    B. Praise
    C. Mourn
    D. Repine
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RAPPORT

    A. Incompatibility
    B. Affinity
    C. Empathy
    D. Sympathy
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MYRIAD

    A. Untold
    B. Multitudinous
    C. Heaping
    D. Bounded
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STINT

    A. Consignment
    B. Stagnation
    C. Quota
    D. Chore
    Answer: B


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COBBLE

    A. Ruin
    B. Abandon
    C. Forge
    D. Daunt
    Answer: C


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: NASCENT

    A. Wilting
    B. Drooping
    C. Withering
    D. Incipient
    Answer: D


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HIPSTER

    A. Bohemian
    B. Complaisant
    C. Indulgent
    D. Clement
    Answer: A


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MORASS

    A. Organization
    B. Labyrinth
    C. Framework
    D. Symmetry
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VEHEMENT

    A. Meek
    B. Impotent
    C. Frantic
    D. Lethargic
    Answer: C


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: UNDERPIN

    A. Dismantle
    B. Derive
    C. Hinge
    D. Prop
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AGOG

    A. Fervent
    B. Enthusiastic
    C. Avid
    D. Incurious
    Answer: D


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RAUCOUS

    A. Gruff
    B. Subdued
    C. Hoarse
    D. Stertorous
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: QUIRKY

    A. Bizarre
    B. Odd
    C. Freakish
    D. Conventional
    Answer: D


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: COMMUTE

    A. Airing
    B. Drive
    C. Lengthen
    D. Ramble
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GRAPPLE

    A. Clasp
    B. Be Immune
    C. Dodge
    D. Cancel
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FLAK

    A. Sycophancy
    B. Flattery
    C. Hokum
    D. Brickbat
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VIABLE

    A. Quixotic
    B. Chimerical
    C. Doable
    D. Unfeasible
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMPHATIC

    A. Impotent
    B. Dogmatic
    C. Obscure
    D. Inexact
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TAWDRY

    A. Sophisticated
    B. Blatant
    C. Switched off
    D. Blase
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VERBOSE

    A. Succinct
    B. Bombastic
    C. Circumlocutory
    D. Gabby
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FUMBLE

    A. Flub
    B. Botch
    C. Succeed
    D. Bollix
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RETICENT

    A. Taciturn
    B. Hesitant
    C. Bashful
    D. Extroverted
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SQUANDER

    A. Lavish
    B. Hoard
    C. Dissipate
    D. Blow
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: REBUFF

    A. Inclusion
    B. Reprimand
    C. Snub
    D. Rebuke
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ALLURE

    A. Resentment
    B. Charisma
    C. Aversion
    D. Denial
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: WRANGLING

    A. Quibble
    B. Concur
    C. Coadjute
    D. Accede
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ABSCOND

    A. Endure
    B. Abide
    C. Yield
    D. Hightail
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HOARY

    A. Unseasoned
    B. Neoteric
    C. Antiquated
    D. Callow
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SYNCRETISM

    A. Demarcation
    B. Amalgamation
    C. Severance
    D. Autopsy
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OBSEQUIOUS

    A. Assertive
    B. Beggarly
    C. Complacent
    D. Differential
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SLY

    A. Canny
    B. Impish
    C. Roguish
    D. Inept
    Answer: D


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: UBIQUITOUS

    A. Inescapable
    B. Pervasive
    C. Rare
    D. Ubiquitary
    Answer: C


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PENCHANT

    A. Predilection
    B. Antipathy
    C. Affinity
    D. Proclivity
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ECCENTRIC

    A. Familiar
    B. Erratic
    C. Bizarre
    D. Idiosyncratic
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INNATE

    A. Brood
    B. Ruminate
    C. Inbred
    D. Meditated
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PERNICIOUS

    A. Amiable
    B. Malign
    C. Innocuous
    D. Benign
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BURGEON

    A. Proliferate
    B. Shrivel
    C. Desiccate
    D. Atrophy
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMANATION

    A. Excrescence
    B. Protuberance
    C. Outgrowth
    D. Concomitant
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BEFUDDLE

    A. Dilate
    B. Perplexed
    C. Explicate
    D. Untangle
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EFFACE

    A. Blot Out
    B. Obliterate
    C. Reenact
    D. Veil
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DEFACE

    A. Bedeck
    B. Vandalize
    C. Sully
    D. Dilapidate
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: COUTH

    A. Jaded
    B. Blase
    C. Disenchanted
    D. Naive
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PAUCITY

    A. Rarity
    B. Affluence
    C. Sparseness
    D. Paltrinessstar
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PESTER

    A. Soothe
    B. Beleaguer
    C. Hound
    D. Importune
    Answer: A


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DRUBBING

    A. Triumph
    B. Bludgeoning
    C. Depressed
    D. Amble
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LETHAL

    A. Salutary
    B. Propitious
    C. Homicidal
    D. Wholesome
    Answer: C


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: AFFABLE

    A. Benign
    B. Uncivilized
    C. Grouchy
    D. Surly
    Answer: A


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SANGUINE

    A. Ending
    B. Gloomy
    C. Pallid
    D. Buoyant
    Answer: D


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: WHIM

    A. Fact
    B. Vagary
    C. Gospel
    D. Certitude
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PRELUDE

    A. Epilogue
    B. Harbinger
    C. Overture
    D. Herald
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DAWDLE

    A. Dissuade
    B. Stroll
    C. Hasten
    D. Tarry
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: NIGGARD

    A. Chintzy
    B. Bounteous
    C. Closefisted
    D. Parsimonious
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PERVERT

    A. Eulogize
    B. Distort
    C. Subvert
    D. Garble
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OBVERSE

    A. Antipode
    B. Negative
    C. Verso
    D. Antithesis
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SQUANDER

    A. gather
    B. cagey
    C. dissipate
    D. incongruous
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PREDICAMENT

    A. quandary
    B. closure
    C. heady
    D. revert
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BEFITTING

    A. unseemly
    B. felicitous
    C. difficulty
    D. muddle
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TRANSGRESSION

    A. submission
    B. downsize
    C. compatible
    D. infringement
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CANDOUR

    A. deception
    B. sincerity
    C. artifice
    D. erratic
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SPURN

    A. despise
    B. scorn
    C. venerate
    D. estuary
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SUCCUMB

    A. acquiesce
    B. capitulate
    C. conquer
    D. disintegrate
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ASTUTE

    A. shrewd
    B. joust
    C. imbecile
    D. modish
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ANNUL

    A. revoke
    B. abrogate
    C. revoke
    D. legalize
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ALACK

    A. alas
    B. spindle
    C. squall
    D. glory
    Answer: D


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RECOURSE

    A. hindrance
    B. providential
    C. enthuse
    D. resort
    Answer: D


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROPITIOUS

    A. unfavorable
    B. opportune
    C. interpose
    D. platen
    Answer: B


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISCONTENT

    A. corrigible
    B. vexation
    C. gild
    D. contentedness
    Answer: B


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: APPROBATE

    A. repudiate
    B. tinge
    C. endorse
    D. pledge
    Answer: C


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CLEMENCY

    A. indulgence
    B. stymie
    C. distend
    D. forbearance
    Answer: D


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VAGARY

    A. certainty
    B. crotchet
    C. caper
    D. vision
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MULTIFARIOUS

    A. assorted
    B. intrude
    C. homogenous
    D. portico
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ALLAY

    A. assuage
    B. aggravate
    C. mollify
    D. explicate
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EQUIVOCAL

    A. determined
    B. problematic
    C. muddled
    D. obscurestar
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ENUNCIATE

