Current Affairs - Vocabulary - SPLessons

Current Affairs October 2019 Vocabulary Quiz

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Current Affairs October 2019 Vocabulary Quiz

shape Introduction

A Newspaper is a printed or online publication that provides readers with news and articles i.e. the current affairs of a country and the world. SPLessons has made an effort to provide a comprehensive list of commonly used words in newspaper articles and editorials. Current Affairs October 2019 Vocabulary Quiz provides the readers with a collection of useful vocabulary for newspapers. And this Vocabulary Quiz will help in the Competitive Exams like IBPS, RBI Grade B, SBI PO, RRB and other banking examinations.


shape Quiz

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMOTIVE

    A. Inanimate
    B. Miserable
    C. Prosy
    D. Controversial
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INEBRIATE

    A. Abstemious
    B. Drunken
    C. Straight
    D. Temperate
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SALUBRIOUS

    A. Harmful
    B. Unwholesome
    C. Salutary
    D. Diseased
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONSTERNATION

    A. Trepidation
    B. Composure
    C. Peace
    D. Security
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FESTER

    A. Lessen
    B. Rankle
    C. Amendment
    D. Recover
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HALO

    A. Glory
    B. Aura
    C. Radiance
    D. Shame
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PERIL

    A. Menace
    B. Jeopardy
    C. Security
    D. Hazard
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: OSTRACIZE

    A. Accept
    B. Shun
    C. Repudiate
    D. Reject
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PANDER

    A. Humour
    B. Frustrate
    C. Please
    D. Satisfy
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HEGEMON

    A. Boss
    B. Overlord
    C. Master
    D. Slave
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: APOSTATE

    A. Heretic
    B. Follower
    C. Disciple
    D. Faithful
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMBECILE

    A. Brainy
    B. Intelligent
    C. Genius
    D. Doltish
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HUNCH

    A. Proof
    B. Straighten
    C. Suspicion
    D. Stretch Out
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROFLIGATE

    A. Frugal
    B. Imprudent
    C. Thrifty
    D. Moral
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INNUENDO

    A. Allusion
    B. Expression
    C. Proven
    D. Evidence
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LIBERTINE

    A. Playboy
    B. Philanderer
    C. Puritan
    D. Rake
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ITINERANT

    A. Wandering
    B. Roaming
    C. Peripatetic
    D. Sedentary
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HEDONIST

    A. Sybarite
    B. Ascetic
    C. Sensualist
    D. Voluptuary
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PHILISTINE

    A. Bourgeois
    B. Anti-Intellectual
    C. Cultured
    D. Materialist
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BOHEMIAN

    A. Conformist
    B. Unorthodox
    C. Artistic
    D. Experimental
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: UNEDIFYING

    A. Awful
    B. Edifying
    C. Instructive
    D. Didactic
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: NUANCES

    A. Inaccuracy
    B. Blatancy
    C. Gradation
    D. Imprecision
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONVULSION

    A. Serenity
    B. Consonance
    C. Hierarchy
    D. Turmoil
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SLEIGHT

    A. Adroitness
    B. Clumsiness
    C. Failure
    D. Frankness
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STALEMATE

    A. Headway
    B. Deadlock
    C. Advance
    D. Progress
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ANARCHIC

    A. Disordered
    B. Chaotic
    C. Unruly
    D. Ordered
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: REBUFF

    A. Spurn
    B. Turndown
    C. Accept
    D. Disdain
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BELLIGERENT

    A. Peaceable
    B. Antagonistic
    C. Pugnacious
    D. Bellicose
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INCUMBENT

    A. Binding
    B. Optional
    C. Imperative
    D. Requisite
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: UTOPIA

    A. Paradise
    B. Heaven
    C. Ideal Place
    D. Hell On Earth
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LANGUISH

    A. Cheerful
    B. Thrive
    C. Weaken
    D. Penetration
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: QUALM

    A. Disquiet
    B. Comfort
    C. Agonize
    D. Assurance
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SIDESTEP

    A. Collide
    B. Elude
    C. Wither
    D. Fade
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STRATIFY

    A. Vertible
    B. Decline
    C. Invisible
    D. Layer
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SPURIOUS

    A. Disengage
    B. Invisible
    C. Pseudo
    D. Faultless
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: UNFETTER

