English Knowledge - SPLessons

SSC MTS Synonyms Quiz 2

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

SSC MTS Synonyms Quiz 2

shape Introduction

A Synonym is a Word (or) Phrase that means exactly or nearly the same as another word or phrase in the same language, for example, shut is a synonym of close. SSC MTS Synonyms Quiz 2 is very useful for different competitive exams such as IBPS PO, Clerk, SSC CGL, SBI PO, NIACL Assistant, NICL AO, IBPS RRB, Railways, Civil Services, etc.


shape Quiz

Q1. QUELL

    A. Abet
    B. Suppress
    C. Support
    D. Provoke

Answer: D


Q2. ABRIDGE

    A. Abort
    B. Shorten
    C. Rare
    D. Urge

Answer: B


Q3. ASSIMILATE

    A. Absorb
    B. Arrange
    C. Receive
    D. Assemble

Answer: A


Q4. ENGENDER

    A. Absurd
    B. Beget
    C. Persuade
    D. Amuse

Answer: B


Q5. DEBILITATE

    A. Accept
    B. Pioneer
    C. Weaken
    D. Challenge

Answer: C

Q1. INDICT

    A. Acquit
    B. Accuse
    C. Frustrate
    D. Speculate

Answer: B


Q2. CONSUMMATION

    A. Accomplishment
    B. Attainment
    C. Delusion
    D. Clear

Answer: A


Q3. OVERSTRUNG

    A. Active
    B. Energetic
    C. Concerned
    D. Nervous

Answer: D


Q4. DEFUNCT

    A. Active
    B. Clever
    C. Alive
    D. Extinct

Answer: D


Q5. OSTENSIBLY

    A. Actually
    B. Appropriately
    C. Apparently
    D. Cunningly

Answer: C

Q1. ANNEX

    A. Add
    B. Low
    C. Copy
    D. Initial

Answer: A


Q2. VACILLATE

    A. Adhere
    B. Thankful
    C. Fluctuate
    D. Delicate

Answer: C


Q3. CHERISH

    A. Accuse
    B. Flatter
    C. Value
    D. Appreciate

Answer: D


Q4. ABANDON

    A. Admit
    B. Refrain
    C. Abstain
    D. Forsake

Answer: D


Q5. CLUMSY

    A. Adroit
    B. Dexterous
    C. Rough
    D. Ungraceful

Answer: D


Other Articles






shape Job-Alerts

Competitive Exams – Recent Job Notifications
Category
Banking SSC Railway
Defence Police Insurance
Click Here For – All India Latest Jobs



shape SP Quiz

Competitive Exams – Practice Sets
Category Quiz
Quant Aptitude Permutation and Combination
Mensuration
Reasoning Ability Puzzles
Insurance Awareness Insurance Awareness


shape GK

General Knowledge for Competitive Examinations
Topic Name of the Article
GK – World World Sobriquets

Countries Independence Day

GK – India Indian Power Plants

Indian Museums

GK – Abbreviations Insurance Domain Abbreviations

GK – Banking & Insurance Public Sector Banks

Non Performing Assets

GK – Science & Technology Indian Internet Service Providers

Father of Different Fields