    A. propound
    B. conceal
    C. outwit
    D. dogged
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DRUBBING

    A. Triumph
    B. Bludgeoning
    C. Depressed
    D. Amble
    Answer: B


2.Choose the word meaning SIMILAR to the word: LETHAL

    A. Salutary
    B. Propitious
    C. Homicidal
    D. Wholesome
    Answer: C


3.Choose the word meaning SIMILAR to the word: AFFABLE

    A. Benign
    B. Uncivilized
    C. Grouchy
    D. Surly
    Answer: A


4.Choose the word meaning SIMILAR to the word: SANGUINE

    A. Ending
    B. Gloomy
    C. Pallid
    D. Buoyant
    Answer: D


5.Choose the word meaning SIMILAR to the word: WHIM

    A. Fact
    B. Vagary
    C. Gospel
    D. Certitude
    Answer: B


6.Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PRELUDE

    A. Epilogue
    B. Harbinger
    C. Overture
    D. Herald
    Answer: A


7.Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DAWDLE

    A. Dissuade
    B. Stroll
    C. Hasten
    D. Tarry
    Answer: C


8.Choose the word meaning OPPOSITE to the word: NIGGARD

    A. Chintzy
    B. Bounteous
    C. Closefisted
    D. Parsimonious
    Answer: B


9.Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PERVERT

    A. Eulogize
    B. Distort
    C. Subvert
    D. Garble
    Answer: A


10.Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OBVERSE

    A. Antipode
    B. Negative
    C. Verso
    D. Antithesis
    Answer: C


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GRAPPLE

    A. Clasp
    B. Be Immune
    C. Dodge
    D. Cancel
    Answer: A


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FLAK

    A. Sycophancy
    B. Flattery
    C. Hokum
    D. Brickbat
    Answer: D


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VIABLE

    A. Quixotic
    B. Chimerical
    C. Doable
    D. Unfeasible
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMPHATIC

    A. Impotent
    B. Dogmatic
    C. Obscure
    D. Inexact
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TAWDRY

    A. Sophisticated
    B. Blatant
    C. Switched off
    D. Blase
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VERBOSE

    A. Succinct
    B. Bombastic
    C. Circumlocutory
    D. Gabby
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FUMBLE

    A. Flub
    B. Botch
    C. Succeed
    D. Bollix
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RETICENT

    A. Taciturn
    B. Hesitant
    C. Bashful
    D. Extroverted
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SQUANDER

