English Knowledge - SPLessons

LIC Assistant English Quiz 4

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

LIC Assistant English Quiz 4

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the LIC Assistant English Quiz 4 sample questions and answers. The Online Prelims examination is scheduled to be conducted in 30 October 2019 2019 and 31 October 2019. This LIC Assistant English Quiz 4 is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk. Candidates can check the details from the LIC Official Website.

shape Quiz

Directions (1-5): In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.


Q1. The doctor advised the patient not to eat rice.

    A. The patient was advised by the doctor not to eat rice.

    B. The patient was advised by the doctor that he should not eat rice.

    C. The patient was being advised by the doctor that he should not rice by the doctor.

    D. The patient has been advised not to eat rice by the doctor.


Answer: Option A


Q2. I cannot accept your offer.

    A. Your offer cannot be accepted by me

    B. I cannot be accepted by your offer

    C. The offer cannot be accepted by me.

    D. Your offer cannot be accepted.


Answer: Option A


Q3. You should open the wine about three hours before you use it.

    A. Wine should be opened about three hours before use.

    B. Wine should be opened by you three hours before use.

    C. Wine should be opened about three hours before you use it.

    D. Wine should be opened about three hours before it is used.


Answer: Option D


Q4. They will inform the police.


    A. The police will be informed by them.

    B. The police will inform them.

    C. The police are informed by them.

    D. Informed will be the police by them.


Answer: Option A


Q5. You can play with these kittens quite safely.


    A. These kittens can played with quite safely.

    B. These kittens can play with you quite safely.

    C. These kittens can be played with you quite safely.

    D. These kittens can be played with quite safely.


Answer: Option D

Directions (1-5): Find the correctly spelt words.

Q1.

    A . Exaggerate

    B. Exeggrate

    C . Exagerate

    D . Exadgerate


Answer: Option A


Q2.

    A. Asspersion

    B. Voluptuous

    C. Voguei

    D. Equestrain


Answer: Option B


Q3.

    A. Hindrance

    B. Hinderrance

    C. Hindrence

    D. Hinderence


Answer: Option A


Q4.

    A. Parallelled
    B. Parralleled

    C. Paralleled

    D. Paraleled


Answer: Option C


Q5.

    A. Lckadaisicle

    B. Lackdaisical

    C. Lackadisical

    D. Lackadaisical


Answer: Option D

Directions (1-5): Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.


Q1. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.


    A. with

    B. over
    C. on
    D. round


Answer: Option C


Q2. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

    A. avidly

    B. admiringly

    C. thoughtfully

    D. earnestly


Answer: Option A


Q3. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

    A. chance

    B. luck

    C. possibility
    D. occasion


Answer: Option A


Q4. I saw a …… of cows in the field.

    A. group

    B. herd

    C. swarm

    D. flock


Answer: Option B


Q5. The grapes are now …… enough to be picked.


    A. ready

    B. mature

    C. ripe

    D. advanced


Answer: Option C


Related Information
IBPS RRB Reasoning Ability Quiz 23
Alphabetical and Number Series Practice Quiz 6
English Language – Study Guide

RRB NTPC Reasoning Ability Quiz 2