    A. Restrain
    B. Sprint
    C. Impartial
    D. Uncanny
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EERIE

    A. Familiar
    B. Impudent
    C. Broad
    D. Sprint
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PANOPTIC

    A. Extensive
    B. Extrication
    C. Invisible
    D. Entrance
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: KNOTTY

    A. Sedative
    B. Broad
    C. Unnatural
    D. Simple
    Answer: D


10. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SLANT

    A. Shirk
    B. Orient
    C. Weaken
    D. Collide
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Cohort

    A. Opposer
    B. Troublesome
    C. Companion
    D. Awkward
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Nix

    A. Acquiesce
    B. Refuse
    C. Destroy
    D. Obviously
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Fillip

    A. Stagnation
    B. Careful
    C. Gladness
    D. Stimulation
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Palpably

    A. Clearly
    B. Almost
    C. Depreciation
    D. Admire
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Vestiges

    A. painful
    B. Trace
    C. Contemporary
    D. Garbage
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Euphemism

    A. Barrier
    B. Joy
    C. Companion
    D. Dysphemism
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Glut

    A. Burdensome
    B. Achieve
    C. Scarcity
    D. Overabundance
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Solace

    A. Torture
    B. Conciliate
    C. Thrifty
    D. Contentment
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Woe

    A. Unrealistic
    B. Happiness
    C. Disappointment
    D. Inclination
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: Revel

    A. Mourn
    B. Unimpressive
    C. Astonishing
    D. Aignificant
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ALCHEMY

    A. Misunderstand
    B. Magic
    C. Emend
    D. Tradition
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMBODY

    A. Embrace
    B. Breach
    C. Truth
    D. Animosity
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FISSURE

    A. FIxation
    B. Rapport
    C. Split
    D. Elude
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FOLKLORE

    A. Insanity
    B. Decline
    C. Invisible
    D. Mythology
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DIALECTIC

    A. Traditional
    B. Illogical
    C. Analytic
    D. Faultless
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VERNACULAR

    A. Restrain
    B. Literary
    C. Impartial
    D. Uncanny
    Answer: B


7. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ECTOMORPH

    A. Sanguine
    B. Impudent
    C. Receptor
    D. Sprint
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HEYDAY

    A. Vigour
    B. Bloom
    C. Invisible
    D. Bottom
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HUBRIS

    A. Culmination
    B. Conceit
    C. Unnatural
    D. Modesty
    Answer: D


10. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DIZZY

    A. Timid
    B. Frivolous
    C. Introvert
    D. Aerial
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EMBROIL

    A. Interpret
    B. Disengage
    C. Explicate
    D. Entangle
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: AUSTERITY

    A. Extravagance
    B. Benevolence
    C. Stringency
    D. Indulgence
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SYNERGY

    A. Teamwork
    B. Discord
    C. Divorce
    D. Separation
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DEBILITATE

    A. Anergy
    B. Enervating
    C. Antipathy
    D. Passivism
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PAEDOPHILE

    A. Normal
    B. Standard
    C. Pervert
    D Regular
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BLIGHT

    A. Embroil
    B. Entangle
    C. Sink
    D. Blessing
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SEETHE

    A. Calm
    B. Rage
    C. Rave
    D. Rant
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CANNY

    A. Shrewd
    B. Foolish
    C. Astute
    D. Prudent
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RECIDIVISM

    A. Regress
    B. Relapse
    C. Reversion
    D. Progress
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EMPIRICAL

    A. Theoretical
    B. Verifiable
    C. Practical
    D. Pragmatic
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STAID

    A. Solemn
    B. Prudent
    C. Capricious
    D. Temeritous
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RAMBUNCTIOUS

    A. Quiet
    B. Blight
    C. Rough
    D. Sedate
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GAUNTLET

    A. Alarmist
    B. Rapport
    C. Dare
    D. Cautious
    Answer: C


4. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: COBBLE

    A. Insanity
    B. Dislodge
    C. Mend
    D. Confront
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CANNIBALISE

    A. Spree
    B. Aground
    C. Intervene
    D. Consume
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RUDDERLESS

    A. Rumpus
    B. Afloat
    C. Bestride
    D. Purposeful
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STRADDLE

    A. Traumatic
    B. Incline
    C. Creepy
    D. Pursue
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ORGY

    A. Cringe
    B. Purge
    C. Mount
    D. Solution
    Answer: B


9. Choose the word meaning SIMILAR to the word: LIMBO

    A. Obscurity
    B. Abstain
    C. Shamble
    D. Verge
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SUFFRAGE

    A. Franchise
    B. Purge
    C. Tyranny
    D. Excess
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CLAMOUR

    A. Assuage
    B. Affirm
    C. Silence
    D. Tumult
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: REASSERT

    A. Disclose
    B. Abdicate
    C. Germane
    D. Legitimate
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PERTINENT

