English Knowledge - SPLessons

SSC CPO Fill ups Quiz 2

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

SSC CPO Fill ups Quiz 2

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the SSC CPO Fill ups Quiz 2 sample questions and answers. This SSC CPO Fill ups Quiz 2is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk.

shape Quiz

Direction (1-5): In each question below a sentence is given with two blanks in each. Each question is followed by four options with two words in each. You have to select that option as your answer which can fill both the blanks of the sentence.


1. One dark night a Darvesh ___________ passing by a dry well.

    A. wasnt
    B. happened to be
    C. discovered in
    D. found to


Answer: Option B


2. Nordisk have recently ___________ a product called Glucometer.

    A. started
    B. commissioned

    C. launched
    D. begun


Answer: Option C


3. I had already published a novel and it was an unexpected success. I thought my ___________ .

    A. days were up
    B. chances were good
    C. lady luck was happy
    D. fortune was made


Answer: Option D


4. The neighbour grabbed the boy, and rolled him on the road to ___________ the flames

    A. cover
    B. kill

    C. burn out
    D. fizz out


Answer: Option B


5. Sam asked me to keep this secret ___________ .

    A. secret
    B. in myself
    C. amongst us
    D. between us


Answer: Option D

Direction (1-5): In each question below a sentence is given with two blanks in each. Each question is followed by four options with two words in each. You have to select that option as your answer which can fill both the blanks of the sentence.


1. Sometimes the greatest inventions ___________ an idea of startling simplicity.

    A. stumbles upon
    B. hinge upon
    C. starves without
    D. lacks


Answer: Option B


2. Real friends, genuinely wanting the best for the organisation, ___________ different garbs.

    A. come in

    B. clad in
    C. dressed in
    D. clothed in


Answer: Option A


3. There was a major accident. The plane crashed. The pilot _________ did not see the tower.



    A. likely
    B. probably
    C. scarcely

    d. hurriedly


Answer: Option B


4. The car we were travelling in _________ a mile from home.

    A. broke off
    B. broke down
    C. broke into
    D. broke up


Answer: Option B


5. What are you _________ in the kitchen cupboard?

    A. looking in
    B. looking on
    C. looking to
    d. looking for


Answer: Option D

Direction (1-5): In each question below a sentence is given with two blanks in each. Each question is followed by four options with two words in each. You have to select that option as your answer which can fill both the blanks of the sentence.

1. I did not see the point of _________ waiting for them, so I went home.



    A. hanging around
    B. hanging on
    C. hang together
    D. hanging up


Answer: Option A


2. No sooner did the train _______ at the platform than the passengers rushed towards it

    A. arrive
    B. arrived
    C. will arrive
    D. had arrives


Answer: Option A


3. He lost confidence and _________ of the deal at the last minute.

    A. backed out
    B. backed on
    C. backed down
    D. backed onto Practice Exercise


Answer: Option A


4. The prisoner showed no _________ for his crimes.

    A. hatred
    B. obstinacy
    C. remorse

    D. anger


Answer: Option C


5. It is inconceivable that in many schools children are subjected to physical _________ in the name of discipline.

    A. violation
    B. exercise
    C. violence
    D. security


Answer: Option C



English Language – Related Information
IBPS RRB Fill in the Blanks Quiz 1
IBPS RRB Sentence Correction Quiz 1
IBPS RRB Cloze Test Quiz 1
Book for English Language