English Knowledge - SPLessons

SSC CPO Fill ups Quiz 1

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

SSC CPO Fill ups Quiz 1

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the SSC CPO Fill ups Quiz 1 sample questions and answers. This SSC CPO Fill ups Quiz 1is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk.

shape Quiz

Direction (1-5): In each question below a sentence is given with two blanks in each. Each question is followed by four options with two words in each. You have to select that option as your answer which can fill both the blanks of the sentence.


1. The disciplinary committee has recommended a life ban on her _______ disciplinary ground

    A. for
    B. on
    C. at
    D. with


Answer: Option B


2. Naren was debarred _______ appearing in the examination

    A. of
    B. from

    C. to
    D. with


Answer: Option B


3. He is superior _______ me

    A. from
    B. to
    C. by
    D. in


Answer: Option B


4. The old man may not live _______ the winter

    A. in
    B. through

    C. upto
    D. by


Answer: Option B


5. When the morning ________ , the murder was discovered

    A. came
    B. happened
    C. arrived
    D. occurred


Answer: Option A

Direction (1-5): In each question below a sentence is given with two blanks in each. Each question is followed by four options with two words in each. You have to select that option as your answer which can fill both the blanks of the sentence.


1. The smell of the Sea called ____ memories of her childhood

    A. on
    B. back
    C. up
    D. for


Answer: Option B


2. Eggs are sold by ________ dozen

    A. the
    B. an
    C. a
    D. None of the above


Answer: Option A


3. Their conversion was carried ________ whispers.


    A. in
    B. with
    C. for

    d. on


Answer: Option C


4. They _________ to open a new shop here shortly

    A. went
    B. go
    C. are going
    D. will open


Answer: Option C


5. She did the job without ______ enthusiasm

    A. much
    B. all
    C. many
    d. little


Answer: Option A

Direction (1-5): In each question below a sentence is given with two blanks in each. Each question is followed by four options with two words in each. You have to select that option as your answer which can fill both the blanks of the sentence.

1. There is nothing that _________ of us can do to help

    A. every
    B. any
    C. half
    D. none


Answer: Option B


2. No sooner did the train _______ at the platform than the passengers rushed towards it

    A. arrive
    B. arrived
    C. will arrive
    D. had arrives


Answer: Option A


3. Much ________ since they were here last

    A. has happened
    B. was happened
    C. would happen
    D. have happening


Answer: Option A


4. She _______ the best apples from the basket

    A. choose
    B. chose
    C. was chosen

    D. choosing


Answer: Option B


5. The prisoner was ________ to death

    A. hung
    B. hanging
    C. hanged
    D. hunged


Answer: Option C



English Language – Related Information
IBPS RRB Fill in the Blanks Quiz 1
IBPS RRB Sentence Correction Quiz 1
IBPS RRB Cloze Test Quiz 1
Book for English Language