English Knowledge - SPLessons

SSC CPO One Word Substitution Quiz 1

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

SSC CPO One Word Substitution Quiz 1

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the SSC CPO One Word Substitution Quiz 1 sample questions and answers. This SSC CPO One Word Substitution Quiz 1is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk.

shape Quiz

Direction (1-5): Directions ( Q. No. 1-5 ) : In questions , sentences are given with blanks to be lled in
with an appropriate word (s). Four alternatives are suggested for each question. Choose
the correct alternatives out of the four :


Q1. The Chairman is ill and we’ll have to ……. the meeting for a few days..

    A. put on
    B. put of

    C. put away
    D. put off


Answer: Option D


Q2. The cat and the dog have a ……. enemy in the rat..

    A. same
    B. common
    C. mutual
    D. similar


Answer: Option B


Q3. He told me that he …….. watching the movie.

    A. is finished
    B. was finished
    C. had finished
    D. not finished
    E. Warned


Answer: Option C


Q4. He is very good …….. making stories.

    A. in
    B. about
    C. at
    D. for


Answer: Option C


Q5. I do my work …….. carefully to make mistakes

    A. so
    B. very
    C. too
    D. more

Forward

Answer: Option C

Directions for Questions 1 to 5: Following section consists of some important multiple choice questions (mcq) on one word substitution with answers.


1. A person living permanently in a certain place

    A. Resident

    B. Native

    C. Domicile

    D. Subject


Answer:- Option C


2. Mania for stealing articles

    A. Hypomania

    B. Kleptomania

    C. Logomania

    D. Stelomania


Answer:- Option B


3. One who loves mankind is called

    A. Optimist

    B. Philanthropist
    C. Optometrist
    D. Truant


Answer:- Option B


4. A Government run by a dictator is termed as

    A. Autocracy

    B. Democracy

    C. Oligracy

    D. Theocracy


Answer:- Option A


5. A remedy for all disease is

    A. Medicine

    B. Medical

    C. Medica

    D. Panacea


Answer:- Option D

Directions for Questions 1 to 5: Following section consists of some important multiple choice questions (mcq) on one word substitution with answers.


1. More than enough in amount or capacity

    A. Derisory

    B. Ample

    C. Inadequate

    D. Liberal


Answer:- Option B


2. An office for which no salary is paid

    A. Hospitable

    B. Free

    C. Honorary

    D. Gratis


Answer:- Option C


3. A handwriting by which cannot be easily read

    A. Illegible

    B. Legible
    C. Lucid
    D. Edible


Answer:- Option A


4. One who comes to settle in a country

    A. Tourist

    B. Emigrant

    C. Immigrant
    D. Visitor


Answer:- Option C


5. One who is habitually good to others:

    A. Helper

    B. Altruist

    C. Angel

    D. Humanitarian


Answer:- Option B



English Language – Related Information
IBPS RRB Fill in the Blanks Quiz 2
IBPS RRB Sentence Correction Quiz 2
IBPS RRB Cloze Test Quiz 1
Book for English Language