    A. Irrelevant
    B. Germane
    C. Oppose
    D. Shriek
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ENDURE

    A. Advance
    B. Forfeit
    C. Tolerate
    D. Brink
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: POSIT

    A. Farcical
    B. Catalogue
    C. Hypothesize
    D. Division
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AUGUR

    A. Harbinger
    B. Herald
    C. Contraindicate
    D. Risible
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CLING

    A. Fleet
    B. Embrace
    C. Fasten
    D. Detach
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TRANSIENT

    A. Immanent
    B. Temporal
    C. Ephemeral
    D. Affinity
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: COBBLE

    A. Indifferent
    B. Synthesize
    C. Complete
    D. Destroy
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ALOOF

    A. Unresponsive
    B. Familiar
    C. Indifferent
    D. Collapse
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: UMBRAGE

    A. Exasperation
    B. Comfort
    C. Delight
    D. Enjoyment
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COMPLACENT

    A. Concerned
    B. Unsure
    C. Discontent
    D. Triumphant
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: Morph

    A. Stagnate
    B. Maintain
    C. Transform
    D. Preserve
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISDAIN

    A. Flattery
    B. Contempt
    C. Affection
    D. Approval
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OPPRESSION

    A. Democracy
    B. Blessing
    C. Kindness
    D. Abuse
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ESPOUSE

    A. Embrace
    B. Defend
    C. Attack
    D. Maintain
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROXIMATE

    A. Foregone
    B. Forthcoming
    C. Nearby
    D. Imminent
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONVOLUTE

    A. Contort
    B. Explicate
    C. Tangle
    D. Snaking
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SOJOURN

    A. Residence
    B. Vacation
    C. Layover
    D. Go
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INTEMPERATE

    A. Moderate
    B. Excessive
    C. Undue
    D. Inordinate
    Answer: A

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STRADDLE

    A. Brink
    B. Bestride
    C. Sturdy
    D. Incline
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PEEVISH

    A. Affable
    B. Amiable
    C. Cranky
    D. Legitimate
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ARCHETYPE

    A. Epitome
    B. Duplicate
    C. Rigorous
    D. Extravagant
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HERMIT

    A. Advance
    B. Forfeit
    C. Austere
    D. Brink
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CAJOLE

    A. Confident
    B. Flatter
    C. Belittle
    D. Gloomy
    Answer: B


6. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ESPIONAGE

    A. Candid
    B. Herald
    C. Surveillance
    D. Exterior
    Answer: C


7. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MAGNANIMOUS

    A. Bland
    B. Niggardly
    C. Sparkling
    D. Philanthropic
    Answer: D


8. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DIABOLIC

    A. Angelic
    B. Satanic
    C. Ephemeral
    D. Epilogue
    Answer: B


9. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TREPIDATION

    A. Consternation
    B. Relief
    C. Determination
    D. Destroy
    Answer: A


10. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VICACIOUS

    A. Unresponsive
    B. Chirpy
    C. Indifferent
    D. Profound
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RECALCITRANT

    A. Contrary
    B. Manageable
    C. Agreeable
    D. Compliant
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ABERRANT

    A. Usual
    B. Regular
    C. Normal
    D. Atypical
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMMINENT

    A. Distant
    B. Escapable
    C. Looming
    D. Avoidable
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TUMULTUOUS

    A. Boisterous
    B. Calm
    C. Gentle
    D. Mild
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TRAVESTY

    A. Earnestness
    B. Seriousness
    C. Solemnity
    D. Farce
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ENVIABLE

    A. Disadvantageous
    B. Excellent
    C. Privileged
    D. Covetable
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SPURT

    A. Outburst
    B. Commotion
    C. Continuity
    D. Eruption
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: WREAK

