TS Police Constable - SPLessons

TS PC Civil or Equivalent FWE Practice Test

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

TS PC Civil or Equivalent FWE Practice Test

shape Introduction

TS Police Constable Final Written Exam (FWE) is important to qualify for final selections. TS PC Civil or Equivalent FWE Practice Test & Mock Test section allows candidates to practice the learned material to ensure the candidate understands the pattern of the exam and the expected questions that would appear in the actual test.

shape Pattern

S.No. Name of the Post Max. Marks
1 Post Code Nos. 21, 26, 27 and 28 200
2 Post Code Nos. 22, 23, 24 and 25 100


shape Syllabus

1. English *

2. Arithmetic

3. General Science

4. History of India, Indian culture, Indian National Movement.

5. Indian Geography, Polity and Economy

6. Current events of national and international importance

7. Test of Reasoning / Mental Ability

8. Personality test (the questions will be from Ethics, Sensitivity to Gender and weaker sections, social awareness, Emotional Intelligence)

9. Contents pertaining to the State of Telangana.

shape Samples

Arithmetic

1. A can run 224 metre in 28 seconds and B in 32 seconds. By what distance A beat B?
A. 36 metre
B. 24 metre
C. 32 metre
D. 28 metre
Answer: D

2. A farmer travelled a distance of 61 km in 9 hours. He travelled partly on foot @ 4 km/hr and partly on bicycle @ 9 km/hr. The distance travelled on foot is:
A. 14 km
B. 15 km
C. 16 km
D. 17 km
Answer: C

3. How many seconds will a 500 metre long train take to cross a man walking with a speed of 3 km/hr in the direction of the moving train if the speed of the train is 63 km/hr?
A. 25
B. 30
C. 40
D. 45
Answer: B

4. The average of runs of a cricket player of 10 innings was 32. How many runs must he make in his next innings so as to increase his average of runs by 4 ?
A. 76
B. 79
C. 85
D. 87
Answer: A

5. Which natural number is nearest to 8485, which is completely divisible by 75 ?
A. 8475
B. 8500
C. 8550
D. 8525
Answer: A

Test of Reasoning

1. Look at this series: 2, 6, 18, 54, … What number should come next?
A. 108
B. 148
C. 162
D. 216
Answer: C

2. Which word does NOT belong with the others?
A. Tyre
B. Steering wheel
C. Engine
D. Car
Answer: D

3. Today is Monday. After 61 days, it will be :
A. Tuesday
B. Monday
C. Sunday
D. Saturday
Answer: D

4. Pointing towards a man, a woman said, “His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the man?
A. Mother
B. Grandmother
C. Sister
D. Daughter
Answer: A

5. A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?
A. A
B. X
C. S
D. Z
Answer: B

General Studies

1. Who has been appointed as the full time Chairman and Managing Director (CMD) of Coal India Limited?
A. Anil Kumar Jha
B. Sutirtha Bhattacharya
C. Gopal Singh
D. Suresh Kumar
Answer: A

2. DRDL stands for
A. Defence Research and Development Laboratory
B. Department of Research and Development Laboratory
C. Differential Research and Documentation Laboratory
D. None of the above
Answer: A

3. The objective of the Morley-Minto Reforms was
A. Extension of provincial assemblies
B. To give more powers to local government
C. To abolish the post of secretary of the state for India
D. To establish diarchy in provinces
Answer: A

4. The term Khalisa in Mughal administration signified the
A. Entire Imperial establishment
B. Land owned b the emperor himself
C. Religious land grants
D. Land from where revenue was collected for the Imperial Treasury
Answer: B

5. The condition of indirect taxes in the country’s revenue is approximately
A. 70 percent
B. 75 percent
C. 80 percent
D. 86 percent
Answer: D

shape Test

For TS Police Constable Civil or Equivalent FWE Practice test: CLICK HERE
For TS Police Constable Civil or Equivalent FWE Mock test: CLICK HERE

shape Tips

To prepare for TS Police Constable Civil or Equivalent FWE 2018, the three main subjects that you need to be excellent at are General Studies, Arithmetic, Test of Reasoning.


  • Practice all the important topics so that you can manage the time of 3 hours in the examination. Spend more time with the subjects which you feel are difficult.

  • Take online Mock Tests to see where you stand and what your strengths. Look for reputed online coaching websites for free Mock Tests.

  • Identify the Weaker sections and Understand those concepts and Practice and again take online Mock Test and Identify your mistakes until you get perfection.

  • Make sure you practice all the previous year papers which will help you estimate your current preparation level.

  • Be thorough with the syllabus as it will help you plan your preparation accordingly.

  • Be consistent with your revision at regular intervals before the examination. Prepare hand written notes for your weak subjects as it will help you in the last minute.

  • Last but not the least be positive, be healthy and give your best in the preparation.