    A. Lavish
    B. Hoard
    C. Dissipate
    D. Blow
    Answer: B


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: REBUFF

    A. Inclusion
    B. Reprimand
    C. Snub
    D. Rebuke
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DAMPEN

    A. brighten
    B. corral
    C. diminish
    D. grout
    Answer: C


Q2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PALPABLE

    A. improbable
    B. detectable
    C. obscure
    D. halcyon
    Answer: B


Q3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ENIGMA

    A. corbel
    B. enthuse
    C. conundrum
    D. chastise
    Answer: C


Q4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROTRACTED

    A. chasten
    B. insidious
    C. crackle
    D. stretched
    Answer: D


Q5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SLAPDASH

    A. haphazard
    B. chary
    C. prudent
    D. accurate
    Answer: A


Q6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CALIBRATE

    A. readjust
    B. disorganise
    C. porch
    D. piccolo
    Answer: B


Q7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DISSONANT

    A. irreconcilable
    B. irregular
    C. concordant
    D. dissentient
    Answer: C


Q8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: COAGULATE

    A. Consolidate
    B. Dissolve
    C. Coalesce
    D. Clabber
    Answer: B


Q9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CATAPULT

    A. Stationary
    B. Propel
    C. Launch
    D. Gentry
    Answer: A


Q10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DELINEATE

    A. Portray
    B. Interact
    C. Distort
    D. Fruition
    Answer: C


Q11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ANTIQUATED

    A. reshuffle
    B. lemming
    C. superannuated
    D. mirth
    Answer: C


Q12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EXTRAPOLATE

    A. doubt
    B. envision
    C. Persistence
    D. mistrial
    Answer: B


Q13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SCAREMONGER

    A. provost
    B. ordain
    C. infuriate
    D. pessimist
    Answer: D


Q14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ATROPHY

    A. diminution
    B. ascent
    C. inimical
    D. flicker
    Answer: A


Q15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DIMINUTIVE

    A. immense
    B. compact
    C. dastardly
    D. induct
    Answer: B


Q16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OUTRAGEOUS

    A. contemptible
    B. scurrilous
    C. delightful
    D. scandalous
    Answer: C


Q17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OSTENSIBLY

    A. improbably
    B. superficially
    C. incorporeal
    D. shingle
    Answer: A


Q18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RHETORIC

    A. conciseness
    B. eloquence
    C. expression
    D. elocution
    Answer: A


Q19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: UNTRAMMELLED

    A. rampant
    B. unrestricted
    C. unbounded
    D. restricted
    Answer: D


Q20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RETALIATORY

    A. rewarding
    B. vindictive
    C. punitory
    D. rancorous
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word:ALOOF

    A. Friendly
    B. Concerned
    C. Compassionate
    D. Detached
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word:ADAMANT

    A. Unshakeable
    B. Unsure
    C. Pliant
    D. Flexible
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word:CONVENTION

    A. Discord
    B. Strangeness
    C. Custom
    D. Disagreement
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word:DIVULGE

    A. Conceal
    B. Publish
    C. Suppress
    D. Withhold
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word:MUNDANE

    A. Boring
    B. Extraordinary
    C. Imaginative
    D. Abnormal
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: IMPLODE

    A. Collapse
    B. Shatter
    C. Explode
    D. Founder
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:INCURSION

    A. Raid On
    B. Invasion Of
    C. Foray Into
    D. Retreat
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:PLACID

    A. Unexcitable
    B. Excitable
    C. Imperturbable
    D. Tranquil
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:SKEPTIC

    A. Scoffer
    B. Doubter
    C. Believer
    D. Questioner
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:TREMULOUS

    A. Wavering
    B. Unsteady
    C. Trembling
    D. Steady
    Answer: D


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMULATE

    A. Neglect
    B. Imitate
    C. Spurn
    D. Reject
    Answer: B


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word:DIGRESSION

    A. Deviation
    B. Abide
    C. Similarity
    D. Accord
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word:SUBSTANTIATE

    A. Veto
    B. Contradict
    C. Authenticate
    D. Discredit
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word:ACCRUE