    A. Infuriate
    B. Neglect
    C. Inflict
    D. Unleash
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: JEJUNE

    A. Childish
    B. Innocuous
    C. Entertaining
    D. Bland
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AVARICE

    A. Deep
    B. Infinite
    C. Boundless
    D. Complete
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INCARCERATE

    A. Stop
    B. Immure
    C. Cease
    D. Release
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONCOCT

    A. Forget
    B. Wreck
    C. Contrive
    D. Ruin
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HEARKEN

    A. Apprehend
    B. Abstain
    C. Soothe
    D. Lose
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: STAID

    A. Frivolous
    B. Informal
    C. Daring
    D. Sedate
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SUFFRAGE

    A. Tyranny
    B. Attestation
    C. Negation
    D. Abstain
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PECULATE

    A. Give
    B. Defalcate
    C. Pilfer
    D. Defraud
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: NESCIENCE

    A. Denseness
    B. Bewilderment
    C. Cognition
    D. Callowness
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LUGUBRIOUS

    A. Gloomy
    B. Pensive
    C. Sorrowful
    D. Cheerful
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: USURIOUS

    A. Covetous
    B. Generous
    C. Avaricious
    D. Desirous
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: IMPIETY

    A. Godlessness
    B. Heresy
    C. Reverence
    D. Profanity
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OPPRESS

    A. Assist
    B. Comfort
    C. Persecute
    D. Aid
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FACILE

    A. Adroit
    B. Arduous
    C. Complicated
    D. Confusing
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VENERATE

    A. Condemn
    B. Despise
    C. Abhor
    D. Apotheosize
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ASSAIL

    A. Exonerate
    B. Impugn
    C. Uphold
    D. Praise
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BESEECH

    A. Solicit
    B. Command
    C. Refuse
    D. Answer
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROXILITY

    A. Circumlocution
    B. Copiousness
    C. Garrulity
    D. Conciseness
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: TRUCULENT

    A. Barbarous
    B. Antagonistic
    C. Cooperative
    D. Bellicose
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EXASPERATE

    A. Infuriate
    B. Tranquilize
    C. Embitter
    D. Enrage
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FERVENT

    A. Apathetic
    B. Ardent
    C. Ecstatic
    D. Enthusiastic
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AVARICE

    A. Covetousness
    B. Cupidity
    C. Avidity
    D. Philanthropy
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INEXPLICABLE

    A. Intelligible
    B. Impenetrable
    C. Comprehensible
    D. Fathomable
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROFFER

    A. Fight
    B. Hold
    C. Propound
    D. Conceal
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FETE

    A. Work
    B. Mourning
    C. Fiesta
    D. Sobriety
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISPOSITION

    A. Mismanagement
    B. Hatred
    C. Disinclination
    D. Propensity
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RETORT

    A. Quip
    B. Sympathy
    C. Kindness
    D. Request
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AMBUSH

    A. Lurking
    B. Camouflage
    C. Ambuscade
    D. Frankness
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SWOOP

    A. Dive
    B. Plunge
    C. Ascend
    D. Plummet
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RUCKUS

    A. Upheaval
    B. Harmony
    C. Brawl
    D. Fracas
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AFOUL

    A. Faultily
    B. Erringly
    C. Afield
    D. Well
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONFISCATE

    A. Offer
    B. Expropriate
    C. Annex
    D. Impound
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: HECKLE

    A. Applaud
    B. Prudent
    C. Torment
    D. Snicker
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISDAIN

    A. Empathy
    B. Disparage
    C. Extol
    D. Sedate
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONVOLUTE

    A. Alarmist
    B. Rapport
    C. Sympathy
    D. Perplex
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SNEER

    A. Insanity
    B. Dislodge
    C. Snigger
    D. Praise
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EXALT

    A. Denounce
    B. Glorify
    C. Overturn
    D. Boundary
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SUBVERT

    A. Ameliorate
    B. Aground
    C. Overturn
    D. Consume
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BRAZEN

    A. Bold
    B. Incline
    C. Meek
    D. Immodest
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PRECINCT

    A. Cringe
    B. Purge
    C. Mount
    D. Verge
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LURID

    A. Extravagant
    B. Sanguine
    C. Shamble
    D. Verge
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ACIDULOUS

    A. Sarcastic
    B. Luscious
    C. Humble
    D. Close
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TENET

    A. Credo
    B. Skepticism
    C. Unbelief
    D. Reality
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PERIL

    A. Certitude
    B. Certainty
    C. Protection
    D. Jeopardy
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PUGNACIOUS

