LIC ADO - SPLessons

LIC ADO English

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

LIC ADO English

shape Introduction

Scheme of Preliminary Examination for recruitment to the post of Apprentice Development Officer (ADOs) in LIC is as follows:

  • Preliminary Examination consisting of the objective test will be conducted online.

  • The test will have three sections (with separate timings for each section).


The article LIC ADO English presents the LIC ADO English section questions and answers with detailed explanation.


shape Pattern

LIC ADO English – Prelims Exam Pattern:

S.NO Name of the Test Number of Questions Maximum Marks Duration
1. Reasoning Ability 35 35 20 Minutes
2. Numerical Ability 35 35 20 Minutes
3. English 30 30** 20 Minutes
Total 100 70 1 hour


shape Samples

1. I ….. tennis every Sunday morning.

    A. playing
    B. play
    C. am playing
    D. am play


Answer: Option B

2. It was found that some students ___________ not attending their classes.


    A. were
    B. was
    C. do
    D. is


Answer: Option A

3. Are you attending —– reception today


    A. a
    B. an
    C. the
    D. no article


Answer: Option C

Direction: In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

4. VENT

    A Opening
    B. Stodge
    C. End
    D. Past tense of go


Answer: Option A

5. I have never owned —- independent cat before!


    A a more than
    B. such an
    C. so
    D. as much an


Answer: Option A

Direction: In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

6. ARTIFICIAL


    A. Red
    B. Natural
    C. Truthful
    D. Solid


Answer: Option B

7. The organization aims to providing with satellite-based data on climate-relevent information with highest possible levels of accuracy and realiability.

    A to provide with
    B. at providing with
    C. to provide
    D. to the provision of


Answer: Option C

8. This medicine is ____________ from a tropical plant.

    A deprived
    B. derived
    C. derisive


Answer: Option B

9. People
(P) at his dispensary
(Q) went to him
(R) of a11 professions
(S) for medicine and treatment

    A RQSP
    B. QPRS
    C. QRPS
    D. RPQS


Answer: Option A

10. To Make Clean Breast of

    A To gain prominence
    B. To praise oneself
    C. To confess without of reserve
    D. To destroy before it blooms


Answer: Option C