LIC ADO - SPLessons

LIC ADO Mains Mock Test

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

LIC ADO Mains Mock Test

shape Introduction

Main Examination is important to qualify the provisional allotment. LIC ADO Main Practice & Test section allows candidates to practice the learned material to ensure the candidate understands the pattern of the exam and the expected questions that would appear in the actual test. SPLessons has made a sincere effort to provide a list of LIC ADO Mains Exam related questions through the article LIC ADO Prelims Mock Test.

shape Pattern

S.NO Name of the Test Number of Questions Maximum Marks Duration
1.
Reasoning Ability & Numerical Ability
50 50 120 Minutes
2.
General Knowledge, minutes Current Affairs and English Language with Special Emphasis on Grammar and vocabulary
50 50
3.
Insurance and Financial Marketing Awareness with special emphasis on knowledge of Life Insurance and Financial Sector
50 50
Total 150 150


shape Samples

1. Look at this series: 2, 6, 18, 54, … What number should come next?

    A. 108
    B. 148
    C. 162
    D. 216


Answer: Option C

2. Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, … What number should come next?

    A. 3
    B. 3.3
    C. 3.5
    D. 3.6


Answer: Option D

3. Artist is to painting as senator is to?

    A. attorney
    B. law
    C. politician
    D. constituents


Answer: Option B

4. Exercise is to gym as eating is to?

    A. food
    B. dieting
    C. fitness
    D. restaurant


Answer: Option D

5. Amit started walking positioning his back towards the sun. After some time, he turned left, then turned right and towards the left again. In which direction is he going now?


    A. North or South
    B. East or West
    C. North or West
    D. South or West


Answer: Option A

6. Rohit walked 25 m towards south. Then he turned to his left and walked 20 m. He then turned to his left and walked 25 m. He again turned to his right and walked 15 m. At what distance is he from the starting point and in which direction?


    A. 35 m East
    B. 35 m North
    C. 30 m West
    D. 45 m East


Answer: Option A

7. In the following list of numerals, how many 2’s are followed by l’s but not preceded by 4? (CM 1993)

4 2 1 2 1 4 2 1 1 2 4 4 4 1 2 2 1 2 1 4 4 2 1 4 2 1 2 1 2 4 1 4 2 1 2 4 1 4 6


    A. Two
    B. Three
    C. Four
    D. Five


Answer: Option C

8. Count each 1 in the following sequence of numbers that is immediately followed by 2, if 2 is not immediately followed by 3. How many such l’s are there?

1 2 1 3 4 5 1 2 3 5 2 1 2 6 1 4 5 1 1 2 4 1 2 3 2 1 7 5 2 1 2 5


    A. 2
    B. 4
    C. 5
    D. 7


Answer: Option B

9. If A + B means A is the brother of B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B. Which of the following means M is the uncle of P?


    A. M % N x P
    B. N x P % M
    C. M + S % R % P
    D. M + K % T x P


Answer: Option D


10. Pointing to Varman, Madhav said, “I am the only son of one of the sons of his father.” How is Varman related to Madhav?


    A. Nephew
    B. Uncle
    C. Father or Uncle
    D. Father


Answer: Option C

1.The difference in simple interest and compound interest on a certain sum of money in 2 years at 10 % p.a. is Rs. 50. The sum is

    A. Rs. 10000
    B. Rs. 6000
    C. Rs. 5000
    D. Rs. 2000


Answer: Option C

2. The difference in simple interest and compound interest on a certain sum of money in 2 years at 18 % p.a. is Rs. 162. The sum is

    A. Rs. 4000
    B. Rs. 5200
    C. Rs. 4250
    D. Rs. 5000


Answer: Option D

3. A 5 cubic centimetre cube is painted on all its side. If it is sliced into 1 cubic centimer cubes, how many 1 cubic centimetre cubes will have exactly one of their sides painted?


    A. 9
    B. 61
    C. 98
    D. 54


Answer: Option D

4. The area of a square field is 24200 sq m. How long will a lady take to cross the field diagonally at the rate of 6.6 km/hr?


    A. 3 minutes
    B. 2 minutes
    C. 2.4 minutes
    D. 2 minutes 40 seconds


Answer: Option B

5. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500??


    A. Rs. 4991
    B. Rs. 5991
    C. Rs. 6001
    D. Rs. 6991


Answer: Option A


6. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?


    A. 0
    B. 1
    C. 10
    D. 19


Answer: Option D

7. X and Y can do a piece of work in 20 days and 12 days respectively. X started the work alone and then after 4 days Y joined him till the completion of the work. How long did the work last?