    A. Laid-Back
    B. Bellicose
    C. Mellow
    D. Lax
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: KNACK

    A. Incapacity
    B. Disinclination
    C. Dexterit
    D. Ineptness
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: POACH

    A. Calm
    B. Frenzy
    C. Order
    D. Harmony
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ACCOLADE

    A. Kudos
    B. Criticism
    C. Award
    D. Approval
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LUNACY

    A. Sense
    B. Absurdity
    C. Folly
    D. Dementia
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STERN

    A. steely
    B. austere
    C. lenient
    D. ascetic
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONDONE

    A. Remits
    B. Overlook
    C. Regard
    D. Allow
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LABYRINTH

    A. Convolution
    B. Line
    C. Intricacy
    D. Entanglement
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RHETORIC

    A. Shy
    B. Eloquence
    C. Quiet
    D. Conciseness
    Answer:B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PARADIGM

    A. Pattern
    B. Atypical
    C. Antithesis
    D. Flashback
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BLOT

    A. Beautify
    B. Grace
    C. Smear
    D. Dignity
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OPPROBRIUM

    A. Dignity
    B. Honour
    C. Pride
    D. Criticism
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OSTENSIBLY

    A. Genuinely
    B. Outwardly
    C. Really
    D. Truly
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ZAP

    A. Dispatch
    B. Erase
    C. Create
    D. Kill
    Answer: C


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DERIDE

    A. Ridicule
    B. Mock
    C. Pillory
    D. Respect
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: VANDALISM

    A. Constructiveness
    B. Destruction
    C. Barbarism
    D. Sabotage
    Answer: A


9. Choose the word meaning SIMILAR to the word: BEHOVE

    A. Beseem
    B. Demand
    C. Be incumbent on
    D. Be pride of
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EDIFICE

    A. Construction
    B. Erosion
    C. Erection
    D. Pile
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: REPUGNANT

    A. Cheerful
    B. Ignorant
    C. Offensive
    D. Agreeable
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RAPTURE

    A. Enchantment
    B. Appease
    C. Agonize
    D. Enigma
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROPITIATE

    A. Incriminate
    B. Placate
    C. Revitalize
    D. Scrorn
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PUERILE

    A. Immature
    B. Tyrannize
    C. Comfort
    D. Celebrated
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OCCULT

    A. Intelligible
    B. Mandarin
    C. Ambiguous
    D. Scrutable
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: NONCHALANT

    A. Sincerity
    B. Vigilant
    C. Impartial
    D. Heedless
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MERCURIAL

    A. Despise
    B. Impudent
    C. Sparkling
    D. Stable
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MUTINOUS

    A. Insurgent
    B. Developed
    C. Complaint
    D. Entrance
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LISTLESS

    A. Elation
    B. Energetic
    C. Gentle
    D. Fierce
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: KNAVE

    A. Dishonest
    B. Paragon
    C. Satisfaction
    D. Isolation
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RENDITION

    A. Counter
    B. Obscurity
    C. Resist
    D. Portrayal
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INFAMY

    A. Honour
    B. Ignominy
    C. Anonymity
    D. Virtue
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SLUMBER

    A. Drowse
    B. Act
    C. Action
    D. Wake
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: RUMBLE

    A. Notoriety
    B. Theory
    C. Echo
    D. Siesta
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONJECTURE

    A. Interpret
    B. Surmise
    C. Certainty
    D. Reality
    Answer: B


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CLAMOUR

    A. Loud
    B. Silence
    C. Din
    D. Tumult
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: BRIDLE

    A. Repress
    B. Leash
    C. Restrain
    D. Release
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SHROUD

    A. Divulge
    B. Layer
    C. Veil
    D. Cover
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EUPHEMISM

    A. Underplaying
    B. Understatement
    C. Substitute
    D. Dysphemism
    Answer: D


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DILIGENT

    A. Assiduous
    B. Casual
    C. Industrious
    D. Hard-Working
    Answer: B

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONUNDRUM

    A. Cheerful
    B. Enigma
    C. Explanatory
    D. Exposition
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PROVOCATIVE

    A. Appease
    B. Exasperating
    C. Mollify
    D. Magnificent
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VINDICATE