    A. Lessen
    B. Spend
    C. Disperse
    D. Arise
    Answer: D


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word:AMIABLE

    A. Affable
    B. Aloof
    C. Hostile
    D. Unfriendly
    Answer: A


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VISCOUS

    A. Adhesive
    B. Watery
    C. Gummy
    D. Tacky
    Answer: B


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:AMULET

    A. Fetish
    B. Charm
    C. Curse
    D. Talisman
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:FISSURE

    A. Crevice
    B. Opening
    C. Slit
    D. Barricade
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:INSINUATE

    A. Suggest
    B. Intimate
    C. Conceal
    D. Imply
    Answer: C


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:MALINGER

    A. Attention
    B. Dodge
    C. Shirk
    D. Loaf
    Answer: A

Q1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: APPELLATION

    A. Designation
    B. Unknown
    C. Secret
    D. Nameless
    Answer: A


Q2. Choose the word meaning SIMILAR to the word:SPAR

    A. Engage
    B. Comply
    C. Agree
    D. Fight
    Answer: D


Q3. Choose the word meaning SIMILAR to the word:ATROCIOUS

    A. Admirable
    B. Barbaric
    C. Kindly
    D. Inoffensive
    Answer: B


Q4. Choose the word meaning SIMILAR to the word:SHIRK

    A. Take On
    B. Confront
    C. Evade
    D. Scrutinize
    Answer: C


Q5. Choose the word meaning SIMILAR to the word:LEERY

    A. Wary
    B. Naive
    C. Certain
    D. Sure
    Answer: A


Q6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SNEER

    A. Jeer
    B. Praise
    C. Ridicule
    D. Scorn
    Answer: B


Q7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:REDRESS

    A. Correct
    B. Amend
    C. Blighted
    D. Remedy
    Answer: C


Q8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:CONCOMITANT

    A. Collateral
    B. Accompanying
    C. Attendant
    D. Unrelated
    Answer: D


Q9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:PORTEND

    A. Foretell
    B. Presage
    C. Oblivious
    D. Prophesy
    Answer: C


Q10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:EVANESCE

    A. Materialize
    B. Disappear
    C. Fade
    D. Dissipate
    Answer: A


Q11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: WADE

    A. Paddle
    B. Avoid
    C. Dodge
    D. Conclude
    Answer: A


Q12. Choose the word meaning SIMILAR to the word:SLEAZE

    A. Cleanliness
    B. Cheapness
    C. Morality
    D. Sterility
    Answer: B


Q13. Choose the word meaning SIMILAR to the word:CHARADE

    A. Truth
    B. Reality
    C. Honesty
    D. Farce
    Answer: D


Q14. Choose the word meaning SIMILAR to the word:

