English Knowledge - SPLessons

LIC Assistant English Quiz 6

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

LIC Assistant English Quiz 6

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the LIC Assistant English Quiz 6 sample questions and answers. The Online Prelims examination is scheduled to be conducted in 30 October 2019 2019 and 31 October 2019. This LIC Assistant English Quiz 5 is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk. Candidates can check the details from the LIC Official Website.

shape Quiz

Directions (1-5): In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.


Q1. LOQUACIOUS

    A. Reticent

    B. Talkative

    C. Garrulous

    D. Garrulous


Answer: Option A


Q2. CONFESS

    A. Deny

    B. Refuse

    C. Contest

    D. Contend


Answer: Option A


Q3. ANNOY

    A. Praise

    B. Rejoice

    C. Please

    D. Reward


Answer: Option C


Q4. REPEL


    A. Attend

    B. Concentrate

    C. Continue

    D. Attract


Answer: Option D


Q5. SUPPRESS


    A. Encourage

    B. Allow

    C. Praise

    D. Permit


Answer: Option A

Directions (1-5): Find the correctly spelt words.

Q1.

    A . Exaggerate

    B. Exeggrate

    C . Exagerate

    D . Exadgerate


Answer: Option A


Q2.

    A. Asspersion

    B. Voluptuous

    C. Voguei

    D. Equestrain


Answer: Option B


Q3.

    A. Hindrance

    B. Hinderrance

    C. Hindrence

    D. Hinderence


Answer: Option A


Q4.

    A. Parallelled

    B. Parralleled

    C. Paralleled

    D. Paraleled


Answer: Option C


Q5.

    A. Lckadaisicle

    B. Lackdaisical

    C. Lackadisical

    D. Lackadaisical


Answer: Option D

Directions (1-5): In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.


Q1. That which is perceptible by touch is


    A. Contagious

    B. Contingent
    C. Tenacious
    D. Tangible


Answer: Option D


Q2. Very pleasing to eat

    A. Appetising

    B. Palatable

    C. Tantalising

    D. Sumptuous


Answer: Option B


Q3. Very pleasing to eat

    A. Appetising

    B. Palatable

    C. Tantalising

    D. Sumptuous


Answer: Option B


Q4. The part of government which is concerned with making of rules

    A. Court

    B. Tribunal

    C. Bar

    D. Legislature


Answer: Option D


Q5. One who believes that all things and events in life are predetermined is a


    A. Fatalist

    B. Puritan

    C. Egoist

    D. Tyrant


Answer: Option A


Related Information
IBPS RRB Reasoning Ability Quiz 23
Alphabetical and Number Series Practice Quiz 6
English Language – Study Guide

RRB NTPC Reasoning Ability Quiz 2