    A. Incriminate
    B. Curse
    C. Exculpate
    D. Denounce
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: VENERABLE

    A. Profanity
    B. Disreputable
    C. Reverence
    D. Celebrated
    Answer: D


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SAGACITY

    A. Austere
    B. Mandarin
    C. Belittle
    D. Discernment
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: REVERENCE

    A. Scorn
    B. Acclaim
    C. Impartial
    D. Approbation
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: QUERULOUS

    A. Prickly
    B. Impudent
    C. Sparkling
    D. Genial
    Answer: A


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PRECOCIOUS

    A. Untimely
    B. Developed
    C. Slow
    D. Tolerant
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: JUBILATION

    A. Elation
    B. Despondency
    C. Morose
    D. Ecstasy
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: INEVITABLE

    A. Blatant
    B. Assured
    C. Uncertain
    D. Isolation
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: JUGGERNAUT

    A. Behemoth
    B. Surrender
    C. Capitulation
    D. Cessation
    Answer: A


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EFFERVESCENT

    A. Lackluster
    B. Joyless
    C. Ebullient
    D. Serious
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: REMINISCENT

    A. Unscented
    B. Oblivious
    C. Nostalgic
    D. Forgetful
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ACRIMONIOUS

    A. Rancorous
    B. Pleasant
    C. Benignant
    D. Agreeable
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GALVANISE

    A. Dissuade
    B. Bore
    C. Demotivate
    D. Shock
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MIRE

    A. Explicate
    B. Sink
    C. Entangle
    D. Embroil
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: REPERTOIRE

    A. Collection
    B. Debt
    C. Stock
    D. Reserve
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MORIBUND

    A. Dying
    B. Fading
    C. Thriving
    D. Declining
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: UNTRAMMELED

    A. Cogent
    B. Limited
    C. Undeniable
    D. Indisputable
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: PROTAGONIST

    A. Supporter
    B. Advocate
    C. Proponent
    D. Opponent
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PENSIVE

    A. Cheerful
    B. Ignorant
    C. Vanish
    D. Contemplative
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ABSQUATULATE

    A. Decamp
    B. Appear
    C. Mollify
    D. Enigma
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: INVIGORATE

    A. Incriminate
    B. Tired
    C. Revitalize
    D. Denounce
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PERSECUTE

    A. Profanity
    B. Tyrannize
    C. Comfort
    D. Celebrated
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SCAMPER

    A. Stroll
    B. Mandarin
    C. Belittle
    D. Hasten
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: MENDACITY

    A. Sincerity
    B. Acclaimed
    C. Impartial
    D. Approbation
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LOATHE

    A. Despise
    B. Impudent
    C. Sparkling
    D. Adore
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CAPTIVATING

    A. Repellent
    B. Developed
    C. Slow
    D. Entrance
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SCATHING

    A. Elation
    B. Blistering
    C. Gentle
    D. Fierce
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CONSTERNATION

    A. Disquiet
    B. Assured
    C. Satisfaction
    D. Isolation
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: FELICITATE

    A. Disapprove
    B. Compliment
    C. Censure
    D. Criticize
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ESCHEW

    A. Adopt
    B. Confront
    C. Abstain
    D. Intervene
    Answer: C


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EVANGELISM

    A. Congratulate
    B. Propaganda
    C. Compliment
    D. Shatter
    Answer: B


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EXPUNGE

    A. Efface
    B. Construct
    C. Make
    D. Fabricate
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DETONATE

    A. Remove
    B. Compress
    C. Erupt
    D. Deactivate
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: RAPTUROUS

    A. Joyous
    B. Joyful
    C. Ecstatic
    D. Bored
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: GALVANISE

    A. Jolt
    B. Shock
    C. Demotivate
    D. Impel
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FRET

    A. Worry
    B. Comfort
    C. Anxious
    D. Distressed
    Answer: B


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: QUIP

    A. Misunderstanding
    B. Pun
    C. Jest
    D. Repartee
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: AUGUR

    A. Foretell
    B. Bode
    C. Predict
    D. Fair
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMBROGLIO

    A. Agreement
    B. Structure
    C. Predicament
    D. Disentangle
    Answer: C


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: MYRIAD

    A. Throng
    B. Calculable
    C. Finite
    D. Countable
    Answer: A


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TROPE

    A. Sole
    B. Unsure
    C. Problem
    D. Personification
    Answer: D


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: OBDURATE

    A. Submissive
    B. Amenable
    C. Impertinent
    D. Warmhearted
    Answer: C


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DUBIOUS

    A. Uncertain
    B. Definite
    C. Trustworthy
    D. Decisive
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SPOOK

