1. Which among the following pairs are correct ?
1- Cirque and Col: Glacial topography
2- Barkhans and: Desert Yardangs topography 3- Eddies and: Fluvial Pothole topography
Select the correct answer using the code given below :
A.  1, 2 and 3
B.  1 and 2 only
C. 2 and 3 only
D. 1 and 3 only
Answer: Option A
2. Consider these statements: 
1) A gorge is almost equal in width at its top as well as its bottom whereas In contrast, a canyon is wider at its top than at its bottom. 
2) Another major difference between these two is that where gorge is an erosional feature, canyon is a depositional one. 
Choose the true statement(s):
A. 1 only
B. 2 only
C. Both 
D. None
Answer: Option A
3. Which waterfall of India is popularly known as Niagara Falls?
A. Barkana waterfall
B. Chitrakoot
C. Rajat waterfall
D. Kevti waterfall
Answer: Option B
4.  Lake formed in a cut off river, meander is called:
A. Playa lake
B.  Meteoric lake
C. Ox - Bow lake
D. Creater lake
Answer: Option C
5. Lake formed in a cut off river, meander is called:
1) Rapids, Waterfalls 
2) V-Shaped Valley 
3) Meander Formation 
4) Delta Formation 
Codes :
A. 1, 2 and 3
B.  2,3 and 4
C. 1, 3 and 4
D. 1 and 2
Answer: Option D
6. Which of the following are left bank tributaries of Yamuna –
A. Chambal
B. Ken
C. Tons
D. None of the above
Answer: Option D
7. Which city of Madhya Pradesh lies in Indo-Gangetic plains?
A. Gwalior
B.  Indore
C. Bhopal
D. Jabalpur
Answer: Option A
8. Which two planets of the solar system have no satellite?
A. Indo-Gangetic Plain
B.  Punjab Plain
C. Doaba
D. None of the above
Answer: Option A
9. A broad, low embankment built up along the banks of a river channel during floods is called?
A. Delta
B.  Levee
C. Flood plain
D. Dune
Answer: Option B
10. Moraines are formed in?
A. River delta
B. Arid regions
C. Glacial regions
D. Monsoon region
Answer: Option C