    A. Abandon
    B. Adopt
    C. Assume
    D. Accept
    Answer: A


Q15. Choose the word meaning SIMILAR to the word:DENIZEN

    A. Foreigner
    B. Inhabitant
    C. Alien
    D. Vagabond
    Answer: B


Q16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TENABLE

    A. Supportable
    B. Defendable
    C. Indefensible
    D. Justifiable
    Answer: C


Q17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:ACCOLADE

    A. Commendation
    B. Tribute
    C. Acclaim
    D. Criticism
    Answer: D


Q18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:FILLIP

    A. Encouragement
    B. Stimulant
    C. Curb
    D. Boost
    Answer: C


Q19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:EXTANT

    A. Enduring
    B. Non-Existent
    C. Abiding
    D. Undestroyed
    Answer: B


Q20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:UNPALATABLE

    A. Tasty
    B. Uninviting
    C. Unsavory
    D. Unappealing
    Answer: A

Q1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROBITY

    A. Corruption
    B. Integrity
    C. Untrustworthiness
    D. Partiality
    Answer: B


Q2. Choose the word meaning SIMILAR to the word:EDGY

    A. Composed
    B. Calm
    C. Anxious
    D. Nerveless
    Answer: C


Q3. Choose the word meaning SIMILAR to the word:DEIFY

    A. Demonize
    B. Dishonor
    C. Degrade
    D. Worship
    Answer: B


Q4. Choose the word meaning SIMILAR to the word:VOLANT

    A Wingless
    B Grounded
    C Aerial
    D Slow
    Answer: C


Q5. Choose the word meaning SIMILAR to the word:ABDICATE

    A. Defend
    B. Abandon
    C. Assert
    D. Remain
    Answer: D


Q6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VACUOUS

    A. Expressive
    B. Blank
    C. Vacant
    D. Expressionless
    Answer: A


Q7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:ECHELON

    A. Grade
    B. Unemployment
    C. Step
    D. Rung
    Answer: C


Q8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:TUTELAGE

    A. Training
    B. Guidance
    C. Ignorance
    D. Custody
    Answer: B


Q9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:BANAL

    A. Hackneyed
    B. Ordinary
    C. Trite
    D. Original
    Answer: A


Q10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:PIQUE

    A. Delight
    B. Stimulate
    C. Arouse
    D. Provoke
    Answer: D


Q11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PANOPLY

    A. Concealment
    B. Array
    C. Cover
    D. Modesty
    Answer: B


Q12. Choose the word meaning SIMILAR to the word:IMPERIL

    A. Assist
    B. Guard
    C. Endanger
    D. Aid
    Answer: C


Q13. Choose the word meaning SIMILAR to the word:PRIVY

    A. Unconcealed
    B. Confidential
    C. Public
    D. Known
    Answer: D


Q14. Choose the word meaning SIMILAR to the word:TRIBULATION

    A. Delight
    B. Comfort
    C. Anxiety
    D. Oppurtunity
    Answer: C


Q15. Choose the word meaning SIMILAR to the word:FALLACY

    A. Evidence
    B. Frankness
    C. Truth
    D. Misbelief
    Answer: B


Q16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EMULATE

    A. Disregard
    B. Imitate
    C. Echo
    D. Follow
    Answer: A


Q17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:IMMACULATE

    A. Speckless
    B. Spotless
    C. Grubby
    D. Pristine
    Answer: B


Q18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:CAPER

    A. Prance
    B. Seriousness
    C. Dance
    D. Frolic
    Answer: C


Q19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:LEWD

    A. Clean
    B. Vulgar
    C. Crude
    D. Smutty
    Answer: D


Q20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:GOAD

    A. Incite
    B. Spur
    C. Provoke
    D. Discourage
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: JARRING

    A. Discordant
    B. Consent
    C. Harmonize
    D. Accord
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ABASH

    A. Soothe
    B. Calm
    C. Humiliate
    D. Enlighten
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SACK

    A. Hire
    B. Engage
    C. Employ
    D. Terminate
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GALLING

    A. Cheering
    B. Bothersome
    C. Pleasing
    D. Soothing
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: KINSHIP

    A. Dislike
    B. Hostility
    C. Relatedness
    D. Animosity
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CACHET

    A. Status
    B. Distinction
    C. Prestige
    D. Worthlessness
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LACKLUSTER

    A. Enthusiastic
    B. Unimaginative
    C. Bland
    D. Humdrum
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:WADE

    A. Attack
    B. Dodge
    C. Set upon
    D. Launch oneself at
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:MAELSTROM

    A. Placidity
    B. Pandemonium
    C. Tumult
    D. Bedlam
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:FACILE

    A. Simplistic
    B. Exterior
    C. Analytical
    D. Peripheral
    Answer: C


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MALINGER

    A. Meet
    B. Do
    C. Shirk
    D. Face
    Answer: C


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word:UNVIABLE

    A. Achievable
    B. Impractical
    C. Doable
    D. Attainable
    Answer: B


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word:LOPSIDED

    A. Balanced
    B. Level
    C. Even
    D. Asymmetrical
    Answer: D


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VYING

    A. Rival
    B. Assist
    C. Support
    D. Help
    Answer: A


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word:PORTEND

    A. Promising
    B. Oblivious
    C. Presage
    D. Unfamiliar
    Answer: C


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ENAMOR

    A. Charm
    B. Offend
    C. Enchant
    D. Fascinate
    Answer: B


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:MAZE

    A. Tangle
    B. Puzzle
    C. Harmonize
    D. Labyrinth
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:REBATE

    A. Discount
    B. Reduction
    C. Repayment
    D. Escalation
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:PERVERSE

    A. Accommodating
    B. Contrary
    C. Difficult
    D. Unreasonable
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:LEERY

    A. Uncertain
    B. Distrustful
    C. Unwary
    D. Prudent
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MALINGER

    A. Meet
    B. Do
    C. Shirk
    D. Face
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word:UNVIABLE

    A. Achievable
    B. Impractical
    C. Doable
    D. Attainable
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word:LOPSIDED

    A. Balanced
    B. Level
    C. Even
    D. Asymmetrical
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VYING

    A. Rival
    B. Assist
    C. Support
    D. Help
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word:PORTEND

    A. Promising
    B. Oblivious
    C. Presage
    D. Unfamiliar
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ENAMOR