    A. Apparition
    B. Delight
    C. Spirit
    D. Wraith
    Answer: B


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ERUDITE

    A. Cultured
    B. Scholarly
    C. Ill-Educated
    D. Knowledgeable
    Answer: C


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: SPREE

    A. Thriftiness
    B. Unrestrained Bout
    C. Orgy
    D. Frisk
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: HOBBLE

    A. Shuffle
    B. Stride
    C. Falter
    D. Shamble
    Answer: B


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: DOYEN

    A. Leader
    B. Dean
    C. Disorganized Person
    D. Senior
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DOTE

    A. Hate
    B. Treasure
    C. Stony
    D. Neglect
    Answer: B


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: PRECIPITOUS

    A. Circumspect
    B. Cautious
    C. Coarse
    D. Abrupt
    Answer: D


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: IMMACULATE

    A. Bad
    B. Grubby
    C. Pristine
    D. Damaged
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CONNIVANCE

    A. Abetting
    B. Conspiracy
    C. Scheme
    D. Complicity
    Answer: A


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COGNISANCE

    A. Insentience
    B. Unconsciousness
    C. Faint
    D. Apprehension
    Answer: D


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: FLINCH

    A. Stand Firm
    B. Cringe
    C. Squirm
    D. Quiver
    Answer: A


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: STERLING

    A. Splendid
    B. Outstanding
    C. Exceptional
    D. Poor
    Answer: D


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ACQUIESCE

    A. Concur
    B. Comply
    C. Dissent
    D. Accede
    Answer: C


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: WOBBLY

    A. Unstable
    B. Steady
    C. Unsteady
    D. Shaky
    Answer: B


10.Choose the word meaning OPPOSITE to the word: ADMONISH

    A. Reprove
    B. Rebuke
    C. Praise
    D. Criticise
    Answer: C

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: TACIT

    A. Explicit
    B. Express
    C. Stated
    D. Insinuated
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CERTITUDE

    A. Doubt
    B. Confidence
    C. Distrust
    D. Fear
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word:EMBEZZLE

    A. Return
    B. Compensate
    C. Misappropriate
    D. Reimburse
    Answer: C


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: NONAGENARIAN

    A. Fresh
    B. Oldster
    C. Young
    D. Blooming
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: EPITAPH

    A. Commemoration
    B. Negligence
    C. Forget
    D. Unobservance
    Answer: A


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CALLOUS

    A. Cold
    B. Uncaring
    C. Heartless
    D. Compassionate
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:RAMBLE

