SSC CGL - SPLessons

SSC CGL Simplification Questions

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

SSC CGL Simplification Questions

Simplification Questions

There are 1-2 Simplification Questions will be asked in SSC CGL Tier 1 Exam. Below are Simplification Questions asked in SSC CGL Tier 1 Exam.


shape Questions

1. Multiply 0.932 by 100.

  1. 9320
  2. 93.2
  3. 9.32
  4. 932

Answer: B

2. Divide 0.045 by 100.

  1. 0.0045
  2. 0.045
  3. 0.00045
  4. 0.45

Answer: C

3. 24.315 * 256.2 * 0.0019 is the same as _______.

  1. 0.24315 * 25.62 * 0.019
  2. 243.15 * 2.562 * 0.019
  3. 24.315 * 25.62 * 0.0019
  4. 2.4315 * 2.562 * 0.019

Answer: B

4. Find 3 + 0.3 + 0.03 + 0.003

  1. 3.360
  2. 3.333
  3. 3.630
  4. 3.033

Answer: B

5. If 217 * 15 = 3255, then 2.17 * 0.15 is

  1. 32.55
  2. 0.3255
  3. 3.255
  4. 325.5

Answer: B

6. \((23.1)^2 + (48.6)^2 – (39.8)^2\) = ? + 1147.69

  1. \((13.6)^2\)
  2. 163.84
  3. \(\sqrt{12.8}\)
  4. 12.8

Answer: B

7. 3463 * 295 -18611 = ? + 5883

  1. 997091
  2. 997071
  3. 997090
  4. 999070

Answer: A

8. \(6^3 + 3^4 ÷ 9^3 + ?^2 = 7^2\)

  1. 5
  2. 6
  3. 7
  4. 8

Answer: A

9. \(326 * 14 – 12 * 88 + (49)^2 = ?\)

  1. 5110
  2. 5909
  3. 5990
  4. 6909

Answer: B

10. 2433 + 227 + 1278 ÷ 142 = ?

  1. 2699
  2. 2669
  3. 2696
  4. 2966

Answer: B

11. 6561 ÷ 9 ÷ 81 = ?

  1. 6
  2. 7
  3. 8
  4. 9

Answer: D

12. 3640 ÷ 14 * 16 + 340 = ?

  1. 3500
  2. 4500
  3. 1500
  4. 2500

Answer: B

13. Simplify b – [b-(a+b)-{b-(b-a+b)}+2a]

  1. A
  2. 2a
  3. 4a
  4. 0

Answer: D

14. Find the value of X. X = (6/119) * (63/8) * (17/9)

  1. 1/4
  2. 2/4
  3. 3/4
  4. 3

Answer: C

15. How many pieces of 0.85 meters of can be cut from a rod 42.5 meters long

  1. 30
  2. 40
  3. 50
  4. 60

Answer: 50

16. Simplify (31/10) * (3/10) + (7/5) /20

  1. 0
  2. 1
  3. 10
  4. 100

Answer: B

17. Simplify 5004 / 139 – 6

  1. 25
  2. 27
  3. 29
  4. 30

Answer: D

18. Company workers decided to raise Rs. 3 lakhs by equal contribution from each. Had they contributed Rs. 50 each extra, the contribution would have been Rs. 3.25 lakhs. How many workers were they?

  1. 400
  2. 500
  3. 600
  4. 700

Answer: B

19. Along a yard 225 metres long, 26 trees are planted at equal distances, one tree being at each end of the yard. What is the distance between two consecutive trees

  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13

Answer: A

20. 5.8 * 2.5 + 0.6 * 6.75 + 139.25 = ?

  1. 157.80
  2. 147.80
  3. 137.80
  4. 127.80

Answer: D