    A. Charm
    B. Offend
    C. Enchant
    D. Fascinate
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:MAZE

    A. Tangle
    B. Puzzle
    C. Harmonize
    D. Labyrinth
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:REBATE

    A. Discount
    B. Reduction
    C. Repayment
    D. Escalation
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:PERVERSE

    A. Accommodating
    B. Contrary
    C. Difficult
    D. Unreasonable
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:LEERY

    A. Uncertain
    B. Distrustful
    C. Unwary
    D. Prudent
    Answer: C


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MUTABLE

    A. Fluctuating
    B. Constant
    C. Uniform
    D. Invariable
    Answer: A


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INCONGRUOUS

    A. Harmonious
    B. Appropriate
    C. Corresponding
    D. Discordant
    Answer: D


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CEDE

    A. Oppose
    B. Gain
    C. Surrender
    D. Keep
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SUBVERSIVE

    A. Central
    B. Inflammatory
    C. Obedient
    D. Loyal
    Answer: B


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SATIRIZE

    A. Glory
    B. Praise
    C. Applause
    D. Ridicule
    View Answer
    Answer: D


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INCULCATE

    A. Neglect
    B. Implant
    C. Engender
    D. Produce
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:PETULANT

    A. Sulkiness
    B. Pique
    C. Pleasant
    D. Impatience
    Answer: C


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:WARP

    A. Buckle
    B. Straighten
    C. Bend
    D. Distort
    Answer: B


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:FRUGAL

    A. Extravagant
    B. Provoke
    C. Spur
    D. Prick
    Answer: A


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:CALLOUS

    A. Hard
    B. Compassionate
    C. Uncaring
    D. Cold
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CACKLE

    A. Chatter
    B. Moan
    C. Blubber
    D. Lament
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EBB

    A. Wane
    B. Degenerate
    C. Intensify
    D. Atrophy
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ENSCONCE

    A. Confuse
    B. Destroy
    C. Forget
    D. Stash
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INNOXIOUS

    A. Damaging
    B. Bad
    C. Gentle
    D. Harmful
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SACRAMENT

    A. Ritual
    B. Break
    C. Neglect
    D. Denial
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:BABBLE

    A. Prattle
    B. Be silent
    C. Rattle on
    D. Gabble
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:UNFLUSTERED

    A. Troubled
    B. Unconcerned
    C. Tranquil
    D. Placid
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:TABOO

    A. Non- Acceptance
    B. Veto
    C. Proscription
    D. Allowed
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:YEARN

    A. Desire
    B. Crave
    C. Despise
    D. Covet
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: IDIOSYNCRASY

    A. Characteristic
    B. Usualness
    C. Specialty
    D. Feature
    Answer: B


11. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LABYRINTHINE

    A. Easy
    B. Simple
    C. Convoluted
    D. Straightforward
    Answer: C


12. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BAFFLING

    A. Enigmatic
    B. Clear
    C. Comprehensible
    D. Ostensible
    Answer: A


13. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RABBLE

    A. Elites
    B. Aristocratic
    C. The Populace
    D. Noble Group
    Answer: C


14. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DAUNTING

    A. Stimulating
    B. Affable
    C. Emboldening
    D. Overawe
    Answer: D


15. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OBDURACY

    A. Indefiniteness
    B. Intransigence
    C. Infirmity
    D. Instability
    Answer: B


16. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EAVESDROP

    A. Neglect
    B. Listen In
    C. Overhear
    D. Snoop
    Answer: A


17. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CABAL

    A. Individual
    B. Clique
    C. Faction
    D. Coterie
    Answer: A


18. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:QUAGMIRE

    A. Predicament
    B. Muddle
    C. Entanglement
    D. Solution
    Answer: D


19. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:NAIVE

    A. Unsophisticated
    B. Artless
    C. Mature
    D. Ingenuous
    Answer: C


20. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:IDEOLOGUE

    A. Believer
    B. Antagonist
    C. Adherent
    D. Backer
    Answer: B


Related Articles
November 2019 Important Current Affiars