    A. Backpack
    B. Concise
    C. Wander
    D. Trek
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:PALATIAL

    A. Frugal
    B. Deluxe
    C. Lavish
    D. Opulent
    Answer: A


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:WRING

    A. Coerce
    B. Force
    C. Dehydrated
    D. Elicit
    Answer: C


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:ERUDITION

    A. Scholarship
    B. Knowledge
    C. Intellect
    D. Ignorance
    Answer: D

1. Choose the word meaning SIMILAR to the word: SANATIVE

    A. Damaging
    B. Injurious
    C. Unhealthful
    D. Alleviative
    Answer: D


2. Choose the word meaning SIMILAR to the word: COHORT

    A. Antagonist
    B. Category
    C. Enemy
    D. Opponent
    Answer: B


3. Choose the word meaning SIMILAR to the word: DISTEND

    A. Dilate
    B. Shrink
    C. Contract
    D. Deflated
    Answer: A


4. Choose the word meaning SIMILAR to the word: GRIT

    A. Craziness
    B. Mettle
    C. Retard
    D. Timidity
    Answer: B


5. Choose the word meaning SIMILAR to the word: ADJUDICATE

    A. Not Judge
    B. Ignore
    C. Arbitrate
    D. Hesitate
    Answer: C


6. Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EFFEMINATE

    A. Unmanly
    B. Effete
    C. Epicene
    D. Manly
    Answer: D


7. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:HASSLE

    A. Bother
    B. Agreement
    C. Problem
    D. Nuisance
    Answer: B


8. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:RIFE

    A. Omnipresent
    B. Extensive
    C. Universal
    D. Scarce
    Answer: D


9. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:TEMPESTUOUS

    A. Peaceful
    B. Violent
    C. Heated
    D. Wild
    Answer: A


10. Choose the word meaning OPPOSITE to the word:STAGGER

    A. Amaze
    B. Bewilder
    C. Continue
    D. Startle
    Answer: C

1. Conviction

    A. Belief
    B. Carnage
    C. Nimiety
    D. Realignment
    Answer: A


2. Brazen

    A. Imbue
    B. Scruple
    C. Kilter
    D. Modest
    Answer: D


3. Against the grain

    A. Concentrating on practical results and facts
    B. Very different from each other
    C. To state officially what someone must do
    D. Contrary to the natural inclination or feeling of someone or something
    Answer: D


4. Vigour

    A. Malady
    B. Cure
    C. Elixir
    D. Nostrum
    Answer: A


5. Retain

    A. Cherish
    B. Abolish
    C. Unfurl
    D. Engage
    Answer: B


6. Strained

    A. Farfetched
    B. Serene
    C. Rectitude
    D. Inconstancy
    Answer: B


7. Hard knocks

    A. A state of mental uncertainty
    B. A state of misfortune or affliction
    C. To feel dejected and abashed after trying hard
    D. Hard work that ultimately pays of
    Answer: B


8. Misadventure

    A. Torrid
    B. Desiccated
    C. Robust
    D. Mishap
    Answer: D


9. Witch-hunt

    A. A lookout for someone who has robbed a huge property and is on a run.
    B. Harassing and inappropriate behavior toward minors.
    C. Looking for good opportunities that will overshadow others.
    D. The searching out and deliberate harassment of those with unpopular views.
    Answer: D


10. Unpalatable

    A. Pleasant
    B. Appetizing
    C. Amiable
    D. Offensive
    Answer: D

1. Hurdle

    A. Ease
    B. Stipulate
    C. Trammel
    D. Snag
    Answer: A


2. Neutral

    A. Heedful

    B. Aligned
    C. Indifferent
    D. Myopic
    Answer: C


3. Polarisation

    A. Consonance
    B. Schism
    C. Gulf
    D. Dichotomy
    Answer: A


4. Barb

    A. Plaudit
    B. Courtesy
    C. Adulation
    D. Shaft

    Answer: D


5. Equipped

    A. Amateurish
    B. Botched
    C. Seasoned
    D. Callow
    Answer: C


6. Endorsement

    A. Censure
    B. Traversal
    C. Reproach
    D. Fiat
    Answer: D


7. Cue

    A. Fork
    B. Feed
    C. Kudos
    D. Apex
    Answer: B


8. Sentimental

    A. Formal
    B. Mawkish
    C. Shrewd
    D. Wooden
    Answer: B


9. To sit on the fence

    A. Not in the right state of mind
    B. A very precarious situation
    C. Use spare time to relax self
    D. Unable to decide between two opinions
    Answer: D


10. Spate

    A. Smidgen
    B. Dab
    C. Chunk
    D. Nip
    Answer: C

1. Tenacious

    A. Grapple
    B. Probity
    C. Irresolute
    D. Nettle
    Answer: C


2. Showcase

    A. Exhibit
    B. Strive
    C. Weave
    D. Conceal
    Answer: D


3. Antithetical

    A. Congruous
    B. Resemblance
    C. Analogous
    D. Variance
    Answer: D


4. Tackle

    A. Shirk
    B. Address
    C. Undertake
    D. Approach
    Answer: A


5. Rationale

    A. Corollary
    B. Justification
    C. Purport
    D. Incentive
    Answer: A


6. Populist

    A. Despotic
    B. Atheist
    C. Theist
    D. Egalitarian
    Answer: D


7. Deviation

    A. Aberration
    B. Conformity
    C. Discrepancy
    D. Variation
    Answer: B


8. Cite

    A. Libel
    B. Besmirch
    C. Acclaim
    D. Slander
    Answer: C


9. Defendant

    A. Plaintiff
    B. Accused
    C. Appellant
    D. Litigant
    Answer: A


10. Norm

    A. Standard
    B. Consequence
    C. Diligence
    D. Carelessness
    Answer: A