    A. 6 days
    B. 10 days
    C. 15 days
    D. 20 days


Answer: Option B

8. Sakshi can do a piece of work in 20 days. Tanya is 25% more efficient than Sakshi. The number of days taken by Tanya to do the same piece of work is:


    A. 15
    B. 16
    C. 18
    D. 25


Answer: Option B

9. Three candidates contested an election and received 1136, 7636 and 11628 votes respectively. What percentage of the total votes did the winning candidate get?


    A. 57%
    B. 60%
    C. 65%
    D. 90%


Answer: Option A


10. Two tailors X and Y are paid a total of Rs. 550 per week by their employer. If X is paid 120 percent of the sum paid to Y, how much is Y paid per week?


    A. Rs. 200
    B. Rs. 250
    C. Rs. 300
    D. None of these


Answer: Option B

1. Where did the world’s rarest Albino Panda caught recently?


    A. Malaysia
    B. Switzerland
    C. Australia
    D. China


Answer: Option D

2. Mohamed Nasheed has been nominated as the- parliamentary speaker of which country?


    A. Bhutan
    B. Philippines
    C. Thailand
    D. Maldives


Answer: Option D

3. Which of the following is related to the Operation Green’ mission?


    A. Production of tomato, onion and potatoes

    B. Production of tomato, chili and potatoes

    C. Production of pulses, onion and potatoes

    D. Production of tomato, pulses and rice


Answer: Option A

4. Which of the following policy (Yojna) bring 5 lakh acres under organic farming?


    A. Shyama Prasad Mukherji Rurban Mission

    B. Pramaparagat Krishi Vikas Yojna

    C. Pradhan Mantri Krishi Sichai Yojna

    D. PM Fasal Bima Yojna


Answer: Option B

5. What is the full form of “EVM”?

    A. Electronic Voting Machines
    B. Electronic Voters Machines
    C. Electrical Voting Machines
    D. Electronic Vote Machines


Answer: Option A


6. Which of the following societies has instituted an award for an outstanding parliamentarian?


    A. Jamanlal Bajaj Foundation
    B. Institute of Constitutional and Parliamentary Studies
    C. G. B. Pant Memorial Society
    D. R. D. Birla samara Kosh


Answer: Option C


7. The Nobel peace prize is awarded in which city?


    A. Oslo
    B. Stockholm
    C. Brussels
    D. Geneva


Answer: Option A

8. On which date, World Thyroid Day is celebrated?


    A. May 27
    B. May 26
    C. May 25
    D. May 22


Answer: Option C


9. What is the theme of 19th World Turtle Day?


    A. Save Turtles
    B. Adopt, Don’t Shop
    C. Rescue Tortoise
    D. None of these


Answer: Option B

10. The author of Business @ Speed of Thought is ?


    A. Dick Fransis
    B. John Gray
    C. Bill Gates
    D. David Baldexi


Answer: Option C

1. Which of the following countries were elected member state of UNHCR Council?


    A. Australia
    B. Congo
    C. Pakistan
    D. Both A and B
    E All of the above


Answer: Option E

2. Which UN body has imposed the strongest sanctions ever on North Korea in Sept 2017?


    A. UNESCO
    B. UNGA
    C. UNSC
    D. IMF


Answer: Option C


3. Which county did Ravi Shastri play for?


    A. Glamorgan
    B. Leicestershire
    C. Gloucestershire
    D. Lancashire


Answer: Option A


4. Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?


    A. Geet Sethi
    B. Wilson Jones
    C. Michael Ferreira
    D. Manoj Kothari


Answer: Option B

5. Recently which of the following person has been appointed as Director and GM of United India Insurance Company?


    A. Abhirup Bhattacharya
    B. Uday Kumar Verma

    C. K B Vijay Srinivas
    D. Jawad Rahim


Answer: Option C

6. Recently Finance Minister announced that it has kept the interest rates on small savings schemes unchanged for the July- September quarter, What is the interest rate of Public Provident Fund ?


    A. 8.3 %
    B. 4 %

    C. 7.6 %
    D. 7.3 %


Answer: Option C

7. When an endorser willing to transfer to an endorser only a part of the amount of the instrument, then it is which type of endorsement?


    A. Restrictive endorsement
    B. Conditional endorsement

    C. Special endorsement
    D. Partial endorsement


Answer: Option D

8. What is the cost of credit expressed as a percentage on a yearly basis called?


    A. APR
    B. APY
    C. WPI
    D. None of these


Answer: Option A

9. Which one of the following helps the consumers protect their credit identities and recover from identity theft?


    A. FACTA
    B. FCRA
    C. FDCPA
    D. FOIA


Answer: Option A

10. Which of the following is the amount of Funds borrowed by the government to meet the expenditures?


    A. Fiscal Deficit
    B. Current account
    C. Fiscal policy
    D. Public finance


Answer: Option A