English Knowledge - SPLessons

LIC Assistant English Quiz 2

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

LIC Assistant English Quiz 2

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the LIC Assistant English Quiz 2 sample questions and answers. The Online Prelims examination is scheduled to be conducted in 30 October 2019 2019 and 31 October 2019 . This LIC Assistant English Quiz 2 is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk. Candidates can check the details from the LIC Official Website.

shape Quiz

Directions (1-5): In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Q1. Extreme old age when a man behaves like a fool



    A. Imbecility

    B. Senility
    C. Dotage

    D. Superannuation


Answer: Option C


Q2. That which cannot be corrected

    A. Unintelligible

    B. Indelible

    C. Illegible

    D. Incorrigible


Answer: Option D


Q3. The study of ancient societies



    A. Anthropology
    B. Archaeology
    C. History
    D. Ethnology


Answer: Option B


Q4. A person of a good understanding of knowledge and reasoning power


    A. Expert
    B. Intellectual
    C. Snob
    D. Literate


Answer: Option B


Q5. A person who insists on something


    A. Disciplinarian
    B. Stickler
    C. Instantaneous
    D. Boaster


Answer: Option B

Directions (1-5): In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

Q1. After driving professor Kumar to the museum she dropped him at his hotel.

    A . After being driven to the museum, Professor Kumar was dropped at his hotel.

    B. Professor Kumar was being driven dropped at his hotel.

    C . After she had driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.

    D . After she was driven Professor Kumar to the museum she had dropped him at his hotel.


Answer: Option A


Q2. I remember my sister taking me to the museum.



    A. I remember I was taken to the museum by my sister.

    B. I remember being taken to the museum by my sister.

    C. I remember myself being taken to the museum by my sister.

    D. I remember taken to the museum by my sister.


Answer: Option B


Q3. Who is creating this mess?

    A. Who has been created this mess?

    B. By whom has this mess been created?

    C. By whom this mess is being created?

    D. By whom is this mess being created?


Answer: Option D


Q4. They greet me cheerfully every morning.

    A. They greet me cheerfully every morning.
    B. I am greeted cheerfully by them every morning.

    C. I am being greeted cheerfully by them every morning.

    D. Cheerful greeting is done by them every morning to me.


Answer: Option B


Q5. Darjeeling grows tea.

    A. Tea is being grown in Darjeeling.

    B. Let the tea be grown in Darjeeling.

    C. Tea is grown in Darjeeling.

    D. Tea grows in Darjeeling.


Answer: Option A

Directions (1-5): Which of phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark ‘E’ as the answer.


Q1. The small child does whatever his father was done.

    A. has done

    B. did
    C. does
    D. had done


Answer: Option C


Q2. You need not come unless you want to.

    A. You don’t need to come unless you want to

    B. You come only when you want to

    C. You come unless you don’t want to

    D. You come unless you don’t want to


Answer: Option A


Q3. There are not many men who are so famous that they are frequently referred to by their short names only

    A. initials

    B. signatures

    C. pictures
    D. middle names


Answer: Option A


Q4. The man to who I sold my house was a cheat.

    A. to whom I sell

    B. to who I sell

    C. who was sold to

    D. to whom I sold


Answer: Option D


Q5. They were all shocked at his failure in the competition.


    A. were shocked at all

    B. had all shocked at

    C. had all shocked by

    D. had been all shocked on


Answer: Option D


Related Information
IBPS RRB Reasoning Ability Quiz 23
Alphabetical and Number Series Practice Quiz 6
English Language – Study Guide

RRB NTPC Reasoning Ability Quiz 2