English Knowledge - SPLessons

LIC Assistant English Quiz 7

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

LIC Assistant English Quiz 7

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like SBI, IBPS and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section has questions related to Reading Comprehension, Cloze Test, Fill in the Blanks, Error Spotting, Grammar, Sentence Improvement, etc. This article presents the LIC Assistant English Quiz 7 sample questions and answers. The Online Prelims examination is scheduled to be conducted in 30 October 2019 2019 and 31 October 2019. This LIC Assistant English Quiz 7 is important for exams such as IBPS PO, IBPS Clerk, IBPS RRB Officer, IBPS RRB Office Assistant, IBPS SO, SBI PO, SO, Clerk. Candidates can check the details from the LIC Official Website.

shape Quiz

Directions (1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is ‘D’. (Ignore the errors of punctuation, if any).


Q1.

    A. Sheela has scored a first class

    B. in her final exams,

    C. isn’t it?

    D. No error.


Answer: Option C


Explanation: hasn’t she


Q2.

    A. At the moment the house

    B. was burgled the family

    C. attended a night party in the neighbourhood.

    D. No error.


Answer: Option A

Explanation: The moment the house


Q3.

    A. Scarcely had

    B. I arrived than

    C. the train left.

    D. No error.


Answer: Option B


Explanation: ‘I arrived when’


Q4.


    A. Though he stoutly persisted in denying his involvement in the case,

    B. the facts made it very clear

    C. that he had hand in the cruel murder of his wife.

    D. No error.


Answer: Option C

Explanation: that he had involved in the cruel murder of his wife.


Q5.


    A. One of my favourite actor

    B. is acting

    C. in this play also.

    D. No error.


Answer: Option A

Explanation: one of my favourite actors

Directions (1-5): In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

Q1. ASCEND

    A . Leap

    B. Grow

    C . Deviate

    D . Mount


Answer: Option D


Q2. FURORE

    A. Excitement

    B. Worry

    C. Flux

    D. Anteroom


Answer: Option A


Q3. SYNOPSIS

    A. Index

    B. Mixture

    C. Summary

    D. Puzzles


Answer: Option C


Q4. TURN UP

    A. Land up

    B. Show up

    C. Crop up

    D. Come up


Answer: Option B


Q5. VIGOUR

    A. Strength

    B. Boldness

    C. Warmth

    D. Enthusism


Answer: Option A

Directions (1-5): In questions given below out of four alternatives, choose the one which can be substituted for the given word/sentence.


Q1. One who dabbles in fine arts for the love of it and not for monetary gains


    A. Connoisseur

    B. Amateur
    C. Professional
    D. Dilettante


Answer: Option B


Q2. A school boy who cuts classes frequently is a

    A. Defeatist

    B. Sycophant

    C. Truant

    D. Martinet


Answer: Option C


Q3. Ready to believe

    A. Credulous

    B. Credible

    C. Creditable

    D. Incredible


Answer: Option A


Q4. Medical study of skin and its diseases

    A. Dermatology

    B. Endocrinology

    C. Gynealogy

    D. Orthopaedics


Answer: Option A


Q5. A person who tries to deceive people by claiming to be able to do wonderful things


    A. Trickster

    B. Imposter

    C. Magician

    D. Mountebank


Answer: Option A


Related Information
IBPS RRB Reasoning Ability Quiz 23
Alphabetical and Number Series Practice Quiz 6
English Language – Study Guide

RRB NTPC Reasoning Ability Quiz 2