SSC CGL - SPLessons

SSC CGL Choose The Correctly Spelt Word Questions

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

SSC CGL Choose The Correctly Spelt Word Questions

Choose the Correctly Spelt Word Questions

shape Introduction

There are 0-2 Choose The Correctly Spelt Word Questions Questions will be asked in SSC CGL Tier 1 English Section. Below are the Questions asked in SSC CGL Tier 1 Examination.


shape Questions

1. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Interogete
  2. Intterogate
  3. Interrogate
  4. Interogate

Answer: C

2. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Ambasador
  2. Ambassador
  3. Ambasader
  4. Ambassader

Answer: B

3. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Commission
  2. Commisson
  3. Commision
  4. Comission

Answer: A

4. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Business
  2. Busyness
  3. Bussyness
  4. Bussiness

Answer: A

5. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Entreprenuer
  2. Entrepraneur
  3. Entrapreneur
  4. Entrepreneur

Answer: D

6. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Advretise
  2. Advertice
  3. Adverties
  4. Advertise

Answer: D

7. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Puerille
  2. Puerrile
  3. Puerile
  4. Purrile

Answer: C

8. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Manageble
  2. Manageable
  3. Managaeble
  4. Managable

Answer: B

9. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Psychopathologe
  2. Psychopathology
  3. Psychopatheology
  4. Psychaopathology

Answer: B

10. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Barbarien
  2. Barberien
  3. Barberian
  4. Barbarian

Answer: D

11. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Acknowledge
  2. Acknowlege
  3. Acknoledge
  4. Aknowledge

Answer: A

12. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Occasionally
  2. Occassionally
  3. Ocassionally
  4. Ocasionaly

Answer: A

13. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Fullfil
  2. Ill will
  3. Fabbulous
  4. Usefull

Answer: B

14. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Accessories
  2. Accesseries
  3. Acceseries
  4. Axcessories

Answer: A

15. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Scenary
  2. Granery
  3. Visionary
  4. Luminery

Answer: C

16. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Knavishlly
  2. Knavishle
  3. Knavishly
  4. Knaveshly

Answer: C

17. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Incessaently
  2. Incissantly
  3. Incesantly
  4. Incessantly

Answer: D

18. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Pneumania
  2. Pniumonia
  3. Nemonia
  4. Pneumonia

Answer: D

19. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Pausterization
  2. Pasteurigation
  3. Pasteurization
  4. Pasterization

Answer: C

20. Which one of the following is correctly spelt?

  1. Preposterous
  2. Priposterous
  3. Prepousterous
  4. Praposterous

Answer: A