English Knowledge - SPLessons

LIC Assistant English Quiz 1

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

LIC Assistant English Quiz 1

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the LIC Assistant English Quiz 1 sample questions and answers. The Online Prelims examination is scheduled to be conducted in 30 October 2019 2019 and 31 October 2019 . This LIC Assistant English Quiz 1 is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk. Candidates can check the details from the LIC Official Website.

shape Quiz

Directions (1-5): Which of phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark ‘E’ as the answer.

Q1. My hair stood off ends when I saw the horrible sight.

    A. stood at ends
    B. stood on ends
    C. stood to ends
    D. stands on ends
    E. No interchange required


Answer: Option B


Q2. The long or short of it is that I do not want to deal with that new firm.

    A. The long and short of it
    B. The long and short for it
    C. The long or short for it
    D. The shot and long for it
    E. No interchange required


Answer: Option A


Q3. Can you tell me why did you not speak the truth?

    A. why did not you speak
    B. that why did you not speak
    C. why you did not speak
    D. why did you not spoke
    E. No interchange required


Answer: Option C


Q4. The people generally try to curry favour with the corrupt but influential person.


    A. cook favour
    B. seek favour
    C. extract favour
    D. display favour
    E. No correction required


Answer: Option E


Q5. I have got some tea, but I do not have a sugar.


    A. some
    B. got
    C. more
    D. any
    E. No correction required


Answer: Option D

Directions (1-5): Find the correctly spelt words.
Q1.

    A . Eflorescence
    B. Efllorescence
    C . Efflorescence
    D . Efflorascence


Answer: Option C


Q2.

    A. Exterminatte
    B. Inexpliccable
    C. Offspring
    D. Reffere


Answer: Option C


Q3.

    A. Occasion
    B. Occassion
    C. Ocasion
    D. Ocassion


Answer: Option A


Q4.

    A. Entrepreneur
    B. Entrapreneur
    C. Entrepraneur
    D. Enterprenuer


Answer: Option A


Q5.

    A. Equanimity
    B. Equannimity
    C. Equanimmity
    D. Equanimmity


Answer: Option A

Directions (1-5): In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.


Q1. Extreme old age when a man behaves like a fool

    A. Imbecility
    B. Senility
    C. Dotage
    D. Superannuation


Answer: Option C


Q2. That which cannot be corrected

    A. Unintelligible
    B. Indelible
    C. Illegible
    D. Incorrigible


Answer: Option D


Q3. The study of ancient societies

    A. Anthropology
    B. Archaeology
    C. History
    D. Ethnology


Answer: Option B


Q4. A person of good understanding knowledge and reasoning power

    A. Expert
    B. Intellectual
    C. Snob
    D. Literate


Answer: Option B


Q5. A person who insists on something

    A. Disciplinarian
    B. Stickler
    C. Instantaneous
    D. Boaster


Answer: Option B


Related Information
IBPS RRB Reasoning Ability Quiz 23
Alphabetical and Number Series Practice Quiz 6
English Language – Study Guide

RRB NTPC Reasoning Ability Quiz 2