English Knowledge - SPLessons

Jumbled Sentence Practice Set 1

SPLessons 5 Steps, 3 Clicks
5 Steps - 3 Clicks

Jumbled Sentence Practice Set 1

shape Introduction

English Knowledge is an important section in the employment-related competitive exams in India. In particular, exams like IBPS, SBI and other bank-related employment exams have English Language questions along with Reasoning and Quantitative Aptitude. The English Language section primarily has questions related to Paragraph Reading, Reading Comprehension, Cloze Test, Antonyms, Fill ups, Synonyms, Grammar, Jumbled Sentences, etc. This article presents the Jumbled Sentence Practice Set 1 sample questions and answers.


Paragraph jumble or jumbled paragraph is one of the most important question types in Bank entrance exams. Para jumbles test your understanding of thought flow. In simple words they test are you able to identify coherently formed paragraphs.


The main aim of the article Jumbled Sentence Practice Set 1 to help the students, to answer the Jumbled Sentences related questions in all bank related and Government Sector related exams.


shape Quiz

Directions (Q1 – Q5): Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

  • A. “These are old rates and we have filed new rates with better yields and, hopefully, our new annuity products will be approved soon,” says Kshitij Jain, CEO, Exide Life Insurance.
  • B. For many investors, buying an annuity is a compulsory evil and when they retire at 60, investors in the New Pension Scheme have to put at least 40% of their corpus in an annuity.
  • C. Exide Life Insurance, for instance, is offering less than 5% on the annuity option that returns the corpus after the investor’s death.
  • D. If you opt for a sweep-in account, you could earn more by just keeping your money in the bank.
  • E. This is similar to the return offered by your savings bank on the balance in your account.


Q1. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E


Answer – Option C

Explanation – The Correct Sequence CEDAB


Q2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. F


Answer – Option D

Explanation – The Correct Sequence CEDAB


Q3. Which of the following should be the LAST (FIFTH) sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E


Answer – Option B

Explanation – The Correct Sequence CEDAB


Q4. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E


Answer – Option E

Explanation – The Correct Sequence CEDAB


Q5. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. E
    E. D


Answer – Option A

Explanation – The Correct Sequence CEDAB

Directions (Q1 – Q5): Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

  • A. In response to tenders of power companies seeking quotation for re-insurance, insurers have asked for double or triple the earlier rates for power projects,” a senior power ministry official said.
  • B. “Last year’s Uttarakhand tragedy has completely changed the risk perception of hydro power plants for insurance companies.
  • C. An official in National Insurance Co said it was forced to hike premium rates as insuring hydroelectric projects have become riskier.
  • D. Insurance companies have received huge damage claims from hydropower companies like NHPC and Jaiprakash Associates for power plants located in Uttarakhand after the floods, forcing them to revise the existing rates.
  • E.NHDC, has received exorbitant quotations from insurance companies for its 1000-Mw Indira Sagar project in Madhya Pradesh with the lowest bid around 200% higher than the last year.
  • F. Insurance contracts for most hydroelectric projects are renewed annually during the first quarter of a financial year.


Q1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?

    A. B
    B. F
    C. D
    D. E
    E. A


Answer – Option B

Explanation – The Correct Sequence DFBAEC


Q2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E


Answer – Option B

Explanation – The Correct Sequence DFBAEC


Q3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. F


Answer – Option A

Explanation – The Correct Sequence DFBAEC


Q4. Which of the following should be the LAST (SIXTH) sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. F
    C. D
    D. C
    E. B


Answer – Option D

Explanation – The Correct Sequence DFBAEC


Q5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. E
    E. D


Answer – Option E

Explanation – The Correct Sequence DFBAEC

Directions (Q1 – Q5): Rearrange the following sentences in the proper sequence to form a meaningful paragraph then answer the following questions.

  • A. His ODI chasing record is similarly exceptional and Kohli has more than taken on Sachin’s mantle.
  • B. His passionate bow to the original master in the stands on reaching 50 and his reverential post-match salute to Sachin about how he grew up watching him winning matches for India squares the circle.
  • C. His T20 average of 83.6 when India bat second and 109.6 in matches when they chase successfully is self-explanatory.
  • D. What also stood out at Eden was the crowd: passionate and knowledgeable but also respectful.
  • E. The victory at Eden underscores Kohli’s astonishing chasing record.


Q1. Which of the following should be the SECOND sentence after rearrangement ?

    A. B
    B. C
    C. D
    D. E
    E. A


Answer – Option B

Explanation – The Correct Sequence ECABD


Q2. Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. C
    C. B
    D. D
    E. E


Answer – Option A

Explanation – The Correct Sequence ECABD


Q3. Which of the following should be the FOURTH sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E


Answer – Option B

Explanation – The Correct Sequence ECABD


Q4. Which of the following should be the LAST (FIVE) sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. C
    C. D
    D. E
    E. B


Answer – Option C

Explanation – The Correct Sequence ECABD


Q5. Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement ?

    A. A
    B. B
    C. C
    D. D
    E. E


Answer – Option E

Explanation – The Correct Sequence ECABD



Other Articles


shape Exams

Competitive Exams – College Entrance Exams
Category Notification
Diploma NITC New Delhi Goa Diploma Admissions 2019
Click Here For – All India Entrance Exam Notifications




shape Job-Alerts

Competitive Exams – Recent Job Notifications
Category
Banking SSC Railway
Defence Police Insurance
Click Here For – All India Latest Jobs



shape SP Quiz

Competitive Exams – Practice Sets
Category Quiz
Quant Aptitude Ratios and Proportions
Speed and Time
Current Affairs Current Affairs